Kladno – Zlín 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:2 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 26.09.2021, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:35:22)
     
    Máme dobojováno! Sparťané zásluhou Filipa Chlapíka berou v utkání cenné dva body za výhru 3:2 v prodloužení nad Brnem, Kometa si domů odváží jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    63:38 Filip CHLAPÍK - 3:2
     
    63:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Sparťané se zabydleli v útočném pásmu a šťastný projektil FILIPA CHLAPÍKA skončil až za zády brněnského brankáře. Sparta poráží Kometu v prodloužení. Asistence: David Kaše.
     
    63:29
    Další pokus z domácí strany! Klimeš byl však znovu připravený a přikryl kotouč pod svou lapačku. Za malou chvíli následuje vhazování po jeho levici.
     
    63:13
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu a Thorell střílel z pravého kruhu! Střela končí ve výstroji brněnského brankáře Lukáše Klimeše.
     
    62:37
    Sparťanští trenéři si v témže čase berou oddechový čas na poradu, aby naordinovali pokyny svým svěřencům. Kometa se musí bránit.
     
    62:37
    Sparťané mají velkou šanci rozhodnout! Na trestnou lavici usedá útočník Alexandre Mallet (KOM), jenž dostává od sudích dvě minuty za podrážení.
     
    61:58
    Právě americký forvard Peter Mueller byl osamocen za brankou Sparty, ale k dalšímu ohrožení sparťanské branky se již nedostal. Bude se vylučovat.
     
    61:16
    Sparťané dlouho drželi kotouč na svých hokejkách, ale ve středním pásmu vypíchl domácímu obránci puk útočník Mueller. Kometa se chystá zaútočit.
     
    60:12
    Mikliš rozehrál útočnou akci svého celku zpoza branky a sparťané se podívali před brankáře Klimeše. Thorell vyslal střelu, se kterou si Klimeš poradil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři hráči na každé straně jsou připraveni, prodloužení začíná.
     
    Třetí třetina je minulostí, jdeme do prodloužení! Ve třetí části byly k vidění další šance, ale další branky jsme neviděli. Po krátké úpravě ledu bude následovat pětiminutové prodloužení tři na tři.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Po vhazování v útočném pásmu domácích se k puku dostal na modré čáře obránce Mikliš, ale sparťanský bek přes brněnskou clonu nemohl střílet.
     
    59:28
    Obrovská možnost pro Spartu v závěru třetí třetiny! Filip Chlapík obdržel přihrávku do tandemu, ale svou střelou těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    58:40
    Obránce Mikliš poslal přihrávku Thorellovi, který byl ovšem u mantinelu neúspěšný a kotouč si vzápětí berou na své hokejky hostující hráči Komety.
     
    58:02
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Neměček zacouval s kotoučem na hokejce do obranného pásma a sparťané posílají na led čerstvé síly.
     
    57:02
    Teď ovšem mohlo být rozhodnuto! Útočník Mallet vložil hokejku do přihrávky od svého spoluhráče, ale Salák na poslední chvíli vytasil svoji lapačku.
     
    56:28
    Vypadá to, že půjdeme v tomto utkání do prodloužení. Mikliš rozehrál akci ze středního pásma, ale sparťané se do dalšího útoku už nedostali.
     
    55:41
    Němeček přihrával v útočném pásmu přes osu kluziště, kde byl připravený útočník Zikmund. Snažení domácích ale zastavil svou hokejkou hostující Vincour.
     
    54:51
    Kaše si chtěl prohodit kotouč, ale poslední obránce Komety zapracoval a nedovolil sparťanskému útočníkovi zakončit. Mezitím domácí obránci uklidňují hru.
     
    53:53
    Haščák našel v rohu kluziště připraveného Dočekala, ale přihrávka byla příliš prudká a kotouč vzápětí končí až ve středním pásmu. Oba týmy střídají.
     
    53:10
    Jan Buchtele dojížděl kotouč v útočném pásmu a vzápětí se snažil rychle vystřelit. Rána domácího útočníka byla ovšem nepřesná, hra pokračuje dál.
     
