Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 28.09.2021, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek již vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (21:02:03)
     
    Máme dobojováno! Sparťané si ve třetí části svůj hubený náskok pohlídali a vítězství Sparty potvrdil gólem do prázdné branky Vladimír Sobotka. Domácí hokejisté berou z tohoto utkání cenné tři body, Vítkovice jedou domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Utkání se už jen spíše dohrává, do náznaku šance ještě ujížděl Buchtele, kterého si ovšem hostující obránci pohlídali. Utkání je u konce!
     
    58:47
    V poslední minutě třetí části jsou vyloučeni útočník Robert Flick (VIT) za sekání a Miroslav Forman (SPA) za hrubost. Hraje se čtyři na čtyři.
    58:35 Vladimír SOBOTKA - 3:1
     
    58:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vítkovičtí odvolali svého brankáře, čehož sparťané využili v cestě za dalším vstřeleným gólem. VLADIMÍR SOBOTKA udělal pár kroků do útočného pásma a pohotově trefil odkrytou vítkovickou branku. Asistence: Filip Chlapík.
     
    58:24
    Útočník David Kaše vyhrál vhazování pro svůj tým a Jurčinovi se podařilo vyhodit kotouč do středního pásma. Vítkovice musí začít znovu z neutrální zóny.
     
    58:15
    Urputný souboj u mantinelu v obranném pásmu Sparty nenašel svého vítěze a rozhodčí přerušil hru. Vzápětí si Vítkovice berou oddechový čas.
     
    57:37
    Jandus udělal pár kroků do hloubi útočného pásma, ale domácí hokejisté další pokus na vítkovickou branku nevyslali. Kotouč mají v moci Vítkovičtí.
     
    56:40
    Na opačné straně kluziště nebezpečně střílel útočník Anafasyev! Vítkovická posila vypálila prudce na domácí branku, ale Salák svou branku uhájil.
     
    56:27
    Obránce Mikliš se vydařil podpořit sparťanský útok, ale přihrávka na osu kluziště byla příliš prudká a nikdo z domácích hráčů kotouč nezpracoval.
     
    55:31
    Útočník Kalus neúspěšně bojoval o kotouč, ale vzápětí je pískáno zakázané uvolnění Sparty. Utkání Sparty s Vítkovicemi sleduje tady v O2 areně 5 317 diváků!
     
    55:08
    Němeček počkal na svého spoluhráče ve středním pásmu a sparťané založili další rychlý atak na soupeřovu branku. Snažení domácího týmu přerušil Stezka.
     
    54:37
    Velká šance Vítkovic! Bukarts střílel v dobré rychlosti, ale bekhendem nastřelil je Saláka. Sparťanský brankář podržel kotouč ve výstroji.
     
    54:11
    Mikliš rozehrál další akci svého celku z obranného pásma, ale u mantinelu nebyli sparťané úspěšní. Hosté dostávají kotouč alespoň do středního pásma.
     
    54:01
    Rozhodčí opět přerušují hru, nyní následuje další komerční přestávka. Po ní proběhne vhazování ve středním pásmu, blíže k brance domácí Sparty.
     
    53:33
    Robert Flick je již zpátky na ledové ploše a mezitím se hosté snažili o další rychlý protiútok po straně. Obránce Mikliš byl ovšem na modré čáře pozorný.
     
    52:55
    Zdeněk Doležal už nezpracoval kotouč na modré čáře a sparťané se museli vracet až do obranného pásma. Přesilová hra domácích se chýlí ke konci.
     
    52:29
    Další nebezpečný pokus domácích! David Kaše využil volného prostoru na levém kruhu, ale svou střelou našel jen lapačku brankáře Stezky.
     
    51:53
    Sobotka udržel kotouč v útočném pásmu, ale následná přihrávka svému spoluhráči na modrou čáru byla nepřesná. Kotouč končí v obranném pásmu Sparty.
     
