Třinec – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Sparta 5:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 3:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:4 (2:0, 1:3, 0:1)
HC Kometa Brno
Pátek 01.10.2021, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:25
    Godla je na střídačce, domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    54:24
    Ve velké šanci byl František Lukeš, který zblízka ohrozil Tomkovu bránu, ale hostující brankář znovu svůj tým podržel!
     
    52:36
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Daniel Rákos – 2 min., nesportovní chování).
    47:15 Peter MUELLER - 3:4
     
    47:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš-dostaneš. Na druhé straně znovu udeřili hosté a opět jdou do vedení. Špatný výhoz puku domácích znamenal zisk kotouče pro PETERA MUELLERA, který si najel před Denise Godlu a svižnou ranou mu pověsil puk pod víko jeho klece – 3:4. Bez asistence.
     
    44:54
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., hákování).
     
    44:42
    Straka našel před brankou Komety ideálně najetého Richarda Jarůška a poslal mu puk. Druhý jmenovaný pak zblízka vystřelil z první, ale Tomek si poradil!
    38:47 Viktor HÜBL - 3:3
     
    38:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    O chvilku později si to ale matador domácího týmu vynahradil a je vyrovnáno. František Lukeš střílel od pravého hrazení, VIKTOR HÜBL pak z bekhendu prostřelil Tomka a vrací Vervu zpět do hry – 3:3. Asistence: František Lukeš a Matěj Stříteský.
     
    38:36
    Viktor Hübl byl v obrovské šanci na vyrovnání. Nahození od zadního mantinelu sebral domácí útočník, který pak svižnou ranou poslal puk do lapačky Mateje Tomka, který notně svůj tým podržel!
     
    32:07
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Holík – 2 min., podrážení).
    31:19 Daniel RÁKOS - 2:3
     
    31:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté přidávají třetí trefu v prostřední části hry a dokonalý obrat je na světě. Z levé strany pálil Tomáš Bartejs, kotouč se pak odrazil k DANIELU RÁKOSOVI, jenž ho doklepl mezi betony Denise Godly a Kometa vede – 2:3! Asistence: Tomáš Bartejs a Brandon Magee.
    28:38 Alexandre MALLET - 2:2
     
    28:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak podruhé už je vše zase jinak, video se zkoumalo znovu a nakonec bylo doporučeno gól uznat. ALEXANDRE MALLET tak vyrovnává na 2:2 a začíná se znovu od začátku. Asistence: Dalimil Mikyska a Michal Gulaši.
     
    28:38
    Hosté si ale berou trenérskou výzvu a video se bude zkoumat znovu!
     
    28:38
    Domácí si teď museli pořádně oddychnout. Hosté totiž docílili gólu, ale jelikož šel puk do branky od brusle Malleta, zkoumalo se video, zda šlo o kopnutí či ne. Nakonec dlouhá debata sudího s videorozhodčím skončila s verdiktem, že gól neplatí a platí tedy stav 2:1.
    24:27 Radovan PAVLÍK - 2:1
     
    24:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se už prosazují a jdou Litvínovu na kontaktní branku. Z hloubi obranného pásma poslal pas před útočnou modrou čáru Kučeřík na RADOVANA PAVLÍKA, který poté šel úplně sám na Denise Godlu, obešel ho a z levé strany pak zakončil do jeho odkryté branky – 2:1. Asistence: Radek Kučeřík.
     
    23:21
    Vladimír Roth pálil od modré čáry a dělovka pak skolila Ondřeje Jurčíka, který obětavě padl do střely. S domácím hráčem to nevypadá vůbec dobře, zřejmě inkasoval pukem přímo do obličeje. Na ledě už jsou lékaři domácích.
     
    21:58
    Před Tomkem se zjevil František Lukeš, jenž zblízka pohotově vystřelil. Jeho svižný projektil však hostující brankář pokryl!
     
    17:37
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Marcel Haščák – 2 min., hákování).
     
    13:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Daniel Rákos – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).
    08:45 Patrik ZDRÁHAL - 2:0
     
    08:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Jen co se domácí ubránili v oslabení, jdou do dvoubrankového náskoku. Od levého hrazení poslal přihrávku těsně před Tomka, kde byl připraven PATRIK ZDRÁHAL a ten pak kotouč umístil k bližší tyči svižnou a hlavně pohotovou střelou – 2:0. Asistence: Andrej Kudrna.
     
    05:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Daniel Kolář – 2 min., podrážení).
     
    04:17
    To bylo rychlé, sudí jen vše potvrdil, rozpažil a hraje se stále za stavu 1:0 pro Vervu.
     
    04:17
    Sudí si ještě celou situaci zkontrolují na videu, ale gól zcela jistě nebyl, jak prokazuje záběr z opakovačky.
     
    04:17
    Domácí ještě více ožili a opět se natlačili před soupeřovu klec. Tomáš Pospíšil tak nebyl daleko od druhé litvínovské trefy, ale kotouč jen orazítkoval horní tyč Tomkovy branky.
    02:31 Martin HAVELKA - 1:0
     
    02:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se velmi brzy ujímají vedení a otevírají účet dnešního zápasu. Kotouč, který mířil k zadnímu mantinelu, chtěl získat brankář Tomek, jenže puk se odrazil přímo před zcela prázdno jeho klec a pro MARTINA HAVELKU nebylo těžké ji trefit – 1:0. Asistence: Lukáš Stehlík.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. M. Havelka (L. Stehlík), 9. P. Zdráhal (Kudrna), 39. V. Hübl (F. Lukeš, Stříteský) – 25. R. Pavlík (Kučeřík), 29. Mallet (D. Mikyska, Gulaši), 32. Rákos (Bartejs, Magee), 48. P. Mueller


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, D. Kolář – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), Straka (A) – P. Zdráhal, Estephan, Kudrna – Jarůšek, Gerhát, Pospíšil – M. Havelka, Jurčík, L. Stehlík.
    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Bartejs, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), D. Mikyska – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – L. Horký, Krištof, Vincour – M. Haščák, Kollár, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee – Šoustal.

    Rozhodčí: Kika, Sýkora – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 2580
    thejrc.org