    52:43
    Sparťané se dostali do útočného pásma a hned z toho bylo další nebezpečí pro brněnskou branku! Kašeho ránu nadvakrát zkrotil gólman Klimeš.
     
    52:11
    David Kaše neuspěl na vhazování ve středním pásmu a Kometa založila další rychlý útok. Mueller ovšem kotouč nezpracoval a na řadě je Sparta.
     
    52:02
    Hra je přerušena, následuje další komerční přestávka. Mezitím moderátor oznámil, že cestu si sem do vysočanské O2 areny našlo 8 862 diváků.
     
    51:50
    Bartejs nahodil kotouč za domácí branku a Brňané se usadili v pásmu. Muellerova rána z mezikruží mířila jen do připraveného Saláka.
     
    51:05
    Domácí brankář musel znovu zasahovat a posléze raději přerušil hru. Po vhazování v obranném pásmu Sparty kapitán Řepík vyhodil puk do bezpečí.
     
    50:17
    Salák pohotově vyjel ze své branky a pomohl svým obráncům rozehrát. Sparťané dostávají kotouč alespoň do středního pásma, hra plyne dál.
     
    49:45
    Velká šance hostů! Bartejs dvakrát střílel na domácí branku, ale pokaždé trefil sparťanského gólmana Saláka. Skóre zůstává neměnné.
     
    49:34
    Branka Alexandera Saláka byla mimo své postavení, ale nyní se zdá být již vše v pořádku. Hra bude pokračovat po levici sparťanského brankáře.
     
    49:34
    Sparťanům se povedlo vyhodit kotouč ven z obranného pásma a vyloučený obránce Mikliš už skáče zpět na ledovou plochu. Domácí hrají v plném počtu.
     
    48:37
    Hosté jsou pevně usazeni v útočném pásmu a kombinují! Roth vybídl ke střele z kruhu Petera Muellera, jehož rána byla prudká, ale také nepřesná.
     
    48:08
    Kometa se zabydlela v útočném pásmu a ohrozila domácí branku. Po přihrávce Holíka se do střely opřel obránce Roth, ale Salák střelu viděl.
     
    47:57
    Marcel Haščák společně s Peterem Muellem byli aktivní v prostoru před brankou, ale Salák udržel kotouč ve své výstroji a raději přerušil hru.
     
    47:33
    Na trestnou lavici usedá sparťanský obránce Ondřej Mikliš (SPA), který vyfasoval dvě minuty za sekání. Kometa hraje další přesilovou hru.
     
    47:20
    Jurčinova střela byla velmi razantní, ale Klimeš bez větších obtíží zasáhl. Před brankou byl aktivní Buchtele, ale brněnský brankář udržel kotouč ve výstroji.
     
    46:45
    Oba týmy hrají v plném počtu. Peter Mueller dorážel kotouč v mezikruží, ale hostující forvard nezpracoval puk podle představ. Salák mohl zůstat v klidu.
     
    45:49
    Dalimil Mikyska udržel kotouč a vzápětí si najel do dobré šance na pravém kruhu! Střela brněnského obránce ovšem nebyla gólová, skóre se nemění.
     
    45:05
    Další velká možnost na straně Sparty! Michal Řepík střílel z dobré pozice, ale brankář Klimeš si pohlídal bližší tyčku a zasáhl. Hra je přerušena.
     
    44:39
    Rozhodčí budou znovu vylučovat. Za Spartu jede pykat na trestnou lavici Miroslav Forman (SPA), na straně Komety je vyloučený Daniel Rákos (KOM).
     
    43:41
    Na druhou stranou obrátil hru Marcel Haščák, který měl ke kotouči daleko a puk získali domácí. Sparťanský útok ovšem skončil už ve středním pásmu.
     
    42:34
    Sparťané si v útočném pásmu připravili řadu velkých šancí! Horák chtěl střílet z první, ale rána mu příliš nesedla. Klimeš nemusel zasahovat.
     
    41:55
    Vitouch chtěl obejít brněnského hráče, což se mu nepovedlo. Sparťané v následné snaze založit rychlý protiútok posílají kotouč na zakázané uvolnění.
     
    41:18
    Michal Krištof počkal na svého spoluhráče, ale sparťanský obránce blokoval případnou přihrávku přes osu kluziště. Následná střela Rotha našla betony Saláka.
     