    51:28
    Marek Kalus nemohl pokračovat v akci v útočném pásmu, jelikož jeho spoluhráč Robert Flick (VIT) se provinil podrážením. Sparta hraje přesilovku.
     
    50:59
    Domácí znovu v pobytu před brankářem Stezkou, který musel v posledních vteřinách řešit nebezpečný závar ve svém pracovišti. Vítkovický gólman vše ustál.
     
    50:11
    Galvinšova střela od modré čáry byla velmi prudká, ale Salák tentokrát pozorný ve svém brankovišti zasáhl a raději přerušil hru. Bude se vhazovat.
     
    49:41
    Zaváhání brankáře Saláka! Sparťanský gólman si vyjel za branku, ale dostal se do klinče s útočníkem Svačinou. Vítkovičtí hráči se k puku už nedostali.
     
    48:51
    Vítkovice už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše, mezitím sparťané ještě bojovali o kotouč v rohu útočného pásma. U mantinelu byli šikovnější hosté.
     
    48:17
    Domácí se dostali do útočného pásma a zahrozili. Jandusova střela od modré čáry byla ovšem nepřesná a brankář Stezka nemusel zasahovat.
     
    47:41
    Polášek už nezachytil kotouč na modré čáře a sparťané se museli pro puk vracet až do svého obranného pásma k brankáři Salákovi. Vítkovice střídají.
     
    46:50
    Vladimír Sobotka na vhazování uspěl a Stezka musel vzápětí řešit další nebezpečnou střelu z pravé strany. Vítkovický gólman si se střelou poradil.
     
    46:41
    Na trestnou lavici usedá útočník Jan Hruška (VIT), který v poslední chvíli sekl Chlapíka v mezikruží a už sedí na lavici hanby. Následuje komerční přestávka.
     
    46:28
    Brankář Alexander Salák si vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Vzápětí rozhodčí signalizují další vyloučení.
     
    46:14
    Řepík si sebral kotouč v obranném pásmu a domácí chtěli rychle založit útok. Při svém snažení byli příliš netrpěliví a rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    45:27
    Roman Horák neuspěl na vhazování v útočném pásmu, ale rodící se útok zastavil před rozjetým Bukartsem připravený Řepík. Kotouč má na hokejkách Sparta.
     
    45:10
    Bondra se hbitě protlačil u mantinelu na druhou stranu útočného pásma, ale domácí hokejisté vyhnali svého soupeře ven ze svého obranného pásma.
     
    45:02
    Na druhé straně kluziště musel zasahovat brankář Salák. Sparťanský gólman podržel puk proti dotírajícím protihráčům a přerušil divokou pasáž hry.
     
    44:30
    Další dobrá možnost domácího týmu. Chlapík byl sám před brankou Vítkovic, ale svou ranou těsně minul vítkovickou klec. Škoda pro Spartu.
     
    44:22
    David Kaše vyhrál vhazování v útočném pásmu a Němeček tentokrát od mantinelu poslal nahozený kotouč na branku. Stezka si jeho ránu pohlídal.
     
    44:11
    Němeček byl v dobré pozici na modré čáře, ale přes clonícího protihráče nemohl střílet. Vzápětí ovšem musel zasahovat brankář Aleš Stezka.
     
    43:34
    Rostislav Marosz bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale sparťanským obráncům výrazně pomohl útočník Horák. Sparta obrací hru na druhou stranu.
     
    43:18
    Brankář Stezka si připsal na své konto další úspěšný zákrok po střele jednoho z domácích hráčů. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    42:53
    David Vitouch zasekl hru u mantinelu a sparťané pokračovali v další útočné akci. Vítkovičtí obránci byli ovšem pozorní a odpálili kotouč do bezpečí.
     
    42:08
    Radovan Bondra se snažil zpracovat kotouč ze vzduchu, což se mu nepovedlo. Puk vzápětí končí na sparťanských hokejkách ve středním pásmu.
     
