Kladno – Hvězda Praha 5:1 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:10 (kon.) | Kobra – Tábor 5:3 (kon.)
Mountfield HK – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.) | Pardubice – Motor ČB 3:2 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Sparta – Jihlava 1:6 (kon.) | Slavia – Technika Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 3:2 (kon.)
Přerov – Třinec 2:4 (kon.) | PZ Kladno – Třemošná 3:4 (po pr.) | Vsetín – Kometa Brno 2:7 (kon.)
HK MD Šumperk – Poruba 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
BK Havlíčkův Brod
Čtvrtek 30.09.2021, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Užijte si nadcházející víkend a někdy příště se budu na vás z Hradce těšit opět na počtenou! (19:37:36)
     
    Závěrečné sekundy se již ani nedohrávaly, Hradec nakonec nepříjemného a houževnatého soupeře z Vysočiny přemohl 5:2, když rozhodující trhák měl ve třetí třetině. Tam rozhodlo především duo Lukáš Král a Tomáš Hora, které bylo u dvou branek, ty navíc znamenaly odskočení na 4:2, což domácí uklidnilo. Pátou branku přidal v 56. minutě Dominik Pavlík a Hradec tak vyhrál šesté utkání ze sedmi. Nutno ale ocenit i výkon Bruslařů, kteří ukázali, že trápit a kousat budou každého soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Domácí to chtěli vykombinovat až do prázdné, což se nepovedlo. Poslední střelu utkání obstaral Šimek, zápas za stavu 5:2 i skončí.
     
    59:34
    Bělohlávek nastřelený kotouč od Bezpalce přikryl, Lvi zřejmě již přesilovku 4 na 3 dohrají do konce utkání.
     
    59:00
    Ještě jeden trest ale na brodské straně přijde. Alexandr Gutsu (HBR) možná už i z frustrace krosčekoval zbytečně Klímu a míří na trestnou taktéž.
     
    58:33
    Závěr utkání se bude dohrávat ve čtyřech. Tomáš Hora (MHK) dostal dvojku za hákování, Matěj Fiala (HBR) se po něm ohnal a vysokou holí jej zasáhl do obličeje.
     
    58:04
    Propad hradecké obrany mohl vytrestal Koubek, ale v úniku z mezikruží nastřelil jenom betony Kasala!
     
    57:46
    Brod však chce alespoň jednu branku ještě vstřelit. Vybojoval si vhazování v útočném pásmu, následně ještě došlo ke strkanici, tu ale ukončili rozhodčí.
     
    57:07
    Pavlík jenom tak nahodil do útočného pásma a Bělohlávek přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    56:32
    Klíma zavezl do pásma a nahrál Machovi, který s ním vytvořil tandem, ale byl rychle zdvojen a připraven o kotouč.
     
    56:23
    Závěr zápasu se tak už bude jenom dohrávat. Hradec zůstane na prvním místě tabulky s tříbodovým náskokem na Jihlavu, ta má však zápas k dobru.
     
    55:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď je již hotovo definitivně a jak Bělohlávek po celé utkání chytal skvěle, tak teď naděje Rebelů na body poslal na úroveň mrazu. V lapačce měl nahození od DOMINIKA PAVLÍKA a chtěl přerušit hru, jenže kotouč neměl pod kontrolou a z lapačky se pomalu šoural směrem k brankové lajně, o čemž hostující brankář nevěděl. Puk se nakonec těsně dostal do kasy a o vítězi je rozhodnuto – 5:2! Asistence: Štěpán Černý.
     
    54:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení ale dává Hradec čtvrtou branku, což je pravděpodobně tečka na tříbodový zisk! Smůlu si v tenhle moment vybral i brankář Bělohlávek, který pokus Krále z mezikruží nedokázal zcela ztlumit a odskočil mu zpátky do hry. Na brankovišti se pak nejrychleji našel TOMÁŠ HORA a dorazil za záda dezorientovaného Bělohlávka – 4:2! Asistence: Lukáš Král.
     
    53:43
    Domácí vyhazují až k brance Bělohlávka, čas na srovnání se Brodu začíná povážlivě krátit.
     
    53:01
    Koubek zůstal nepokrytý mezi kruhy, z čehož pramenila střela, ta ale míjí těsně levou tyč Kasalovy branky!
     
    52:30
    Jan Trejbal (MHK) se dopustil ve středním pásmu podrážení a dostává dvě minuty, což doprovází protesty z hradecké střídačky. Do toho se ještě lehce projevili diváci a hned to má jiné grády.
     
    51:48
    Velký závar před brodskou brankou, Bělohlávek skákal v brankovišti jak to jen šlo, aby uchránil hosty před čtvrtou brankou, což se nakonec povedlo.
     
    51:16
    Fiala tentokrát již puk od modré trefil a Bělohlávek vyrazil k levému kruhu, kde chtěl ze vzduchu poslat odražený puk do branky Bezpalec, ani v jednom případě ale kotouč netrefil.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Mach (Šimek, Černý), 38. Král (Šimek, Bezpalec), 48. Král (Hora), 55. Hora (Král), 56. Pavlík (Černý) – 2. Koubek (Prchal), 32. Gutsu (Teplý, Kuprijanov)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba, Černý, Burda, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Šimek, Král, Novotný
    BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Ferdus) – Vaněček, Chymo, P. Mrtka, Ondruš, Adam, R. Mrtka – Kuprijanov, Koubek, Gutsu, Petržílek, Kozlík, Prchal, Fiala, Teplý, Bakus

    Rozhodčí: Veinfurter – Šesták, Landsmann
    thejrc.org