Třinec – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Sparta 5:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 3:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 01.10.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Extraligový kolotoč nezpomaluje. Devětatřicátý kalendářní týden nabízí hned tři extraligová kola a Třinečtí pokračují v domácí sérii tří po sobě jdoucích zápasů. Po úterním šlágru s Libercem nás čeká neméně atraktivní utkání mezi HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary. Energetici se rádi prezentují moderním, dynamickým pojetím hry, což přináší i ovoce v podobě pozice v tabulce – Karlovarští jsou momentálně na solidní šesté příčce. Jak se změní rozpoložení obou týmů po vzájemném zápase v rámci 10. kola Tipsport extraligy? Uvidíme po utkání, které začíná v pátek 1. října 2021 v 17 hodin a hraje se na ledě domovského stánku českých mistrů, kterým je třinecká WERK ARENA.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemný zápas mezi těmito soupeři se datuje ještě do loňské sezóny. Oceláři tehdy na konci ledna vyhráli 6:3 a vrátili tak Energetikům nepříjemnou porážku těsně před Vánoci z ledu WERK ARENY, když tehdy v Třinci podlehli 3:4 po nájezdech. Výrazně se tehdy na výhře podílel Špaček (0+3), nyní hráč Frölundy, Gernát a Stránský (oba 1+1), aktuálně hráči švýcarských týmů Lausanne, resp. Davosu, a Michal Kovařčík (2+0), který jako jediný z hvězd lednového utkání stále za Oceláře nastupuje. Obecně se Ocelářům proti Karlovým Varům hraje dobře – za dobu extraligových vzájemných zápasů, kterých v základní části bylo už 92, získali Karlovarští pouze 27 % možných bodů.

    31. ledna 2021: HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 6:3 (1:1, 4:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 2. M. Kovařčík (D. Musil, M. Špaček), 21. Gernát (P. Vrána), 29. M. Stránský, 31. Rodewald (M. Špaček, Gernát), 33. M. Kovařčík (M. Špaček, M. Stránský), 43. Martin Růžička (Marcinko, Hrňa) – 7. Vondráček (Osmík), 22. Flek (Šenkeřík), 51. Weinhold (Černoch, Kohout).
     
    Z karlovarské kabiny

    Karlovarští se zatím drží na solidní šesté příčce, ale opírají se hlavně o domácí zápasy. Energie měla silný start, vyhřívala se na výsluní celé extraligy, ale také první tři zápasy hrála doma (získala šest bodů). Z následujících pěti hrála doma pouze jednou a získala z těchto pěti zápasů sedm bodů. Energie by se tak ráda propracovala k hodnotnějším ziskům z venkovních zápasů. „Dnešní hodnocení je trochu rozporuplné, protože si myslím, že jsme odpracovali dobré utkání, bohužel jsme nebyli odměněni body, což po tom průběhu nesmírně mrzí,“ tento stav se projevil i v hodnocení zápasu v Pardubicích ze strany trenéra Marišky. „Je to strašná škoda, ohromná. Utkání jsme měli přitom výborně rozehrané. Vedli jsme po dvou třetinách jedna nula a nebyli horším mužstvem,“ byl ze zápasu na ledě Dynama zklamaný třinecký odchovanec v barvách Karlových Varů Jan Hladonik, který se těší na známé tváře: „Na stadiony už mohou diváci, tak mezi nimi budu mít hodně známých. Ale jakmile padne první vhazování, všechno půjde stranou a budu zápas vnímat jako každý jiný.“

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – V – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 4-0-1-3, skóre 25:19, 13 bodů
    Pozice v tabulce: 6.
    Bilance: 8 zápasů, 4-0-1-3, skóre 25:19, 13 bodů
    Bilance venku: 4 zápasy, 1-0-1-2, skóre 8:8, 4 body
    Nejproduktivnější hráč: Tomáš Rachůnek 7 (3+4)
    Nejlepší střelec: Tomáš Vondráček, Jiří Černoch oba 4

    Poslední zápas Karlových Varů:

    28. září 2021: HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 45. Rohlík (Anděl), 47. Říčka (Robertson, Cienciala) – 4. Hladonik (T. Havlín, Flek).
     
