Topoľčany – Dubnica 4:0 (kon.) | Humenné – Vlci Žilina 2:1 (1:0 po s.n.) | Žiar nad Hronom – Skalica 2:3 (po pr.)
Martin – Trnava 4:5 (kon.) | Levice – Pov. Bystrica 2:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:5 (2:1, 0:3, 2:1)
HK Gladiators Trnava
sk Pátek 01.10.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Straka (asistent trénera HK Gladiators Trnava): "Bolo to emóciami nabité stretnutie z oboch strán. Vyhrávali sme 2:4, v priebehu chvíle to bolo 4:4. V tomto je hokej krásny. Sme radi, že to skončilo v náš prospech, mohlo to ale skončiť aj úplne inak. Vedeli sme, že Martin hrá v priebehu troch dní tri zápasy nakoľko mali včera stretnutie s Reprezentáciou do 18 rokov, predtým zápas v Skalici. Včerajší zápas im nevyšiel, rovnako ako úvod sezóny. Štart nemali najlepší, leží na nich akoby deka. Z tohto dôvodu sme preto nabádali našich hráčov, aby boli aktívni a korčuľovali. V druhej tretine nám to vyšlo, v tretej sme dovolili súperovi dotiahnuť sa na nás po našich chybách. Dovolili sme mu ísť do prečíslení a postavili sme ho na nohy. Ak by sme počas našich vlastných presilových hier neinkasovali, zápas by sme bez problémov udržali v našich rukách. Postavenie v tabuľke môže klamať. My sme odohrali stretnutie s Reprezentáciou do 18 rokov, po ktorom sme brali tri body. Vďaka za ne, keďže sme videli, že berú body silným tímom. Stále tu ale máme začiatok sezóny, pri ktorom sú všetky tímy nabudené. Majú natrénované, rozdiely sú preto minimálne. Súťaž sa bude preto lámať na konci novembra – začiatku decembra. Aktuálne sú všetky tímy na rovnakej úrovni."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Začiatok zápasu sme mali vynikajúci. Chlapci dali do zápasu emócie, energiu a všetko, čo k hokeju patrí. V prostrednej časti nasledoval klasický výpadok, s ktorým stále bojujeme. To, čo ale hráči predviedli v tretej tretine, za to sa skladá klobúk. Ak by sme mali dva, oba dáme dolu. Hrali akoby to bolo finále. Dreli, hádzali sa do striel, hokejom žila celá striedačka. Niekto iný ale dnes nechcel, aby sme uspeli. Ako tím sme verili, že môžeme uspieť. V tretej tretine sme ubránili dve presilové hry o dvoch hráčov, strelili dva góly vo vlastnom oslabení. Bojovali sme však nielen proti súperovi ale aj vyššej moci a prehrali sme. Aktuálne sa ako tím nenachádzame v najlepšej pohode. Hráči majú zviazané ruky, hoci hokej hrať vedia. Potrebujú sa na niečom chytiť a verím, že nielen tento, ale najmä zápas v Skalici boli tými, ktoré môžu pomôcť. V oboch zápasoch nechýbali emócie, bojovalo sa do posledného muža, hráči sa hádzali do striel. Od tohto sa treba odraziť, pretože len takto sa to môže zlomiť. Zatiaľ, čo sa týka zranených hráčov, to nevyzerá na to, že by sa niektorí zo zranených mohli vrátiť do tímu. Jednotlivé zranenia vyzerajú na dlhšiu dobu liečenia, pričom sme v tejto súvislosti vzniesli požiadavku na doplnenie kolektívu. Vedenie vidí reálnosť tejto potreby, keďže okrem zranených z tímu odišli dvaja ďalší hráči, ktorí mali byť nosní a neboli nahradení. Hráči, ktorí tu sú, robia čo môžu, čo je v ich silách, tím ale potrebujeme jednoznačne doplniť."

    Roman Jurák (útočník HK Gladiators Trnava): "Dnes sa stretli dve mužstvá, ktoré potrebovali zvíťaziť a ukončiť tak negatívnu sériu. My sme sem pricestovali s cieľom nakloniť si stretnutie na svoju stranu a to sa nám podarilo. Musíme však priznať, že pri nás stálo šťastie. Bolo to stretnutie, ktoré sa prelievalo z jednej strany na druhú. Počas našich dvoch presilových hier sme urobili dve veľké chyby, kedy sa Martin dotiahol na 4:4. Tieto obrovské chyby nás mohli stáť stretnutie. Našťastie pre nás, podarilo sa nám streliť šťastný gól na 4:5 a následne ubrániť aj nemožné počas domácej power-play. Keď už sa zdalo, že sa domáci postarajú o vyrovnanie, puk trafil hráča do korčule. Verím, že nás tieto tri body, za ktoré sme vďační, nakopnú do ďalších zápasov. Uplynulé kolá sme mali na svojej strane aj smolu, či už to bolo v zápase v Dubnici alebo doma proti Humennému. Dnes šťastie stálo pri nás, treba si toho vážiť. Chýb, akých sme sa ale dopustili v tretej tretine, je potrebné sa v budúcnosti vyvarovať. Zápas, v ktorom vedieme o dva góly a potrebujeme ho upokojiť, nemôžeme zdramatizovať tým, že vyrobíme dve hrúbky. Ak chceme zápasy vyhrávať, niečo takéto nemôžeme jednoducho robiť. Treba sa však z chýb poučiť a nabudúce hrať lepšie. Nebudeme určite nespokojní, ak sa budeme v tabuľke posúvať vyššie, pred nami je ale ešte ďalších 39 stretnutí. Koniec základnej časti je ešte veľmi ďaleko, treba sa sústrediť na prácu, pretože len tá nás môže posúvať ďalej."