    41:39
    Domácí ztratili kotouč a do útočného pásma spěchali Vítkovičtí. Rozhodčí píská pro změnu postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:22
    A nyní se zakázaným uvolněním provinila Sparta. Hra se vrací zpět před brankáře Saláka, na buly se už sklání sparťanský útočník David Kaše.
     
    41:14
    Vítkovická formace si nerozuměla v rozehrávce a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Za malou chvíli se bude vhazovat po pravici brankáře Aleše Stezky.
     
    40:45
    Filip Chlapík nabral rychlost ve středním pásmu a sparťané zahrozili! Střelu z domácí strany zneškodnil brankář Stezka, který zároveň přerušil hru.
     
    40:17
    Michal Řepík chtěl pokračovat v útočné akci na levé straně kluziště, ale ještě před ním zasáhl obránce Polák. Vítkovičtí se na chvíli podívali před Saláka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše O2 areny, třetí třetina začíná.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:17 hodin.
     
    Prostřední třetina je minulostí, gólové skóre se oproti prvnímu dějství nezměnilo. Sparťané měli více šancí v útočném pásmu, ale Vítkovičtí také několikrát zahrozili před brankářem Salákem. Sparta si ponese do třetí třetiny jednogólové vedení, udrží svůj náskok?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Dobrou možnost měl v poslední minutě druhé třetiny útočník Sobotka, který byl už však příliš blízko u brankáře Stezky a jeho zakončení bylo nepřesné.
     
    39:15
    Vítkovice oslabení ustály a vyloučený obránce Patrik Koch je zpátky na ledové ploše. Mezitím sparťané zakládají další útočnou akci z obranného pásma.
     
    38:24
    V akci znovu sparťanský kapitán Michal Řepík. Zkušený útočník přihrával Thorellovi na druhou stranu útočného pásma, ale švédský forvard puk nezpracoval.
     
    37:36
    Řepík z kruhu nahrával před branku, kde byl u tyčky připravený Roman Horák. Druhý jmenovaný byl ovšem v tísni a nedokázal přesněji zakončit.
     
    37:04
    Ještě před koncem druhé třetiny bude následovat vyloučení na straně Vítkovic. Dalším hříšníkem je Patrik Koch (VIT), který dostává trest za zdržování hry.
     
    36:29
    Sparta po zakázaném uvolnění uspěla vší silou na vhazování ve svém obranném pásmu a Sobotkova formace zamířila dopředu. Stezka však nemusel zasahovat.
     
    36:06
    Hosté nyní byli příliš netrpěliví při svém přechodu do útočného pásma a sudí píská postavení mimo hru. Po krátké chvilce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    35:42
    U kotouče byl v obranném pásmu jako první Mikliš, ale kotouč v poslední chvíli zpomalil a rozhodčí nebude pískat zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    35:08
    Domácí vyhráli vhazování v obranném pásmu, ale Vítkovičtí se ještě na chvíli udrželi v pásmu soupeře. Vzápětí byli u mantinelu úspěšnější sparťané.
     
    35:02
    Po delší době jsme byli svědky slibné šance Vítkovic! Bukarts střílel do horních pater branky, ale jeho rána byla zablokovaná. Komerční přestávka.
     
    34:40
    Sobotka si najížděl do další dobré šance v útočném pásmu, ale brankář hostí tentokrát nemusel zasahovat. Kotouč mají na hokejkách Vítkovičtí.
     
    34:08
    Vítkovičtí své další oslabení ustáli a už hrají v plném počtu. Mezitím vypálil do modré čáry obránce Němeček, jehož ránu zneškodnil připravený Stezka.
     
    33:22
    Řepík se rozhlédl a posoval kotouč přes modrou čáru na své spoluhráče. Vítkovičtí hráči byli ovšem pozorní a Hruška vyhazuje kotouč až k Salákovi.
     
    32:24
    Další obrovská šance domácího týmu. Řepík dostal nabito na levý kruh, odkud okamžitě vypálil, ale rána sparťanskému kapitánovi příliš nesedla.
     
