Benátky n/J – Havířov 1:3 (kon.) | Jihlava – Třebíč 4:5 (1:2 po s.n.) | Vsetín – Slavia 5:0 (kon.)
Kolín – Ústí n/L 5:1 (kon.) | Šumperk – Prostějov 3:4 (1:2 po s.n.) | Kadaň – Sokolov 3:4 (kon.)
Poruba 2011 – Litoměřice 2:3 (kon.) | Přerov – Vrchlabí 3:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
3:4 (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 06.10.2021, 18:00 • Škoda Aréna, Šumperk • Chance liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Krásný středeční den všem fanouškům dobrého hokeje, především těm, kteří budou společně s námi sledovat dnešní utkání hokejové Chance Ligy. V šumperské Škoda Aréně se v rámci 8. kola utkají týmy DRACI PARS ŠUMPERK a LHK Jestřábi Prostějov!
     


    LHK Jestřábi Prostějov

    Hokejisté Prostějova i na začátku letošní sezóny dodržují svůj herní standard z předchozích sezón. Vítězství nad jakýmikoli celky střídají prohry s týmy, se kterými se přímo nepočítá pro playoff.

    Jestřábi si rozhodně na los prvních kol Chance ligy stěžovat nemohou. V prvním kole předvedli vynikající výkon v Sokolově, kterému uštědřili pět branek. Následně ale přišla nečekaná prohra s Ústí nad Labem a dokonce bez vstřelené branky. Další utkání v Havířově rozhodli Jestřábi dvěma brankami ve třetí třetině a ve stejném časovém úseku se snažili dotáhnout Frýdek v domácím zápase, nicméně i přes 3 vstřelené branky marně. Venku je ale Prostějov stoprocentní, ani Benátky na něj doma nevyzrály. Poslední utkání ukázalo, že jsou Hanáci mistři třetích třetin, v ní totiž nasázeli 3 branky Kolínu a připsali si první domácí výhru.

    V tabulce tak Prostějovu patří právem pátá pozice, a to dokonce pouze se šesti odehranými zápasy. Nějakou extra střeleckou formu ale zatím nechytil ani jeden z Jestřábů. Po osmi kanadských bodech vládnou prostějovskému kanadskému bodování posily letošní sezóny, Tomáš Jáchym a Jan Kloz.

    Aleš Totter byl po poslední výhře nad Kolínem štěstím bez sebe, že mohl konečně, společně s hráči dopřát domácím fanouškům body z vlastního ledu. Zda dokáže dovést Jestřábi ke čtvrté výhře z venkovního ledu a udrží tak sérii vítězství na hřišti soupeřů, je ale zatím ve hvězdách.

    Poslední zápasy:

    Prostějov – Kolín 4:2
    Benátky – Prostějov 1:4
    Prostějov – Frýdek Místek 4:5
    Havířov – Prostějov 3:4
    Prostějov – Ústí n.L. 0:3

    Nejproduktivnější hráči Prostějova:

    Tomáš Jáchym – 3+5
    Jan Kloz – 2+6
    Patrik Husák – 1+6
    Petr Mrázek – 2+4
    Jakub Babka – 3+2

    Sestava z posledního utkání:

    Bláha (Micka) – Zajíc, Husák, Klimíček, Vala – Motloch, Babka, P. Beránek – T. Jáchym, Rudovský, Martin Novák (C) – J. Kloz (A), Mrázek, Jiránek (A) – Štefka, Švec, Dubský – T. Koblížek, Š. Jelínek.
     


    DRACI PARS ŠUMPERK

    Draci mají odehráno o jedno utkání více, oproti dnešnímu soupeři z Prostějova. Šumperk zatím předvádí vyrovnané výkony, které jim také přinesly prozatimních 11 bodů.

