Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (1:1, 4:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 28.09.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Svátek nesvátek, hokejová extraliga pokračuje! Na Den české státnosti se pod Javorovým vrchem setkají HC Oceláři Třinec a Bílí Tygři Liberec v první repríze jarního finále. Oba týmy půjdou do utkání v podobné pozici v tabulce – Oceláři jsou na děleném čtvrtém místě, Liberec pouze o dva body a tři místa v tabulce níž. Oba týmy mají za sebou porážky – Třinečtí neudrželi slibně rozehraný zápas v Chomutově s Kladnem, Liberec si nese balvan dokonce tří porážek v řadě, na což tento ambiciózní tým nebývá zvyklý. Jaké bude rozložení obou týmů po prvním letošním vzájemném zápase? Uvidíme až po utkání, které začíná v úterý 28. září 2021 v 17 hodin a hraje se na ledě třinecké WERK ARENY.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemný zápas mezi třineckými Oceláři a Bílými Tygry z Liberce byl posledním zápasem loňské extraligové sezóny. V pondělí 26. dubna se na ledě třinecké WERK ARENY rozhodlo o držiteli mistrovského titulu za sezónu 2020-21. Oceláři si zpod Ještědu přivezli nadějné vedení 3:1 na zápasy, Ondřej Kacetl podobně jako v utkání číslo pět uzavřel branku a díky zlatému gólu Kanaďana nyní ve službách TPS Turku Jacku Rodewaldovi šli do třetí třetiny s jednobrankovým vedením, které ještě pojistili Michal Kovařčík a Dravecký. Zápas devátého kola tak bude první reprízou jarního finále.

    26. dubna 2021: HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 30. Rodewald (M. Špaček), 52. M. Kovařčík (Gernát, M. Špaček), 58. Dravecký (Rodewald)
     
    Z liberecké kabiny

    Liberecký klub se podobně jako Oceláři musel po sezóně vyrovnat se ztrátou několika jmen, která tvořila osu týmu. Pod Ještědem nadále nepůsobí obránce Knot a útočníci Lenc, Bulíř a Adam Musil. Hned trojice hráčů – které bychom mohli nazvat hráči druhého sledu, pro libereckou sestavu ale byli neméně důležití – odešla do Karlových Varů. Jednalo se o Tomáše Hanouska s Havlínem a Jiřího Průžka. Do Liberce se vrátil ze Švédska Ordoš, z Komety přišel zkušený Klepiš, velká očekávání panují od příchodu Záborského z Finska a jinak Tygři lovili na Slovensku – přišel Faško-Rudáš z Banské Bystrice a dvojice Melancon s Ivanem ze Zvolena. Jako příchod s jistou dávkou nadsázky můžeme brát i návrat Šmída, zkušený liberecký obránce totiž velkou část loňské sezóny strávil na marodce. Liberečtí měli i přes průvan v sestavě solidní vstup do sezóny, poslední tři zápasy se jim ale nepovedly. Padli v Mladé Boleslavi, překvapivě doma se Zlínem a naposledy nestačili na Olomouc. „V utkání jsme velice brzo inkasovali, což je zrovna v Olomouci špatný začátek. Vzhledem k našemu rozpoložení a produktivitě, kterou máme v posledních zápasech, to není nic jednoduchého. Snažili jsme se vrátit do utkání, ale minimálně polovinu duelu jsme tahali za kratší konec,“ popisoval trápení z posledních dní na tiskové konferenci po zápase v Olomouci trenér Augusta.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 3-0-2-2, skóre 14:16, 11 bodů
    Pozice v tabulce: 7.
    Bilance: 7 zápasů, 3-0-2-2, skóre 14:16, 11 bodů
    Bilance venku: 4 zápasy, 1-0-1-2, skóre 7:10, 4 body
    Nejproduktivnější hráč: Tomáš Filippi 6 (3+3)
    Nejlepší střelec: Tomáš Filippi 3

    Poslední zápas Liberce:

    26. září 2021: HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 6. Bambula (Kolouch), 24. D. Krejčí (J. Káňa, Kucsera), 45. J. Káňa (Ondrušek, Kucsera).
    V Třinci se dnes chystá repríza finále!
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři mají za sebou podobně intenzivní léto z hlediska výměn v hráčském kádru jako jejich úterní soupeř. Stále dochází k zapracování nových hráčů na pozicích loňských opor. Třinecký tým přišel po mistrovské sezóně o obránce Freibergse s Gernátem a útočníky Rodewalda, Stránského a Špačka, jejich místo se snaží zacelit obránce Marinčin a útočné duo Daňo – Nestrašil. Do branky navíc přišel Marek Mazanec. Že náhrada klíčových hráčů z posledních sezón nebude snadná, ukázaly již zápasy Champions Hockey League. Vstup do extraligového ročníku byl o poznání lepší, i když starosti třineckému trenérskému týmu jistě dělají promrhané dvougólové náskoky – z domácího zápasu s Kometou a posledně z utkání s Kladnem v Chomutově, kde tým horko těžko bránil v oslabení v závěru zápasu aspoň jednobodový zisk. „Byli jsme celý zápas lepší tým, jenže pak přišla naše vyloučení, soupeř se dostal do hry a otočil skóre ve svůj prospěch,“ neschovával se za fráze jeden z nováčků v týmu, obránce Marinčin a dodal: „Máme totiž tým na to, abychom Kladno porazili.“

