Topoľčany – Trnava 5:0 (kon.) | Humenné – Skalica 1:4 (kon.) | Žiar nad Hronom – Levice 4:2 (kon.)
Martin – Pov. Bystrica 2:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
HK 95 Považská Bystrica
sk Neděle 26.09.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Július Penzéš (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Súper nás na začiatku zápasu prekvapil. Pozerali sme si jeho posledný zápas a nehral v ňom natoľko aktívne ako dnes. Všetky jeho prihrávky smerovali dopredu, jeho hráči nás napádali. Zo začiatku sme mali s týmto prejavom problém, dostali sme sa pod tlak. Našťastie sme dokázali streliť gól a ísť do vedenia. Tým, že Martin pokračoval vo svojom útočnom hokeji, podarilo sa mu vyrovnať. Bolo to pre nás dosť náročné, čo musím priznať. Veril som však v jedno, že ak hráme so štyrmi útokmi, Martin nebude môcť s nami držať krok celý zápas. To sa potvrdilo, v druhej tretine sme strelili tri góly a opraty zápasu zobrali do svojich rúk. Takisto sme nepremenili tri alebo štyri nájazdy na brankára. Je to škoda, keďže potrebujeme streliť nejaké tie góly a nabrať potrebnú sebadôveru. Góly totiž strieľame len veľmi ťažko. Sme však vďační aj za toto víťazstvo, ktoré bolo víťazstvom celého kolektívu. Každý v ňom má svoje úlohy a myslím si, že ich dnes splnil. Máme samozrejme v tíme aj šikovných hráčov, ktorí vedia využiť príležitosť aj vo vlastnom oslabení. Dnes nám to vyšlo, v zápase však boli aj veci, kedy sme sa zbytočne dostávali pod tlak našou zbytočnou snahou útočiť. Toto sa mi nepáčilo. I napriek tomu sme ale dokázali streliť štyri góly a zápas dohrať. Som rád, že nám to vyšlo, takto skúsené mužstvo musí vedieť takúto situáciu zvládnuť. Inkasovaný gól v tretej tretine nás mrzieť nemusí, domácim už nezostávalo dosť času na to, aby sa pokúsil čo i len o vyrovnanie. Zápas sme si uhrali tak, ako sme chceli. V predchádzajúcom zápase proti Humennému sme doplatili na fakt, že sme úvodné kolo proti Topoľčanom neodohrali. Boli sme ešte naladení z prípravných zápasov, posledný z nich sme hrali proti Liptovskému Mikulášu, a nie zle. V hlavách sme mali prevládajúce pozitívne pocity, majstrovské zápasy sú ale o niečom inom. V nich treba bojovať o každý puk, každý centimeter ľadu. Mužstvá sú naozaj vyrovnané. Dovolím si tvrdiť, že dnes môže v 1. lige vyhrať každý, či už v domácom prostredí alebo na ľade súpera. Počas sezóny budú rozhodovať maličkosti, nasadenie, ale aj srdiečko, ktoré je tak potrebné pre víťazstvo."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Fyzicky náročné stretnutie vzhľadom k tomu, že sme mali k dispozícii iba tri päťky. Verili sme, že budeme schopní streliť nejaké tie góly a následne sa stiahnuť a hrať viac defenzívne, aby sme stretnutie zvládli. Napriek tomu, že sme mali príležitosti, museli sme najskôr doháňať vedenie súpera. V druhej tretine sme mali príležitosť v jej úvode, opäť sme ale inkasovali a následne ešte dvakrát. Súper nám odskočil na rozdiel troch gólov, pričom sme z našej strany nemali dosť energie na to, aby sme stretnutie zvrátili. Ešte za stavu 2:1, prípadne 3:1 by to možno bolo možné, takto sme už ale za sebou ťahali nohy, pričom bolo ťažké sa aj motivovať za stavu 1:4. Chalani urobia v zápase nejakú tú chybu, to sa stáva. Aj na presilové hry treba hráčov, ktorých nemáme momentálne dostatok a musíme tak ďalších hráčov učiť. Takíto hráči sa samozrejme veľmi ťažko zháňajú, ak chceme mať hotového hráča, treba na neho prostriedky. Takéto učenie sa je zároveň behom na dlhé trate, treba k tomu trpezlivosť a snahu. Michal Juščák sa tak skoro nevráti, naskočiť by ale mal Marek Charvát do obrany, Michal Murček ešte nie, keďže má natrhnutý sval. Samozrejme, ešte je tu množstvo otáznikov, nielen čo sa týka obrany, ale aj útoku. V tejto súvislosti je potrebné ešte spomenúť dlhodobý výpadok Kirilla Nizhnikova. V tíme nám chýbajú aj hráči, ktorí dokážu zabezpečovať prísun gólov, týchto momentálne nemáme a v koncovke sa trápime, hráme príliš komplikovane. Nejdeme tomu oproti. Ukazovali sme už aj postup, ako streliť škaredý gól. Ako vystreliť a následne doraziť puk. V predbránkovom priestore ale nie sme natoľko šikovní. Musíme však ďalej pracovať, nič iné nám nepomôže."