    Los Šumperku na začátku Chance ligy úplně nepřál. Zatím Draci ještě nenarazili na soupeře, se kterým by se nepočítalo do bojů o playoff. V prvním utkání sezóny Draci dokázali za dva body porazit Porubu, následně za plný počet bodů vyhráli doma nad Přerovem a bod vybojovali i ve Vrchlabí. Sérií bez porážky v základní hrací době udrželi i v domácím utkání pro Litoměřicím, na které vyzráli v prodloužení. První prohra ale přišla v utkání s pražskou Slavií, kdy hráči z podhůří Jeseníků nedokázali navázat na perfektní druhou třetinu a prohráli 4:5. Další rána přišla v dalším domácím zápase, ve kterém nestačili na dosud neporažené mužstvo Třebíče. V posledním utkání v Sokolově ale Šumperk navázal na předchozí dobré výkony a po pěti vstřelených gólech zapsal podruhé v sezóně plný počet bodů.

    Zaslouženě tak Šumperku patří 8. pozice v tabulce a to s pouze jednobodovou ztrátou na pozice zajišťující čtvrtfinále playoff! Draky táhnout taktéž nové akvizice v týmu, nejproduktivnější jsou prozatím Tomáš Vildumetz a slovinec Rok Macuh.

    Martin Janeček, jakožto lodivod dnes domácí posádky, bude chtít rozhodně navázat na dobré a vyrovnané výkony z předchozích utkání a uvidíme, zda dokáže podruhé v sezóně zapsat všechny tři body z domácího kluziště.

    Poslední zápasy:

    Sokolov – Šumperk 2:5
    Šumperk – Třebíč 2:3
    Slavia Praha – Šumperk 5:4
    Šumperk – Litoměřice 4:3 pp.
    Vrchlabí – Šumperk 3:2 sn.

    Nejproduktivnější hráči Šumperka:

    Tomáš Vildumetz – 4+6
    Rok Macuh – 2+7
    Denis Kindl – 2+4
    Petr Kratochvíl – 4+1
    Vojtěch Šilhavý – 3+2

    Sestava z posledního utkání:

    Mokry – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, Řezáč, L. Rutar – Žálčík, Macuh, Vachutka – Bernovský, Šilhavý, Vildumetz – P. Kratochvíl, Kohút, A. Furch – Antoníček, Spratek, Scheuter.
     
    Poslední vzájemná utkání

    Aktéři dnešního utkání měli více než čtyřletou pauzu ve vzájemných zápasech, nicméně před pádem Šumperka do druhé ligy se týmy často potkávaly.

    03.02.2021 Chance liga: Šumperk – Prostějov 3:6
    07.10.2020 Chance liga: Prostějov – Šumperk 3:4
    07.09.2020 Příprava: Šumperk – Prostějov 5:2
    10.02.2016 WSM Liga: Šumperk – Prostějov 1:2 pp.
    04.01.2016 WSM Liga: Prostějov – Šumperk 3:4 sn.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Drtil (A), Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, Řezáč – Žálčík (A), D. Kindl (C), Vildumetz – Bernovský, Macuh, Šilhavý – P. Kratochvíl, Kohút, A. Furch – Scheuter, Spratek, Antoníček – J. Horký.

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (Micka) – Zajíc, Klimíček, Husák, Vala – Rudovský, T. Jáchym, Jiránek (A) – Mrázek, J. Kloz (C), Martin Novák (A) – M. Švec, Štefka, P. Beránek – Dubský, T. Koblížek, Š. Jelínek – Motloch, Babka..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní buly vyznělo ve prospěch domácího celku, který se snažil ihned zaútočit. Puk ale skončil na mantinelu a nakonec až za brankou Mokryho.
     
    00:55
    Další útočná akce domácího celku se nepovedla a stejnou možnost měli hosté. Ti sice chvíli drželi útočné pásmo, ale kotouč nakonec skončil na holích Šumperka.
     
    01:59
    Úvod utkání zatím doprovází značné chyby v kombinaci. Je patrné, že se bude ze začátku hrát opatrně. První šanci si ale vytvořili domácí, kterým se nepodařilo překonat Bláhu.
     
