Třinec – HC Slovan 3:0 (kon.) | Rauma – Cardiff 5:2 (kon.) | Doněck – EC-KAC 3:4 (kon.)
Sparta – Bremerhaven 5:2 (kon.) | Rouen – Rungsted Seier Capital 5:1 (kon.) | Lausanne – Mannheim 2:5 (kon.)
konec
Lukko Rauma
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Cardiff Devils
Středa 06.10.2021, 18:00 • Kivikylän Areena, Rauma • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Kristián Pospíšil vsítil branku, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (20:17:00)
     
    Dle papírových předpokladů potvrdila Rauma roli favorita a zapsala do tabulky vítězství v normální hrací době. Ovšem především v poslední dvacetiminutovce Cardiff soupeře hodně potrápil a předvedl asi nejlepší výkon v utkání. Hostující celek byl outsiderem, ovšem bylo mu nabídnuto několik velkých příležitostí, jenomže Devils jej zahodilo. Naopak Lukko hrálo chytře a vítězství si pohlídalo. Další souboj odehrají tito soupeři proti sobě ve Velké Británii.

    Střely na branku: 39:19.
     
    Konec zápasu.
    58:10 Vili SAARIJÄRVI - 5:2
     
    58:10
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Arttu Ilomäki vyhrál vhazování před vlastní brankou a následně se přesným pokusem přes celé kluziště trefil VILI SAARIJÄRVI, jenž zaznamenal druhou trefu v utkání. Asistence: Arttu Ilomäki.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu Lukko Rauma (Julius Mattila – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:59
    Brankář Carruth odjíždí z branky a pouští do hry dalšího útočníka.
     
    57:30
    Sledujeme poněkud hluchou část zápasu, jelikož ani jeden z týmů se nyní nedokáže usadit před brankou soupeře.
     
    55:29
    Ve středním pásmu si vzal kotouč Petman, který přejel přes modrou čáru a vydal se mezi tři soupeře. Už to vypadalo, že se mezi nimi protáhne a půjde sám na brankáře. Ovšem v posledním momentu mu byla černá guma vypíchnuta k mantinelu.
     
    54:28
    Hra je znovu přerušená, na programu je další reklamní přestávka. Do konce normální hrací doby už moc času nezbývá a Cardiff potřebuje vsítit alespoň dvě branky.
     
    53:19
    Domácí hráči znovu uháněli do přečíslení! Päivärinta přihrál na Ylitalu, který mu kotouč vrátil. Útočník Raumy už byl příliš blízko, a tak černou gumu do branky nedostal.
     
    52:18
    Mezi kruhy se nacházel Skalický, ovšem Pooley vzal situaci na sebe. Bekhendem mířil k první tyči, na kterou byl přilepený gólman Carruth.
     
    52:01
    Další přesilovkový pokus vyslal z levého kruhu Pooley, který zamířil jen do hrudníku hostujícího maskovaného muže.
     
    51:15
    Před hostující brankou se nacházel osamocený Petman, který se chtěl rychle otočit a vystřelit. Avšak puk mu sjel z čepele hole a zamířil jen vedle brány.
     
    50:25
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Ben O'Connor – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:07
    Při reklamní přestávce nabádal hostující trenér své svěřence. Jeho pokyny byly takové, že každého hráče čekají zhruba tři minuty, a ať na ledě nechají všechno.
     
    49:35
    Hra se po delší době přerušuje, když Cardiff Devils vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    48:02
    Na pravém kruhu měl proti sobě dva soupeře Päivärinta, kterému se přesto povedlo vystřelit a mířil k zadní tyči. Hostující brankář byl znovu připraven zasáhnout a drží Devils ve hře o body.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Pietilä (Pooley, Hakulinen), 12. Ilomäki (Pooley, Hakulinen), 24. Pospíšil (Ilomäki), 25. Saarijärvi (Ilomäki, Petman), 59. Saarijärvi (Ilomäki) – 24. Sanford (Register), 33. Waller (Dixon)


    Lukko Rauma: Lehtinen (Jukuri) – Piipponen, Saarijärvi, Abt, Laitinen, Pietilä, Grégoire, Korkka – Pooley, Ilomäki, Hakulinen – Skalický, Mattila, Pospíšil – Petman, Haga, Nyman – Suni, Kainulainen, Päivärinta – Ylitalo.
    Cardiff Devils: Carruth (Kozun) – O'Connor, Mikkelson, Register, Richardson, Batch, Louis – Crandall, Dixon, Reid – Waller, Cox, Sanford – Dupont, Lammon, Davies – Duggan, Valdix.

    Rozhodčí: Riku Brander, Aaro Brännare – Jere Koskela, Tommi Nittyla
    thejrc.org