    Z kabiny Ocelářů

    V kabině Ocelářů po dobře zvládnutém šlágru úterního kola s Libercem, kdy Tygrům nabalili na dlouhou cestu domů pod Ještěd sedmibrankový náklad, zavládlo nadšení a spokojenost. „Vytvořili jsme si hodně šancí, ty jsme dokázali proměnit. Kluci se uklidnili, dostali jsme se na koně. Liberec nás na čtyři, pět minut dostal pod tlak po své druhé brance, jinak jsme ale odehráli dobré utkání.,“ glosoval zápas spokojený asistent trenéra Zadina. „Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání sezony,“ bylo jeho jednoznačné hodnocení zápasu. „Já na zápas koukal jako na ten, který musíme vyhrát. Hlavně po tom, co jsme neuspěli v pátek na Kladně,“ popsal obránce Marinčin motivaci odčinit zbytečně ztracené utkání s Kladnem v Chomutově, což se domácím dostatečně povedlo.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – V – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 4-1-2-1, skóre 32:21, 16 bodů
    Pozice v tabulce: 2.
    Bilance: 8 zápasů, 4-1-2-1, skóre 32:21, 16 bodů
    Bilance doma: 4 zápasy, 2-1-1-0, skóre 17:8, 9 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 11 (6+5)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 6

    Poslední zápas Třince:

    28. září 2021: HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 7:2 (1:1, 4:1, 2:0)
    Branky a nahrávky: 20. Marinčin (A. Nestrašil), 24. Martin Růžička z tr. střílení, 29. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 31. Marcinko (Hrňa, Šedivý), 36. Martin Růžička (Hrňa), 46. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 50. A. Nestrašil (D. Musil) – 12. Záborský (Filippi), 37. Ordoš (A. Najman).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, O. Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek (C) – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Jiskra, Kohout – Redlich, Osmík, Šik.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – J. Frodl, Komárek.
     
    Domácí kouč Václav Varaďa se musí stále obejít bez zraněného obránce Adámka a útočníků Kurovského s Chmielewski, v sestavě není ani nemocný Dravecký. V brance domácí trenérský tým tentokrát vsadil na Ondřeje Kacetla. Hostující trenér Martin Pešout bude nejvíce postrádat čtyřgólového střelce z úvodního utkání sezóny Jiřího Černocha a potrestaného Tomáše Vondráčka, kterému byl sice trest zmírněn, ale dnes ještě nastoupit nemůže.
     
    Čtveřice rozhodčích a hokejisté Karlových Varů jsou již na ledové ploše. Čekáme na domácí hráče, utkání začne zhruba za minutu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hlavní rozhodčí Mrkva zahájil utkání. Jan Hladonik vyhrál úvodní buly nad Petrem Vránou.
     
    00:42
    Oba týmy zažily první pobyt v útočném pásmu. Zatím bezvýsledně. Zpoza vlastní branky budou rozehrávat domácí.
     
    01:37
    Oba týmy se velmi opatrně oťukávají. Neviděli jsme zatím žádnou střelu, ani přerušení.
     
    01:43
    Tak prvním přerušením je vyloučení na domácí straně. Jan Jaroměřský (TRI) je vyloučen za držení, kdy hasil situaci před Kacetlovou brankou.
     
    02:18
    Domácí se dvakrát osvobodili. Hrehorčák vyvezl puk až do útočného pásma Ocelářů.
     
    02:50
    Třinečtí zatím nemají problém se bránit. Zatím se hraje více mimo obranné pásmo Ocelářů než v něm.
     
    03:24
    Nechybělo moc! Karlovarští sice zatím měli problém se vůbec usadit v útočném pásmu, ale poté, co Beránek zavezl puk před Kacetla, pálil ze strany nebezpečně Koblasa. Kacetl puk udržel před brankovou čárou.
     
    03:43
    Domácí jsou kompletní a hosté toho skutečně moc v přesilovce nevymysleli.
     
    03:57
    Po jejím skončení si ale s pukem na holi po zaváhání třinecké obrany vyjel zpoza branky před Kacetla Osmík! Jeho pokus domácí brankář odrazil.
     
    04:22
    Na druhé straně měl náznak dobré střelecké pozice Vrána, ale jeho pokus nebyl přesný ani důrazný.
     
    05:01
    Hosté jsou zatím nebezpečnější ve hře pět na pět, než byli v přesilové hře. Teď to zkoušeli nápaditě s dlouhou přihrávkou na útočnou modrou, ale Průžek byl v ofsajdu.
     
    05:41
    Lukáš Pulpán (KVA) byl vidět na obou stranách hřiště. Nejprve vystřelil od modré do změti těl před Kacetlem, kde to Oceláři ale zblokovali. Na druhou stranu se pak za kotoučem dral Ondřej Kovařčík, kterého Pulpán fauloval a dal Ocelářům první přesilovku v zápase.
     