    02:42
    Draci sice začali aktivněji a pomalu dobývají útočné pásmo, teď se ale budou muset bránit přesilovce hostů. Petr Antoníček jde na dvě minuty pykat za nedovolené bránění.
     
    03:07
    Obrovskou šanci teď měli nadvakrát hostující hráči! Vojtěch Mokry ale v brance Šumperka předvedl dva dobré zákroky a nedopustil vedení soupeře.
     
    03:40
    Další tutovka v podání hostů nevyužita! Jiránek měl kotouč na své holi a navíc při zcela odkryté domácí svatyni, nedokázal ale vystřelit.
     
    04:30
    Nyní se domácí opět osvobodili a dokonce chvíli podrželi kotouč v útočném pásmu. Vypadá to, že je oslabení bez úhony přežito.
     
    05:01
    Další zákrok domácího gólmana, který si dokázal pokrýt v lapačce střelu Motlocha. Následovat bude vhazování před šumperskou bránou.
     
    05:39
    Prostějov se nyní dostává takřka zadarmo do obrovských příležitostí! Jednu z nich teď při brejku 2 na 1 nevyužil Motloch. Koblížek ještě poté najel do brankáře a strhla se menší mela před domácí svatyní.
     
    06:13
    Ani Šumperk ale v útočné fázi nezaostává. Dobrou příležitost měl nyní na své holi Rok Macuh, kterému ale při brejku nejdříve odskočil kotouč a následnou střelu vyrazil Bláha do ochranné sítě.
     
    07:15
    Další tečovaná rána do ochranné sítě, tentokrát za zády Mokryho. Týmy se poslední minutu těžce dostávají do útočného pásma.
     
    07:21
    Zajíc vyzkoušel střelu z první od modré čáry, nicméně trefil pouze hrazení za brankou Mokryho. Tomu nakonec puk nebezpečně putoval za zády, nakonec ale skončil v horní síti jeho branky.
     
    07:37
    Hostující švec zfauloval spoluhráče, přerušil kombinaci jeho týmu a do následného brejku se dostal domácí Lukáš Žalčík. Ten ale ani na dvakrát nedokázal překonat Bláhu!
     
    08:40
    Oběma týmům nyní hodně vázne obranná činnost, z čehož vznikají nadějné brejky. Brankáři na obou stranách ale předvádějí zatím bezchybné výkony!
     
    09:55
    Další nebezpečná střela od modré z hole hostujícího hráče jen prosvištěla kousek od domácí branky. Prostějov pokračuje v kombinaci.
     
    10:05
    Hostující Klimíček napřáhl kousek za modrou čárou a jeho tvrdou ránu, mířící do horního rohu domácí branky, skvěle pokryl lapačkou brankář Mokry!
     
    11:12
    Úvod utkání zatím doprovází bojovný výkon obou mužstev a hlasitě fandící fanoušci. Následovat bude nyní vhazování před šumperským gólmanem.
     
    11:20
    Po vyhraném buly se snažili domácí založit další útočnou akci, kotouč ale skončil bez teče za bránou Bláhy a hra se tak přesune zpět před Mokryho.
     
    12:09
    Domácí celek zatím dominuje na buly, což také přináší ovoce. Nyní se po delší hře v útočném pásmu dostal ke střele jeden ze šumperských borců, Bláha byl ale připraven.
     
    12:48
    Hosté jakoby si nerozuměli v útočných kombinacích před hostujícím brankáře a často ztrácí kotouč. Díky této další situaci se dostal k úniku Petr Antoníček, ale nezamířil do volné části branky.
     
    13:26
    Šumperku se daří držet útočné pásmo, nyní ale nahození z levé strany a hole Lukáše Žalčíka, pokryl prostějovský brankář. Následovat bude komerční přestávka a poté buly před Bláhou.
     
    13:51
    Březák natáhl od modré a jeho střela nadělala hostujícímu brankáři velké potíže. Velkou šanci na dorážku pak měl Vojtěch Šilhavý ale netrefil!
     