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 3-1-2-1, skóre 25:19, 13 bodů
    Pozice v tabulce: 4.
    Bilance: 7 zápasů, 3-1-2-1, skóre 25:19, 13 bodů
    Bilance doma: 3 zápasy, 1-1-1-0, skóre 10:6, 6 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička, Tomáš Marcinko oba 9 (4+5)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička, Erik Hrňa, Tomáš Marcinko všichni 4

    Poslední zápas Třince:

    24. září 2021: Rytíři Kladno – HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. náj. (1:1, 0:2, 2:0/0:0)
    Branky a nahrávky: 15. Beran (Plekanec, Račuk), 51. Jágr (Plekanec, Kristo), 59. Račuk (Kristo, Dotchin), roz. sam. náj. Strnad – 4. Marcinko (Martin Růžička, P. Vrána), 24. M. Daňo (Dravecký), 25. M. Kovařčík (O. Kovařčík).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Gríger, Ordoš – Záborský, Filippi, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Šír – Jiruš.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Gerát, Hynek.
     
    Trenérský tým třineckých Ocelářů pod vedením Václava Varadi nakonec v brance vsadil na Marka Mazance, který velice solidně odchytal dva zápasy v minulém týdnu. V poli se musí obejít bez obránce Adámka, který nedohrál zápas v Chomutově proti Kladnu. V sestavě je Jakub Matyáš. V útoku nehrají zranění Chmielewski s Kurovským a nenastupuje ani Dravecký. Poprvé v sezóně nastoupí frýdecko-místecký útočník Šedivý.

    Patrik Augusta a jeho kolegové v čele trenérského štábu libereckých Bílých Tygrů po třech porážkách v řadě přeházeli jednotlivé pětky. Obranné páry zůstaly pohromadě stejně jako v zápase s Olomoucí. Útoky ale doznaly změn – Gríger s Ordošem se posunuli k Birnerovi do první formace, Záborský s Filippim budou hrát ve druhé pětce se Zacharem. Zbylé dvě formace a třináctý útočník jsou nominovány shodně jako v neděli. Nehraje útočník Klepiš. V brance nastoupí Petr Kváča.
     
    Liberečtí Bílí Tygři již nastupují na led, na kterém už čeká také kvarteto rozhodčích. Po nástupu domácího týmu bude puštěn v hale na kostce reklamní blok a pak už začne první repríza finále 2021 v této extraligové sezóně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hlavní rozhodčí Vrba zahájil první utkání mezi Třincem a Libercem v této sezóně. Buly vyhrál Vrána a Třinec bude první útok začínat od Mazance.
     
    00:24
    První zákrok má za sebou Kváča, který sebral puk Daňovi. Ten se snažil na libereckou branku poslat nahození Musila od modré. Následně se Daňo před brankou dostal do klinče se Šmídem, ale nic z toho není.
     
    00:34
    Daňo nabil z rohu Růžičkovi, který stál na vrcholu pravého kruhu. Jeho střela z první ale orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    00:58
    Zakázané uvolnění Liberce po nahození Rosandiće ze středního pásma. Vhazovat se bude před Kváčou.
     
    01:21
    Michal Kovařčík nezavřel na levé straně útočného pásma mantinel a Liberečtí se dostali rychle před Mazance. Do Vitáskovy střely ale vložil hůl Marinčin a třinecký brankář tak mohl pohodlně přikrýt puk.
     
    01:53
    Marcinko se Šedivým zavezli puk do útočného pásma a následně se dostal ke kotouči na modré čáře Jaroměřský. Oba jeho pokusy ale byly zblokovány ještě před tím, než se dostaly ke Kváčovi.
     
    02:17
    Šmíd nahazoval od modré před třineckou brankou, kde byl velký provoz a "bordel" tam dělal liberecký kapitán Jelínek. Mazanec si se situací poradil a přerušil hru.
     
    02:49
    První liberecká formace teď zavřela před Mazancem čtvrtou třineckou pětku, ale žádné přímé zakončení ani šance z toho nebyly.
     
    03:07
    Liberečtí hráči hráli ve vyšším počtu, než je to dovoleno pravidly. Čároví ukazují příliš mnoho hráčů na ledě. První přesilovka Třince. Trest odpyká Jakub Rychlovský (LIB).
     
    03:47
    Vrána se teď dostal až před Kváču, když elegantně kličkou poslal pryč obránce Liberce. Následně pálil ze své strany Hrňa, ale z nadějných situací nic není. Hlavně první situace si žádala rychlejší zakončení.
     
