Tampa – Nashville 2:6 (kon.) | Detroit – Buffalo 6:2 (kon.) | Boston – Philadelphia 4:2 (kon.)
Colorado – Minnesota 6:4 (kon.) | Los Angeles – Vegas 3:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:2 (3:1, 1:0, 0:1)
Philadelphia Flyers
Pátek 01.10.2021, 01:35 • TD Garden, Boston • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:12:31)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 24 – 18 | Přesilová hra: 2/5 – 2/6 | Trestné minuty: 12 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jeremy Swayman (BOS) – 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00
    Martin Jones (PHI) – 8 zákroků, 3 OG, úspěšnost 72,7%, odchytal 30:42
    Felix Sandström (PHI) – 12 zákroků, 1 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 29:14

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, 1 účast, 0 střel na bránu, TM 4, čas na ledě 17:35
    David Pastrňák (BOS) – 0+1, 1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:45

    Tři hvězdy utkání

    1. Taylor Hall (BOS) – 0+2
    2. Erik Haula (BOS) – 0+2
    3. Joel Farabee (PHI) – 2+0
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Hokejisté Bostonu v přípravném utkání před novou sezónou potvrdili proti Philadelphii roli favorita, svého soupeře na domácím ledě porazili 4:2. O osudu střetnutí napověděla hned první třetina, během níž se hosté dostali do vedení, ale Bruins třemi zásahy překlopili misky vah na svou stranu. V prostředním dějství navýšil vedení domácích Jake DeBrusk a hráči Flyers se v závěrečné dvacetiminutovce zmohli už jen na snížení, v přesilovce se podruhé v zápase prosadil Joel Farabee.

    Svěřenci kouče Cassidyho zapsali v přípravě druhé vítězství ze tří zápasů, ten čtvrtý odehrají s New Yorkem Rangers v noci z pátku na sobotu. Philadelphia dnešním utkáním teprve přípravu odstartovala, druhý zápas sehraje v noci ze soboty na neděli proti Washingtonu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Nejspíše ne, protože domácí udržují hru ve střední třetině a je jasné, že hokejisté Flyers během dvaceti sekund dva zásahy už vstřelit nestihnou.
     
    59:17
    Postavení mimo hru, rozhodčí vykázal hru do středního pásma. Sandström se proto vrací do brány a je otázkou, zda se ještě podívá na střídačku.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Tyson Foerster nahodil do útočného pásma a Felix Sandström míří na střídačku! Philadelphia přeci jen zkouší powerplay.
     
    58:30
    Nahození před bránu v podání Cliftona bylo nebezpečné. Sandström pouze vyrazil puk k Hallovi, jehož dorážka proletěla vysoko nad.
     
    57:46
    Do protiútoku vyrazil po ztrátě Sandina domácí Jake DeBrusk. Na posledního obránce Sanheima však nevyzrál, kličkou se sám vyhnal z palebné pozice.
     
    57:24
    Rasmus Ristolainen si vyměnil puk s Mayhewem a vypálil dělovku od modré čáry, puk pouze rozezvučel mantinel za bránou.
     
    56:47
    Nate Thompson vyzval k souboji jeden na jednoho Frederica. Zkusil kličku po mantinelu, s níž bránící útočník počítal a soka o hrací předmět připravil.
     
    56:21
    Hostům se nedaří udržet v útočném pásmu. Do tohoto prostoru sice nahodil kotouč Foerster, ale okamžitě jej odvezl do bezpečí Zbořil.
     
    55:54
    Do útočného pásma chtěl nahodit kotouč James van Riemsdyk. Trefil ale jenom kalhoty DeBruska, od nichž se černá guma odrazila na domácí střídačku.
     
    55:20
    Utkání pokračuje v tradičním počtu pět na pět, Boston tentokráte oslabená přestál bez úhony. Kouč Vigneault už určitě přemýšlí o powerplay.
     
    54:52
    Gerald Mayhew si vyměnil touš se Sanheimem, načež vypálil po rychlém švihu ze zápěstí. Puk nasměroval o pár decimetrů nad břevno.
     
    54:28
    Konečně se hosté alespoň probojovali do útočného pásma. Ristolainen naznačil střelu, aby ještě nahrál Farabeemu, Swayman se stihl přesunout k pravé tyči.
     
    53:43
    Hostům se nedaří usadit v útočném pásmu. Po McAvoyovi vyhodil rovněž Matt Grzelcyk, Ristolainen na modré čáře na puk nedosáhl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Marchand (Hall), 13. C. Smith (N. Foligno, Haula), 17. Carlo (Hall, Pastrňák), 39. DeBrusk (Haula) – 8. Farabee (Riemsdyk), 50. Farabee (York, J. van Riemsdyk)


    Boston Bruins: Swayman (Grosenick) – Carlo (A), Forbort, Grzelcyk, Zbořil, McAvoy, Clifton – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A), Frederic, C. Smith, Wagner, N. Foligno, Studnicka, C. Hughes, Haula, Hall, DeBrusk.
    Philadelphia Flyers: M. Jones (31. Sandström) – Clendening, Sanheim, Seeler, York, Wylie, Ristolainen – Mayhew, Laughton (A), J. van Riemsdyk (A), L. Sandin, Thompson (A), C. O'Reilly, G. Wilson, Frost, Foerster, Cates, Aube-Kubel, Farabee.

    Rozhodčí: Blandina, Joannette – Cormier, Daisy

    Diváci: 17 850
    thejrc.org