Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 28.09.2021, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    V poslední minutě třetí části jsou vyloučeni útočník Robert Flick (VIT) za sekání a Miroslav Forman (SPA) za hrubost. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    51:28
    Marek Kalus nemohl pokračovat v akci v útočném pásmu, jelikož jeho spoluhráč Robert Flick (VIT) se provinil podrážením. Sparta hraje přesilovku.
     
    46:41
    Na trestnou lavici usedá útočník Jan Hruška (VIT), který v poslední chvíli sekl Chlapíka v mezikruží a už sedí na lavici hanby. Následuje komerční přestávka.
     
    37:04
    Ještě před koncem druhé třetiny bude následovat vyloučení na straně Vítkovic. Dalším hříšníkem je Patrik Koch (VIT), který dostává trest za zdržování hry.
     
    32:02
    Další velkou šanci měl Forman! Stezka se stačil přesunout a zastavil pokus domácího útočníka. Vzápětí míří na trestnou lavici Patrik Koch (VIT) za sevření puku rukou.
     
    28:15
    Vítkovičtí se ubránili a po komerční přestávce budou hrát další přesilovou hru. Alexander Salák (SPA) dostává menší trest za podrážení. Trest odpyká Zdeněk Doležal.
     
    25:58
    Obránce Dvořák tvrdě střílel od modré čáry a Stezka vytasil svůj beton. Vzápětí však míří na trestnou lavici útočník Robert Flick (VIT) za hákování.
     
    21:08
    Sparťané budou na začátku druhé třetiny hrát další přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá obránce Guntis Galvinš (VIT), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    17:21
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Kapitán Michal Řepík (SPA) dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a už poslušně sedí na trestné lavici.
     
    16:02
    Sparťané mají možnost vzít si zpět svůj dvoubrankový náskok. Petr Chlán (VIT) putuje na trestnou lavici za držení hole. Vítkovice hrají v oslabení.
     
    11:05
    Pro Spartu bude následovat další komplikace. Brankář Alexander Salák (SPA) dostal dvě trestné minuty za zdržování. Trest odpyká David Vitouch.
     
    10:58
    Bude se znovu vylučovat. Na trestnou lavici usedá pro změnu obránce Ondřej Mikliš (SPA), který dostává dvě minuty za podrážení.
     
    06:43
    Máme tu první vyloučení v utkání. Na trestnou lavici usedá vítkovický obránce Petr Gewiese (VIT), který dostává menší trest za nedovolené bránění.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Z. Doležal), 9. Řepík (E. Thorell, Polášek), 59. Sobotka (F. Chlapík) – 10. Flick (Gewiese)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Polášek, M. Jandus, Mikliš, Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Sobotka, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Z. Doležal, M. Forman – J. Konečný, Vitouch, Prymula – Zikmund.
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Gewiese, R. Polák, Galvinš, Machů, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts – Afanasjev, J. Hruška, Svačina – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Fridrich – Bernovský.

    Rozhodčí: Lacina, Sýkora – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 5 317
    thejrc.org