    32:02
    Další velkou šanci měl Forman! Stezka se stačil přesunout a zastavil pokus domácího útočníka. Vzápětí míří na trestnou lavici Patrik Koch (VIT) za sevření puku rukou.
     
    30:28
    Teď byli sparťané blízko! Zdeněk Doležal z trestné lavice stejně jako Řepík ujel do samostatného nájezdu, který zakončil střelou do tyčky.
     
    30:15
    Sparťané ubránili své oslabení a po krátké chvilce se mohou opět více soustředit na útok. Domácí obránci mají kotouč na svých hokejkách a míří dopředu.
     
    29:28
    Velká šance také na druhé straně! Řepík ujel ve vlastním oslabení do úniku, který zakončil střelou ze strany, ale svou ranou minul branku.
     
    29:08
    Hosté se znovu zabydleli v pásmu soupeře! Bukartsovu prudkou dělovku si však Salák našel a lapačkou ji zneškodnil. Hra je na chvíli přerušena.
     
    28:26
    Vítkovičtí hokejisté vyhráli vhazování v útočném pásmu a zahrozili! Střela Jana Hrušky z levého kruhu byla velmi prudká, ale zároveň také nepřesná.
     
    28:15
    Vítkovičtí se ubránili a po komerční přestávce budou hrát další přesilovou hru. Alexander Salák (SPA) dostává menší trest za podrážení. Trest odpyká Zdeněk Doležal.
     
    27:42
    Jandus pronikl s kotoučem až do útočného pásma a domácí hokejisté kombinovali. Kaše ovšem nemohl střílet, jelikož dostal přihrávku na brusle.
     
    27:08
    Thorell hned po vhazování vyslal dobrý pokus z pravého kruhu pro vhazování, ale vítkovický gólman byl znovu na svém místě připravený.
     
    27:02
    Šance přibývají a Stezka musí být ve střehu! Sobotkova rána z kruhu byla hodně razantní, ale našla pouze lapačku vítkovického brankáře Stezky.
     
    26:16
    Roman Horák uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale dobrou práci odvedl útočník Kalus. Díky němu hosté dostávají kotouč až k Salákovi.
     
    26:11
    Thorellovi se zamotal kotouč mezi bruslemi, ale na poslední chvíli ho stačil předat obránci Poláškovi. Rána domácího beka mířila jen do náruče Stezky.
     
    25:58
    Obránce Dvořák tvrdě střílel od modré čáry a Stezka vytasil svůj beton. Vzápětí však míří na trestnou lavici útočník Robert Flick (VIT) za hákování.
     
    24:53
    Další dobrá možnost pro domácí! Filip Chlapík střílel z dobré pozice před brankou, ale jeho rána neměla gólové parametry. Skóre zůstává neměnné.
     
    24:22
    Jan Hruška neuspěl na vhazování v obranném pásmu svého týmu a sparťané chvíli kombinovali. Brankář Stezka ovšem mohl zůstat v klidu.
     
    24:14
    Řepík posunul kotouč do útočného pásma, ale v obranném pásmu byli vítkovičtí obránci úspěšnější a dostávají kotouč alespoň do neutrální zóny.
     
    23:57
    Neuvěřitelná šance domácího celku! David Němeček obdržel přihrávku do prostoru před brankou a úplně osamocen nastřelil jen brankáře Stezku.
     
    23:09
    Hosté hrají v plném počtu, obránce Galvinš je zpět na ledové ploše. Mezitím si kotouč bere za svou brankou Roman Polák a rozjíždí další vítkovický útok.
     
    22:15
    Velká šance Sparty! Forman hledal u pravé tyčky Řepíka, ale druhý jmenovaný byl bráněn vítkovickým obráncem a nemohl zakončit.
     
    21:37
    Chlapík se snažil udržet kotouč na modré čáře, ale vítkovičtí hráči byli pozorní a všemi silami odpálili puk do obranného pásma sparťanského týmu.
     