    04:14
    Oceláři tlačí, ale hra je přerušená poté, co se puk otřel o ochrannou síť za Kváčou.
     
    04:21
    Marinčin nabil od mantinelu na levou stranu Kundrátkovi a jeho šťavnatý pokus kryje pod betony Kváča a přerušuje hru.
     
    04:57
    Oceláři teď strávili trochu času ve svém pásmu, ale následně po rychlém přesunu před Kváču získali aspoň buly v útočné třetině. Kváča přerušuje hru po Marinčinově nahození od modré.
     
    05:57
    Po pasáži nepřesností a nepovedených tlaků na obou stranách se střelou z úhlu z levé strany prezentoval Marcinko. Kváča proti jeho střele zasáhl ramenem.
     
    06:15
    Zakázané uvolnění Tygrů stěhuje hru opět před Kváču.
     
    06:18
    Další přerušení poté, co Kváča přikryl zblokovanou střelu Růžičky. Následuje komerční přestávka.
     
    06:49
    První třinecká formace na chvíli získala pásmo, ale Marinčinova schovaná střela od modré se po odrazu z předbrankového prostoru dostala až mimo útočné pásmo domácích.
     
    07:29
    Po delším čase se o aktivitu pokusili i Tygři, ale nic z toho nebylo. Domácí rychle otočili hru. Vhazuje se před Kváčou po vysoké holi jednoho z hostujících hráčů.
     
    08:04
    Třinec zase pobyl v útočném pásmu, ale Kundrátkově střele chyběl nějaký decimetr, lízla pravou tyč Kváčovy branky. Liberec následně vytlačil Oceláře do obranného pásma, ale nic tam nevymyslel.
     
    08:39
    Do Zahradníčkovy střely od modré vložil hůl Roman, ale puk šel na zadní mantinel a byl tak prudký, že vytlačil Oceláře z útočného pásma.
     
    08:55
    Icing Třince teď po čase vrací hru před Mazance.
     
    09:01
    Filippi vyhrál buly v útočném pásmu a hned potom střílel od modré Vitásek. Mazanec ale odrazil puk betonem mimo útočné pásmo Tygrů a toť vše z útočné aktivity Liberce.
     
    09:14
    Icing hostů a vracíme se před Kváču. Nyní sledujeme klidnou pasáž bez výrazných momentů.
     
    09:32
    Marcinko v rychlosti najel středem do útočného pásma, ale neprobíjel se do předbrankového prostoru. Na pravé straně měl Hrňu, jehož bomba z první šla do horních pater Kváčovy branky. Liberec brankář ji odrazil nad sebe.
     
    10:28
    Daňo zatáhl puk do útočného pásma, přebral si jej Vrána a po obvodu útočného pásma se kotouč dostal opět k Daňovi. Jeho bombu od mantinelu Kváča kryje a přerušuje hru.
     
    10:57
    Birner v útočném pásmu ztratil puk. Ten sebral Michal Kovařčík a v útočném pásmu následně z pravé strany střílel Zahradníček. Kváča opět kryje. Liberecký brankář je zatím nejvytíženějším hráčem zápasu.
     
    11:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hrehorčák v tísni od pravého mantinelu nerozehrál přesně, Liberečtí získali na modré čáře puk. Konkrétně to byl Filippi a jeho přesnou kolmici pověsil do horních pater Mazancovy branky TOMÁŠ ZÁBORSKÝ. Asistence: Tomáš Filippi. Stav utkání 0:1.
    11:24 Tomáš ZÁBORSKÝ - 0:1
     
    12:14
    Oceláři se snaží rychle odpovědět. Marcinkova formace získala v útočném pásmu puk, Jaroměřský ho předal Hrňovi, ale jeho střela minula levou tyč Kváčovy branky.
     
    13:01
    Marinčin ztratil v útočném pásmu puk a hosté jej vyvezli na druhou stranu. Útok táhl levou stranou Šmíd, ale na jeho centr před branku nedosáhl Šmíd.
     
    13:39
    Dvě velké šance Liberce, který nyní tlačí na Oceláře víc než před vedoucí brankou. V té druhé příležitosti odzbrojil váhajícího Nestrašila v útočném pásmu Ordoš a následně tvrdě vypálil na Mazancovu branku, která se až otřásla, neboť Ordoš svou bombou trefil tyč.
     
    14:19
    Teď byla k vidění pasáž, kdy se o útok snažili především hosté a domácí měli co dělat jejich pokusy odrážet. Nakonec se to Musilovi podařilo a teď se pokusí o útok zase Třinečtí.
     
    14:52
    Nic z toho nebylo, ani z liberecké snahy na druhé straně, která končí zákrokem Mazance.
     
    15:13
    Liberečtí teď byli velice aktivní v útočném pásmu a Oceláři měli co dělat, aby se bez ztráty další kytičky ubránili.
     
    16:11
    Teď jsme viděli několik ztrát a nepodařených pokusů o založení útočné akce na obou stranách.
     
