Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (1:1, 4:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 28.09.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:44 Andrej NESTRAŠIL - 7:2
     
    49:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí teď zavřeli Tygry na chvíli v útočném pásmu, došlo k výměně kotouče kolem modré čáry a následně David Musil narýsoval křížnou přihrávku na pravý kruh na ANDREJE NESTRAŠILA, který z první napálil puk do Kváčovy sítě. Gól platí, i když Kváča před tím posunul branku. Puk zamířil do třemi tyčemi vymezeného prostoru. Asistence: David Musil. Stav utkání 7:2.
    45:54 Erik HRŇA - 6:2
     
    45:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí předvedli ideální gólovou kombinaci. Mazanec z vlastního brankoviště nahrál do středního pásma na Šedivého, který vybídl na pravém křídle Marcinka. Ten nezakončoval, vrátil to před Kváčovo branoviště, kde byl úplně volný ERIK HRŇA a neměl problém zapsat do protokolu zápasu svůj třetí bod v tomto utkání. Asistence: Tomáš Marcinko, Ondrej Šedivý. Stav utkání 6:2.
    36:48 Jan ORDOŠ - 5:2
     
    36:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hra se ale rychle dostala na druhou stranu a repete v podobě samostatné akce tváří v tvář s Mazancem dostal JAN ORDOŠ. Vsadil na střelu mezi betony a tentokrát se nemýlil. Asistence: Adam Najman. Stav utkání 5:2.
    35:46 Martin RŮŽIČKA - 5:1
     
    35:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři to letos v přesilových hrách válcují. MARTIN RŮŽIČKA dostal puk na levý kruh, počkal si na ideální okamžik a i když to vypadalo, že jej prováhal, tak nikoliv. Třinecký snajpr dokázal v postoji Kváči najít místo a navýšil vedení Ocelářů už na čtyřbrankové. Asistence: Erik Hrňa. Stav utkání 5:1.
    30:22 Tomáš MARCINKO - 4:1
     
    30:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácích končí čtvrtým pukem v Kváčově síti. Erik Hrňa získal puk ve středním pásmu, najížděl na jediného bránícího hráče, počkal, až mu z druhé vlny dojede TOMÁŠ MARCINKO. Třinecký centr dostal od Hrni puk právě včas, aby zakončil dřív, než se Kváča přesune k levé tyči. Liberecký gólman si na puk sáhl, ale puk mu do sítě přesto propadl. Asistence: Erik Hrňa, Ondrej Šedivý. Stav utkání 4:1.
    28:42 Michal KOVAŘČÍK - 3:1
     
    28:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlost však měl o chvíli později MICHAL KOVAŘČÍK, který udělal otočku kolem Kváčovy branky, tímto pohybem vylákal libereckého brankáře ven a po výjezdu zpoza vzdálenější tyče zakončil do prázdné branky. Asistence: Ondřej Kovařčík. Stav utkání 3:1.
    23:42 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    23:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA si vzal puk ze středového bodu a svůj nájezd zakončil přesně mezi Kváčovy betony. Třinečtí otáčejí skóre. Stav utkání 2:1.
    19:25 Martin MARINČIN - 1:1
     
    19:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům to nakonec vyšlo. I po vystřídání mačkali Tygry před Kváčou a jednu sekundu před návratem vyloučeného Dernera na led skončila v brance střela z osy od modré slovenského obránce MARTINA MARINČINA, který se dočkal první branky ve třineckých barvách. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 1:1.
    11:24 Tomáš ZÁBORSKÝ - 0:1
     
    11:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hrehorčák v tísni od pravého mantinelu nerozehrál přesně, Liberečtí získali na modré čáře puk. Konkrétně to byl Filippi a jeho přesnou kolmici pověsil do horních pater Mazancovy branky TOMÁŠ ZÁBORSKÝ. Asistence: Tomáš Filippi. Stav utkání 0:1.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 20. Marinčin (A. Nestrašil), 24. Martin Růžička (TS), 29. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 31. Marcinko (Hrňa, Šedivý), 36. Martin Růžička (Hrňa), 46. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 50. A. Nestrašil (D. Musil) – 12. Záborský (Filippi), 37. Ordoš (A. Najman)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Gríger, Ordoš – Záborský, Filippi, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Šír – Jiruš.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 396
    thejrc.org