Plzeň – K. Vary 8:0 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 3:5 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | Slavia – Jihlava 1:8 (kon.) | Salzburg – Motor ČB 0:0 (16:00)
Vítkovice – Olomouc 3:2 (kon.) | Třinec – Havířov 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:3 (1:2 po s.n.)
Sparta – Kladno 10:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
10:0 (1:0, 2:0, 7:0)
Rytíři Kladno
Úterý 28.09.2021, 18:00 • Tipsport arena • DHL Extraliga juniorů • 7. kolo
Partner:
     
    59:34
    Sparťanský únik dvou na jednoho vyřešil dobře bránící hráč, jenž si lehl do nahrávky a zabránil tak pokračování akce.
     
    56:30
    Albert Bareš měl v oslabení na holi jedenáctou branku, zleva ale trefil nakonec jen spojnici!
     
    56:19
    Maxim Kubánek ze Sparty jde na trestnou lavici za držení, Kladno si tak ještě zahraje v přesilovce.
     
    55:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to tam, sparťané desítku skutečně završují! Střelu Michala Vitoucha vyrazil brankář jen před sebe a dojíždějící JAN KRUPIČKA už měl s dorážkou do odkryté klece celkem snadnou práci – 10:0. Asistence: Michal Vitouch, Jan Krupička.
     
    55:11
    Zatím mohl místo toho na druhé straně skórovat jeden z hráčů Kladna, jenž má ovšem zastrčený dres za kalhoty. Každopádně nechybělo mnoho, aby jeho střela zprava skončila v síti, kotouč se mu však svezl z hole.
     
    54:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané si dnes zřídili v Holešovicích střelnici! Už devátou branku přidává a zároveň svůj hattrick zakončuje MICHAL VITOUCH, který zblízka dokázal zakončit rychlou akci mezi gólmanovy betony – 9:0. Asistence: Oto Theimer, Petr Hauser.
     
    53:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle byla ovšem hokejová paráda! Jakub Zembol posunul puk doprava MARKU CHVÁTALOVI, kterému stačilo už jen zvednout puk nad přesouvajícího se brankáře – 8:0. Asistence: Jakub Zembol, Oto Theimer.
     
    51:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už sparťanům přesilová hra vyšla a Kladno musí lovit puk ze své sítě posedmé! Za všechno může přesná jedovka JOSEFA SLAVÍČKA ,která vyletěla z levé strany přesně do bližšího horního rohu – 7:0. Asistence: Nino Tomov, Andrej Fábry.
     
    50:47
    Boj o puk v rohu kladenského obranného pásma vyústil v trest pro Jana Strnada, který si jde odpočinout za zdržování hry a Sparta má přesilovku.
     
    47:59
    Po šestém gólu v kladenské síti stáhli trenéři Maxmiliána Burdu a mezi tři tyče se nově postavil Ondřej Gabriška.
     
    47:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se ovšem i dál drželi v útoku a odměnou za jejich tlak je další gól! PETR HAUSER si na puk počíhal na vrcholu mezikruží a krásnou ranou pod víko nedal brankáři šanci – 6:0. Asistence: Jan Krupička.
     
    43:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu završení pověstného bůra! Po nahození Tomáše Tomka se před bránou strhla velká dorážecí akce dvou sparťanů, úspěšným byl nakonec šťouch MICHALA VITOUCHA – 5:0. Asistence: Albert Bareš, Tomáš Tomek.
     
    41:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čtvrtý zásah pražského mužstva! Josef Slavíček zakončil svůj průnik střelou ne beton a k dorážce u levé tyče si dojel ANDREJ FÁBRY, na jehož příťuk už brankář nedokázal zareagovat – 4:0. Asistence: Josef Slavíček, Vojtěch Port.
     
    39:15
    Po obdrženém gólu neudržel nervy na uzdě kladenská obránce Ladislav Funk a trefil soupeře loktem, výsledkem jsou jen dvě trestné minuty.
     
    39:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přesilovku sice sparťané nevyužili, nedlouho po jejím skončení se ale přeci jen radují! Vypadalo to, že střelu od levého mantinelu, kterou vyslal MICHAL VITOUCH, má brankář ve výstroji, zpomalený puk se ale prokutálel až za čáru – 3:0. Asistence: Petr Hauser, Tomáš Tomek.
     