    16:39
    Vlach byl na ose třetiny v dobré pozici s pukem na holi, jeho střelecký pokus ale domácí ubránili. Na druhé straně se dvakrát pokusil o útočnou akci první domácí útok.
     
    17:00
    Michal Kovařčík nabruslil s pukem na holi až před Kváču, ale byl v těžké pozici, zakončit neměl čas a prostor.
     
    17:26
    Čtvrtá třinecká formace byla aktivní v útočném pásmu a za brankou Kváči zahákoval Romana Lukáš Derner (LIB), který je druhým vyloučeným hostujícím hráčem v zápase.
     
    17:44
    Oceláři vyhráli buly a pobyli v útočném pásmu. Vrchol akce přišel po střele Doudery z osy kluziště, která se od rozhodčího odrazila tak šikovně, že hosté vyhodili až za Mazance.
     
    18:38
    Oceláři teď zamkli Tygry před jejich brankářem, ale žádný z jejich nápadů nevedl ke gólovému zakončení. Hosté nakonec vyhazují opět až za Mazance.
     
    19:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům to nakonec vyšlo. I po vystřídání mačkali Tygry před Kváčou a jednu sekundu před návratem vyloučeného Dernera na led skončila v brance střela z osy od modré slovenského obránce MARTINA MARINČINA, který se dočkal první branky ve třineckých barvách. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 1:1.
    19:25 Martin MARINČIN - 1:1
     
    19:50
    Hosté se ještě tlačili k brance, ale Jelínek puk na Faško-Rudáše, který byl volný před Mazancem, nedostal. Hostující útočník byl navíc dle svého názoru nepředpisově odzbrojen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetinu můžeme rozdělit na několik pasáží. Do první branky byl lepším týmem Třinec. Sice nevstřelil branku, ani neměl moc šancí, ale – když použijeme fotbalovou terminologii – měl větší "držení míče", víc času působil v útočné třetině před Kváčou, který byl v prvních deseti minutách nejvytíženějším mužem na ledě. Pak ale přišel gól prakticky z ničeho. Po trefě Tomáš Záborského se obraz hry změnil a navrch měli hosté. Druhou branku ale z několika náznaků šancí nepřidali, naopak Oceláři si pomohli přesilovkou, kterou v samém jejím závěru využil první svou brankou ve třineckých barvách Martin Marinčin.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 14:7
    Střely mimo 6:1
    Zblokované střely 8:1
    Hity 1:3
    Vhazování 11:12
    Trestné minuty 0:4
     
    Druhá třetina začne cca v 17:54.
     
    Do konce pauzy zbývají dvě minuty. Na led se vrátili rozhodčí, budou brzy následovat hlavní aktéři ze strany obou týmů. Po komerčním bloku uvidíme úvodní vhazování druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Rozhodčí si vyměnili role a tentokrát třetinu zahajoval Šír. Ale i po jeho vhazování byl Vrána úspěšný nad Grígerem.
     
    20:37
    Solidní úvod druhé třetiny ze strany třineckých Ocelářů. Martin Růžička dostal puk na pravý kruh a jeho bombu z první kryje Kváča na hrudi. Po nevinné situaci na sebe cestou ke střídačkám ještě štěkali Růžička se Šmídem.
     
    21:00
    Michal Kovařčík získal puk ve středním pásmu a šikovně objel Rosandiće. Měl hodně prostoru na levé straně, ale jeho svižnou střelu odrazil nad branku Kváča. Velká šance domácích!
     
    22:08
    Třinečtí se snaží rychle přesouvat hru od vlastní branky a vyndávat puk až do útočného pásma. Aktivita Tygrů zatím končí na modré čáře nebo neúspěchem v útočné třetině.
     
    22:17
    Mazanec teď přerušil hru poté, co k němu doputoval puk až z obranné třetiny Tygrů. Prvním dojíždějícím byl hráč hostů, proto třinecký brankář raději přerušuje.
     
    22:56
    Teď se šikovně dostali do útočného pásma i hosté. Rosandićova bomba od modré prolétla doslova skrz Daňa a nadělala Mazancovi problémy. Třinecký brankář ale dokázal odrazit puk nad branku.
     
    23:42
    Martin Růžička se po šikovném odrazu puku z vlastního pásma dostal až do samostatného úniku, který neproměnil, ale za podrážení pojede Růžička znova. Lukáš Derner (LIB) byl tím hráčem, který Růžičku nedovoleně zastavil.
     
    23:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA si vzal puk ze středového bodu a svůj nájezd zakončil přesně mezi Kváčovy betony. Třinečtí otáčejí skóre. Stav utkání 2:1.
    23:42 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    24:19
    Liberečtí se teď tlačili do útočného pásma dokonce ve čtyřech, ale akce skončila na zblokované střele Vlacha Douderou.
     
    24:31
    Kváča zakročil ve svém brankovišti, po puku se tam ještě sápal Marcinko, který pak libereckého brankáře překročil. Dostal se ale do strkanice a slovní přestřelky s Vlachem.
     
