Arizona – Anaheim 4:3 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 4:3 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:1 (kon.)
Philadelphia – Washington 3:1 (kon.) | Boston – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Detroit – Columbus 5:1 (kon.)
Nashville – Tampa 6:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 1:5 (kon.) | Seattle – Calgary 1:4 (kon.)
Pittsburgh – Detroit 5:1 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Neděle 03.10.2021, 18:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to vše. Přeji pěkný večer. (20:30:59)
     
    Předsezonní zápas mezi týmy Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings skončil. Domácí celek potvrdil, že do utkání nastoupil se zkušenější a kvalitnější sestavou a s přehledem zvítězil 5:1. Detroit svůj jediný gól dokázal vstřelit v přesilové hře pět na tři. Zápasu se zúčastnil český útočník Dominik Simon, který se ovšem bodově neprosadil
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Vhazování ovšem dokázali vyhrát hokejistů domácího celku. Puk tak letí opět až do neutrální zóny.
     
    58:55
    Teď se jim to ale už povedlo. To díky tomu, že se soupeř dopustil zakázaného uvolnění.
     
    58:23
    Detroit se v závěru zápasu ještě snaží vstřelit alespoň svůj druhý gól. Pásmo ovšem ztratil a teď se mu do něj nedaří dostat.
     
    57:29
    Jednoduchá práce pro brankáře Jarryho proti střele Smitha z levého kruhu. Pokus to byl přízemní a hlavně pomalý.
     
    56:53
    Detroit se v něm ovšem moc dlouho i přes vyhrané vhazování neudržel. obránci totiž kotouč přeskočil modrou čáru až do středního pásma.
     
    56:30
    Nyní se zakázaného uvolnění dopustili pro změnu hokejisté Pittsburghu. Budou se tedy muset vrátit bez střídání do svého pásma.
     
    55:55
    Oestrerleho přízemní nahození od modré čáry Jarry vyrazil a dorážka pak z levého kruhu už od soupeře nepřišla.
     
    54:56
    Zakázané uvolnění hostující týmu vrátí hru zpět před brankáře Brattströma, ten zatím neměl tolik práce jako jeho předchůdce Nedeljkovic. Také inkasoval mnohem méně gólů.
     
    54:12
    Navíc už se opět moc nepřerušuje. Pomalu se nám tak blíží třetí siréna.
     
    53:35
    Jinak t spíš v posledních minutách jako boj o kotouč bez nějaké větší hokejové krásy. Přečíslení Detroitu bylo celkem výjimkou.
     
    52:11
    Domácí gólman předvádí dobrý výkon. Za svůj inkasovaný gól nemohl, jinak chytá spolehlivě a teď předvedl velmi povedený zákrok.
     
    51:46
    Tak jsem to zakřikl! Bobby Ryan zakončoval přečíslení dva na jednoho, Jarry ale dokázal skvěle zakročit vyrážečkou a puk vyrazit.
     
    51:15
    Zatím to působí tak, že se Detroit do konce zápasu do žádné šance už ani nedostane. Má totiž problém se dostat vůbec ze svého pásma.
     
    50:34
    Teď to chvíli vypadalo jako přesilová hra domácího týmu. pak se to zvrtlo v souboj o kotouč v rohu hřiště. Celé to nakonec skončilo zakázaným uvolněním Sama Gaganera.
     
    49:54
    Vypadá, to, že Tristan Jarry odchytá za domácí tým celý zápas. Nyní měl po delší době práci a nedá se čekat, že by střídal třeba jen na poslední desetiminutovku.

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 4. Carter (Rust, Heinen), 13. Kapanen (Marino, Heinen), 25. Letang (Marino), 36. Heinen (Rust), 47. Kapanen (Rodrigues, Zucker) – 16. Suter (Fabbri, Namestnikov)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (Domingue) – Ruhwedel, Matheson, Marino, Dumoulin, Riikola, Letang – Rodrigues, O'Connor, Boyle, Zucker, Rust, Lafferty, McGinn, Kapanen, Heinen, Blueger, Simon, Carter
    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (36. Brattström, Fulcher) – Staal, Lindström, Lashoff, Stecher, Oesterle, Cotton, Brubacher – Fabbri, Stephens, Suter, Rasmussen, Criscuolo, Smith, Berggren, Ryan, Elson, Martin, Erne, Gagner, Namestnikov
    ocianews.com