Maroko – Brazílie 0:1 (kon.) | RFU – Argentina 1:1 (4:5 po pen.)
konec
Maroko
0:1 (0:1)
Brazílie
Neděle 26.09.2021, 15:00 • Avia Solutions Group Arena, Vilnius • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:42:49)
     
    Brazilští futsalisté si zahrají o medaile! Na postup mezi nejlepší čtyři celky světa se ale pořádně nadřeli, Maroko bylo velmi vyrovnaným soupeřem. O postupujícím rozhodla situace z 11. minuty, kdy volný přímý kop přetavil v gól kapitán Rodrigo. Maročané byli po většinu času aktivnějším týmem, ale na dobře organizovanou obranu soupeře nenašli recept po celých čtyřicet minut, každopádně za svůj výkon zaslouží velkou pochvalu, favorizovaní Brazilci se dnes pořádně zapotili.

    V semifinále se svěřenci kouče Xaviera utkají s vítězem zápasu ROV – Argentina, toto utkání je na programu ještě dnes od 17:30.
     
    Konec zápasu.
     
    39:42
    S brazilským postupem to vypadá velmi slibně. Střelu Pita do odkryté brány sice srazil El Ayyane, nicméně Brazílie má k dispozici rohový kop a může tak pošetřit cenné vteřinky.
     
    39:20
    Střelecké štěstí pokusil El Mesrar. Rána mu ovšem vůbec nevyšla, kulatý nesmysl poslal o několik metrů vedle levé tyče.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhého poločasu.
     
    38:25
    Powerplay je u konce a gólman Khiyari zůstává na střídačce, Maroko tak zkouší powerplay! Čtveřici hráčů v poli doplnil Idriss Raiss El Fenni.
     
    38:25
    Oddechový čas pro Maroko.
     
    38:20
    Křižným projektilem z pravé strany zkusil vyrovnat Borite. Brazilským fanouškům určitě zatrnulo, ale mohli si rychle oddechnout, míč výrazně minul bránu.
     
    37:37
    Pohybem si řekl o balón El Mesrar. Nakonec ho ale o něco málo přeběhl a nedokázal zastavit pohyb tak, aby ještě míč po pasu od Boumezoua udržel ve hře.
     
    37:18
    Vysoký centr odrazil Guitta jenom před sebe. Měl velké štěstí, že skvěle zareagoval Lino a před Jouadem odpálil balón do bezpečí.
     
    36:54
    Bakkaliho nebezpečnou střelu k pravé tyči musel řešit Guitta, konečky prstů vytěsnil balón o zámezí. Akce pokračuje marockým rohovým kopem.
     
    36:23
    Ferrão dnes není vidět tolik, jako v předešlých utkáních. Teď ho výborně vystál El Mazray, kapitán Maroka soupeře za záda nepustil.
     
    36:07
    Oddechový čas pro Brazílii.
     
    35:41
    Nyní již k prohřešku došlo, a to ke zbytečnému útočnému. Raiss El Fenni nezvládl dobře zpracování, nataženou levačkou pak bolestivě šlápl na pravačku Linovi.
     
    35:20
    Napětí se stupňuje. Brazilci se hlasitě rozčilovali, že rozhodčí neodpískal El Mesrarovi faul po kontaktu s Leonardem, Maroko může pokračovat na balónu.
     
    34:38
    Kličkovaná Boriteho neskončila kýženým vyrovnáním. Polovysokou střelu výborným zákrokem zastavil pozorný gólman Guitta.
     
    34:14
    Guitta chtěl urychlit akci Brazilců, ale úplně ji zhatil. Stojícímu Dieguinhovi totiž poslal nechytatelnou nahrávku do běhu.
     
    33:53
    K vidění je bitva o každý metr. Bouyouzan si zkusil kulatý nesmysl prohodit mezi nohama Marlona, ten se nachytat nenechal.

    Milan Huppert

    Branky: 11. Rodrigo

    Karty:   11. Raiss El Fenni (MAR)


    Maroko: Khiyari (Anbia) – El Ayyane, Borite, El Mesrar, Bakkali, Saoud, Jouad, El Mazray (C), Amazal, Boumezou, Bouyouzan, Raiss El Fenni, Bouzid.
    Brazílie: Guitta (Willian) – Dyego, Ferrão, Gadeia, Rodrigo (C), Marlon, Bruno, Lino, Leonardo, Rocha, Pito, Arthur, Dieguinho.

    Rozhodčí: Cordero (ESP), Martínez (ESP), Jelić (SRB)
    ocianews.com