    40:47
    Chlapík poslal kotouč podél mantinelu Doležalovi, ale sparťané se k dalšímu ohrožení brněnské branky už nedostali. Hra se obrací na druhou stranu.
     
    40:08
    Kometa rychle nahodila kotouč do útočného pásma, kde byl připravený útočník Mueller. Americký forvard ve službách Komety však neuspěl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou již připraveni ve středovém kruhu na vhazování, třetí třetina začíná.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46 hodin.
     
    Prostřední dějství je u konce, nadále jsme svědky velké bitvy! Brněnská Kometa odskočila ve vlastním oslabení znovu do vedení zásluhou Luboše Horkého, ale gólovou tečku za druhou třetinou udělal sparťanský útočník Roman Horák. Skóre je po dvou třetinách opět nerozhodné, tentokrát 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:42 Roman HORÁK - 2:2
     
    39:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro hostující Kometu! Sparťané těsně před koncem druhé části vyrovnávají. Michal Řepík našel zpoza branky připraveného ROMANA HORÁKA, který zřejmě svou střelou překvapil bezmocného brankáře Klimeše. Asistence: Michal Řepík, Tomáš Dvořák.
     
    39:08
    Poslední minuta druhé třetiny, hosté zatím drží jednobrankový náskok. Dalimil Mikyska nahodil kotouč do hloubi útočného pásma, oba týmy střídají.
     
    38:24
    Po vhazování v útočném pásmu Sparty se ke kotouči dostali znovu domácí, ale u mantinelu dobře zapracoval útočník Haščák. Puk končí ve středním pásmu.
     
    37:54
    David Kaše udržel kotouč pro své spoluhráče a sparťané ještě na chvíli zůstali v útočném pásmu. Střela Martina Janduse zaplula do Klimešovy lapačky.
     
    37:24
    Michal Řepík bojoval se svými spoluhráči o kotouč u mantinelu, ale puk vzápětí končí až mezi diváky. Hra je přerušena, bude se vhazovat po levici Klimeše.
     
    37:06
    Brněnská letka se snažila o rychlý přechod do útočného pásma, ale kotouč po prudké přihrávce končí pouze na zakázaném uvolnění. Hra se vrací před Klimeše.
     
    36:30
    Po zmatcích ve středním pásmu skončil kotouč až za brankou brankáře Saláka, který si vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým obráncům s rozehrávkou.
     
    35:48
    Brňané své oslabení přečkali a už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím se tlačil do další šance Doležal, kterého zastavil brněnský obránce.
     
    35:02
    Sparťané vymysleli pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál připravený Kaše. Sparťanský útočník chtěl střílet z první, ale rána mu příliš nesedla.
     
    34:33
    Kaše udržel kotouč na své hokejce a domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu. Střela obránce Němečka od modré čáry našla pouze připravené betony Klimeše.
     
    34:27
    Branka Komety byla vychýlena ze svého postavení, ale nyní už je zpět na svém místě a my můžeme pokračovat. Vhazovat se bude po levici Lukáše Klimeše.
     
    34:20
    Téměř minuta z přesilové hry Sparty je fuč a domácí hokejisté se zatím do šance nedostali. Kaše hledal na modré čáře svého spoluhráče, ale bez úspěchu.
     
    33:27
    Ještě před vhazováním rozhodčí znovu vylučují, a to z řad hostující Komety. Na trestnou lavici usedá brněnský obránce Tomáš Bartejs (KOM) za hákování.
     
    33:27
    Sparťané se přesunuli na druhou stranu, kde však po střele jednoho z domácích skončil kotouč v ochranné síti. Následuje další komerční přestávka.
     
    32:39
    Petr Holík si vybruslil do dobré střelecké pozice na pravý kruh, odkud vypálil, ale jeho následná střela skončila zablokovaná. Hra pokračuje dál.
     
    31:59
    Hosté se dostali do dobrého tlaku v útočném pásmu a střela o modré čáry orazítkovala tyčku sparťanské branky. Velké štěstí pro domácí Spartu.
     
