Třinec – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Sparta 5:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 3:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 01.10.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:54 Erik HRŇA - 3:2
     
    62:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vítězná branka nakonec padá na druhé straně. Akci, která skončila u Kacetla, rozehrál Růžička na ERIKA HRŇU, který si v útočném pásmu najel mezi kruhy a střelou k pravé tyči rozhodl dnešní utkání. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 3:2.
     
    58:25
    Žhavá situace kolem karlovarské branky. Puk se od rozhodčího odrazil proti Novotnému, který se vysunul a chtěl hrát puk. Ten získali Oceláři, Roman jej okamžitě vrátil před branku, odkud jej Michal Plutnar (KVA) vyhodil až za mantinel. Oceláři mají přesilovku.
     
    52:03
    Vrána zaváhal ve středním pásmu a k puku se zadarmo dostal v dobré pozici Ondřej Beránek. Jeho střela z osy kluziště minula třineckou branku a brankář Ondřej Kacetl (TRI) následně při přesunu k pravé tyči posunul svou branku. Rozhodčí Mrkva to vyhodnotil tak, že to bylo úmyslně. Třinecký gólman dostal menší trest za zdržování hry.
    45:58 Ondřej BERÁNEK - 2:2
     
    45:58
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Marinčin na útočné modré nezachytil puk, který se od jeho bruslí odrazil do vzduchu, tam jej získal ONDŘEJ BERÁNEK, který svůj rychlý únik po levém křídle zakončil střelou mezi Kacetlovy betony. Byla to první střela Energie ve třetí třetině. Bez asistence. Stav utkání 2:2.
     
    33:19
    Po komerční přestávce uvidíme přesilovou hru Energie. Za krosček je vyloučen Tomáš Havlín (KVA).
     
    30:30
    Hosté měli v této herní situaci velkou šanci. Pulpán se dostal mezi kruhy s pukem na holi, kde byl spíš jen stínován domácími hráči. Jeho pokus pravděpodobně lízl Kacetl lapačkou, každopádně se pak otřel o tyč.
     
    30:09
    Přesilovka hostů trvala přesně čtyři sekundy. Po buly v útočném pásmu Energie se dostal puk do rohu obranného pásma Ocelářů, kde Petr Koblasa (KVA) zasáhl Marcinka vysokou holí. Uvidíme hru čtyř proti čtyřem.
     
    30:06
    Třinecká aréna se raduje z gólu, je to ale předčasné. Růžička nahodil puk za branku Energie, kde se Marko Daňo (TRI) srazil s Filipem Novotným. Kundrátek střílel logicky do prázdné branky, ale Novotný nebyl na svém stanovišti kvůli faulu domácího hráče. Následuje přesilovka Karlových Varů.
    27:56 Jiří KULICH - 2:1
     
    27:56
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Gól ale padá na druhé straně. Rýsovala se akce dva na jednoho, na Kacetla najížděli JIŘÍ KULICH s Jiřím Průžkem. Prvně jmenovaný naznačil nahrávku, stáhl si puk do strany a do vzniklé mezery mezi Kacetlovými betony poslal puk do třinecké branky. Bez asistence. Stav utkání 2:1.
     
    26:40
    Aktivita Ocelářů v útočném pásmu. Vrána vyvezl puk zpoza branky, nabil Daňovi na vrcholu kruhu a ten střílenou přihrávkou vyzval ke skórování Růžičku, jenž byl osamocený u odkryté části branky. Buď přihrávku nečekal, nebo byla moc prudká, puk přeskočil hůl.
    23:24 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    23:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    I Oceláři vyvinuli obrovský tlak v útočném pásmu. Puk putoval rychle z hole na hůl, aktivní byl u levé tyče Marcinko. Kotouč se nakonec dostal na levý kruh k MARTINU RŮŽIČKOVI, který umístěnou střelou k levé tyči Novotného branky využil špatného postavení karlovarského brankáře. Asistence: Tomáš Kundrátek, Erik Hrňa. Stav utkání 2:0.
     
    22:44
    Hrehorčák ale šikovně předal puk Daňovi, který se dral před Novotného do zakončení. To se mu nepovedlo, ale za brankou vybojoval faul. Ondřej Dlapa (KVA) jej za brankou trefil a dostává za to dvě minuty.
     
    20:08
    Zároveň byl vyloučen domácí kapitán. Petr Vrána (TRI) se provinil vysokou holí.
     
    17:14
    Velká šance domácích! Daňo s Vránou jeli dva na jednoho, první jmenovaný dal puk ideálně před padajícího Novotného na hůl Vránovi, ale ten odmítl druhý gól do své dnešní gólové sbírky.
     
    15:58
    Marinčin po buly nastřeloval puk na Novotného. Před karlovarskou brankou byl velký provoz, nikdo – ani Novotný – nevěděl, kde je puk. Ten se dle reakce diváků za brankou nějak pro hosty šťastně odrazil snad od tyče do brankoviště a následně ven.
     
    15:43
    Třinečtí vyhráli buly v útočném pásmu a následně drželi Energii před jejich brankou. Po Kundrátkově schovaném nahození se k dorážce do odkryté části branky nedostal Michal Kovařčík.
    05:59 Petr VRÁNA - 1:0
     
    05:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    PETR VRÁNA byl v dobrém postavení na levém kruhu, kam mu puk poslal Martin Růžička zpoza branky. Třinecký kapitán měl dost času a prostoru a svižnou ránou vymetl pavučiny z Novotného branky. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 1:0.
     
    05:41
    Lukáš Pulpán (KVA) byl vidět na obou stranách hřiště. Nejprve vystřelil od modré do změti těl před Kacetlem, kde to Oceláři ale zblokovali. Na druhou stranu se pak za kotoučem dral Ondřej Kovařčík, kterého Pulpán fauloval a dal Ocelářům první přesilovku v zápase.
     
    03:57
    Po jejím skončení si ale s pukem na holi po zaváhání třinecké obrany vyjel zpoza branky před Kacetla Osmík! Jeho pokus domácí brankář odrazil.
     
    03:24
    Nechybělo moc! Karlovarští sice zatím měli problém se vůbec usadit v útočném pásmu, ale poté, co Beránek zavezl puk před Kacetla, pálil ze strany nebezpečně Koblasa. Kacetl puk udržel před brankovou čárou.
     
    01:43
    Tak prvním přerušením je vyloučení na domácí straně. Jan Jaroměřský (TRI) je vyloučen za držení, kdy hasil situaci před Kacetlovou brankou.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Martin Růžička), 24. Martin Růžička (Kundrátek, Hrňa), 63. Hrňa (Martin Růžička) – 28. Jiří Kulich, 46. O. Beránek


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, O. Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek (C) – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Jiskra, Kohout – Redlich, Osmík, Šik.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – J. Frodl, Komárek

    Diváci: 3 264
    thejrc.org