Třinec – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Sparta 5:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 3:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
HC Sparta Praha
Pátek 01.10.2021, 17:30 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je hotovo. Českobudějovičtí hráči byli střelecky úspěšnější i v poslední dvacetiminutovce. Celkově se proti Spartě trefili rovnou pětkrát. Nyní si mohou užít zaslouženou děkovačku se svými fanoušky.

    Nejlepším hráčem hostí byl vyhlášen Miroslav Forman, z domácího celku pak gólman Dominik Hrachovina.

    Děkujeme za pozornost, z jihu Čech je to pro dnešek vše. Hezký víkend! (20:03:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Alexander Salák – 2 min., hrubost). Trest odpyká Zdeněk Doležal.
     
    59:58
    Tak pozor, Alexandr Salák se právě pustil do jednoho z domácích hráčů, pravděpodobně do Miroslava Holce. Právě domácí hráč o brankáře trochu zavadil, nicméně Salákova reakce se zdá být velmi přehnaná. Na výsledku to ovšem nic nemění.
     
    59:45
    Fanoušci v Budvar aréně povstávají a tleskají. Radují se z výhry svého celku. Motor proti Spartě, favoritovi tohoto utkání, ukořistil všechny tři body.
    58:30 Milan GULAŠ - 5:2
     
    58:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A v Budvar aréně je hotovo! MILAN GULAŠ dostal přihrávku na kruh. Tam pak rychle musel zacílit na branku, která byl stále odkrytá. A úspěšně. Asistence: Lukáš Pech.
     
    57:26
    Daniel Voženílek vyjel s kotoučem do středního pásma. Tam ale byl bráněn hostujícím obráncem, a tak nakonec nezamířil do odkryté klece včas.
     
    57:21
    Pražané jdou do šesti! Chystá se tedy závěrečný nápor. Uvidíme, zda se Motor dokáže ubránit.
     
    55:17
    Milan Gulaš dostal nabito na levý kruh. Jeho pokus byl velmi razantní, letěl k pravé brankářově tyči. Jeho pokus nebyl špatný, nicméně Salák se přemístil a jeho pokus vytěsnil.
     
    54:08
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Buchtele – 2 min., podrážení).
     
    53:46
    A znovu. Sparťanská rozehrávka končí jen na zakázaném uvolnění. Alexandr Salák už se tak znovu chystá na vhazování po své levé ruce.
     
    53:05
    Obrázek hry se příliš nemění. Sparťané se snaží udržet v útočném pásmu, což se jim v posledních okamžicích nedaří. Nyní se snažili o rychlý přechod do pásma, jenže puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    52:22
    Michal Řepík dostal dobrou přihrávku. Následně se snažil dostat do lepší střelecké pozice, ovšem obránce ho nakonec ze střelecké pozice vychýlil úplně.
     
    51:31
    Sparta se snaží přidat kontaktní branku. Zatím se ji však nedaří dostat skrze modrou čáru, tu nyní českobudějovičtí hráči dobře brání.
     
    50:27
    Petr Šenkeřík se z pozice obránce dostal do palebné pozice. Neměl ale dostatek prostoru, a tak jeho pokus Saláka příliš nevylekal.
     
    49:11
    Milan Gulaš nebyl vůbec daleko od branky. Kotouč sebral soupeři na útočné modré čáře. Gulaš se následně ladně otočil a vydal se do útoku. Zkusil Saláka "vykoupat", hostující brankář se ale položil na led a zabránil puku v cestě do brankoviště.
     
    48:36
    Jakub Konečný dostal přihrávku ve středním pásmu. Pak se zkusil prodrat až do zakončení. Jeho zakončení nebylo vůbec špatné, nicméně končí jen těsně mimi pravou tyč.
     
    47:44
    Tomáš Dvořák neměl příliš prostoru na útočné modré čáře, přesto to zkusil. Jeho pokus ale neměl potřebnou razanci a na branku soupeře nedoletěl. Hrachovina tentokrát nemusí zasahovat.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 11. Abdul (Gulaš, Percy), 29. M. Beránek (Vráblík, Štencel), 29. J. Ondráček, 46. Abdul (Šenkeřík, L. Pech), 59. Gulaš (L. Pech) – 3. Vitouch (M. Jandus, A. Polášek), 45. Z. Doležal (T. Pavelka, Prymula)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Vráblík, Štencel, Štich – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – Abdul, Toman, Valský – Holec, M. Hanzl, M. Beránek.
    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – M. Jandus, A. Polášek, Jurčina, Mikliš, T. Pavelka, Tomáš Dvořák – M. Řepík, R. Horák, E. Thorell – F. Chlapík, D. Kaše, Sobotka – M. Forman, Z. Doležal, Buchtele – Prymula, Vitouch, J. Konečný.

    Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Kajínek, Axman
    ocianews.com