Jessica Andradeová - Cynthia Calvillová J. Andradeová (kon.) | Curtis Blaydes - Jairzinho Rozenstruik Vítěz: Blaydes (kon.)
Nick Diaz - Robbie Lawler Vítěz: Lawler (kon.) | Valentina Ševčenková - Lauren Murphyová Vítěz: Ševčenková (kon.)
Alexander Volkanovski - Brian Ortega Vítěz: Volkanovski (kon.)
konec
Jessica Andradeová - Cynthia Calvillová

J. Andradeová

Neděle 26.09.2021, 04:20 • T-Mobile arena, Las Vegas, USA • UFC
     
    Vítězka: Jessica Andradeová.(TKO). (04:42:15)
     
    Brazilka dneškem dosáhla historického milníku. Jako první žena v historii nastoupila ke dvacátému zápasu pod organizací UFC. Svou výhrou tak dokázala potvrdit nejen tento milník, ale dát si i narozeninový dárek.
     
    04:55
    Konec zápasu.
     
    04:55
    Brazilka se ale nakonec neudržela a pět vteřin před gongem rozjela svoje kladiva a Calvillová to zabalila a zápas tak končí!
     
    04:17
    Andradeová přišpendlila soupeřku k pletivu a bila do ní, ovšem nijak závratně.
     
    03:50
    Američanka zkusila chytit Andradeové kop a strhnout ji na zem, Brazilka to ale ustála.
     
    02:58
    Cythia se ponořila Andradeové do úderu, moc jí to ale neublížilo.
     
    02:10
    Krátká výměna od obou. Andradeová ale začíná nastupovat.
     
    01:30
    Brazilka poslala tvrdou přední, Cynthia jen tak tak uhnula hlavou.
     
    01:00
    Už kope i Američanka.
     
    00:40
    Další lowkick, zatím je to ale spíš nahánění do kouta.
     
    00:15
    Andradeová začíná lowkickem.
     
    00:00
    Začalo 1. kolo.
     
    Calvillová má převahu ve výšce a dosahu. Andradeová je ale zase o 4 roky mladší.
     
    No a nyní brazilská jednička divize Jessica Andradeová! Ta mimochodem podle amerického času ještě dnes slaví 30. narozeniny.
     
    Jdeme na první zápas! Cynthia Calvillová přichází k oktagonu za hrdého držení americké a mexické vlajky.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, který ponese název UFC 266: Volkanovski vs. Ortega. My se společně zaměříme pouze na hlavní kartu, která již tradičně čítá pět zápasů. Tentokráte se dočkáme hned dvou titulových duelů.

    Jako první se zaměříme na souboj ženské muší váze, kde se představí současná jednička Jessica Andradeová a pětka Cynthia Calvillová. Brazilská fighterka ovšem z posledních čtyř duelů prohrála hned třikrát, naposledy tomu bylo na turnaji UFC 261 proti Valentině Ševčenkové. Cynthia Calvillová má sice mnohem menší zápasovou praxi, přesto v minulém duelu podruhé v kariéře prohrála, a sice na body proti Katlyn Chookagianové. Následovat bude těžká váha, ve které si to rozdá současná čtyřka Curtis Blaydes a šestka Jairzinho Rozenstruik. Prvně jmenovaný v minulém duelu proti Lewisovi přišel o čtyřzápasovou sérii bez porážky. Rozenstruik pro změnu zapomenul na porážku proti Ganovi a povedlo se mu už v prvním kole porazit Augusta Sakaje. Po dlouhých šesti letech se do oktagonu vrací také legendární Nick Diaz, který se v rámci střední váhy utká s Robbiem Lawlerem. Nick Diaz naposledy zápasil v roce 2015, poslední výhra ovšem přišla až v roce 2011. Lawler na tom není vůbec dobře, na svém kontě má čtyři porážky v řadě, přesto bude v souboji favoritem. První titulový zápas nabídne ženská muší váha, a sice současná šampionka Valentina Ševčenková a vyzyvatelka Lauren Murphyová. Valentina Ševčenková má na svém kontě sérii sedmi výher v řadě, naposledy si připsala cenný skalp Jessicy Andradeové a získala tak pás šampionky muší váhy. Lauren Murphyová je sice osmatřicetiletou bojovnicí, přesto se může pyšnit patnácti výhrami a pouze čtyřmi porážkami. Naposledy si poradila s Joanne Calderwoodovou, a sice na turnaji UFC 263. Zlatým hřebem celé hlavní karty bude souboj v pérové váze. Současný šampion Alexander Volkanovski si to totiž rozdá s Brianem Ortegou. Volkanovski ve své profesionální kariéře prohrál jediný zápas, na druhou stranu jich vyhrál hend dvacet. Právě zmiňovaná prohra přišla už v roce 2013, od té doby vyhrál devatenáctkrát v řadě. Naposledy se utkal s Maxem Hollowayem, kterého dokázal podruhé za sebou porazit. Brian Ortega rovněž prohrál jedinkrát, bylo tomu tak v roce 2018 proti Maxi Hollowayovi. Po dvouleté pauze se představil proti Chan Sung Jungovi, kterého porazil na body a výrazně si tak řekl o titulovou šanci, která přišla.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:00.

    Marek Baloun

    Herb Dean
    ocianews.com