    25:10
    Dobrá šance Grígera! Liberecký centr se dostal na puk na ose útočného pásma poté, co jej nechtě za brankou zastavil rozhodčí Šír pro Grígerova spoluhráče. Ještě před tím střílel od modré Najman, Mazanec neviděl a měl co dělat, aby puk zkrotil.
     
    25:16
    Rozhodčí Vrba signalizoval, že bude vylučovat hostujícího obránce Melancona za sevření puku, ale po poradě rozhodčích se tak nestane. Melancon pukem zahrál rukou na zemi, a tak se vhazuje ve středním pásmu při pěti hráčích na obou stranách.
     
    25:29
    Filippi ve středním pásmu vysunul Záborského na levém křídle a jeho pokus od mantinelu přikryl Mazanec na hrudi. Vhazování v útočném pásmu Tygrů.
     
    25:57
    Liberečtí drželi útočné pásmo, ale po Ivanově nahození od modré puk sebral Musil a útok zakládají domácí.
     
    26:14
    Je vyhlášená komerční přestávka, ale společně s ní míří na trestnou lavici první hráč Ocelářů. Je jím Marko Daňo (TRI), který nedovoleně bránil brankáře Kváču v jeho brankovišti.
     
    26:23
    Hosté vyhráli buly, ale Kundrátek bekhendem vyhazuje až ke Kváčovi. Tygři začínají od své branky.
     
    26:45
    Musil s Marcinkem šetří další sekundy. Hosté opět začínají pracně ze svého pásma.
     
    27:04
    Hrehorčák s Douderou totéž. Téměř minuta pryč a hosté ještě nezakončili.
     
    27:23
    No a hned z toho byla velká šance! Filippi poslal puk do třineckého brankoviště, kde se odrazil tak, že Birnerovi "stačilo" jej sklepnout ze vzduchu od odkryté sítě. To se mu nepodařilo.
     
    27:59
    Oceláři se jinak brání úspěšně. Teď možná trochu šikovnosti nebo štěstí chybělo k tomu, aby Vrána nebo Nestrašil jel na Kváču.
     
    28:24
    Hosté ještě v závěru dvěma tvrdými střelami zhruba z úrovni vrcholu kruhů ohrozili Kváču. Na druhé straně to zkoušel Daňo, ale neměl rychlost.
     
    28:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlost však měl o chvíli později MICHAL KOVAŘČÍK, který udělal otočku kolem Kváčovy branky, tímto pohybem vylákal libereckého brankáře ven a po výjezdu zpoza vzdálenější tyče zakončil do prázdné branky. Asistence: Ondřej Kovařčík. Stav utkání 3:1.
    28:42 Michal KOVAŘČÍK - 3:1
     
    29:31
    Na druhé straně Kundrátek minul vysoký puk, který sebral Birner. Udělal si v útočném pásmu prostor a dal jej na pravou stranu, odkud z první pálil Zachar. Mazanec měl co dělat.
     
    29:56
    Přerušená hra po Ordošově střele z levé strany, kterou přikryl Mazanec.
     
    30:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácích končí čtvrtým pukem v Kváčově síti. Erik Hrňa získal puk ve středním pásmu, najížděl na jediného bránícího hráče, počkal, až mu z druhé vlny dojede TOMÁŠ MARCINKO. Třinecký centr dostal od Hrni puk právě včas, aby zakončil dřív, než se Kváča přesune k levé tyči. Liberecký gólman si na puk sáhl, ale puk mu do sítě přesto propadl. Asistence: Erik Hrňa, Ondrej Šedivý. Stav utkání 4:1.
    30:22 Tomáš MARCINKO - 4:1
     
    30:37
    Zakázané uvolnění Liberce vrací hru před Kváču.
     
    31:16
    Hrehorčák z vlastní třetiny najížděl do tří hráčů, tak zkusil aspoň na Kváču poslat propagační kotouč. Vytěžil maximum – vhazování v útočném pásmu.
     
    31:31
    Růžička se šikovně zorientoval v útočném pásmu, nabil na modrou Kundrátkovi, jehož vysokou střelu schovat Kváča v lapačce.
     
    32:01
    Zmatek před třineckou brankou, který končí druhým pukem v Mazancově brance. Třinecká svatyně ještě odolala prvnímu Jelínkově pokusu, který skákal po horní tyči a následně v brankovišti před Mazancem, ale na druhou dorážku Jelínka už byl Mazanec krátký. Hlavní rozhodčí se ještě rozhodli situaci prozkoumat na videu, ale gól nakonec nemohl být uznán pro přihrávku rukou hostujících hráčů. Pokračujeme vhazováním ve středním pásmu za nezměněného skóre.
     
    32:30
    Oceláři na situaci odpověděli náporem před Kváčou, který končí střelou Doudery. Tu Kváča dobře viděl a přerušuje hru. Čeká nás další prodleva pro druhou komerční přestávku druhé třetiny.
     