    31:47
    Brňané přesunuli hru na druhý konec kluziště a brankář Salák zasáhl proti střele jednoho z hostů. Vzápětí se strhla menší strkanice, která se obejde bez vyloučení.
     
    30:54
    Michal Řepík dojel kotouč v útočném pásmu a svou střelou pouze minul horní růžek brněnské branky. Dobrou práci odvedl také obránce Bartejs.
     
    30:28
    Sparťané vyhodili puk na zakázané uvolnění a vhazovalo se po pravici Saláka. Vzápětí musel sparťanský brankář zastavit střelu z hokejek brněnských hráčů.
     
    30:08
    Petr Holík poslal po vhazování ve středním pásmu kotouč na Kučeříka a Brňané znovu zaútočili. Na obranné modré čáře byli ovšem úspěšnější sparťané.
     
    29:42
    David Kaše vyslal jemnou střelu z bezprostřední blízkosti na brankáře Klimeše, který raději přerušil hru. Bude se vhazovat v útočném pásmu Sparty.
     
    29:03
    Na druhé straně měl velkou šanci útočník Doležal, který svou střelou nastřelil tyčku brněnské branky. O šance není v posledních minutách nouze.
     
    28:14
    Velká šance Komety! Tomáš Vincour střílel v dobré pozici do odkryté branky, ale svým pokusem minul branku. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    27:20
    Michal Řepík dojížděl kotouč u branky Klimeše, ale brněnský brankář odpálil svou hokejkou kotouč do rohu kluziště. Sparta se nadále snaží o vyrovnání.
     
    27:06
    Sparťané chtěli rychle přejít do útočného pásma, ale u kotouče byli Brněnští dříve a rozhodčí píská zakázané uvolnění Sparty. Hra se vrátí zpět před Saláka.
     
    26:42
    Po komerční přestávce se vhazovalo po pravici brankáře Alexandera Saláka. Holík vyhrál buly přesně na Petera Muellera, jehož rána byla nepřesná.
     
    26:24
    Kometa oslabení bez úhony přečkala a vzápětí mohla udeřit! Peter Mueller dorážel puk na brankovišti, ale svou hokejkou nasměroval puk mimo branku.
    25:39 Luboš HORKÝ - 1:2
     
    25:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pozor, hosté udeřili ve vlastním oslabení. Michal Krištof poslal od mantinelu přihrávku do dobré pozice LUBOŠI HORKÉMU, který svižnou střelou propálil Saláka. Asistence: Michal Krištof.
     
    25:08
    Velká šance Komety ve vlastním oslabení! Jeden z hostů dorážel kotouč v dobré pozici, ale minul. Brno se zatím brání dobře a nedovoluje Spartě zakončení.
     
    24:09
    Roman Horák neuspěl na vhazování v útočném pásmu, čehož Brněnští využili a poslali kotouč až na druhou stranu k brankáři Alexanderu Salákovi.
     
    23:49
    Sparta bude za chvíli hrát další přesilovou hru. Nedovoleným zákrokem se prezentoval útočník Daniel Rákos (KOM), který dostává dvě trestné minuty za sekání.
     
    23:01
    Jan Buchtele spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale brankář Klimeš si vyjel ze svého pracoviště a odpálil kotouč pro svůj tým do bezpečí.
     
    21:54
    Chlapík vydoloval kotouč u mantinelu a puk se přes Janduse dostal až na Tomáše Dvořáka. Poslední jmenovaný vystřelil, ale jeho rána neměla úspěch.
     
    21:36
    Domácí hokejisté zvládli své oslabení a už hrají v plném počtu. Mezitím se sparťané dostali do útočného pásma a brankář Klimeš raději přerušil hru.
     
    20:41
    Vladimír Roth poslal kotouč na pravý kruh Muellerovi, který byl však v nevýhodné pozici a zakončit nedokázal. Vzápětí se sparťané osvobozují.
     
    20:02
    Úvodní vhazování ve středovém kruhu vyhráli domácí hokejisté, kteří posílají kotouč do bezpečí. Kometa ještě dohrává svoji přesilovku z první třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou zpátky na ledové ploše, vše je připraveno na druhou třetinu.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:53 hodin.
     