    05:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    PETR VRÁNA byl v dobrém postavení na levém kruhu, kam mu puk poslal Martin Růžička zpoza branky. Třinecký kapitán měl dost času a prostoru a svižnou ránou vymetl pavučiny z Novotného branky. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 1:0.
    05:59 Petr VRÁNA - 1:0
     
    06:24
    Hosté po inkasované brance aktivní v útočném pásmu. Vidět byl hlavně Rachůnek, ale nedokázal se se spoluhráči propracovat k situaci, kdy by měl puk na holi k ohrožení branky. Oceláři se nakonec dostali s pukem do střední zóny.
     
    07:42
    Koblasa získal Douderou nedůsledně vyhozený kotouč a pokoušel se poslat puk před Kacetla, kde se snažil clonit a tečovat Kohout.
     
    08:05
    Icing Energie. Vhazovat se bude před Novotným.
     
    08:27
    První třinecká formace se snažila o útočnou aktivitu, ale Růžička se s pukem nevytočil do šance.
     
    08:54
    Útok Třince pokračoval, ale Zahradníčkovu střelu od modré vyrazil Novotný.
     
    09:45
    Hladonik se snažil dostat puk do útočné třetiny Energie, to se mu povedlo, ale hosté v pásmu dlouho nepobyli. Třinečtí rychle otočili hru a Roman s Ondřejem Kovařčíkem vybojovali pásmo pro Oceláře.
     
    10:16
    Třinečtí pobyli před Novotným, ale žádné přímé ohrožení branky z toho nebylo. Střela přišla až od Doudery, který trefil prvního bránícího hráče. Publikum ale odměnilo hráče potleskem, útočná aktivita to byla sympatická.
     
    10:48
    Teď budou moci předvést něco před soupeřovým brankářem hosté. Třinečtí se provinili zakázaným uvolněním.
     
    11:08
    Michal Kovařčík vybojoval ve střední zóně puk a následně chtěl individuálně projít do útočné třetiny, což se mu nepovedlo. Hosté se rychle osvobodili.
     
    11:16
    Icing Karlových Varů, vhazování před Novotného brankou.
     
    11:44
    Marcinko na červené čáře zastavil rozehrávku hostů a byl prvním hráčem proti karlovarské brance. Byl ale ve stoje, a tak byl po vjezdu do útočné třetiny odzbrojen.
     
    12:49
    Aktivita prvního třineckého útoku v útočném pásmu byla zakončena nepřesnou Douderovou střelou od modré. Možná to bylo na teč, puk ale orazítkoval zadní mantinel.
     
    13:20
    Dlouhá pasáž Ocelářů v útočném pásmu končí až teď po Zahradníčkově střele. Hra má spád a vidíme minimum přerušení. Teprve teď, ve 14. minutě, vidíme první komerční přestávku první třetiny.
     
    13:52
    Hrehorčák nedůrazně rozehrál v obranném pásmu a byla z toho dobrá střela Beránka z levého kruhu. Kacetl zasáhl betonem.
     
    14:37
    Viděli jsme souboj o puk v obranném pásmu třineckých Ocelářů, odkud s pukem na holi vyjeli domácí. Hrehorčák si pak nechtěl dělat starosti a poslal kotouč až za Novotného.
     
    14:55
    Další icing Třince. Bude se opět vhazovat před Kacetlem.
     
    15:03
    Hosté vyhráli buly, Havlín však neudržel puk v útočné třetiny, domácí tak mohou vystřídat.
     
    15:08
    Vidíme hodně nepřesností na kluzišti, další zakázané uvolnění, tentokrát v podání hostujícího týmu.
     
    15:43
    Třinečtí vyhráli buly v útočném pásmu a následně drželi Energii před jejich brankou. Po Kundrátkově schovaném nahození se k dorážce do odkryté části branky nedostal Michal Kovařčík.
     
    15:51
    Oceláři pokračovali v tlaku. Pasáž končí střelou Andreje Nestrašila z pravého kruhu, kterou do lapačky sbalil Novotný. Vidíme v krátkém sledu, protože byly od předchozího komerčního předělu odehrány jen dvě a půl minuty, druhé čištění ledu.
     
    15:58
    Marinčin po buly nastřeloval puk na Novotného. Před karlovarskou brankou byl velký provoz, nikdo – ani Novotný – nevěděl, kde je puk. Ten se dle reakce diváků za brankou nějak pro hosty šťastně odrazil snad od tyče do brankoviště a následně ven.
     
    16:42
    Teď drží puk na holi hosté, útočná aktivita ale nepřinesla ovoce.
     
    17:00
    Flekovu svižnou ťafku z pravého kruhu Kacetl vyrazil.
     
