Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 28.09.2021, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    V poslední minutě třetí části jsou vyloučeni útočník Robert Flick (VIT) za sekání a Miroslav Forman (SPA) za hrubost. Hraje se čtyři na čtyři.
    58:35 Vladimír SOBOTKA - 3:1
     
    58:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vítkovičtí odvolali svého brankáře, čehož sparťané využili v cestě za dalším vstřeleným gólem. VLADIMÍR SOBOTKA udělal pár kroků do útočného pásma a pohotově trefil odkrytou vítkovickou branku. Asistence: Filip Chlapík.
     
    58:15
    Urputný souboj u mantinelu v obranném pásmu Sparty nenašel svého vítěze a rozhodčí přerušil hru. Vzápětí si Vítkovice berou oddechový čas.
     
    56:40
    Na opačné straně kluziště nebezpečně střílel útočník Anafasyev! Vítkovická posila vypálila prudce na domácí branku, ale Salák svou branku uhájil.
     
    54:37
    Velká šance Vítkovic! Bukarts střílel v dobré rychlosti, ale bekhendem nastřelil je Saláka. Sparťanský brankář podržel kotouč ve výstroji.
     
    52:29
    Další nebezpečný pokus domácích! David Kaše využil volného prostoru na levém kruhu, ale svou střelou našel jen lapačku brankáře Stezky.
     
    51:28
    Marek Kalus nemohl pokračovat v akci v útočném pásmu, jelikož jeho spoluhráč Robert Flick (VIT) se provinil podrážením. Sparta hraje přesilovku.
     
    49:41
    Zaváhání brankáře Saláka! Sparťanský gólman si vyjel za branku, ale dostal se do klinče s útočníkem Svačinou. Vítkovičtí hráči se k puku už nedostali.
     
    46:41
    Na trestnou lavici usedá útočník Jan Hruška (VIT), který v poslední chvíli sekl Chlapíka v mezikruží a už sedí na lavici hanby. Následuje komerční přestávka.
     
    44:30
    Další dobrá možnost domácího týmu. Chlapík byl sám před brankou Vítkovic, ale svou ranou těsně minul vítkovickou klec. Škoda pro Spartu.
     
    44:11
    Němeček byl v dobré pozici na modré čáře, ale přes clonícího protihráče nemohl střílet. Vzápětí ovšem musel zasahovat brankář Aleš Stezka.
     
    39:41
    Dobrou možnost měl v poslední minutě druhé třetiny útočník Sobotka, který byl už však příliš blízko u brankáře Stezky a jeho zakončení bylo nepřesné.
     
    37:36
    Řepík z kruhu nahrával před branku, kde byl u tyčky připravený Roman Horák. Druhý jmenovaný byl ovšem v tísni a nedokázal přesněji zakončit.
     
    37:04
    Ještě před koncem druhé třetiny bude následovat vyloučení na straně Vítkovic. Dalším hříšníkem je Patrik Koch (VIT), který dostává trest za zdržování hry.
     
    35:02
    Po delší době jsme byli svědky slibné šance Vítkovic! Bukarts střílel do horních pater branky, ale jeho rána byla zablokovaná. Komerční přestávka.
     
    32:24
    Další obrovská šance domácího týmu. Řepík dostal nabito na levý kruh, odkud okamžitě vypálil, ale rána sparťanskému kapitánovi příliš nesedla.
     
    32:02
    Další velkou šanci měl Forman! Stezka se stačil přesunout a zastavil pokus domácího útočníka. Vzápětí míří na trestnou lavici Patrik Koch (VIT) za sevření puku rukou.
     
    30:28
    Teď byli sparťané blízko! Zdeněk Doležal z trestné lavice stejně jako Řepík ujel do samostatného nájezdu, který zakončil střelou do tyčky.
     
    29:28
    Velká šance také na druhé straně! Řepík ujel ve vlastním oslabení do úniku, který zakončil střelou ze strany, ale svou ranou minul branku.
     
    29:08
    Hosté se znovu zabydleli v pásmu soupeře! Bukartsovu prudkou dělovku si však Salák našel a lapačkou ji zneškodnil. Hra je na chvíli přerušena.
     
    28:15
    Vítkovičtí se ubránili a po komerční přestávce budou hrát další přesilovou hru. Alexander Salák (SPA) dostává menší trest za podrážení. Trest odpyká Zdeněk Doležal.
     
    27:02
    Šance přibývají a Stezka musí být ve střehu! Sobotkova rána z kruhu byla hodně razantní, ale našla pouze lapačku vítkovického brankáře Stezky.
     