    Úvodní třetina je minulostí a viděli jsme v ní celkem dvě branky. Kometu nejprve poslal do vedení Peter Mueller, ale o pár minut později vyrovnal skóre utkání Patrik Prymula. Sparťanský útočník doklepl kotouč do sítě z hranice brankoviště. Oba týmy odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Michal Krištof přihrával na svého spoluhráče v hloubi útočného pásma a Salák jeho pokus zlikvidoval na poslední chvíli. Rozhodčí přerušuje hru.
     
    19:19
    Salák nyní zlikvidoval dvě velké tutovky Brňanů! Vzápětí ovšem oslabuje svůj celek obránce Milan Jurčina (SPA), který si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    18:41
    Zaťovič byl v dobré pozici na střelu, ale svou ranou trefil jen betony brankáře Saláka. Následný pokus Holíka z bezprostřední blízkosti Salák rovněž zastavil.
     
    17:54
    Připomínám, že Brňané hrají zkrácenou početní přesilovku. Roman Horák neuspěl na vhazování ve středním pásmu a hosté si berou kotouč na hokejky.
     
    17:53
    Jeden z domácích hráčů dohrál brněnského útočníka u mantinelu, který leží na ledové ploše. Nyní se už zvedá a odjíždí za pomoci spoluhráčů na střídačku.
     
    17:14
    Zdeněk Doležal (SPA) ve snaze zastavit brněnského útočníka zatáhl za záchranou brzdu, když podrazil jednoho z brněnských protihráčů. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    16:50
    Brňané dobře zapracovali u mantinelu na obranné modré čáře a vzápětí vyhazují kotouč do obranného pásma Sparty. Rozhodčí signalizují další trest.
     
    16:11
    Michal Řepík nahodil kotouč do útočného pásma pro Davida Kašeho a sparťané se usadili před Klimešem. Sparťanský kapitán však zpětný pas nezpracoval.
     
    15:36
    Na trestnou lavici putuje útočník Luboš Horký (KOM), který od rozhodčích vyfasoval dvě trestné minuty za hákování. Sparťané hrají další přesilovou hru.
     
    14:50
    Ihned po vhazování se dostal ke kotouči útočník Tomáš Vincour, který svou svižnou střelou přestřelil. Domácí hokejisté mají výhodu, bude se vylučovat.
     
    14:41
    Sparťané ovšem dobře zapracovali, ale vzápětí si neporozuměli v rozehrávce a vyhazují kotouč až na zakázané uvolnění. Hra je přerušena.
     
    14:21
    Tomáš Dvořák posunul kotouč na své spoluhráče v útočném pásmu, ale daleko se s kotoučem na hokejkách domácí nedostali. Puk mají na holích Brněnští.
    13:19 Patrik PRYMULA - 1:1
     
    13:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané v průběhu první třetiny vyrovnávají! Po zmatcích před brankářem Klimešem se nejrychleji zorientoval PATRIK PRYMULA a sparťanský útočník zametl puk do branky. Asistence: Jan Buchtele.
     
    12:41
    Petr Holík se natlačil přes posledního obránce Sparty do zakončení, ale Salák byl opět připravený a nedovolil další komplikace ve svém brankovišti.
     
    12:35
    Kaše vyhrál čistě vhazování v útočném pásmu pro svůj tým a domácí kombinovali. Dvořák od modré čáry nemohl střílet, vzápětí už však Klimeš zasáhl.
     
    12:23
    Jeden ze sparťanských obránců dobruslil kotouč ve středním pásmu a vzápětí ohrozil brněnského brankáře. Lukáš Klimeš byl i tentokrát připravený.
     
    11:22
    Holland už skáče zpět na ledovou plochu, sparťané svoji první početní výhodu v tomto utkání nevyužijí. Mezitím ukořistil puk v pásmu soupeře Mallet.
     
    10:54
    Domácím se povedlo na chvíli usadit se v útočném pásmu a byla z toho nebezpečná střela. Pokus Kašeho ovšem gólem neskončil, hra je přerušena.
     
    10:11
    Sparťanům se zatím nedaří na delší dobu usadit v útočném pásmu. Řepík nyní posílá kotouč zadovkou na svého obránce, domácí zkoušejí další pokus.
     
