Mladá Boleslav – Zürich 0:1 (kon.) | Jastrzębie – Frisk Asker 4:3 (kon.) | Skellefteå – Tappara 6:1 (kon.)
IFK Helsinky – Frölunda 2:3 (kon.) | TPS – Växjö 3:1 (kon.) | Leksands IF – Fribourg 2:5 (kon.)
Eisbären – Lugano 6:3 (kon.) | Mnichov – Zug 3:4 (kon.) | Salzburg – Bolzano 3:5 (kon.)
SønderjyskE – Rögle BK 2:3 (kon.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
3:4 (0:1, 2:1, 1:2)
EV Zug
Úterý 05.10.2021, 20:00 • Olympia Eishalle, Mnichov • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:25:42)
     
    Dramatické střetnutí mezi Mnichovem a Zugem skončilo vítězstvím hostujícího celku 4:3, situace ve skupině D se tak před závěrečnými zápasy pořádně zdramatizovala. Do závěrečného dějství celky nastupovaly za stavu 2:2. Mnichov se podruhé v utkání dostal do vedení zásluhou Frederika Tiffelse, na tento gól však dokázal odpovědět Dario Simion. Utkání směřovalo do prodloužení, ale všechny tři body věnoval Zugu gólman aus den Birken, který necelou půl minutu před koncem chyboval při rozehrávce a hrubku potrestal měrou vrchovatou český útočník Jan Kovář poté, co mu kotouč do ideální pozice poslal Martschini.

    Svěřenci kouče Tangnese se díky zisku tří bodů posunuli na postupové druhé místo, které budou proti dnešnímu soupeři hájit příští středu na domácím ledě. Jistý postup už má švédské Rögle, jež vede o bod před Zugem, ale má jistotu, že buď švýcarský celek, nebo Mnichov v posledním zápase ztratí.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 1 780 diváků.
     
    Střely na bránu: 20 – 29.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Jan KOVÁŘ - 3:4
     
    59:34
    Zug právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba aus den Birkena bude stát Mnichov s největší pravděpodobností celý zápas! Gólman zachytil vysoko letící puk do lapačky a nechtěl přerušení hry, takže vyklepal puk, jenže pak vyrážečkou kotouč úplně minul, čehož využil Martschini k pohotovému posunutí touše na JANA KOVÁŘE, na nějž čekal jednoduchý úkol. Asistence: Lino Martschini.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:37
    Philip Gogulla nevymýšlel nic složitého a lehkým obloučkem poslal touš pryč z obranného pásma, čímž spoluhráčům, i sobě, umožnil vystřídat.
     
    58:22
    Hra musela být přerušena z důvodu posunuté domácí brány. Aus den Birken se přesunul k levé tyči, do níž narazil a svatyni vyhodil ze správného postavení.
     
    57:48
    Krátce před návratem Gogully na led střílel od levého mantinelu Reto Suri, zajímavá střela prosvištěla o pár čísel nad břevnem.
     
    57:06
    Jan Kovář nabil do levého kruhu Martschinimu, ten v klíčový moment selhal. V pokleku místo tvrdého zakončení zlomil hokejku.
     
    56:45
    Z pravého kruhu střílel Marco Müller. Mířidla neseřídil ideálně, černou gumu poslal výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    56:16
    Zachary Redmond zkusil dlouhou přihrávkou vyslat do úniku v oslabení Ortegu, ten si ale s těžkým zpracováním neporadil podle představ.
     
    55:53
    Komplikace pro domácí celek. V útočném pásmu se zbytečného faulu podrážení dopustil Philip Gogulla. Využijí hosté nabídnutého dárku?
     
    55:23
    Hosté jsou v koncovce základní hrací doby aktivnějším týmem. Pod tlakem hrající Jonathon Blum se osvobodil jen za cenu icingu.
     
    54:56
    Přes dva obránce vypálil Yasin Ehliz. Genoni moc neviděl, ale nemusel smutnit, protože střela měla k přesnosti hodně daleko.
     
    54:11
    Velké zaváhání Kreise hráči Mnichova nepotrestali. Poté, co beka obral Mauer, tak nahrál před bánu Gogullovi, německý útočník však puk za Genoniho neprotlačil.
     
    53:46
    Z důvodu signalizovaného ofsajdu domácí hráči museli vyklidit útočné pásmo. Djoos tak měl více volného času na rozehrávku, zapojil do hry Klingberga.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. Tiffels (Street, Seidenberg), 35. Parkes (Street, Redmond), 45. Tiffels (Parkes, Abeltshauser) – 1. Lander (Djoos, Kreis), 38. Herzog (Kreis, Hansson), 52. Simion (Hansson, Kreis), 60. Kovář (Martschini)


    EHC Red Bull Mnichov: aus den Birken (Fiessinger) – Blum, Daubner, Redmond, Abeltshauser, Seidenberg, Boyle, MacWilliam – Ortega, Hgaer, Ehliz – Parkes, Street, Tiffels – Mauer, Schütz, Gogulla – Eckl, Varejcka, Lindner.
    EV Zug: Genoni (Hollenstein) – Kreis, Djoos, Hansson, Stadler, Schlumpf, Gross, Cadonau – Klingberg, Lander, Herzog – Martschini, Kovář, Simion – Suri, Müller, Bachofner – Hofer, Leuenberger, De Nisco – Allenspach.

    Rozhodčí: Rohatsch (GER), Kohlmüller (GER) – Wölzmüller (GER), Schwenk (GER)

    Diváci: 1 780
    thejrc.org