    17:14
    Velká šance domácích! Daňo s Vránou jeli dva na jednoho, první jmenovaný dal puk ideálně před padajícího Novotného na hůl Vránovi, ale ten odmítl druhý gól do své dnešní gólové sbírky.
     
    18:05
    Hosté otočili rychle hru, získali útočné pásmo.
     
    18:20
    Po nedůslednosti ve třinecké obraně se dostal k dorážce z velkého úhlu Průžek. Jeho střelu ale přesunující se Kacetl odrazil.
     
    19:16
    Oceláři opět v útočném pásmu. Hrehorčák zabruslil do třetiny, otočil hru na vrchol pravého kruhu a jeho nahození na Novotného tečoval Roman nad hostující branku.
     
    19:33
    Oceláři dál pobývali v útočném pásmu. Vrána z pravého kruhu nabil na střelu Růžičkovi, který byl blíže ose třetiny, jeho nepříliš povedenou ránu ale Novotný chytil a ihned rozehrál.
     
    19:43
    Icing Ocelářů vrací hru před Kacetla.
     
    19:52
    Růžička nedůsledně rozehrál a Hladonik poslal puk na lehké usměrnění před branku Flekovi. Jeho pokus Kacetl odrazil betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla velice svižná, byl k vidění dynamický hokej s minimem přerušení a zbytečných zdržení hry. V první dvacetiminutovce byla k vidění dvě vyloučení, zatímco hosté první přesilovkou pohrdli a sehráli ji bezzubě, domácí ve své početní výhodě otevřeli skóre. 18 sekund poté, co vyloučený Pulpán usedl na trestnou lavici, vymetl horní patra Novotného branky Petr Vrána. Ve zbývající části první třetiny měli více šancí domácí – po Marinčinově nahození od modré zmatení hráči obou týmů nevěděli, kde je puk, a ten podle reakce fanoušků byl tuze blízko brankové čáry. Následně v akci dva na jednoho netrefil Vrána. Úvodní třetina tak nabídla jeden gól.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 8:7
    Střely mimo 8:3
    Zblokované střely 4:6
    Hity 4:2
    Vhazování 12:4
    Trestné minuty 2:2
     
    Druhá třetina začne cca v 17:50.
     
    Jako první aktéři dnešního zápasu se dvě minuty před zahájením druhé třetiny vracejí na led rozhodčí. Ti budou následováni hráči obou týmů, po čem začne druhá dvacetiminutovka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Tentokrát zahájil hru rozhodčí Jeřábek a změnil se i vítěz vhazování. Úspěšnější byl Vrána nad Hladonikem.
     
    20:08
    Puk končí v boxu trestoměřičů. Vhazuje se před Kacetlem.
     
    20:08
    Zároveň byl vyloučen domácí kapitán. Petr Vrána (TRI) se provinil vysokou holí.
     
    20:51
    Musil dostal puk do středního pásma. Viděli jsme necelou minutu přesilovky Karlových Varů a bylo to mnohem nebezpečnější než pokus v první třetině.
     
    21:32
    Hosté tlačí! Hanousek od modré a Rachůnek střelou z levého kruhu sestřelili nejprve Romana a pak Marinčina.
     
    22:12
    Domácí jsou už v plném počtu a hosté pokračují v obrovském tlaku.
     
    22:32
    Hrehorčák byl trefen a vyvezl puk až do útočného pásma. Dost toho měli za sebou i útočící hosté, a tak domácí se uspokojili se ziskem pásma.
     
    22:44
    Hrehorčák ale šikovně předal puk Daňovi, který se dral před Novotného do zakončení. To se mu nepovedlo, ale za brankou vybojoval faul. Ondřej Dlapa (KVA) jej za brankou trefil a dostává za to dvě minuty.
     
    23:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    I Oceláři vyvinuli obrovský tlak v útočném pásmu. Puk putoval rychle z hole na hůl, aktivní byl u levé tyče Marcinko. Kotouč se nakonec dostal na levý kruh k MARTINU RŮŽIČKOVI, který umístěnou střelou k levé tyči Novotného branky využil špatného postavení karlovarského brankáře. Asistence: Tomáš Kundrátek, Erik Hrňa. Stav utkání 2:0.
    23:24 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    23:56
    Musil si nahodil zpoza červené branky puk, ale nestihl jej dobruslit dřív než dojíždějící Pulpán. Je z toho icing.
     
    24:24
    Plutnar se zbavil v rohu obranného pásma Nestrašila, ale následně pouze vyhodil puk přes všechny čáry a je z toho icing.
     
    24:56
    Hanousek svou přihrávkou nenašel ve středním pásmu Kohouta a je z toho tak další zakázané uvolnění hostů.
     
