Ajax – Besiktas 2:0 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | PSG – Manchester City 2:0 (kon.)
RB Lipsko – Club Brugge 1:2 (kon.) | Porto – Liverpool 1:5 (kon.) | AC Milán – Atlético 1:2 (kon.)
Dortmund – Sporting 1:0 (kon.) | Real Madrid – Šeriff Tiraspol 1:2 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
2:0 (2:0)
Besiktas Istanbul
Úterý 28.09.2021, 18:45 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11. (20:36:40)
     
    Je konec! Favorizovaný Ajax ve fantastické atmosféře poráží Besiktas 2:0. Nizozemský celek vstoupil do utkání ve vysokém tempu. Přesto se do první šance dostal Batshuayi, který orazítkoval tyč. Domácí se ujali vedení v 17. minutě, kdy se prosadil Steven Berghuis. Další velkou šanci si Ajax připravil ve 39. minutě, jenže Haller trefil hostujícího brankáře a Tadič o minutu později trestuhodně netrefil odkrytou branku. Přesto ve 43. minutě přidal druhou branku Ajaxu Sebastien Haller. Po změně stran už si Ajax svůj náskok hlídal a snažil se bavit fanoušky. Největší šanci druhé půle zahodil Haller, který hlavou přestřelil poloodkrytou branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Michy Batshuayi (Besiktas Istanbul).
     
    90+2
    Hosté si ještě v nastavení vypracovali možnost! Michy Batshuayi si na centr z levé strany naběhl na značce pokutového kopu, ale netrefil branku!
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    David Neres sklepl míč na pravou stranu pro Mazraouiho, který byl nedovoleným zákrokem poslán k zemi. Rozehrávat tak bude Ajax.
     
    89
    Gökhan Töre sprintoval za přihrávkou na polovinu soupeře, jenže proti přesile stoperů domácího celku neměl nárok. Ajax si svůj náskok s přehledem hlídá.
     
    88
    Remko Pasveer došel na hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho pobídka mířila na levou stranu, kde neměl volného spoluhráče.
     
    87
    Turecký celek zahrával svůj třetí roh v utkání. Na prudký centr si brousil zuby stoper Serdar Saatçı, ale k zakončení mu scházely snad dva kroky.
     
    86
    Grevenberch je aktivní i v závěru dnešního souboje. Záložník domácího celku opět hledal spoluhráče ve vápně, ale jeho pobídce scházela přesnost.
     
    84
    Exekuce přímého kopu se ujal kapitán Dušan Tadić, který chtěl levačkou kroutit míč přímo do sítě, ale jeho ránu zablokoval stoper Fabrice Nsakala.
     
    83
    Noussair Mazraoui si krásně posunul míč směrem do šestnáctky, jenže byl faulován ještě v bezpečném prostoru. Ajax tak bude zahrávat jen přímý kop.
     
    82
    Michy Batshuayi o sobě dal po dlouhé době vědět. Belgický útočník operoval u postranní čáry, jenže proti přesile soupeřů vybojoval jen vhazování.
     
    81
    Ryan Gravenberch potáhl míč po pravé straně až na hranici velkého vápna, sklepl míč na Tadiče, jenže jeho patička se k Neresovi nedostala.
     
    80
    Do rozehrávky Ajaxu se musel znovu po delší době zapojit také domácí brankář. Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo.
     
    79
    Edson Álvarez fauloval na hranici velkého vápna a zhatil tak ofenzivní snažení domácího Ajaxu. Besiktas si může alespoň na chvíli odpočinout.
     
    78
    Také Lisandro Martínez si nyní udělal výlet do ofenzivy, nicméně ani jeho centr neoslovil nikoho z domácích fotbalistů v pokutovém území. Hosté už působí hodně unaveným dojmem.
     
    77
    Dušan Tadić si naběhl na dloubáček na hranici velkého vápna, jenže neobešel soupeře a musel si pomoci rozehrávkou do zadních řad.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 17. S. Berghuis (Tadić), 43. Haller (S. Berghuis)

    Karty:   75. Bozdogan (BES), 90+2. Batshuayi (BES)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11.
    Ajax Amsterdam: Pasveer – Mazraoui, J. Timber, Lisandro Martínez, Blind – E. Álvarez, S. Berghuis (72. Klaassen), Gravenberch – Antony (71. Neres), Haller, Tadić.
    Náhradníci: Gorter, Setford – Danilo, Daramy, Klaassen, Kudus, Labyad, Neres, Rensch, Schuurs, Tagliafico, Taylor.

    Besiktas Istanbul: Destanoglu – Rosier, Saatçı, Nsakala, Meraş (73. Vardar) – Josef – Karaman, Uçan (46. Özyakup), Bozdogan, R. Yilmaz (46. Töre) – Batshuayi.
    Náhradníci: Günok – Özyakup, Töre, Delibas, Tiknaz, Vardar.

    Rozhodčí: Bastien (FRA) – Zakrani (FRA), Berthomieu (FRA)

    Diváci: 52 628
    thejrc.org