Montreal – Toronto 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 0:3 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:1 (po pr.)
Arizona – Los Angeles 2:1 (kon.) | Vancouver – Calgary 4:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Toronto Maple Leafs
Úterý 28.09.2021, 01:00 • Bell Centre, Montreal • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (04:00:17)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jake Allen (MTL) – 15 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 29:46
    Kevin Poulin (MTL) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 30:14
    Jack Campbell (TOR) – 9 zákroků, 3 OG, úspěšnost 75 %, odchytal 29:46
    Petr Mrázek (TOR) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5 %, odchytal 28:48

    Česká a slovenská stopa

    Jan Myšák (MTL) – 0+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:42
    David Kämpf (TOR) – 1+0, +2 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 14:18
    Ondřej Kaše (TOR) – 1+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:49

    Tři hvězdy utkání

    1. Josh Anderson (MTL) 2+1
    2. Christian Dvorak (MTL) 1+3
    3. Jonathan Drouin (MTL) 0+2
     
    Montreal dokázal ve třetí třetině podržet svůj náskok a těsně před koncem se prosadil střelou do prázdné brány Michael Pazzetta. Jeho druhý gól určil konečný stav 5:2. Ve třetí třetině předvedl několik skvělých zákroků lapačkou Petr Mrázek, Leafs ale mohou lamentovat nad neproměňováním svých vlastních šancí. Pozitivem určitě je, že na brankách svých týmů se podíleli všichni Češi na hrací ploše.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Zakázané uvolnění na straně Toronta, které tak zřejmě zůstane na svých 37 střelách. I přes jednu chybu brankáře Poulina se ovšem domácím podařilo utkání dovést do vítězného konce.
     
    59:18
    Poslední minutu zakončí hosté zřejmě v útoku. Nikita Gusjev pálil přes Pazzettu, který dnes odehrál fantastický zápas. Poulin v pohodě chytá.
     
    58:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    Torontský rodák MICHAEL PAZZETTA přidává proti Maple Leafs už druhý gól. Ze středního pásma vypálil na prázdnou bránu jako smyslů zbavený, ale i rázné řešení se ukázalo jako velmi správné. Pazzetta si užívá gratulace a definitivně stvrzuje domácí vítězství. Bez asistence.
     
    57:47
    O tom, že dnes Ondřej Kaše a jeho parťáci hrají dobrý zápas, svědčí i jejich nasazení v posledních desítkách vteřin. Zatím se ale neprosazují.
     
    57:28
    Semjonov se nedokázal otočit k dostatečně průrazné střele, snížení se tedy odkládá na dobu neurčitou.
     
    56:47
    Více než tři minuty před koncem této periody míří Petr Mrázek na střídačku. Ne, nejedná se o ponechanou výhodu, Maple Leafs už zkrátka zkouší vabank.
     
    56:03
    Mrázek se rozhodl okamžitě rozehrát na Holla, jehož kolega z jedné obrany Dahlström už o chvíli později ohrožoval Poulina bekhendem. Pod tyčku ale puk nepřišpendlil.
     
    55:27
    Znovu na sebe pozornost strhává Mitch Marner. Jeho střela nicméně končí vedle a šance Toronta se propadají čím dál tím hlouběji.
    54:28 Nejlepší zákrok Petra Mrázka v dosavadním průběhu by mohl dostat i estetické známky.
     
    54:28
    Brooks a Marner při přečíslení dva na jednoho vůbec nevystřelili, navíc se dostali za osu hry a obrana neuhlídala Joshe Andersona. Útočník Habs pomýšlel na hattrick... jenže to by v brance Toronta nesměl stát Petr Mrázek! Jeho lapačka vystřelila do vzduchu a puk v ní hladce přistává.
     
    53:37
    Bekhendem nepřihrával před bránu přesně Seney, na druhé straně ovšem disponoval další šanci aktivní Pazzetta. Mrázek jeho ránu čapnul do lapačky a snažil se ještě o rychlou rozehrávku. Tu mu ale nedovolil rozhodčí.
     
    52:51
    Toronto má v tuto chvíli 31 střel na bránu, zatímco jeho brankáři řešili jen 18 pokusů. O další útočnou aktivitu se tentokrát marně snažili Ondřej Kaše a David Kämpf.
     
    52:22
    Po delší době vyplaval na svém obvyklém místě Wayne Simmonds. Z mezikruží už ovšem nedokázal zakončit. Dnes mu trenér Sheldon Keefe nabídl dva ruské kolegy, Michejeva se Semjonovem.
     
    52:02
    Mitchell Marner nadále hraje ve skvělém tempu, ale u přední tyčky Poulina neobalamutil. Skóre zůstává na svém.
     
    51:34
    Krásná individuální práce obránce Travise Dermotta, který si dovolil otočku před vlastním brankovištěm.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 10. Josh Anderson (Ch. Dvorak, Drouin), 14. Ch. Dvorak (Drouin, Armia), 30. Pazzetta (Myšák, Chiarot), 33. Josh Anderson (Ch. Dvorak, Wideman), 59. Pazzetta – 32. Kämpf, 39. O. Kaše (Reilly, Dermott)


    Montreal Canadiens: J. Allen (30. Poulin) – Norlinder, Chiarot, Guhle, D. Savard, Schueneman, Wideman – Drouin, Ch. Dvorak, Josh Anderson – Harvey-Pinard, Evans, Armia – Pezzetta, Myšák, G. Bourque – Martel, Dea, Ylönen
    Toronto Maple Leafs: Campbell (30. Mrázek) – Rielly, Dermott, Dahlström, Holl, Rubins, Menell – Ritchie, Brooks, Marner – Gusjev, Kämpf, O. Kaše – Michejev, Semjonov, Simmonds – Seney, Der-Argučincev, Joey Anderson

    Rozhodčí: Joannette, Sandlak – Daisy, O'Quinn
    thejrc.org