    Lukáš Toma (útočník HK VITAR Martin): "Len ťažko sa mi hodnotí dnešné stretnutie. Úvodná tretina bola z našej strany dobrá a nad súperom sme viedli o gól. Druhá tretina nám vôbec nevyšla, súperovi sme podľahli o tri góly a nič nám nevychádzalo. Prostredná časť sa napokon ukázala ako zlomová i keď tretia tretina bola pekná aj pre oko diváka. Na ľade nechýbalo srdce a nad všetkým vynikal tímový duch. Fanúšikom sme predviedli, že vieme bojovať o body, žiaľ, nepodarilo sa nám zvládnuť samotný záver stretnutia. Takáto prehra nás všetkých mrzí. Každý chalan v šatni vie, čo má robiť. Sme však pod tlakom, ktorý musíme zlomiť. Verím, že sa nám to čoskoro podarí a vyhráme ďalší zápas. Tretia tretina nám ukázala, aký hokej máme hrať. Martinský fanúšik je zvyknutý práve na takýto prejav a bojovný hokej. Po tretej tretine sme sa dočkali potlesku, za čo sme nesmierne vďační. Takto musíme bojovať každé stretnutie. Pre nás to bol náročný týždeň, najmä tieto tri dni. Na tri odohrané zápasy počas troch dní sa ale nemôžeme vyhovárať. Je to naša práca, ktorú musíme odvádzať." (22:18:35)
     
    V strhujúcom stretnutí Martin podľahol Trnave 4:5. Góly: 9. Toma (Charvát), 18. Linet (Dírer), 44. Toma (Nauš), 45. Linet (Dvořák) – 14. Holovič (Jurák, Okoličány), 25. Mrava (Holovič, Miklík), 32. Kupka (Jurák), 37. Jurák (Miklík, Holovič), 57. Okoličány (Poldruhák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Zrážka protihráčov. Hra je prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    59:16
    Poliaček minul. Puk letí do rohu klziska.
     
    58:56
    Hostia so štyrmi hráčmi. Miklík na ľadovej ploche.
     
    58:42
    Power-play domáceho tímu. Domáca striedačka vsádza na jednu kartu.
     
    58:41
    Oddychový čas domácich.
     
    58:41
    David Schmidt (TRN) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    58:16
    Gagnon poslal puk do rohu. Burzík sa snaží udržať útočné pásmo.
     
    57:48
    Nauš na Poliačeka. Brankár už bol položený, ku gólu chýbalo veľmi málo.
     
    57:20
    Antonov dokázal vyhodiť puk. Domáci sa poň musia vrátiť.
     
    56:55
    Michel Miklík (TRN) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    56:51
    Trnava dala gól!
    Poodrážaný puk končí v domácej bránke zásluhou DAVIDA OKOLIČÁNYHO a asistencii Adama Poldruháka. Druhú asistenciu si pripisuje Marcel Holovič.
     
    56:41
    Šandor v objatí s Lavičkom. Vhadzovať sa bude pred domácou bránkou.
     
    56:02
    Maťovčík priľahol puk. Hra je prerušená.
     
    55:48
    Lavička zabránil strieľať Kupkovi. Odpaľuje puk do bezpečia.
     
    55:08
    Antonov hneď po buly. Strela vedľa bránky.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 9. Toma (Pacalaj), 18. Linet (Dírer), 44. Toma (Nauš, Burzík), 45. Linet (Dvořák) – 14. Holovič (Kliment, Kupka), 25. Mrava (Holovič, Miklík), 32. Kupka (Jurák, Schmidt), 37. Jurák (Miklík, Holovič), 57. Okoličány (Poldruhák, Holovič)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Glosár) – Charvát, Pacalaj – Lavička, Gagnon – Dvořák, Burzík – Sleziak, Cerda – Volko, Linet, Poliaček – Nauš, Toma, Vilchinskiy – Dírer, Babka, Ďurina – Bartoš J., Thomka, Smidžár
    HK Gladiators Trnava: Hollý (Rekoš) – Schmidt, Rašín – Semaňák, Vuorijarvi – Hajda, Kliment – Poldruhák – Jurák, Holovič, Okoličány – Antonov, Kukumberg, Miklík – Ružek, Kupka, Šandor – Litavec, Adamčík, Mrava

    Rozhodčí: Lesay, Nosek – Šebeň, Lokšík, Vasilňák (inštruktor)

    Diváci: 224
    ocianews.com