    32:54
    Akce Liberce končí na nepřesné Ordošově přihrávce v útočném pásmu a na druhé straně se rýsuje akce tři na dva pro Oceláře.
     
    33:08
    Třinečtí akci nevyužili, ale získali pásmo a následně po výjezdu z rohu zakončoval Kofroň.
     
    33:33
    Tlak v útočném pásmu končí tím, že Martin Růžička na modré ztratil puk. Do samostatného úniku ujel Ordoš a než jej stačil – čistě či s faulem – dojíždějící Růžička zastavit, zakončil. Ordošův pokus ale Mazanec odrazil do ochranné sítě.
     
    34:21
    Faško-Rudáš nabral rychlost, najel do útočného pásma a vystřelil přes bránícího Marinčina. Střela byla ze strany a ne moc prudká, Mazanec si poradil.
     
    35:06
    Hosté se teď udrželi díky úspěšným vhazováním v útočném pásmu, ale situace končí poté, co domácí obloučkem vyhodili puk až do útočné třetiny. Tam byl první Ondřej Kovařčík a centroval neúspěšně do brankoviště Kváči. Následně jej na mantinel zahodil Jelínek, domácí hráč je ale v pořádku.
     
    35:19
    Další vyloučení na liberecké straně. Jaroslav Vlach (LIB) je vyloučen za podrážení. Třinečtí mají přesilovku.
     
    35:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři to letos v přesilových hrách válcují. MARTIN RŮŽIČKA dostal puk na levý kruh, počkal si na ideální okamžik a i když to vypadalo, že jej prováhal, tak nikoliv. Třinecký snajpr dokázal v postoji Kváči najít místo a navýšil vedení Ocelářů už na čtyřbrankové. Asistence: Erik Hrňa. Stav utkání 5:1.
    35:46 Martin RŮŽIČKA - 5:1
     
    36:30
    Oceláři pokračují ve velkém tlaku i po vstřelené brance a vypadá to trochu jako přesilová hra, i když se hraje v pěti na obou stranách.
     
    36:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hra se ale rychle dostala na druhou stranu a repete v podobě samostatné akce tváří v tvář s Mazancem dostal JAN ORDOŠ. Vsadil na střelu mezi betony a tentokrát se nemýlil. Asistence: Adam Najman. Stav utkání 5:2.
    36:48 Jan ORDOŠ - 5:2
     
    37:20
    Ordoš je při chuti. Tlačil se teď před Mazance z levé strany. Nedokázal se dostat do zakončení, tak zkoušel něco vymyslet zpoza branky, ale neúspěšně.
     
    38:02
    Záborský dostal puk na útočnou modrou, ale neměl rychlost. Zbrzdil hru a poslal kotouč na modrou Vitáskovi. Jeho rána nadělala Mazancovi potíže. Následně chtěl Marcinko vysunout Šedivého hybridním icignem, ale domácí hráč neměl rychlost. Zakázané uvolnění.
     
    38:44
    Hosté jsou po druhé branky aktivní. Vidět byl Záborský, který nejprve centroval před branku, kam si sjížděl Rosandić a následně zkoušel štěstí sám rychlým zakončením zpoza branky.
     
    39:16
    Oceláři ztratili puk a následně dali Tygrům v útočném pásmu dost prostoru na to, že Najman si mohl nabruslit na pravý kruh a nebezpečně zakončit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila událostmi a brankami nabitá druhá třetina. Oceláři v útoku dominovali a nasázeli Kváčovi čtyři branky. Ve čtvrté minutě druhé třetiny si najel do šance před libereckou branku Martin Růžička a z opakované šance z trestného střílení se nemýlil. O dva góly to bylo v deváté minutě poté, co Michal Kovařčík obkroužil branku a zakončil do odkryté části za vzdálenější tyčí. V polovině zápasu to bylo už o tři góly, když akci dva na jednoho zakončil pohotově Tomáš Marcinko a čtyři a čtvrt minuty před koncem přidal v přesilovce svou druhou branku v zápase Martin Růžička. Kanonáda v liberecké brance ale neznamená, že Tygři byli úplně bez šancí. Osm minut před koncem přišla branka, která nakonec nemohla být uznána pro přihrávku rukou. Regulérní gól vstřelili hosté až za stavu 5:1, když minutu po Růžičkově gólu kontroval úspěšným zásahem mezi Mazancovy betony Ordoš.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 26:22
    Střely mimo 9:3
    Zblokované střely 11:4
    Hity 6:8
    Vhazování 22:30
    Trestné minuty 2:6
     
    Třetí třetina začne cca v 18:58.
     
    Závěrečnou dvacetiminutovku normální hrací doby, do které půjdou za tříbrankového vedení Oceláři, bude přímo na místě ve WERK ARENĚ sledovat 3 396 diváků, což je dnešní oficiální návštěva.
     
    Dvě minuty před začátkem třetí třetiny se jako první aktéři zápasu vracejí na led rozhodčí. Za malý moment začne třetí pokračování dnešního tuze zajímavého utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí třetina začala. Tentokrát úvodní buly vyhrál nad Vránou Gríger.
     