    09:22
    Teď už se ovšem bude poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici za zdržování hry putuje obránce Rhett Holland (KOM). Sparta hraje přesilovku.
     
    09:02
    Hosté mohli vzápětí odskočit na rozdíl dvou branek. Luboš Horký střílel po přejezdu útočné modré čáry, ale jeho zakončení bylo nepřesné. Hra pokračuje dál.
    08:32 Peter MUELLER - 0:1
     
    08:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    A Brňané jdou poprvé v utkání do vedení! PETER MUELLER si krásně potáhl puk na pravém kruhu a přesnou střelou zakončil do horní části branky. Asistence: Petr Holík, Vladimír Roth.
     
    07:53
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a znovu zahrozili. Střela Milana Jurčiny od modré čáry byla ovšem zablokovaná, kotouč končí ve středním pásmu.
     
    07:38
    Zdálo se, že se bude v utkání poprvé vylučovat. Rozhodčí ovšem svůj verdikt přehodnotili a vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k brance Sparty.
     
    07:01
    Chlapík ve spolupráci s Doležalem posunuli kotouč na své obránce a sparťané rozjeli další útok. V útočném pásmu Sparty byli ovšem hosté úspěšnější.
     
    06:53
    Rozhodčí znovu přerušuje hru, nyní následuje první komerční přestávka zápasu. Po ní budeme pokračovat vhazováním v útočném pásmu po levici Klimeše.
     
    06:40
    Velmi slibná šance Komety! Brandon Magee v dobré pozici na pravé straně zkusil vystřelit do horních pater Salákovy branky, svou svou ranou přestřelil.
     
    06:10
    Sparťané jsou v posledních minutách mírně aktivnější, ale brněnská obrana je zatím velmi pozorná. Dvořák od modré čáry nahodil kotouč do útočného pásma.
     
    05:26
    Erik Thorell obdržel přihrávku od Němečka a švédský útočník svižnou střelou prověřil brněnského brankáře Klimeše. Hra vzápětí končí ve středním pásmu.
     
    04:42
    Brňané se dostali do útočného pásma a ohrozili Saláka. Alexander Mallet vystřelil z křídla, ale sparťanský brankář nemusel zasahovat. Střela šla mimo branku.
     
    03:58
    Další velká možnost pro Spartu. Zdeněk Doležal obdržel přesnou přihrávku do mezikruží od Kašeho, ale Doležal mířil svou prudkou střelou mimo branku.
     
    03:15
    První velká šance na domácí straně! David Němeček si vybruslil na pravý kruh, odkud vypálil zápěstím, ale brankář Klimeš zasáhl svými betony.
     
    02:39
    Petr Holík vyhodil kotouč vysokým obloukem do útočného pásma, kde měl dobrou rychlost Mueller. Druhý jmenovaný byl ovšem v tísni a nezakončil.
     
    02:21
    Rozhodčí nyní přerušuje hru, jelikož někdo z hráčů zahrál vysokou holí. Bude se znovu vhazovat po pravici brněnského brankáře Lukáše Klimeše.
     
    01:54
    David Vitouch se vrátil do obranného pásma a sparťané rozjeli další útočnou akci. Lukáš Klimeš před dotírajícím protihráčem raději přikryl kotouč pod lapačku.
     
    01:28
    Domácí hokejisté vyhráli vhazování v obranném pásmu a vzápětí se dostali až před Klimeše. Ladislav Zikmund zkoušel objet branku, ale sparťané nezakončili.
     
    01:19
    Miroslav Forman spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale domácí hokejisté vyhodili puk až na zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před Saláka.
     
    00:38
    První zákrok domácího brankáře. Střela z levé strany Petera Muellera našla pouze připraveného gólmana Alexandera Saláka. Hra je na chvíli přerušena.
     
    00:08
    Hostující hokejisté jako první vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a přesunuli se do útočného pásma. Formace kolem Petra Holíka krouží v pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči míří za bouřlivého potlesku tribun na ledovou plochu, utkání mezi Spartou a Kometou startuje již za několik okamžiků.
     
