Kolín nad Rýnem – Fürth 3:1 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
3:1 (0:1)
SpVgg Greuther Fürth
Pátek 01.10.2021, 20:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:32:59)
    Kolín nad Rýnem ve druhém poločase předvedl parádní obrat
     
    Fotbalisté Kolína nad Rýnem v předehrávce 7. kola německé Bundesligy potvrdili roli favorita a nováčka Fürth porazili na domácím stadiónu 3:1. Zápas přitom domácí nezačali vůbec dobře, neboť inkasovali brzký gól z kopačky Marca Meyerhöfera. Avšak nepoložili se a ve druhém poločase převrátili vývoj utkání na svou stranu. V 50. minutě nejprve vyrovnal Sebastian Andersson, o pět minut později dokonal obrat Iljás Schirí. Stejný hráč přidal i pojišťovací třetí gól, když v 89. minutě vletěl do otevřené obrany a s gólmanem si hravě poradil.

    Svěřenci kouče Baumgarta po třech remízách stejného výsledku 1:1 konečně zvítězili a tabulkou poskočili na šesté místo, Fürth zůstává s jedním bodem na chvostu.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:18.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí defenziva si s vysokým balónem hravě poradila. Jmenovitě Jorge Meré, který přehlavičkoval Abiamu a míč odvrátil mimo pokutové území.
     
    90+3
    Ještě jednu standardku pro hosty vybojoval Cédric Itten. Zkusil se prokličkovat do vápna, těsně za ním byl poslán k zemi Uthem.
     
    90+2
    Zápas už se pouze dohrává. Fürth si je vědom, že z Kolína odjede s prázdnou, již se ani tolik nežene do ofenzivy.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Köln právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Po rohovém kopu Fürthu vystartoval do protiútoku Schaub, který se zachoval nesobecky a po dlouhém sprintu nahrál po pravé ruce ILJÁSI SCHIRÍMU. Šestadvacetiletý Tunisan se nenechal rozhodit vyběhnuvším gólmanem a střelou k pravé tyčce přidal do statistik svůj druhý gól, pro tým důležitou pojistku na tři body.
     
    88
    Nedorozumění mezi Willemsem a Christiansenem využil Timo Horn, jenž dlouhou nahrávku levou nohou zpracoval a míč sebral do rukou až v době, kdy byl presující Abiama v nebezpečné blízkosti.
     
    87
    Až mimo pokutové území vyběhl Marius Funk, aby hrací předmět poslal do bezpečí před sprintujícím Salihem Özcanem, ten se hnal za pojišťovací třetí brankou.
     
    86
    Čas svým spoluhráčům v honbě za vyrovnáním ubral Max Christiansen. Neodhadl totiž dobře, kam Dejan Ljubičić udělá kličku, soka pak fauloval.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Louis Schaub.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Benno Schmitz, přichází Salih Özcan.
     
    84
    Opět volil Dickson Abiama delší centr, tentokráte hledal a našel Maximiliana Bauera. Stoper zasáhl pouze záda clonícího Schmitze.
     
    83
    Pěknou individuální akci předvedl Jamie Leweling. Zastavil jej až Kingsley Schindler, ale to pouze za cenu nedovoleného zákroku.
     
    82
    Přetažený balón mířil na hlavu Viergevera. Tomu zakončení z velkého záklonu podle očekávání nevyšlo, míč sebral ze vzduchu Horn.
     
    81
    Nováček Kingsley Ehizibue se neuvedl v nejlepším světle. Sice rozhodčímu ukazoval, že trefil balón, ale Jöllenbeck mu odpískal faul po zákroku na Meyerhöfera.

    Milan Huppert

    Branky: 50. Andersson (Schmitz), 55. Schirí (Hector), 89. Schirí (Schaub) – 7. Meyerhöfer (Tillman)

    Karty:   68. Andersson (KLN) – 24. Griesbeck (FRT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:18.
    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Schmitz (85. S. Özcan), Meré, Czichos, Hector (C) – Schirí – Duda (68. Ljubičić), Uth, Kainz (78. Schindler) – Modeste (78. Ehizibue), Andersson (85. Schaub).
    Náhradníci: Schwäbe – Ehizibue, S. Özcan, Kilian, Ostrák, Ljubičić, Hübers, Schaub, Schindler.

    SpVgg Greuther Fürth: Funk – Meyerhöfer, Bauer, Viergever, Willems – Seguin – Nielsen (76. Abiama), Griesbeck (70. Christiansen), Tillman (63. Leweling), Dudziak – Hrgota (C) (63. Itten).
    Náhradníci: Burchert – Itten, Sarpei, Christiansen, Barry, Leweling, Abiama, Seufert, Green.

    Rozhodčí: Jöllenbeck – Günsch, Weickenmeier
    ocianews.com