    13:51
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Koblížek – 2 min., držení).
     
    14:20
    Domácí mají první přesilovou hru ale do šance se v ní nyní dostal hostující Vála. Mokry jeho střelu vyrazil a domácí zakládají útok.
     
    15:20
    Šumperku to ale zatím v přesilovce a hostujícím útočném pásmu moc nelepí. Na pozoru tak musí být i domácí brankář, ke kterému se hra dostává častěji.
     
    15:44
    Draci právě vstřelili branku!
    Tentokrát už ale Šumperk dostal kotouč za záda Bláhy! Po rychlé kombinaci v útočném pásmu se z blízkosti hostujícího brankáře prosadil TOMÁŠ VILDUMETZ! Asistence: Jakub Řezáč a Rok Macuh
    15:44 Tomáš VILDUMETZ - 1:0
     
    16:45
    Draky první branka utkání značně nakopla a v obranné fázi takřka soupeře nepouští do žádné souvislé kombinace.
     
    17:25
    A když už se hostující hráči dostanou do blízkosti šumperské branky, úřaduje zatím bezchybný Vojtěch Mokry! Po dalším jeho zákroku následuje buly.
     
    17:48
    Tomáš Vildumetz nahodil vysoký kotouč do středního pásma a jeden z hostujících hráčů jej stáhl rukavicí. Ten ale skončil na holi jeho spoluhráče a hra je tak přerušena.
     
    19:10
    Hosté se po dlouhé kombinaci v útočném pásmu nemohou dostat ke střele, výborně je dostupují útočníci Šumperka, kteří následně i získávají kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství dnešního, zatím hodně akčního utkání, je za námi! Po několika šancích na obou stranách a vynikajících zákrocích obou brankářů, se až v 16. minutě dokázal prosadit domácí Tomáš Vildumetz, který určil konečný stav první periody.

    Těšíme se zpět za necelých 18 minut!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Druhá třetina začala opět opatrně, stejně jako ta první. Do první šance se dostal v individuální akci Lukáš Žalčík, jeho rána ale byla tečována mimo hostující branku.
     
    21:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hned v úvodu druhého dějství hosté vyrovnávají stav na 1:1! Při signalizované výhodě se dostali Jestřábi ke kombinaci v útočném pásmu a ŠIMON JELÍNEK zamířil přesně! Asistence: Martin Dubský a Marek Švec
    21:25 Šimon JELÍNEK - 1:1
     
    22:22
    A přesilovku si místo hostů zahrají domácí. Dvě minuty si půjde osedět prostějovský Petr Beránek za podrážení.
     
    22:55
    Domácí kombinovali tak dlouho, až Vojtěch Šilhavý poslal kotouč mimo útočné pásmo. Draci tak budou začínat od znovu.
     
    23:40
    Oslabení hostujícího týmu se nám přelilo do druhé poloviny a Ondřej Bláha v prostějovské brance zatím neměl sebevětší ohrožení.
     
    24:25
    Tahle přesilová hra se Šumperku vůbec nepovedla, jelikož si v ní nedokázali jeho hráči vytvořit žádný souvislý tlak, natož tak větší šanci. Draci ale stále drží útočné pásmo.
     
    24:57
    Dvě minuty přesilové hry budou mít nyní k dispozici hosté. Martin Pěnčík u mantinelu podrazil soupeře a jde si na dvě minuty odpočinout.
     
    25:50
    Hosté dlouho kombinovali a snažili se dostat ke střele, až se to jednomu z nich podařilo od modré čáry. Kotouč nadělal menší problémy Vojtěchu Mokrymu v brance Šumperka, ale za jeho záda se nedostal.
     
    26:07
    Teď už ale začíná domácím téct do bot, budou totiž oslabeni hned dvojnásobně. Jakub Řezáč půjde sednout za sekání.
     
    26:40
    Petr Mrázek se jako první dostal ke střele, se kterou si ale domácí brankář poradil. Poté měl šanci na druhé straně Rok Macuh ale neuspěl.
     