    Ještě jednou přeji všem krásné nedělní odpoledne už přímo z pražské O2 areny. Třaskavé utkání mezi Spartou a Kometou startuje za necelou hodinu a vy si mezitím můžete prohlédnout sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Němeček, Jurčina, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Jeřábek – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Z. Doležal, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Zikmund, M. Forman – Konečný, Vitouch, Prymula.

    HC Kometa Brno: Klimeš (Tomek) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – L. Horký, Krištof, Vincour – M. Haščák, Dočekal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Ondráček, Špůr.
     
    Krásné hokejové odpoledne z hlavního města! Tipsport extraliga je v plném proudu a diváci v O2 areně dnes uvidí v rámci osmého hracího kola bitvu mezi Spartou a Kometou. Třaskavé utkání startuje v 16.00 hodin, buďte u toho!
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    25. kolo: Sparta – Kometa 6:1
    12. kolo: Kometa – Sparta 4:3pp
    38. kolo: Kometa – Sparta 2:4
    51. kolo: Sparta – Kometa 5:0

    Sparťané se s Brnem utkali v rámci uplynulého ročníku celkem čtyřikrát. Z výher se třikrát radovali Pražané, jednou zvítězili brněnští hráči. V prvním vzájemném duelu minulé sezony Pražané porazili svého soka vysoko 6:1. V odvetě na ledě Komety, kde debutoval v brance Sparty Alexander Salák, Brňané byli úspěšní a přetlačili sparťanského soupeře v poměru 4:3 v prodloužení. Ve třetím vzájemném měření sil se sparťané vrátili na vítěznou vlnu, když porazili Kometu 4:2 a v prozatímním posledním setkání obou týmů Sparta smetla svého velkého rivala 5:0.
     
    HC KOMETA BRNO

    9. místo, 9 bodů, skóre 19:20
    Aktuální forma: V, V, V

    Brněnští hokejisté odehráli v novém ročníku zatím šest duelů s bilancí čtyř výher a dvou porážek. Svěřenci kouče Jiřího Kalouse v posledních dvou zápasech zajížděli na kluziště soupeřů. V prvním případě brněnská družina zvítězila poměrem 3:2 v prodloužení, když si vyšlápla na úřadujícího mistra z Třince. V dalším utkání Brňané zavítali na led Plzně, kde v průběhu druhé třetiny prohrávali už o tři branky. Modrobílí se ovšem herně zvedli a čtyřmi góly otočili vývoj utkání na svoji stranu. Vyrovnaná bitva našla svého vítěze až v samostatných nájezdech, ve kterých byli Brňané úspěšnější a zvítězili nad Škodovkou 6:5 v nájezdech.

    Poslední zápasy:
    4. kolo: Kometa – Pardubice 3:2
    5. kolo: Třinec – Kometa 2:3pp
    7. kolo: Plzeň – Kometa 5:6sn
     
    HC SPARTA PRAHA

    5. místo, 11 bodů, skóre 22:17
    Aktuální forma: V, V, V

    Sparťané mají za sebou tři úspěšná domácí utkání před vlastním publikem. Svěřenci kouče Josefa Jandače nejprve zvítězili za dva body nad Plzní, vzápětí si poradili v řádné hrací době s Mladou Boleslaví a ve třetím případě si zastříleli proti Litvínovu. Pražané se ziskem jedenácti získaných bodů okupují průběžné páté místo v extraligové tabulce a pomalu se dotahují na své soupeře ze špičky tabulky.

    Poslední zápasy:
    5. kolo: Sparta – Plzeň 4:3pp
    6. kolo: Sparta – M. Boleslav 3:1
    7. kolo: Sparta – Litvínov 6:4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 14. Prymula (Buchtele), 40. R. Horák (Řepík, Tomáš Dvořák), 64. F. Chlapík (D. Kaše) – 9. Mueller (P. Holík, Roth), 26. L. Horký (Krištof)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Němeček, Jurčina, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Jeřábek – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Z. Doležal, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Zikmund, M. Forman – Konečný, Vitouch, Prymula.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Tomek) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – L. Horký, Krištof, Vincour – M. Haščák, Dočekal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Ondráček, Špůr

    Diváci: 8 862
    thejrc.org