    37:06
    Sparťané utahují oprátku a mají k dispozici další přesilovku, Filip Staněk je vyloučen za podrážení.
     
    35:02
    Kladno je kompletní, Burda ale musel Vitouchův příklep k levé tyči vytáhnout okrajem betonu!
     
    33:00
    Jan Strnad si vykoledoval dvě minuty za sevření puku rukou, Burda se tak při sparťanské přesilovce bude muset ohánět i nadále.
     
    31:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už se ale kladenská síť rozvlnila a sparťané vedou 2:0! Jakub Vágner dostal zleva puk na osu hřiště, kde se z hokejky OTA THEIMERA vznesl do obloučku a přistál až za brankovou lajnou. Asistence: Jakub Vágner, Jakub Zembol.
     
    30:05
    Kladno je kompletní, ještě předtím ale Burda musel předvést zákrok hlavou, a to proti tečované střele Tomáše Tomka!
     
    29:53
    Filip Ducháč pálil z levého kruhu po křižné nahrávce do odkryté části brány, přesunující se Burda ale dokázal i tak dostat beton na správné místo!
     
    27:55
    Ondřej Hrabík se provinil hákováním, Pražané si tak zahrají v početní převaze.
     
    26:19
    Tohle byly ohromné šance na obou stranách! Nejdřív trefil z pravého kruhu tyčku Jiří Burger, jenž posléze chyběl v obraně a do úniku ujel. Michal Vitouch. A také on nastřelil konstrukci!
     
    22:44
    Ondřej Hrabík se dostal za obranu, dostal pěknou nahrávku na osu a ocitl se tváří v tvář gólmanovi. Zkusil příklep na vyrážečku, Jakub Krbeček odolal!
     
    19:06
    Petr Hauser si odpyká dvě minuty za podrážení, Kladno tak může rovnou srovnat z přesilovky.
     
    18:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jako bychom to přivolali, Sparta vzápětí opravdu otevírá skóre! Konkrétně to má na svědomí FILIP DUCHÁČ, jehož pokus nedokázal hostující gólman odrazit – 1:0. Asistence: Petr Hauser, Michal Vágner.
     
    12:23
    Michal Vágner měl před sebou při dorážce půlku prázdné brány, Burda ale i tak stihl natáhnout beton a kotouč vykrýt!
     
    09:44
    Michal Vitouch přiklepl od pravého mantinelu puk na střed hřiště přesně na hůl Jana Krupičky, který nastavil hůl a snažil se tečovat puk kolem Burdovy výstroje do brány. Mnoho nechybělo!
     
    06:51
    A znova se kotouč dostal do kladenské klece, jenomže ani tenhle gól neplatí! Na vině je pro změnu posunutá brána, kterou nyní rozhodčí vracejí na původní místo.
     
    06:33
    Sparta dostala z dorážky kotouč do sítě, jenže těsně předtím odpískali sudí trest pro Vojtěcha Kuzďase za sekání, a tak branka nemohla být uznána! Místo toho je tu sparťanská přesilovka.
     
    06:22
    Oto Theimer obdržel puk do jízdy na osu hřiště a hned vypálil, jeho pokus stihl Burda pokrýt.
     
    03:00
    A po další sparťanské střele se teď halou rozezněl zvuk nastřelené brankové konstrukce!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 19. Ducháč (Hauser, Vágner), 32. Theimer (Vágner, Zembol), 40. Vitouch (Hauser, Tomek), 42. Fábry (Slavíček, Port), 44. Vitouch (Bareš, Tomek), 48. Hauser (Krupička), 52. Slavíček (Tomov, Fábry), 54. Chvátal (Zembol, Theimer), 55. Vitouch (Theimer, Hauser), 56. Krupička (Vitouch, Hauser)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Tomek, Tůma, Ducháč (C), Chvátal, Port – Senčák, Kubánek, Hauser, Krupička, Slavíček (A), Bareš, Fábry, Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol
    Rytíři Kladno: Burda (48. Gabriška) – Strnad, Burger, Staněk (A), Perný, Koštoval, Funk (C), Kohlíček – Kočka, Šimek, Šíma, Hrabík, Kuzďas, Vimmer, Hvězda, Kleveta, Holeček

    Rozhodčí: Bejček – Lhotský, Ganger
    thejrc.org