    25:23
    Hosté se snaží o aktivitu, ale mají problém se dostat z obranné poloviny hřiště. Oceláři rychle otáčejí hru a dostávají se do útočné zóny.
     
    25:54
    Akci dva na jednoho až dva bránící Oceláře, kdy jel Rachůnek s Kohoutem, zakončil prvně jmenovaný střelou do Kacetlova ramene.
     
    26:17
    Dlapovo nahození od modré sebral ze vzduchu Kacetl, přerušil hru a je zde první komerční přestávka druhé třetiny.
     
    26:21
    I Pulpán poslal puk hned po buly na Kacetla, domácí brankář opět bez problémů chytá.
     
    26:40
    Aktivita Ocelářů v útočném pásmu. Vrána vyvezl puk zpoza branky, nabil Daňovi na vrcholu kruhu a ten střílenou přihrávkou vyzval ke skórování Růžičku, jenž byl osamocený u odkryté části branky. Buď přihrávku nečekal, nebo byla moc prudká, puk přeskočil hůl.
     
    27:27
    Další šance Ocelářů! Puk až k Novotnému zavezl Marinčin, z další útočné aktivity střílel z levého kruhu Ondřej Kovařčík, ale Novotný chytá a ihned rozehrává.
     
    27:56
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Gól ale padá na druhé straně. Rýsovala se akce dva na jednoho, na Kacetla najížděli JIŘÍ KULICH s Jiřím Průžkem. Prvně jmenovaný naznačil nahrávku, stáhl si puk do strany a do vzniklé mezery mezi Kacetlovými betony poslal puk do třinecké branky. Bez asistence. Stav utkání 2:1.
    27:56 Jiří KULICH - 2:1
     
    28:36
    Hosté jsou po vstřelené brance aktivní. Koblasovi teď k zakončení dopomohl Musil. Koblasa po odrazu od jeho hole sebral puk a z levého kruhu svižnou ránou prověřil Kacetla.
     
    28:53
    Marinčin po nedůsledné rozehrávce hostů se dostal ke střele z pravého kruhu. Novotný puk přikryl a dojíždějící Roman se k dorážce nedostal.
     
    29:20
    Hosté zase zahrozili. Rychlonohý Flek dojel jako první puk v útočném pásmu a jeho schovaná střela těsně minula Kacetlovu branku.
     
    29:49
    Teď jsou aktivnější a častěji na puku karlovarští hráči. Zdálo se, že Kundrátek může rozehrát protiakci, ale odraz puku o mantinel z vlastní třetiny byl příliš prudký.
     
    30:06
    Třinecká aréna se raduje z gólu, je to ale předčasné. Růžička nahodil puk za branku Energie, kde se Marko Daňo (TRI) srazil s Filipem Novotným. Kundrátek střílel logicky do prázdné branky, ale Novotný nebyl na svém stanovišti kvůli faulu domácího hráče. Následuje přesilovka Karlových Varů.
     
    30:09
    Přesilovka hostů trvala přesně čtyři sekundy. Po buly v útočném pásmu Energie se dostal puk do rohu obranného pásma Ocelářů, kde Petr Koblasa (KVA) zasáhl Marcinka vysokou holí. Uvidíme hru čtyř proti čtyřem.
     
    30:30
    Hosté měli v této herní situaci velkou šanci. Pulpán se dostal mezi kruhy s pukem na holi, kde byl spíš jen stínován domácími hráči. Jeho pokus pravděpodobně lízl Kacetl lapačkou, každopádně se pak otřel o tyč.
     
    31:22
    Teď jsou na puku Oceláři. Ondřej Kovařčík hledal z pravé strany najíždějícího Marinčina, přihrávka to ale byla velice ambiciózní.
     
    32:12
    Hosté závěr pasáže čtyř proti čtyřem odehráli aktivně. Po schované střele Plutnara od modré to v aréně jen tak zahučelo. Oba týmy jsou již kompletní.
     
    33:06
    Šedivý stál sám na modré, dostal puk od Kundrátka, neměl ale moc rychlost. Jeho střelu tak Novotný vyražečkou poslal mimo tři tyče.
     
    33:19
    Po komerční přestávce uvidíme přesilovou hru Energie. Za krosček je vyloučen Tomáš Havlín (KVA).
     
    33:34
    Oceláři od začátku v útočném pásmu. Puk se dostal za branku na Marcinka, který hledal sjíždějícího Růžičku. Tomu v ideální pozici puk přeskočil hůl.
     