    40:31
    Hosté začali tlakem. Birnera zmasíroval Daňo a získal puk, ale vzápětí jej ztratil. Šmíd nabil na modrou Melanconovi, jehož pobídku usměrnil Birner do ochranné sítě.
     
    40:53
    Hosté stále v tlaku. Zacharovu střelu zblokoval Marinčin a rozjel akci na druhou stranu.
     
    41:13
    Vlach v tandemu se Zacharem zkoušel Mazancovu pozornost. Následně končí puk na střídačce Liberce a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    41:43
    Hosté se teď drželi v pásmu díky nedůrazným vyhozením Ocelářům. Vyrobili z toho pouze Jelínkův pokus z velkého úhlu a následně Marcinko vyváží kotouč.
     
    42:11
    Šmíd v dobré pozici na levém kruhu bombou minul Mazancovu branku. Pokračuje liberecký tlak.
     
    42:54
    Třinečtí se teď horko těžko brání obrovskému tlaku Tygrů. Vypadá to jako přesilovka pět na pět. Ordoš z levého kruhu minul třineckou branku. Oceláři se snaží pacifikovat libereckou snahu.
     
    43:27
    Roman zastavil Melanconovu přihrávku od modré a aspoň posouvá puk do útočného pásma tak, ať to není icing.
     
    44:03
    Daňovi nevyšla přihrávka v útočném pásmu a to založilo další aktivitu Libereckých.
     
    44:15
    Mazanec teď s pomocí tří bránících kolegů doslova utěsnili prostor u levé tyče a zajistili přerušení tlaku Liberce. Hosté jsou teď jasně lepší.
     
    44:50
    Třinečtí teď snad v prvním pobytu v útočném pásmu. Kovařčíkovi vybojovali v rohu puk a poslali jej na modrou, odkud to zkusil Musil. Kváča jeho pokus odrazil do ochranné sítě.
     
    45:16
    Vrána ztratil v útočném pásmu puk a vypadalo to na akci tři na dva. Šírovi ale v klíčovém momentu nevyšla přihrávka před třineckou branku.
     
    45:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí předvedli ideální gólovou kombinaci. Mazanec z vlastního brankoviště nahrál do středního pásma na Šedivého, který vybídl na pravém křídle Marcinka. Ten nezakončoval, vrátil to před Kváčovo branoviště, kde byl úplně volný ERIK HRŇA a neměl problém zapsat do protokolu zápasu svůj třetí bod v tomto utkání. Asistence: Tomáš Marcinko, Ondrej Šedivý. Stav utkání 6:2.
    45:54 Erik HRŇA - 6:2
     
    46:31
    Hostům přibyl jeden stupínek navíc, který musí do konce třetí třetiny vystoupat, aby měli naději na bodový zisk. Útok Ocelářů se snaží pacifikovat Rychlovský a poslal puk do útočného pásma.
     
    46:50
    Ofsajd Ocelářů a následuje první komerční přestávka ve třetí třetině.
     
    47:12
    Daňo s Vránou se přihrávkami vystavili do ofsajdu. Následuje další vhazování ve středním pásmu.
     
    48:16
    Marcinkova formace udělala vzruch před Kváčou. Puk končí na liberecké brance z boční strany a je přerušeno.
     
    48:29
    Ivan pálí po Dernerově přihrávce po modré, ale střelu z první tohoto obránce nenechal na Mazance dojít Jaroměřský.
     
    48:44
    Hrňa si ve středním pásmu najížděl na samostatný nájezd, ale na přihrávku nedosáhl, je z toho icing.
     
    49:09
    Hrňa v obranném pásmu šlápl na puk a tím jej ztratil. Rýsující se akci tři na jednoho ale zhatila nepřesná Filippiho přihrávka.
     
    49:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí teď zavřeli Tygry na chvíli v útočném pásmu, došlo k výměně kotouče kolem modré čáry a následně David Musil narýsoval křížnou přihrávku na pravý kruh na ANDREJE NESTRAŠILA, který z první napálil puk do Kváčovy sítě. Gól platí, i když Kváča před tím posunul branku. Puk zamířil do třemi tyčemi vymezeného prostoru. Asistence: David Musil. Stav utkání 7:2.
    49:44 Andrej NESTRAŠIL - 7:2
     
    50:20
    Nechci být pro hosty špatným prorokem, ale tohle už vypadá beznadějně. V polovině závěrečné dvacetiminutovky prohrávají pod Javorovým o pět branek.
     
    50:52
    Liberečtí jsou v útočném pásmu a vidět je obránce Ivan. Nejprve si troufl sjet od modré až k brankovišti, kde jeho puk netrefil ze vzduchu Najman a následně se prezentoval střelu z vrcholu pravého kruhu.
     
    51:39
    Oceláři se vymanili bez toho, aby to bylo zakázané uvolnění a Liberečtí to zkoušejí znova.
     