    26:53
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Dvojnásobnou přesilovou hru už nyní ale hosté využili a otáčí stav utkání! Petr Mrázek po první nepovedené střele překonal Vojtěcha Mokryho a jeho tým bude více než minutu pokračovat v přesile. Asistence: Jiří Klimíček a Tomáš Jáchym
    26:53 Petr MRÁZEK - 1:2
     
    27:50
    Nyní se konečně podařilo domácím dostat kotouč z vlastního obranného pásma a vypadá to, že další branku v tomto oslabení už nedostanou.
     
    28:40
    Další kombinaci hostujícího mužstva zakončil střelou Jiří Klimíček, Vojtěch Mokry si sní ale poradil a kotouč schoval v rukavici. Následuje komerční přestávka a vhazování před domácí svatyní.
     
    29:24
    Je vidět, že jsou domácí lehce opařeni ze dvou, rychle po sobě inkasovaných gólů, celkem opařeni. Nedaří se jim kombinace v útočném pásmu.
     
    30:05
    Střela Denise Kindla těsně minula branku Bláhy a Šumperk po vyhození kotouče od hostujícího hráče bude muset začít z vlastního obranného pásma.
     
    30:26
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov poslední utkání vládl především ve třetích třetinách, nyní ale produktivitu ukazují v té druhé! Další brankou navyšují své vedení už dvojnásobně. Po chvilkové hře v útočném pásmu se dostal ke střele hostující JAN KLOZ a překonal Vojtěcha Mokryho! Asistence: Petr Mrázek a Jiří Klimíček
    30:26 Jan KLOZ - 1:3
     
    30:40
    Domácí Dudycha se nyní pokusil o ránu do horního rohu Bláhovy svatyně. Prostějovský brankář ale kotouč viděl od samého začátku a měl dostatek času vytáhnout rukavici.
     
    30:53
    Teď mají ale domácí šanci na snížení stavu utkání, hostující Tomáš Jáchym odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    31:20
    Tahle přihrávka před branku Bláhy se Kindlovi vůbec nepovedla a následuje vyhození kotouče až do obranného pásma Šumperka.
     
    32:20
    Nejprve tvrdá rána z hole jednoho šumperského borce, se kterou si Bláha poradil, poté opětovná nepřesnost v útočném pásmu. Vypadá to, že se domácím nevyvede ani druhá přesilovka po sobě.
     
    33:49
    Naopak hosté výborně kombinují v útočném pásmu. Ke vstřelení čtvrté branky v této třetině jim chybí pouze zakončení.
     
    34:31
    O to se teď pokusil zřejmě hostující Petr Beránek, nicméně kotouč z jeho hole v pokleku pokryl brankář Vojtěch Mokry. Po komerční pauze bude následovat vhazování před domácí brankou.
     
    35:11
    Draci nyní rozjeli kombinaci v útočném pásmu ale od jejího začátku bylo vidět, že tomu něco chybí. Nakonec jeden z domácích borců zakončil akci tečovanou střelou.
     
    36:30
    Jen kousek nyní chyběl domácímu Kratochvílovi, aby dosáhl na přihrávku svého spoluhráče, která projela těsně před bránou Bláhy! Šumperk se tak o snížení bude muset snažit dál.
     
    37:36
    Draci právě vstřelili branku!
    Drakům se ale přesto, takřka z ničeho, podařilo snížit stav utkání na rozdíl jediné branky! Daniel Spratek nejprve zachytil špatnou rozehrávku hostujícího celku, Lukáš Žalčík ještě posunul na volného DENISE KINDLA a ten zamířil přesně do horního rohu Bláhovy svatyně! Asistence: Lukáš Žalčík a Daniel Spratek
    37:36 Denis KINDL - 2:3
     
    38:35
    Útočná akce prostějovského týmu teď skončila na brankáři domácího celku. Navíc byla posunuta jeho branka a hra se tak musela přerušit.
     