    34:02
    Růžička z levé strany, kde byl tentokrát těsně bráněn, poslal puk před branku na Marcinka. Ten nejprve lehce usměrnil puk, pak ještě zkoušel dorážet, ale Novotný úspěšný.
     
    34:46
    Douderova přihrávka na Růžičku byla až příliš čitelná. Hosté tak Kohoutem s Flekem šetří cenné sekundy.
     
    35:22
    Havlín se vrací na led a současně po kombinaci Doudery s Romanem pálí do lapačky Novotného Daňo.
     
    35:34
    Po delším čase v aktivitě Kacetl. Ten si sebral puk nebezpečně odražený před jeho branku od zadního mantinelu. Vhazovat se bude před třineckou brankou.
     
    35:51
    Pro Oceláře se rýsovala akce tři na jednoho. Přihrávku Ondřeje Kovařčíka ale zblokoval Havlín, jediný bránící hráč Energie.
     
    36:34
    Parkkonen zavezl puk do útočného pásma a byla z toho zajímavá střela Fleka z pravé strany. Kacetl vyrazil puk nad sebe.
     
    37:05
    Šedivý odclonil protihráče před Novotného brankou a Kofroň to vzal na sebe. Od levého mantinelu nabruslil až před karlovarskou branku a zkoušel zakončit. Hostující brankář pozorný.
     
    37:39
    Střední pásmo teď neexistuje, oba týmy rychle otáčejí hru do koncových pásem.
     
    37:55
    Daňovu střelu zblokoval Pulpán a puk končí v ochranné síti. Bude z toho vhazování před karlovarskou brankou.
     
    38:09
    Třinečtí se nedomluvili po vyhraném buly v útočném pásmu a byla z toho akce Energie! Vypadalo to, že akci tři na dva zhatil nepřesnou přihrávkou Dlapa, po přihrávce Kulicha z toho ale byla nebezpečná střela Pulpána od modré.
     
    38:51
    Na druhé straně ze slotu nebezpečně střílel Marinčin. Novotný puk krajem vyrážečky odrazil do strany.
     
    39:04
    Energie opět aktivní před Kacetlem. Druhý gól mohl vstřelit Kulich, který byl posledním hráčem, od něhož byl puk nasměrován do pravé Kacetlovy tyče.
     
    39:52
    Domácí si pohlídali, aby se druhá třetina dohrála v jejich koncovém pásmu. Už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina začala přesilovkou hostů. Karlovarští sehráli početní výhodu mnohem lépe než v první třetině, ale domácí se s vypětím sil ubránili a následně udeřili ve vlastní početní výhodě na druhé straně. Ze své pozice na levém kruhu se k tyči prosadil Martin Růžička. Domácí se pak prezentovali pasážemi, kdy měli velký tlak a šance, ale další branku nepřidali. Poté, co akci dva na jednoho zakončil individuálně umně Jiří Kulich, se hra vyrovnala a hosté měli řadu nebezpečných příležitostí. Další gól v prostřední třetině už nepadl, i když byla k vidění další tři vyloučení.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 21:18
    Střely mimo 11:8
    Zblokované střely 11:16
    Hity 6:5
    Vhazování 24:12
    Trestné minuty 6:8
     
    Třetí třetina začne cca v 18:43.
     
    Aktéři se vracejí na ledovou plochu, utkání bude za necelou minutu pokračovat třetí částí hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrál třinecký kapitán.
     
    40:27
    Třinečtí honili puk po mantinelech, Flek jej za brankou získal a Energie rozehrává.
     
    41:07
    Třinečtí jsou nastěhovaní v pásmu. Puky před branku posílají hlavně obránci Doudera s Marinčinem.
     
    41:50
    Marinčin dostal puk na modrou, svižnou střelou zlomil Rachůnkovi hůl. Využil prostoru, který tímto získal, nabruslil si na vrchol kruhu, jeho střelu ale Novotný lapil.
     
    42:33
    Kulich před brankou ztratil puk, Šedivý jej podržel a přes obránce mířil puk na brankáře Novotného. Před brankou ještě zkoušel dorážet Marcinko, je z toho vhazování před karlovarskou brankou.
     
    43:01
    Kofroň předal za brankou puk Romanovi, který vybruslil zpoza karlovarské branky a nahrnul puk do brankoviště. Tam jej přikryl Novotný. Třinečtí jsou teď aktivnější.
     
    43:12
    Daňovu zpátečku z rohu našel Redlich a otočil hru. Zavezl kotouč do útočného pásma, žádná šance pro hosty z toho ale nebyla.
     
    43:49
    Domácí první pětka teď zahrozila. Vrána se nahrnul s pukem na holi až do Novotného brankoviště. Následně Doudera ztrácí pásmo, Redlich ale posílá puk na icing.
     
