Ajax – Besiktas 2:0 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | PSG – Manchester City 2:0 (kon.)
RB Lipsko – Club Brugge 1:2 (kon.) | Porto – Liverpool 1:5 (kon.) | AC Milán – Atlético 1:2 (kon.)
Dortmund – Sporting 1:0 (kon.) | Real Madrid – Šeriff Tiraspol 1:2 (kon.)
konec
Real Madrid
1:2 (0:1)
Šeriff Tiraspol
Úterý 28.09.2021, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Real Madrid – Šeriff Tiraspol vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (23:04:54)
     
    Šeriff Tiraspol zvítězil při své premiéře v Lize mistrů i ve druhém duelu základní skupiny a má dokonce nakročeno k postupu. Po zdolání Šachtaru Doněck slaví obrovský úspěch v podobě vítězství na Santiagu Bernábeu proti domácímu Realu Madrid.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 12:3.
    Střely mimo: 9:1.
    Rohy: 13:0.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 7:12.
     
    Hlavní sudí Lawrence Visser naposledy dnes foukl do píšťalky a na trávníku může vypuknout moldavská radost! Šeriff Tiraspol veze ze slavného Santiaga Bernabéua všechny tři body po vítězství 2:1!

    Svěřenci Carla Ancelottiho vlétli do zápasu s velkým nasazením. V úvodních dvaceti minutách téměř nepustili soupeře k míči. Benzemův volný přímý kop však dokázal zlikvidovat skvěle chytající Giorgos Athanasiadis. Následně se neujala ani rána Valverdeho a poté už přišel naprostý šok. Tiraspol snad z prvního útoku dokázal dostat míč do sítě. Cristianův centr hlavičkoval do protipohybu Courtoise Džasurbek Jachšibojev. Po půlhodině hry mohl přijít dokonce druhý zásah, ale chybu belgického gólmana nedokázal Castaňeda využít.

    Po změně stran se hrálo téměř výhradně na jednu branku. Střela Edena Hazarda ještě vyrovnáním neskončila, ale po faulu na Viníciuse byl nařízen pokutový kop, který v 65. minutě proměnil Karim Benzema. Okamžitě poté přišli do hry Kroos, Modrić, Jović i Rodrygo, ale ani čtyři výrazně ofenzivní fotbalisté nedokázali strhnout vítězství na stranu domácího celku. Ba naopak, heroickým výkonem držel dlouho nerozhodný stav Giorgos Athanasiadis, aby v samotném závěru vystřihl geniální ránu Sebastien Thill! V nastavení ještě trefil tyč Valverde, ale Šeriff si již snovou výhru pohlídal.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Valverde orazítkoval pouze brankovou konstrukci
     
    90+6
    Federico Valverde mohl alespoň vyrovnat. Po tvrdé ráně se ale rozezvučela pouze spojnice tyče a břevna. Skvěle míč tečoval Gustavo Dulanto.
     
    90+5
    Toni Kroos přihrával na krátkou vzdálenost Viníciusovi, který sice spadl na trávník, ale podle rozhodčího bez cizího zavinění. Na druhé straně neudržel balon daleko od branky Traore.
     
    90+4
    Domácím dochází čas na vyrovnání. Navíc Rodrygo musel pod tlakem hrát ještě k Militaovi a ten přihrál dokonce k nohám Courtoise.
     
    90+3
    Camavinga šel až příliš agresivně po balonu a dopustil se faulu. Hosté pochopitelně už s rozehrávkou nebudou spěchat.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Dimitrios Kolovos, přichází Boban Nikolov.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned šest minut.
     
    90
    Sebastien Thill inkasuje žlutou kartu za nesportovní chování po vstřelené brance.
    90. Sebastien THILL - 1:2
     
    90
    Šeriff Tiraspol právě vstřelil branku!
    Moldavská pohádka bude pokračovat! Tiraspol měl autové vhazování na pravé straně, poté se míč dostal k Traoremu, který skvěle předložil přihrávku proti noze SEBASTIENA THILLA. Lucemburský záložník práskl do balonu a dokonale umístil svou střelu do rohu branky.
     
    89
    Tlak Bílého baletu se stupňuje. Rodrygo skvěle cpal míč do pokutového území, Jović se sice prosadil kolem Dulanta, ale v pádu nedokázal už Athanasiadise překonat.
     
    89
    Strhující podívaná pokračuje. Bruno neměl komu předat balon před svým vápnem a tak oslovil Athanasiadise, který musel výrazně přidat, aby nenabídl šanci Rodrygovi.
     
    88
    Benzemovu nahrávku tečoval na rohový kop Cristiano. Real okamžitě rozehrál na krátko do kombinace, ale ani další centr Modriće se neujal.

    Vít Schück

    Branky: 65. Benzema (pen.) – 25. Jachšibojev (Cristiano), 90. S. Thill (Traore)

    Karty:   39. Casemiro (REA), 64. Ancelotti (trenér) (REA), 81. Jović (REA) – 17. Arboleda (TRS), 45. Addo (TRS), 46. Dulanto (TRS), 90. S. Thill (TRS)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:12.
    Real Madrid: Courtois – Nacho Fernández (66. Rodrygo), Militao, Alaba, Gutiérrez (66. Kroos) – Valverde, Casemiro (66. Modrić), Camavinga – E. Hazard (66. Jović), Benzema (C), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, López – J. Vallejo, Kroos, Modrić, Asensio, Jović, L. Vázquez, Rodrygo, Isco, M. Díaz, Blanco.

    Šeriff Tiraspol: Athanasiadis – Fernando, Arboleda, Dulanto, Cristiano – S. Thill, Addo – Traore, Kolovos (90+2. Nikolov), Castaňeda (C) (78. Julien) – Jachšibojev (57. Bruno).
    Náhradníci: D. Celeadnic, Pascenco – Radeljić, Julien, Cojocari, Nikolov, Bruno, Cojocaru, Yansané.

    Rozhodčí: Visser (BEL) – Vanyzere (BEL), Nijssen (BEL)
    thejrc.org