    Patrik Ligas (útočník HK 95 Považská Bystrica): "Víťazstvo nám prišlo vhod, najmä ak sme doma s Humenným zakopli. Do zápasu sme ale išli s cieľom zvíťaziť. Vedeli sme, že Martin má problémy, nedarí sa mu, pričom nedisponuje ani tak kvalitným tímom ako počas uplynulej sezóny. Body tak patria nám. Oproti zápasu s Humenným, proti ktorému nám ušla prostredná časť, táto patrila jednoznačne nám. Dali sme si pozor na úniky súpera, vyšla nám i akcia v našom oslabení. Každý jeden gól nám dnes pomohol k víťazstvu. V zápase sme mali i niekoľko únikov na bránku, rozdiel mohol byť vyšší a rozhodnuté už skôr. Tri body sú však naše. Zápasov je počas sezóny dosť, program je nahustený. Začali sme však s prípravou pomerne skoro, kondične sme na tom dobre. Doma nás najbližšie čaká Žiar nad Hronom, dnešné víťazstvo preto musíme potvrdiť a hrať tak ako proti Martinu. Verím, že opäť zvíťazíme. Mrzí, že do Martina nezavítalo na zápas viac divákov. Dnes ho fanúšikovia nepovzbudzovali, čo je zapríčinené možno aj výsledkami. V Žiline by to bolo iné, do Martina teraz fanúšikovia nechodia. Výhoda domáceho prostredia dnes nehrala rolu."

    Jakub Linet (útočník HK VITAR Martin): "Po takomto zápase sa len veľmi ťažko hľadajú slová. Za dnešný výkon sa ale môžeme hanbiť. Neplnili sme takmer nič z toho, čo nám tréner povedal. Po individuálnych chybách sme inkasovali góly, najmä v prostrednej časti, kedy nám súper odskočil na rozdiel troch gólov, čo sa len veľmi ťažko dobieha. Môžeme si samozrejme povedať, že je len začiatok sezóny. Od mužstva, akým sme, sa však očakávajú aj víťazstvá. Toto pritom boli súperi, s ktorými by sme mali bodovať. Žiaľ, nestalo sa a tak budeme musieť zabrať v ťažších zápasoch, napríklad so Žilinou alebo Dubnicou pričom bodovať budeme musieť aj na klziskách súperov. Teší ma strelený gól, škoda len, že nepomohol aspoň k remíze. Bol už len úpravou nepriaznivého stavu. Neviem, kedy sa nám vrátia zranení spoluhráči, hráme totiž na tri päťky a každá chyba nás stojí výsledok. Dnes sme mali veľmi veľa vylúčených, čo nás zbytočne stojí veľa síl." (22:17:28)
     
    Martin prehráva aj tretí zápas v sezóne. Považskej Bystrici podľahol 2:4. Góly: 12. Nauš (Dírer), 55. Linet (Lavička, Dírer) – 8. Ligas (Ďurkech, Lušňák), 24. Zaťko (Drevenák, Hrušík), 27. Ďurkech (Ligas, Lušňák), 33. Zlocha (Lušňák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Domáci v útočnom pásme. Nedarí sa im ale trafiť bránku.
     
    59:10
    Martin hrá power-play. Už nemá v závere čo stratiť.
     
    59:09
    Domáci v plnom počte. Toma na ľadovej ploche.
     
    58:36
    Turian spomedzi kruhov triafa vedľa bránky. Puk sa odráža od zadného mantinelu.
     
    58:17
    Zaťko nastrelil pravú Maťovčíkovu žŕdku. Dnes má domáci brankár z tohto pohľadu veľké šťastie.
     
    57:48
    Lukáš Hrušík nahodil puk smerom na domácu bránku. Priamo do náručia brankára.
     
    57:08
    Lukáš Toma (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    56:46
    Prihrávka na Tomu značne nepresná. Domáci prichádzajú o pásmo.
     
    56:17
    Pacalaj zachytil prihrávku Volka. Pridáva sa Nauš.
     
    55:54
    Hostia si začali dávať väčší pozor. Ronald Dvonč zabránil prechodu puku stredným pásmom.
     
    55:06
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Prameniace z prílišného chcenia.
     
    54:30
    Martin dal gól!
    Domáci sa predsa len dočkali. Matej Dírer a Matúš Lukáš Lavička roztočili kolotoč v hosťujúcej obrane do ktorého vletel JAKUB LINET a nedáva brankárovi šancu.
     
    54:01
    Dírer triafa Tomáša Hrušíka do masky. Hra je prerušená.
     
    53:40
    Poliaček osamotený vpredu. Má problémy so zakončením.
     
    53:20
    Oba tímy v plnom počte. Dírer ako aj Rufati na ľadovej ploche.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 12. Nauš (Dírer), 55. Linet (Lavička, Dírer) – 8. Ligas (Ďurkech, Lušňák), 24. Zaťko (Drevenák, Hrušík), 27. Ďurkech (Ligas, Lušňák), 33. Zlocha (Lušňák)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Dvořák, Pacalaj – Lavička, Gagnon – Burzík, Bartoš A. – Thomka – Volko, Linet, Poliaček – Dírer, Babka, Ďurina – Nauš, Toma, Smidžár – Cerda
    HK 95 Považská Bystrica: Hrušík T. (Lamper) – Ďurkech J., Ďurkech L. – Zaťko, Turian – Šefčík, Dvonč K. – Surán, Belic – Drevenák, Ligas, Lušňák – Hrušík L., Zlocha, Dmitriev – Jakubec, Rufati, Dvonč R. – Švantner, Krieger, Turan

    Rozhodčí: Hatala, Wolf – Pribula, Majling, Grečko (inštruktor)

    Diváci: 174
    thejrc.org