    21:08
    Sparťané budou na začátku druhé třetiny hrát další přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá obránce Guntis Galvinš (VIT), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    20:31
    Milan Jurčina poslal střílenou přihrávku Chlapíkovi a sparťané se dostali do útočného pásma. Stezka ovšem nemusel řešit nebezpečnější zakončení.
     
    20:10
    Adam Polášek chtěl po vhazování nahodit kotouč do útočného pásma, ale hostující hráči byli na obranné modré čáře pozorní a získávají puk na své hokejky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina může odstartovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:28 hodin.
     
    Úvodní třetina je úspěšně za námi a viděli jsme v ní tři branky. Sparťané odskočili do vedení zásluhou Jana Buchteleho a Michala Řepíka. Dvoubrankové vedení Sparty ovšem částečně umazal Robert Flick, jenž podařenou kličkou vyzrál na brankáře Saláka. Sparta vede před startem druhé třetiny 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Sparťané své oslabení bez větších obtíží ustáli, velkou šanci měl posléze Flick! Vítkovický útočník střílel bekhendem, ale v tísni nezakončil přesně.
     
    18:37
    Po střele z levého kruhu zasáhl brankář Salák, který vyklepal kotouč z lapačky pro obránce Jurčinu. Sparťanský obr vyhazuje puk do bezpečí.
     
    17:52
    Petr Gewiese zacouval s kotoučem na hokejce do obranného pásma a Vítkovičtí založili další protiútok. Sparťané byli na modré čáře pozorní.
     
    17:21
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Kapitán Michal Řepík (SPA) dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a už poslušně sedí na trestné lavici.
     
    16:46
    Erik Thorell přihrával svému spoluhráči na pravou stranu, kde už byl najetý Řepík. Sparťané kombinovali v útočném pásmu, ale posléze si nerozuměli v rozehrávce.
     
    16:02
    Sparťané mají možnost vzít si zpět svůj dvoubrankový náskok. Petr Chlán (VIT) putuje na trestnou lavici za držení hole. Vítkovice hrají v oslabení.
     
    15:45
    Chlapík se prohnal s kotoučem po pravé straně a vzápětí zkusil vystřelit! Brankář Stezka byl připravený a nedovolil domácímu útočníkovi skórovat.
     
    15:31
    Kalus dojížděl nahozený puk za domácí branku, ale sparťané byli v obranném pásmu úspěšnější a získávají kotouč zpět na své hokejky.
     
    15:25
    Marek Kalus vydoloval spolu se svým spoluhráčem kotouč v obranném pásmu, ale hosté se vzápětí provinili přihrávkou rukou. Hra se vrací před Stezku.
     
    14:50
    Vladimír Svačina vystřelil nebezpečně od mantinelu! Salák byl připravený, ale střela vítkovického útočníka nebyla gólová. Skóre se nemění.
     
    14:35
    Po komerční přestávce proběhlo vhazování v útočném pásmu Vítkovic, kde nakonec vydoloval kotouč obránce Mikliš. Ridera ovšem zůstává v útočné zóně.
     
    14:35
    Miroslav Forman kličkoval s kotoučem u mantinelu, ale vítkovičtí hráči byli úspěšní a získali puk na své hokejky. Na druhé straně musel zasahovat Salák.
     
    13:22
    David Vitouch, jenž odpykával trest za brankáře Saláka, je rovněž na ledové ploše. Sparťané hrají znovu v plném počtu. Mezitím se hraje ve středním pásmu.
     
    13:03
    Hruška čekal na kotouč v prostoru před brankou, ale domácí hokejisté v čele s brankářem Salákem udrželi vedení. Mikliš je na ledové ploše, Sparta ve čtyřech.
     
    12:15
    Velké šance hostů! Dvakrát pálil nebezpečně Roberts Bukarts, jednou střílel po křižné přihrávce Rostislav Marosz. Brankář Salák i nadále odolává.
     
    11:37
    Vítkovičtí se usadili v útočném pásmu a ohrozili Saláka. Sparťanská trojice v obranném pásmu ale statečně odolává a vzápětí poslala kotouč do bezpečí.
     