    51:46
    Při přechodu do útočného pásma se ale sami vystavili do ofsajdu.
     
    52:01
    Šedivý najížděl s Marcinkem na jediného bránícího hráče a vypadalo to pro Oceláře nadějně. Šedivý si puk stáhl před bránícího bek na osu v útočném pásmu a tváří v tvář Kváčovi nedokázal vstřelit osmý gól Třince. Následně je vyhlášená poslední komerční přestávka.
     
    52:27
    Doudera vyhodil na zakázané uvolnění, to je ale rozhodčími zřejmě pro pasivitu Libereckých zrušeno. Hosté to zkoušejí znova od vlastní branky.
     
    52:42
    Domácí mají šanci navýšit své vedení po vyloučení Ondřeje Vitáska (LIB), který se v útočném pásmu provinil sekáním.
     
    53:27
    Domácí jsou v útočném pásmu, Hrňa to zkoušel ze své kanceláře na vrcholu pravého kruhu, ale přestřelil. Následně Růžička nedal přesnou přihrávku Douderovi a rozehrávat musí Mazanec.
     
    54:13
    Marinčin zavezl puk do útočného pásma, následně jej Roman vybojoval v rohu a rozehrál zpět na Marinčina. Jeho střelu Kváča neviděl, ale úspěšně proti ní zakročil.
     
    54:45
    Hosté jsou v plném počtu, ale hra je přerušená poté, co je posunutá liberecká branka.
     
    55:28
    Jelínek zajel za útočnou modrou a poslal puk na Mazance. Zápas už se spíše dohrává, intenzita soubojů i rychlost už není taková jako na začátku třetí třetiny.
     
    55:50
    Šmíd ztratil na modré puk a Martin Růžička kolem něj projel jako expres. Dobruslil kotouč v útočném pásmu a zkusil to z jízdy z první a přestože byl ve velkém úhlu, střela nadělala Kváčovi problémy.
     
    57:00
    Kváča trefil při rozehrávce Ondřeje Kovařčíka a Oceláři z toho měli pasáž hry v útočném pásmu. Tu korunovala střela Kundrátka, která ale nebyla přesná.
     
    57:30
    Hrehorčák si šikovně najel z levé strany až před Kváču, jeho pokus liberecký brankář kryl. Liberečtí se pak osočili na domácí hráče před brankou a vzniká z toho menší konflikt. Uvidíme, koho rozhodčí vyloučení.
     
    57:30
    Nakonec jde za katr David Kofroň (TRI), který patrně Kváču sekl poté, co dojel do brankoviště.
     
    57:48
    Šmíd z osy od modré čáry trefuje pravou Mazancovu tyč.
     
    58:25
    Birner ze strany nebezpečně prověřil Mazance, nic z toho není. Domácí brankář kryje, následně je zpacifikován Záborský, který tam ještě chtěl vyšťouchnout puk.
     
    58:48
    Ivan byl po buly v útočném pásmu zasažen Hrehorčákem, ale nevylučuje se. Jelínek na druhé straně rychle převezl puk do útočné třetiny a z úhlu prověřuje Mazance.
     
    58:55
    Rosandićovu střelu z prostoru mezi kruhy a modrou čárou Mazanec viděl a kryje.
     
    59:08
    Rosandić nabil na levý kruh Faško-Rudášovi a jeho bombu z první Mazanec kryje.
     
    59:33
    Hosté sehráli přesilovku pěkně, v samotném závěru se ještě dvěma nebezpečnými střelami prezentoval Šír.
     
    59:43
    Na druhé straně nebyl daleko od hattricku Růžička. Po jeho pokusu zblízka se Kváča ohlížel za sebe, zda mu puk nepropadl.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí jednoznačným vítězstvím třineckých Ocelářů. Ti vstoupili do třetí třetiny obrovským náporem, který ale Třinečtí zpacifikovali dvěma brankami, když se trefili Erik Hrňa a Andrej Nestrašil. Liberečtí to pak už měli velice složitě a pětibrankové vedení domácích už nijak neupravili.
     
    Nejlepší hráči utkání dle České televize: Erik Hrňa – Tomáš Záborský
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 37:35
    Střely mimo 12:12
    Zblokované střely 11:12
    Hity 6:10
    Vhazování 34:49
    Trestné minuty 4:8
     
    Děkuji za pozornost. My se z třinecké WERK ARENY přihlásíme opět v pátek 1. října, kdy se v Třinci od 17 hodin hraje utkání HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary. Do té doby mějte pěkné dny! (19:38:38)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 20. Marinčin (A. Nestrašil), 24. Martin Růžička (TS), 29. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 31. Marcinko (Hrňa, Šedivý), 36. Martin Růžička (Hrňa), 46. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 50. A. Nestrašil (D. Musil) – 12. Záborský (Filippi), 37. Ordoš (A. Najman)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Gríger, Ordoš – Záborský, Filippi, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Šír – Jiruš.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 396
    bahis siteleri