    44:14
    Jaroměřský poslal puk před branku, kde clonil Michal Kovařčík. Kotouč byl volný, dojíždějící druhý člen bratrské dvojice na něj ale nedosáhl.
     
    44:45
    Zahradníčkovo nahození od modré se odráží do strany od Osmíka. Hosté teď dostávají puk aspoň do útočné třetiny.
     
    45:20
    Hrňa zachytil ve středním pásmu nedůslednou rozehrávku, sám ale kotouč daleko nezavezl. Oba týmy vystřídaly.
     
    45:58
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Marinčin na útočné modré nezachytil puk, který se od jeho bruslí odrazil do vzduchu, tam jej získal ONDŘEJ BERÁNEK, který svůj rychlý únik po levém křídle zakončil střelou mezi Kacetlovy betony. Byla to první střela Energie ve třetí třetině. Bez asistence. Stav utkání 2:2.
    45:58 Ondřej BERÁNEK - 2:2
     
    46:30
    První třinecký útok se snažil o rychlou odpověď, hosté ale puk vyvezli až za Kacetla. Oceláři začínají od své branky.
     
    47:18
    Třinečtí jsou častěji v držení puku. V útočném pásmu teď zachytil puk na modré Musil, vyměnil si puk s Nestrašilem, ale jeho následná střela byla zblokována.
     
    47:36
    Hosté teď drželi puk v útočném pásmu, ale je přerušeno. Následuje komerční přestávka.
     
    47:46
    Hrňa teď zatáhl puk až k Novotnému, karlovarský brankář ihned rozehrál, a tak Oceláři musejí opět ze středního pásma.
     
    48:45
    Karlovarský pobyt v útočném pásmu netrval dlouho, útočit se opět jali domácí.
     
    49:14
    Hosté získali puk ve středním pásmu po nedůsledné rozehrávce Daňa. Jiskra nahodil kotouč do útočného pásma, ale ten skončil v ochranné síti. Vhazování ve středním pásmu.
     
    49:28
    Jiskra se teď prezentoval umnou tečí v předbrankovém prostoru. Kacetl zasáhl betonem a Musil následně vyčistil prostor před brankou.
     
    50:00
    Oceláři se snaží čistit prostor ve vlastní třetině, teď se jim to ale moc nedaří. Postrašili je Koblasa s Kohoutem, následně z jízdy pálil Dlapa.
     
    50:34
    Zakázané uvolnění Ocelářů. Teď ve větší pohodě hrají hostující hokejisté, kteří jsou deset minut před koncem blízko bodového zisku.
     
    51:11
    Marinčin nahodil od modré, Novotný toho moc neviděl. Následně se snažili dorážet Marcinko s Hrňou. Oceláři mají po čase pásmo.
     
    51:24
    Novotný přerušuje hru tím, že zachytil kotouč do lapačky. Následně se před brankou přetahovali Marcinko s Hladonikem, nic z toho ale není.
     
    51:28
    Po icingu hostí teď druhé vhazování v krátkém sledu před Novotným.
     
    52:03
    Vrána zaváhal ve středním pásmu a k puku se zadarmo dostal v dobré pozici Ondřej Beránek. Jeho střela z osy kluziště minula třineckou branku a brankář Ondřej Kacetl (TRI) následně při přesunu k pravé tyči posunul svou branku. Rozhodčí Mrkva to vyhodnotil tak, že to bylo úmyslně. Třinecký gólman dostal menší trest za zdržování hry.
     
    52:13
    Domácí vyhráli buly v obranné třetině a nadvakrát Musil vyhazuje.
     
    52:40
    Po Kundrátkově zaváhání získali hosté pásmo, ale Nestrašil opět zametl puk až za Novotného.
     
    53:16
    Hosté drželi pásmo, akci režíroval Rachůnek. Do klíčové přihrávku mu ale vložil hůl Hrehorčák.
     
    53:55
    Nestrašil ve spolupráci s Kundrátkem vyhodili opět puk a vypadá to, že se domácí ubrání.
     
    54:18
    Vhazování před Kacetlem po odrazu z obranného pásma Ocelářů.
     
    54:39
    Růžička získal na Havlínovi puk, ale následně jej za brankou zase ztratil. Vhazování před Novotným.
     
    55:35
    Oceláři teď hráli v útočném pásmu, ale nepodařilo se jim dostat puk od mantinelů. Největší šancí bylo nahození Marinčina, které tečoval Roman. Novotný kotouč odrazil.
     