    11:05
    Pro Spartu bude následovat další komplikace. Brankář Alexander Salák (SPA) dostal dvě trestné minuty za zdržování. Trest odpyká David Vitouch.
     
    10:58
    Bude se znovu vylučovat. Na trestnou lavici usedá pro změnu obránce Ondřej Mikliš (SPA), který dostává dvě minuty za podrážení.
     
    10:44
    Sparťané i nadále útočí! Řepík dostal přihrávku na pravý kruh, ale sparťanskému kapitánovi střela příliš nesedla. Hra pokračuje dál.
    09:55 Robert FLICK - 2:1
     
    09:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A rázem máme sníženo! ROBERT FLICK obdržel přesnou přihrávku zpoza branky, následně si potáhl puk na bekhend a přesným pokusem překonal brankáře Saláka. Asistence: Petr Gewiese.
     
    09:22
    Jan Hruška přišpendlil na mantinel svého soupeře, ale sparťané i přesto získali kotouč na své hokejky. Vzápětí ovšem Němeček neudržel puk na modré čáře.
     
    09:10
    Domácí jsou zatím v utkání aktivnější a vítkovický brankář musí být ve střehu. Stezka si počkal na střelu jednoho z domácích a ukryl ji ve své lapačce.
     
    08:15
    Ondřej Mikliš udělal oblouk v obranném pásmu a sparťané založili další rychlý protiútok. Stezka ovšem nemusel zasahovat, kotouč končí ve středním pásmu.
    08:04 Michal ŘEPÍK - 2:0
     
    08:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svoji přesilovou hru využívají a jdou do dvoubrankového vedení. MICHAL ŘEPÍK pálil ze své oblíbené pozice z kruhu a brankář Stezka se nestačil přesunout. Asistence: Erik Thorell, Adam Polášek.
     
    07:30
    Vladimír Sobotka přihrál zpoza branky svému spoluhráči a jeho střela z kruhu byla hodně nebezpečná. Stezka si ovšem udělal dobrý výhled a zasáhl.
     
    07:10
    Domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu a zaměstnali vítkovickou obranu. Střela jednoho ze sparťanských hráčů našla připraveného Stezku.
     
    06:43
    Máme tu první vyloučení v utkání. Na trestnou lavici usedá vítkovický obránce Petr Gewiese (VIT), který dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    06:21
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu Sparty. Domácí hokejisté se ovšem museli pro kotouč vrátit zpět do obranného pásma.
     
    06:14
    A znovu u kotouče hostující hráči. Rostislav Marosz byl aktivní se svým spoluhráčem u branky, ale Salák za pomoci obránců celou situaci ustál.
     
    06:01
    Velká šance hostů! Lukáš Krenželok se prosmýkl po pravé straně a bekhendovým pokusem jen těsně minul vzdálenější tyčku domácí branky.
     
    05:24
    Patrik Prymula zabojoval u mantinelu a sparťané na chvíli udrželi útočné pásmo. O pár okamžiků později vítkovická obrana dostává kotouč do neutrální zóny.
    04:45 Jan BUCHTELE - 1:0
     
    04:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a sparťané jdou poprvé v utkání do vedení! JAN BUCHTELE si vybruslil do mezikruží a tvrdou ranou propálil brankáře Stezku. Asistence: Zdeněk Doležal.
     
    04:11
    Hra má zatím velký spád! Dvořák si udělal výlet do útočného pásma a po jeho přihrávce pálil Kaše. Druhý jmenovaný mířil do tyčky vítkovické branky.
     
    03:26
    Na druhé straně musel pro změnu dávat pozor Salák! Rostislav Marosz střílel bekhendem z mezikruží, ale sparťanský brankář zasáhl.
     
    03:11
    Sympatický pokus z domácí strany! Kapitán Michal Řepík vystřelil z levé strany, ale Stezka vykopl kotouč svým betonem. Škoda pro domácí Spartu.
     