    39:15
    Lukáš Žalčík se dostal do dobré příležitosti, ale byl zřejmě moc blízko Bláhovi, kterého nedokázal překonat! Prostějovský brankář ještě holí možná podrazil šumperského útočníka, což se příznivcům příliš nelíbilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A to bylo vše, co se v prostřední části dnešního utkání událo! Draci nejprve nebyli schopni chytnout ten správný rytmus z hry, kterou předváděli v první třetině a Prostějov brzo vyrovnal. Šimon Jelínek nejprve srovnal stav utkání na 1:1 a o 5 minut později dokonce hosté díky brance Petra Mrázka dostali výhodu vedení. Když v jednatřicáté minutě navýšil vedení hostů Jan Kloz, vypadalo to, že se Draci v této třetině nevzpamatují. Vzpamatovali a velkou zásluhu na tom měli i prostějovští hráči. Ti totiž nedokázali rozehrát kotouč od vlastní branky a po pěkné kombinaci inkasovali. Střelu Denise Kindla asi chytit nešlo.

    Těšíme se zpět za necelých 15 minut.
     
    Dnešní utkání sleduje ve Škoda aréně 1238 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Šumperk začíná poslední třetinu celkem zostra! Denis Kindl se dostal ke kotouči na modré čáře a svoji tvrdou střelou provětral výstroj Bláhy!
     
    40:30
    Ondřej Bláha v brance Prostějova byl opět donucen podržet kotouč ve své lapačce a následovat tak bude další vhazování právě před jeho svatyní.
     
    41:25
    Nyní se i hosté dostali do útočného pásma, které se jim dařilo držet celkem dlouho. Hra byla ale především u mantinelů a k přímému ohrožení branky Mokryho nedošlo.
     
    42:16
    To na druhé straně se musí mít Ondřej Bláha čím dál víc na pozoru! Domácí hráči se jej snaží obstřelovat z každé pozice, ale zatím marně.
     
    43:20
    Teď to byli ale naopak hosté, kteří se dostávali do kombinace v útočném pásmu. Vojtěch Mokry si dokonce musel připsat další dva dobré zákroky a posléze přerušit hru.
     
    43:55
    Denis Kindl se ocitl v dobré šanci na vyrovnání stavu, ale nakonec ještě hledal svého spoluhráče před brankou Bláhy. Jeho přihrávku si našel jeden z obránců Prostějova a dostal kotouč mimo nebezpečné území.
     
    44:17
    Je to hokej nahoru, dolů. Nyní se opět snažili zahrozit hosté, načež se domácím podařilo dostat puk z obranného pásma. Pouze ale za cenu zakázaného uvolnění.
     
    45:10
    Domácím se úplně nedaří rozehrát kotouč na své hokejky a přichází tak o něj celkem rychle. Ani hosté se ale nemohou dostat do útočného pásma.
     
    45:59
    Denis Kindl začal individuální akci z vlastního obranného pásma, přihrávkou pak našel rozjetého Lukáše Žalčíka. Ten už ale nedokázal překonat Bláhu.
     
    46:40
    Další chyby v šumperské rozehrávce dostaly do šance prostějovské hráče. Vojtěch Mokry ale stále drží naděje domácího celku.
     
    47:10
    A obrovskou šanci na vyrovnání nevyužil ani domácí Daniel Spratek! Nadvakrát se pokoušel překonat už takřka překonaného Ondřeje Bláhu v brance hostí, nicméně neúspěšně.
     
    47:48
    Hosté podnikají útočné kombinace opatrně, spíše zajišťují střední pásmo, aby zabránili nějakému rychlému brejku domácích. I přesto se ale k nadějné střele dostal Petr Beránek, Mokryho ale nepřekonal.
     
    48:30
    Až k Vojtěchu Mokrymu se dostal hostující Tomáš Jáchym, který se ale snažil nesmyslně najít některého ze spoluhráčů v prostoru mezikruží a zhatil tím tak šanci svého celku!
     