    55:58
    Hrňa nenašel ve středním pásmu najíždějícího Šedivého a je z toho zakázané uvolnění.
     
    56:22
    Kohout teď nadělal Ocelářům starosti v jejich pásmu, ale taky se nedokázali hostující hráči dostat od mantinelů. Nakonec pásmo čistí Jaroměřský.
     
    56:58
    Hosté jsou teď aktivní, ve třineckém obránném pásmu byla k vidění velice fyzická pasáž. Na druhou stranu vyvezl puk Daňo.
     
    57:13
    Icing Ocelářů vrací hru před Kacetla.
     
    57:36
    Michal a Ondřej Kovařčíkovi teď ve spolupráci zavezli hru až před Novotného, karlovarský brankář si čistí prostor před svou brankou.
     
    58:25
    Žhavá situace kolem karlovarské branky. Puk se od rozhodčího odrazil proti Novotnému, který se vysunul a chtěl hrát puk. Ten získali Oceláři, Roman jej okamžitě vrátil před branku, odkud jej Michal Plutnar (KVA) vyhodil až za mantinel. Oceláři mají přesilovku.
     
    59:02
    Třineckou kombinaci překazila karlovarská hůl, která znemožnila přihrávku Růžičky na Hrňu. Oceláři začínají od Kacetla.
     
    59:42
    Ani další kombinace Ocelářům nevyšla. Karlovarští vyhazují až ke Kacetlovi. Domácí už moc času nemají.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Utkání po třikrát šedesáti minutách neskončila. Bude následovat prodloužení, které může trvat až pět minut a mělo by se hrát ve třech na obou stranách. Oceláři ale budou začínat v přesilovce čtyři na tři, která bude trvat 25 sekund.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 37:22
    Střely mimo 17:9
    Zblokované střely 21:16
    Hity 10:7
    Vhazování 39:18
    Trestné minuty 8:10
     
    Dnešní utkání sleduje 3 264 diváků.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Daňo zavezl puk až za branku hostí, ale tam jej zválcoval Dlapa a hosté následně vyhazují. To je asi konec třinecké přesilovky.
     
    60:34
    Tak jest. Po zakázaném uvolnění uvidíme hru tří proti třem.
     
    60:46
    Vrána se šikovně obtočil kolem bránícího hráče a šel až do zakončení. Měl puk na bekhendu a jeho pokus si z bezprostřední blízkosti Novotný pohlídal.
     
    61:00
    Flek unikl po levé straně a přebruslil Vránu. Následně střílí vedle, ale puk je v útočném pásmu Energie.
     
    61:41
    Nestrašil nadělal zmatek v útočném pásmu Ocelářů. Uvolnil se kolem Kohout a šel do zakončení, vypadalo to, že byl lehce háknut, zakončení bylo slabé. Po buly se bude hrát dál tři na tři.
     
    62:28
    Roman teď drží puk u mantinelu. Oceláři jsou na kotouči, ale nemohou nic vymyslet.
     
    62:46
    Průžek najížděl na branku, ale byl rozhozen Růžičkou, a tak nezakončil. Kotouč skončil u Kacetla.
     
    62:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vítězná branka nakonec padá na druhé straně. Akci, která skončila u Kacetla, rozehrál Růžička na ERIKA HRŇU, který si v útočném pásmu najel mezi kruhy a střelou k pravé tyči rozhodl dnešní utkání. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 3:2.
    62:54 Erik HRŇA - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Petr Vrána – Ondřej Beránek
     
    V prodloužení jsme viděli koncovku přesilovky Třince, z níž už pak nic nebylo. V nastaveném čase byli mírně lepší domácí, byť Flekův nájezd z levé strany byl nebezpečný. Po nedotaženém Průžkově nájezdu udeřil na druhé straně a zápas rozhodl Erik Hrňa.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 40:23
    Střely mimo 17:11
    Zblokované střely 21:16
    Hity 10:7
    Vhazování 43:19
    Trestné minuty 8:10
     
    Od hokeje v Třinci si dlouho neodpočineme. Oceláři hrají třetí zápas v řadě, v neděli 3. října 2021 od 17 hodin se ve Werk areně uskuteční zápas 11. kola Tipsport extraligy mezi HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín. Do té doby mějte pěkné dny! (19:29:17)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Martin Růžička), 24. Martin Růžička (Kundrátek, Hrňa), 63. Hrňa (Martin Růžička) – 28. Jiří Kulich, 46. O. Beránek


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, O. Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek (C) – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Jiskra, Kohout – Redlich, Osmík, Šik.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – J. Frodl, Komárek

    Diváci: 3 264
    bahis siteleri