Magnitogorsk – Barys 4:3 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Jokerit – Kazaň 4:3 (po pr.)
Minsk – Nižněkamsk 3:1 (kon.) | Omsk – Soči 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Novosibirsk 1:0 (po pr.)
Riga – Čerepovec 0:2 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 4:3 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Jaroslavl 1:4 (kon.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
4:3 (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
Ak Bars Kazaň
Středa 29.09.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:09:34)
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) 0+1, 1 střela, čas na ledě 18:33
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 4 537 diváků.
     
    Jokerit ve třetí třetině ztratil dvougólové vedení, ale o vítězství se připravit nenechal, v prodloužení urval bonusový bod pro sebe. Přestože se hrálo tři na tři, tak byla v nastaveném čase hra opatrná z obou stran. Rozhodnutí přišlo na sklonku 64. minuty, kdy Pakarinena zahákoval Ljamkin a rozhodčí nařídili trestné střílení. To si vzal na starosti Jesse Joensuu, jenž provedl bekhendový blafák ukázkově, Bobkov neměl šanci.

    Svěřenci kouče Marjamäkiho zapsali jubilejní desáté vítězství v řadě, díky němuž se vyšvihli do čela Východní konference. Kazaň poznala hořkost porážky po pěti utkáních, v tabulce Západní konference zůstává čtvrtá.
     
    Konec zápasu.
    63:56 Jesse JOENSUU - 4:3
     
    63:56
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je konec! JESSE JOENSUU byl tím, na koho padla volba a finský útočník ukázal, že nájezdy opravdu umí. Bekhendovou kličkou položil gólmana, načež s přehledem přehodil jeho levý beton.
     
    63:56
    Domácí budou mít velkou příležitost rozhodnout zápas z trestného střílení! Pakarinena těsně před zakončením vyvedl držením hole z rovnováhy Nikita Ljamkin, rozhodčí neváhal ani vteřinu. Na koho trenér Marjamäki ukáže?
     
    63:45
    Zajímavá akce i na druhé straně. Kirill Petrov na sebe navázal dva hráče, aby pak našel volného Kovalenka, jeho pokus zápěstím schoval Lindbäck ve výstroji.
     
    63:24
    Sice se Markus Hännikäinen natlačil až před bránu, ale už neměl dostatek sil na zakončení, bruslí pouze nahrnul kotouč do betonu Bobkova.
     
    62:43
    Odvážně se Hannes Björninen vydal mezi dva protihráče. Puk mezi nimi prohodil, sám ale mezi nimi neproskočil.
     
    62:05
    Rozjetého Stevana Kampfera nedokázal zastavit Schroeder ani Joensuu. Nemuseli ale smutnit, soupeř totiž nepřesně nahrál Gluchovovi.
     
    61:45
    Fanoušci na tribuně se domnívali, že si Dmitrij Kagarlickij počínal proti Junttilovi nedovoleně. Rozhodčí však nechali ve hře pokračovat, ruský útočník vystřelil od levého mantinelu vedle levé tyče.
     
    61:06
    Úplně zapomenutý zůstal před brankou Brian O'Neill. Zachoval se ale zbrkle a místo zpracování střílel z první přímo do brankáře.
     
    60:39
    Příliš dlouho ustupoval Roman Rukavišnikov proti Frimanovi. Domácí bek střílel z mezikruží, avšak Bobkov skvěle zareagoval a včas vytasil lapačku.
     
    60:10
    Prodloužení tří proti třem slibuje velké množství šancí. Stačí jedna individuální chyba a může být rozhodnuto, prostoru na ledě je hodně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hráči Kazaně v závěrečné dvacetiminutovce stáhli dvoubrankové manko, o vítězi tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně až samostatné nájezdy. Důležitý kontaktní gól vstřelil Dmitrij Kagarlickij a skóre do vyrovnané podoby posunul v 58. minutě Arťom Galimov, jenž využil přesilovou hru pěti proti třem.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 21 – 35.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Friman (Pakarinen, Norman), 31. Friman (Kivistö, O'Neill), 37. Norman (O. Leskinen, D. Sklenička), 64. Joensuu (TS) – 29. Kovalenko (N. Ljamkin, I. Bobkov), 45. Kagarlickij (M. Gluchov, Judin), 58. A. Galimov (Kovalenko, Burmistrov)


    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), D. Sklenička, O. Leskinen, Friman, Kivistö – Nicklas Jensen, O'Neill (C), Junttila – Pakarinen (A), Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – H. Ikonen, Björninen, Joensuu.
    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov – Rukavišnikov, Kampfer, Žuravljov, Judin, N. Ljamkin, Jančevskij, Adamčuk – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – K. Petrov (A), Safonov, Tarasov – M. Gluchov (C), Burmistrov (A), Dyňak – Brovkin, Katělevskij.

    Rozhodčí: Oskirko, Sergejev – Golovlev, Savenkov

    Diváci: 4 537
    ocianews.com