    49:54
    Draci právě vstřelili branku!
    Krásná kombinace z holí domácího celku a vyrovnání stavu na 3:3! Tomáš Drtil se neukvapil a přihrávkou do brankoviště našel volného LUKÁŠE ŽALČÍKA. Ten měl odkrytou branku a nemýlil se! Asistence: Tomáš Drtil a Martin Pěnčík
    49:54 Lukáš ŽÁLČÍK - 3:3
     
    50:53
    Druhé zakázané uvolnění domácího celku po sobě a vhazovat se bude opět před brankou Vojtěcha Mokryho. Stav vyrovnaný, začínáme od začátku.
     
    51:10
    Pokud Šumperk v tomto utkání získá nějaké body, velkou zásluhu na nich bude mít domácí gólman Vojtěch Mokry! Ten si poradil nejprve se střelou od modré a poté i s ránou Šimona Jelínka!
     
    51:43
    I hosty ale inkasované branky poměrně znavily, jelikož se i oni opět osvobozují od tlaku pouze zakázaným uvolněním. Ondřej Bláha tak bude muset být na pozoru.
     
    53:00
    Oba týmy zde mají početné fanouškovské zastoupení a přizpůsobují tomu svoji hru. Atraktivní přesuny hry z jedné strany na druhou musí bavit! Nyní musel opět zasahovat Mokry v brance Šumperka a následuje komerční přestávka.
     
    53:15
    Klimíček obkroužil domácí branku a dokonce se dostal ke střele. Jeho rána z otočky ale minula branku Šumperka o velký kus.
     
    54:15
    Draci se takřka po minutě dostali z vlastního obranného pásma, ale pouze za cenu ztráty kotouče. Uvidíme, za jak dlouho budou hosté zpět.
     
    54:33
    Prostějov si je ale vědom ztráty dvoubrankového vedení a snaží se, podobně jako domácí na začátku třetiny, obstřelovat soupeřova brankáře. Ten si ale zatím vede na jedničku.
     
    55:30
    I hosty ale útočná hra u mantinelů unavuje a jsou nuceni střídat, což umožňuje domácím na chvíli uklidnit hru a vyvést kotouč mimo nebezpečné území.
     
    56:05
    Vojtěch Mokry ale má práce dostatek, možná by si taky rád na chvíli odpočinul. 4 minuty do konce Šumperk stále drží vyrovnaný stav a následovat bude vhazování před jeho brankou.
     
    56:24
    Tohle bude další zakázané uvolnění. Po dlouhé hře v obranném pásmu logicky nezbývají síly na nějakou souvislou útočnou akci a kotouč tak často končí nikým nezachycen.
     
    57:40
    Domácí si často ulevují při obranné hře, což se může rychle vymstít. Tentokrát ale dokázali dostat kotouč do středního pásma a následoval ofsajd.
     
    58:05
    Rozběhly se nám poslední dvě minuty základní hrací doby a Prostějov drží kotouč v obranném pásmu.
     
    58:45
    Přihrávka na Tomáše Drtila se nepodařila, nakonec ale Šumperk udrží útočné pásmo a může vyvinout poslední tlak.
     
    59:10
    Ze kterého se hosté dostali pouze vyhozeným kotoučem za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování před Ondřejem Bláhou.
     
    59:40
    Špatná rozehrávka hostí a Šumperk je opět v útočném pásmu. Možná poslední šance na tříbodový gól.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Jo, tomuto utkání remízový stav po základní hrací době sluší! Tři podobné třetiny a rozdílné výsledky nás poslaly do pětiminutového prodloužení a uvidíme, zda právě ono rozhodne o dvoubodovém vítězi dnešního zápasu.

    V polovině třetí části se totiž po dobré kombinaci trefil domácí útočník Lukáš Žalčík. Po zbytek základní hrací doby měli lehce navrch prostějovští, Vojtěcha Mokryho ale nepřekonali.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní buly prodloužení pro Jestřábi, kteří zakládají první útočnou akci.
     