    02:24
    Obránci domácího celku se stačili včas vrátit do obranného pásma a zastavili přechod vítkovického celku do útoku. Hra plyne dál.
     
    01:51
    Patrik Koch dojel kotouč v obranném pásmu jako první, útočník Buchtele měl k němu příliš daleko. Hra se přesouvá na druhý konec kluziště.
     
    01:19
    Na druhé straně si připsal úspěšný zákrok brankář Stezka, který lapil střelu z domácí strany. Po krátké chvilce proběhne vhazování po pravici vítkovického gólmana.
     
    01:07
    První kontakt s kotoučem v utkání má za sebou brankář Alexander Salák. Sparťanský gólman před dojíždějícím protihráčem raději přikryl kotouč.
     
    00:41
    První formace obou celků střídají, u kotouče jsou domácí. Kaše se snažil probojovat pro útočného pásma po pravé straně kluziště, u mantinelu puk však ztratil.
     
    00:11
    Roman Horák uspěl na úvodním vhazování, ale domácí hráči se do útočného pásma nakonec nedostali. Obránce Jandus musí couvat pro kotouč zpátky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou připraveni ve středovém kruhu, utkání začíná!
     
    Ještě jednou přeji všem fanouškům krásný úterní podvečer už přímo z pražské O2 areny. Utkání mezi Spartou a Vítkovicemi startuje již za necelou půlhodinu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Polášek, M. Jandus, Mikliš, Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Sobotka, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Z. Doležal, M. Forman – J. Konečný, Vitouch, Prymula – Zikmund.

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Gewiese, R. Polák, Galvinš, Machů, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts – Afanasjev, J. Hruška, Svačina – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Fridrich – Bernovský.

    Rozhodčí: Lacina, Sýkora – Brejcha, Votrubec.
     
    Na tříbodovou výhru proti Spartě čekají Vítkovice už osm zápasů, z nichž navíc sedmkrát prohrály. Zajímavým tipem pro sázkaře však je, že vzájemné zápasy bývají docela gólové a většinou padá více než pět nebo šest branek.
     
    Pražský celek však řeší nepříjemné starosti, protože v úvodu sezony počítá ztráty zejména v defenzivních řadách. Ani dnes tak nenastoupí ve stejné sestavě jako v předešlém utkání, což je takový kolorit nové sezony.

    Zda toho Vítkovice dokážou využít, to je otázkou, ale ofenziva Sparty zatím bez problémů šlape, i proto budou sparťané favoritem.
     
    Sparta dnešním utkáním završí dlouhou sérii šesti domácích zápasů v řadě, ve kterých zatím získala čtyři vítězství a prohrála pouze jednou. Pražané naposledy zvládli tuhou nedělní bitvu proti Kometě, kterou po velkém boji udolali 3:2 až po prodloužení. Svěřenci Josefa Jandače se tak udrželi v elitní čtyřce, ale už dneska mohou jít do čela.

    Vítkovice mají opačné pozici, jelikož sezonu začínají pro změnu venkovním tripem. Celkem šest bodů po čtyřech zápasech však není rozhodně žádným špatným výsledkem, přestože výhry přišly proti Kladnu a Zlínu, kteří patří k horším celkům soutěže.
     
    Všem fanouškům hokeje přeji příjemný úterní večer! Sváteční extraligový program pokračuje sedmi zápasy, z nichž poslední mezi Spartou a Vítkovicemi vypukne na ledě O2 areny v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Z. Doležal), 9. Řepík (E. Thorell, Polášek), 59. Sobotka (F. Chlapík) – 10. Flick (Gewiese)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Polášek, M. Jandus, Mikliš, Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Sobotka, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Z. Doležal, M. Forman – J. Konečný, Vitouch, Prymula – Zikmund.
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Gewiese, R. Polák, Galvinš, Machů, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts – Afanasjev, J. Hruška, Svačina – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Fridrich – Bernovský.

    Rozhodčí: Lacina, Sýkora – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 5 317
    ocianews.com