Hr. Králové – Jablonec 2:2 (kon.) | Liberec – Ostrava 0:2 (kon.) | Karviná – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
Sparta – Slavia 1:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
0:1 (0:0)
FK Mladá Boleslav
Neděle 03.10.2021, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Hlavatý sundal ve středovém kruhu Qoseho, tomu se zákrok hrubě nelíbil a strčil do faulujícího hráče. Oba muži vyfasovali žlutou kartu.
     
    90+1
    Na poslední minuty se dostal na hrací plochu mladoboleslavský Mašek, který nahradil Ewertona.
     
    85
    Hromadné střídání především v karvinském týmu. Hřiště opustili Šindelář, Šehič a Mikuš, místo nich přišli Stropek, Svoboda a Siňavskij. Změnu udělal také trenér Jarolím, když Matějovského nahradil Dancák.
    81. Marek MATĚJOVSKÝ - 0:1
     
    81
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Další závar před karvinskou brankou už domácí nepřežili. Škoda zpětnou přihrávkou vybídl do šance Ewertona, ten místo střely volil ještě přihrávku k pravé tyči, kam si naběhl MAREK MATĚJOVSKÝ, který střelou pod břevno poslal Středočechy do vedení – 0:1!
    79. Snaha boleslavských opět bez úspěchu
     
    79
    Další závar před karvinskou brankou, Ewerton pronikl do pokutového území, přihrál do malého vápna, kde se snažili dotlačit míč do brány Šimek, Hlavatý i Suchý, ale míč za brankovou čáru nedotlačili!
    78. Fantastický zákrok Bolka, Škoda ho pravačkou neprostřelil
     
    78
    Obrovská šance Škody! Přímý kop Matějovského poslal hlavou do ohně Ewerton, Suchý sklepl míč pro Škodu, který prudkou střelou k tyči donutil k fantastickému zákroku brankáře Bolka! Karvinský gólman vyrazil míč vedle brány!
     
    75
    Trenér Weber sáhl ke změně na hrotu. Papadopulose nahradil Polák Zych.
    72. Přízemní střelu Hlavatého zlikvidoval brankář Bolek
     
    72
    Diváci už pískají, poté co hosté získali míč na útočné polovině, rozjeli rychlý brejk, který průnikem po pravé straně zakončil střelou k pravé tyči Hlavatý. Brankář Bolek se položil na zem a balón kryl.
     
    69
    Po rohovém kopu Ewertona upadl u přední tyče Marek Suchý, sudí penaltu neodpískal, což se nelíbilo Matějovskému a za svůj slovní projev inkasoval od rozhodčího osobní trest.
     
    65
    Střídání na obou stranách. V dnešním utkání dohráli Fila s Bartlem, místo nich přišli Ladra s Nešickým.
     
    54
    Škoda si počínal na útočné polovině nedovoleně, navíc se pustil do slovního souboje s rozhodčím Petříkem, který jeho chování ohodnotil žlutou kartou.
     
    37
    Po rohovém kopu se k centru dostal na pravé straně Hlavatý, míč na přední tyč zkusil usměrnit Fila, ale balón poslal vedle brány.
     
    31
    Velká šance hostů, po centru Juráska z levé strany hlavičkoval na přední tyči Škoda a moc nechybělo, aby uklidil míč na zadní tyč.
     
    26
    Šimek nevybíravě srazil k zemi domácího Papadopulose a z rukou sudího Petříka uviděl žlutou kartu.
     
    24
    Bolek se nyní ukázal ve vynikajícím světle, když zlikvidoval šanci Ewerthona, který kličkou do středu poslal na párek obránce Šindeláře a poté střelou z úhlu donutil k zákroku domácího gólmana!
     
    17
    Buchta hlavičkou trefil míč přímo do soupeře, ten se rozběhl po pravé straně a byl karvinským hráčem faulován. Obránce Karviné za svůj faul obdržel žlutou kartu.
    10. Škodá pálil z první těsně vedle
     
    10
    Po zpětné přihrávce Suchého téměř od levého praporku si našel míč v pokutovém území Milan Škoda, ale střelou z první napálil balón vedle karvinské brány.
     
    10
    Bartl stáhl na zem rozběhnutého Ewerthona a za svůj počin u levé postranní čáry uviděl žlutou kartu.
    8. Papadopulosův pokus mířil kousek od pravé tyče
     
    8
    Zajímavá střela Papadopulose, poté co Qose rozjel akci středem a o soupeře předložil míč svému kapitánovi. Střela bývalého hráče Arsenalu prolétla zhruba metr od pravé tyče Šedovy brány.

    Igor Mainka

    Branky: 81. Matějovský (Ewerton)

    Karty:   10. Bartl (KAR), 17. P. Buchta (KAR), 90+2. Qose (KAR) – 26. D. Šimek (MBL), 54. Milan Škoda (MBL), 69. Matějovský (MBL), 90+2. Hlavatý (MBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:15.
    MFK Karviná: Bolek – Křapka, P. Buchta, Santos, Šehić (85. Svoboda) – Šindelář (85. Stropek), Qose – Mikuš (85. Siňavskij), Bartl (65. Nešický), Bartošák – Papadopulos (C) (75. Zych).
    Náhradníci: Ciupa – Stropek, Nešický, Teplan, Svoboda, Zych, Siňavskij.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – D. Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek – Matějovský (C) (85. Dancák), D. Šimek – Fila (65. Ladra), Hlavatý, Ewerton (90+1. L. Mašek) – Milan Škoda.
    Náhradníci: Halouska – Ladra, Skalák, Stránský, Dancák, Pech, L. Mašek.

    Rozhodčí: Petřík – Antoníček, Vodrážka.

    Diváci: 2082
    bahis siteleri