Benátky n/J – Prostějov 1:4 (kon.) | Jihlava – Litoměřice 3:5 (kon.) | Vsetín – Vrchlabí 4:2 (kon.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 3:4 (po pr.) | Kolín – Sokolov 2:3 (po pr.) | Šumperk – Třebíč 2:3 (kon.)
Kadaň – Slavia 1:6 (kon.) | Poruba 2011 – Přerov 6:5 (po pr.)
po prodl.
HC Frýdek-Místek
3:4 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 29.09.2021, 18:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Diváci sice smutní, ale hráči obou celků předvedli zajímavý a hlavně koukatelný výkon, za který se nemusí vůbec stydět. Věřím, že i tento přenos byl koukatelný. Přeji vám příjemný zbytek dne a dobrou noc. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (20:48:24)
     
    Co tento výsledek znamená pro dění v tabulce? Ústí nad Labem se posunulo s osmi body na jedenácté místo, Frýdek-Místek se s pěti body udržel na třinácté pozici.
     
    Viděli jsme velice zajímavé utkání, které nakonec rozhodlo až prodloužení. V tom byli lepší Severočeši, kteří využili možnost výhodné přesilové hry čtyři na tři, když se u pravé tyče nejlépe zorientoval David Tůma, který dorazil kotouč za záda bezmocného Foltána. Severočeši si tak ze slezského okresního města odváží dva body za vítězství 4:3 v prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:34 David TŮMA - 3:4
     
    60:34
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Tvrdá střela Drtiny od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu před DAVIDA TŮMU, který uklidil puk od pravé tyče do frýdecko-místecké brány! Asistence: Jiří Drtina, Štěpán Havránek – 3:4.
     
    60:20
    Drtinovu bombu z vrcholu pravého kruhu schytal brankář Foltán do masky. Frýdecký gólman sundal masku a na chvíli přerušil hru.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině jsme viděli dva góly. Klimša po krásném průniku poslal Frýdek-Místek do vedení, jenže to dlouho nevydrželo. Nahození Weinholda od modré čáry tečoval Ouřada a stanovil výsledek po 60 minutách na 3:3. O vítězi rozhodne nastavený čas nebo nájezdy. Ústí začne prodloužení přesilovkou čtyři na tři.

    Střely na branku ve 3. třetině (v utkání): 7:13 (27:35)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Střelu Bílka z vrcholu pravého kruhu Foltán vyrazil vedle brány.
     
    59:50
    Šance pro Ústí! Milfait se vysmekl Martynkovi, který ho na útočné modré čáře zahákoval. Ústí bude dohrávat třetí třetinu v početní výhodě.
     
    59:16
    Slabé nahození Drtiny zastavil kolenem Klimša, domácí se další sekundy nemohli vymanit z obranného pásma.
     
    58:46
    David Tůma obkroužil soupeřovu branku ve směru hodinových ručiček a z vrcholu pravého kruhu z otočky vystřelil, jeho pokus domácí srazili do ochranné sítě.
     
    58:21
    Domácí na chvíli zazlobili v útočném pásmu, ale duo Szturc, Christov se ke střele nedostalo.
     
    57:15
    Milfait našel křížným pasem v levém kruhu Trefného, ale ten nedokázal rychle vystřelit na domácí branku. Foltán se stihl přesunout k druhé tyči.
     
    56:39
    Nahození Martina Tůmy ze středního pásma našel v lapačce brankář Foltán. Frýdecký gólman rychle rozehrál domácí akci, po které skončil puk letící ze středního pásma v Cikánkově výstroji.
     
    56:28
    Vyhození Ústeckých prolétlo až vedle brankáře Foltána na zakázané uvolnění.
     
    55:43
    Nahození Čermáka od levého mantinelu Foltán chytil do lapačky a následně přihrál spoluhráči.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 7. Klimša (Komorski, Matiaško), 38. Komorski (Klimša, Matiaško), 49. Klimša – 8. Jouza (Grim, Severa), 9. D. Tůma (Vrdlovec, Trávníček), 51. Ouřada (Weinhold), 61. D. Tůma (J. Drtina, Š. Havránek)


    HC Frýdek-Místek: Foltán (Šimboch) – J. Michálek, Zbořil, Teper, Ciura, J. Adámek, D. Krenželok, Z. Malík – Christov (C), David Bartoš, R. Szturc – Martynek (A), Peterek, Lyszczarczyk – Matiaško, Komorski, Klimša – Ramik, Čmiel, Ján Blaško.
    HC Slovan Ústí nad Labem: L. Cikánek (Hamalčík) – J. Drtina (A), Š. Havránek, Vladimír Brož (A), Trefný, Přindiš, Weinhold, L. Chalupa – Trávníček (C), Vrdlovec, D. Tůma – M. Tůma, Milfait, V. Bílek – Š. Bláha, T. Čermák, Ouřada – Jouza, Grim, Severa.

    Rozhodčí: Čech, Marek – Zídek, Hanzlík.

    Diváci: 334
    ocianews.com