    25:58
    Obránce Dvořák tvrdě střílel od modré čáry a Stezka vytasil svůj beton. Vzápětí však míří na trestnou lavici útočník Robert Flick (VIT) za hákování.
     
    24:53
    Další dobrá možnost pro domácí! Filip Chlapík střílel z dobré pozice před brankou, ale jeho rána neměla gólové parametry. Skóre zůstává neměnné.
     
    23:57
    Neuvěřitelná šance domácího celku! David Němeček obdržel přihrávku do prostoru před brankou a úplně osamocen nastřelil jen brankáře Stezku.
     
    22:15
    Velká šance Sparty! Forman hledal u pravé tyčky Řepíka, ale druhý jmenovaný byl bráněn vítkovickým obráncem a nemohl zakončit.
     
    21:08
    Sparťané budou na začátku druhé třetiny hrát další přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá obránce Guntis Galvinš (VIT), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    19:41
    Sparťané své oslabení bez větších obtíží ustáli, velkou šanci měl posléze Flick! Vítkovický útočník střílel bekhendem, ale v tísni nezakončil přesně.
     
    17:21
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Kapitán Michal Řepík (SPA) dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a už poslušně sedí na trestné lavici.
     
    16:02
    Sparťané mají možnost vzít si zpět svůj dvoubrankový náskok. Petr Chlán (VIT) putuje na trestnou lavici za držení hole. Vítkovice hrají v oslabení.
     
    15:45
    Chlapík se prohnal s kotoučem po pravé straně a vzápětí zkusil vystřelit! Brankář Stezka byl připravený a nedovolil domácímu útočníkovi skórovat.
     
    14:50
    Vladimír Svačina vystřelil nebezpečně od mantinelu! Salák byl připravený, ale střela vítkovického útočníka nebyla gólová. Skóre se nemění.
     
    12:15
    Velké šance hostů! Dvakrát pálil nebezpečně Roberts Bukarts, jednou střílel po křižné přihrávce Rostislav Marosz. Brankář Salák i nadále odolává.
     
    11:05
    Pro Spartu bude následovat další komplikace. Brankář Alexander Salák (SPA) dostal dvě trestné minuty za zdržování. Trest odpyká David Vitouch.
     
    10:58
    Bude se znovu vylučovat. Na trestnou lavici usedá pro změnu obránce Ondřej Mikliš (SPA), který dostává dvě minuty za podrážení.
     
    10:44
    Sparťané i nadále útočí! Řepík dostal přihrávku na pravý kruh, ale sparťanskému kapitánovi střela příliš nesedla. Hra pokračuje dál.
    09:55 Robert FLICK - 2:1
     
    09:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A rázem máme sníženo! ROBERT FLICK obdržel přesnou přihrávku zpoza branky, následně si potáhl puk na bekhend a přesným pokusem překonal brankáře Saláka. Asistence: Petr Gewiese.
    08:04 Michal ŘEPÍK - 2:0
     
    08:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svoji přesilovou hru využívají a jdou do dvoubrankového vedení. MICHAL ŘEPÍK pálil ze své oblíbené pozice z kruhu a brankář Stezka se nestačil přesunout. Asistence: Erik Thorell, Adam Polášek.
     
    06:43
    Máme tu první vyloučení v utkání. Na trestnou lavici usedá vítkovický obránce Petr Gewiese (VIT), který dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    06:01
    Velká šance hostů! Lukáš Krenželok se prosmýkl po pravé straně a bekhendovým pokusem jen těsně minul vzdálenější tyčku domácí branky.
    04:45 Jan BUCHTELE - 1:0
     
    04:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a sparťané jdou poprvé v utkání do vedení! JAN BUCHTELE si vybruslil do mezikruží a tvrdou ranou propálil brankáře Stezku. Asistence: Zdeněk Doležal.
     
    04:11
    Hra má zatím velký spád! Dvořák si udělal výlet do útočného pásma a po jeho přihrávce pálil Kaše. Druhý jmenovaný mířil do tyčky vítkovické branky.
     
    03:26
    Na druhé straně musel pro změnu dávat pozor Salák! Rostislav Marosz střílel bekhendem z mezikruží, ale sparťanský brankář zasáhl.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Z. Doležal), 9. Řepík (E. Thorell, Polášek), 59. Sobotka (F. Chlapík) – 10. Flick (Gewiese)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Polášek, M. Jandus, Mikliš, Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Sobotka, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Z. Doležal, M. Forman – J. Konečný, Vitouch, Prymula – Zikmund.
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Gewiese, R. Polák, Galvinš, Machů, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts – Afanasjev, J. Hruška, Svačina – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Fridrich – Bernovský.

    Rozhodčí: Lacina, Sýkora – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 5 317
    bahis siteleri