Hr. Králové – Jablonec 2:2 (kon.) | Liberec – Ostrava 0:2 (kon.) | Karviná – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
Sparta – Slavia 1:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
0:1 (0:0)
FK Mladá Boleslav
Neděle 03.10.2021, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Oba týmy nyní čeká reprezentační přestávka a po ní těžké zápasy. Mladá Boleslav přivítá doma v sobotu 16. října Bohemians, Karviná hraje o den později v Olomouci. (19:37:55)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:15.
     
    Mladá Boleslav si za výkon ve druhé půli zasloužila tři body a po gólu Matějovského z 81. minuty je i má. Karviná až na závěr ve druhé půli téměř nic nepředvedla, za to čelila místy až velkému tlaku soupeře. Jednu obrovskou šanci brankář Bolek zneškodnil, další závar karvinská obrana přežila, přesto zaslouženě přišla o nerozhodný výsledek.

    Karviná zůstává po šesté prohře v sezóně na posledním místě se čtyřmi body. Mladá Boleslav se posunula s jedenácti body do první desítky.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Dlouhý aut Křapky se odrazil od hlavičkujících hráčů Mladé Boleslavi před šestnáctku, kde se opřel do míče Bartošák, ale svým pokusem pouze orazítkoval reklamní banner vedle Šedovy branky.
     
    90+5
    Santos se po rohovém kopu dostal k hlavičce, ale tísněný nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Balón nabral vysokou výšku a dopadl těsně za koncovou čáru.
     
    90+4
    Santos v pravé části pokutového území vybojoval rohový kop. Do šestnáctky zamířil i brankář Bolek.
     
    90+4
    Penalta se nepíská ani teď.
     
    90+3
    Po rohovém kopu se ke střele dostal Křapka, ale jeho pokus vyrazil tělem i za pomocí ruky jeden z mladoboleslavských obránců. Rozhodčí celou situaci rozebírá s kolegou u videa.
     
    90+2
    Po nákopu Bartošáka prodloužil míč na hranici vápna Santos, do zakončení se dral Buchta, ale jeho pokus brankář Šeda vyrazil vedle brány.
     
    90+2
    Hlavatý sundal ve středovém kruhu Qoseho, tomu se zákrok hrubě nelíbil a strčil do faulujícího hráče. Oba muži vyfasovali žlutou kartu.
     
    90+1
    Na poslední minuty se dostal na hrací plochu mladoboleslavský Mašek, který nahradil Ewertona.
     
    90
    Karviná se nedokáže dostat do zakončení, Siňavskij prováhal možnost ke střele, Nešický po centru z pravé strany nastřelil jen soupeře a další pokus zpoza šestnáctky sotva doskákal k brankáři Šedovi.
     
    88
    Penalta to není a ani šance z následného rohového kopu.
     
    87
    Nešický je nyní v péči zdravotníků.
     
    86
    Svoboda odcentroval z pravé strany do pokutového území, kde se snažil hlavičkovat Nešický, ale v souboji ho trefil do hlavy Suchý. Rozhodčí ukázal k rohovému praporku, ale o situaci komunikuje s videorozhodčím.
     
    85
    Hromadné střídání především v karvinském týmu. Hřiště opustili Šindelář, Šehič a Mikuš, místo nich přišli Stropek, Svoboda a Siňavskij. Změnu udělal také trenér Jarolím, když Matějovského nahradil Dancák.
     
    83
    Karviná se snaží s výsledkem něco udělat, Nešický se dostal do běhu na pravé straně a zpětnou přihrávkou vybídl k centru Šehiče. Jeho pokus skončil v rukou brankáře Šedy.

    Igor Mainka

    Branky: 81. Matějovský (Ewerton)

    Karty:   10. Bartl (KAR), 17. P. Buchta (KAR), 90+2. Qose (KAR) – 26. D. Šimek (MBL), 54. Milan Škoda (MBL), 69. Matějovský (MBL), 90+2. Hlavatý (MBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:15.
    MFK Karviná: Bolek – Křapka, P. Buchta, Santos, Šehić (85. Svoboda) – Šindelář (85. Stropek), Qose – Mikuš (85. Siňavskij), Bartl (65. Nešický), Bartošák – Papadopulos (C) (75. Zych).
    Náhradníci: Ciupa – Stropek, Nešický, Teplan, Svoboda, Zych, Siňavskij.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – D. Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek – Matějovský (C) (85. Dancák), D. Šimek – Fila (65. Ladra), Hlavatý, Ewerton (90+1. L. Mašek) – Milan Škoda.
    Náhradníci: Halouska – Ladra, Skalák, Stránský, Dancák, Pech, L. Mašek.

    Rozhodčí: Petřík – Antoníček, Vodrážka.

    Diváci: 2082
    ocianews.com