    60:45
    Úporný boj se nyní odehrával před Ondřejem Bláhou, kotouč se ale za jeho záda nedostal. Draci začínají znovu z obranného pásma.
     
    61:30
    Oba brankáři mají nyní plné betony práce, nejprve šance Husáka, poté na druhé straně střela Žalčíka. Ani jedna se neujala.
     
    62:30
    Více než domácí Vildumetz ohrozil prostějovskou branku jeden z hostujících hráčů. Hra se ale přelívá zpět do obranného pásma Šumperka.
     
    62:58
    Velkou šanci měl nyní takřka osamocený Denis Kindl, který ale nedokázal překonat ležícího Bláhu!
     
    63:22
    Na druhé straně taktéž obrovská příležitost na vítězný gól, ale Vojtěch Mokry byl proti!
     
    63:28
    Rudovský nyní nedokázal nadvakrát překonat Vojtěcha Mokryho a poté ještě atakoval domácího obránce.
     
    63:28
    Oddechový čas pro domácí.
     
    64:04
    Další střela Petra Mrázka, který ale vyslal projektil na Mokryho spíše z nouze. Ten si nadvakrát s kotoučem poradil.
     
    64:26
    Na druhé straně se dostal ke střele Lukáš Žalčík, který se do ní dostal takřka z vlastního obranného pásma. Bláhu ale nepřekonal.
     
    64:56
    Ještě jedna šance ve které se ocitl Vildumetz, jeho střelu ale Bláha pokryl ve výstroji a dělí nás pouze 4 vteřiny od nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tohle se musí líbit! Akční hokej a velké šance na obou stranách, v brankách vynikající gólmani a stav 3:3. I přes obrovské šance na každé straně jsme se ale v prodloužení branky nedočkali a tak se můžeme těšit na dovednostní hru v rámci samostatných nájezdů.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Petr Mrázek neudělal nic, čím by rozhodil domácího brankáře a neproměnil!
    Petr MRÁZEK
     
    1. série
    0:0
    David Kohút sice kličku udělal, ale na Bláhu nevyzrál.
    Dávid KOHÚT
     
    2. série
    0:0
    Na druhé straně neuspěl ani Tomáš Jáchym a Šumperk má možnost se dostat do vedení.
    Tomáš JÁCHYM
     
    2. série
    0:0
    Rok Macuh se snažil příliš dlouho, až vyjel z dobré pozice.
    Rok MACUH
     
    3. série
    0:0
    Ani Jan Kloz nebyl úspěšný.
    Jan KLOZ
     
    3. série
    1:0
    Denis Kindl je zatím jediným úspěšným střelcem! Počkal si na pohyb brankáře a proměnil.
    Denis KINDL
     
    4. série
    1:1
    Jan Rudovský jako první překonal Mokryho!
    Jan RUDOVSKÝ
     
    4. série
    1:1
    Lukáš Žalčík neuspěl s forhendovou kličkou a stav zůstává vyrovnaný.
    Lukáš ŽÁLČÍK
     
    5. série
    1:2
    Šimon Jelínek ale forhendovou kličku dotáhl a dává gól!
    Šimon JELÍNEK
     
    5. série
    1:2
    Aleš Furch neproměňuje a dva body jedou do Prostějova!
    Aleš FURCH
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým LHK Jestřábi Prostějov.
    Autorem vítězné branky je ŠIMON JELÍNEK.
    Šimon JELÍNEK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, o 30% radostněji dnes půjdou spát fanoušci a hráči Prostějova! Ti totiž dokázali otočit nájezdový stav z 0:1 na 2:1 a odváží si dva body.

    Tímto se s Vámi ze Škoda arény loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:47:56)
    Marken.cz

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 16. Vildumetz (Řezáč, Macuh), 38. D. Kindl (Žálčík, Spratek), 50. Žálčík (Drtil, Pěnčík) – 22. Š. Jelínek (Dubský, M. Švec), 27. Mrázek (Klimíček, T. Jáchym), 31. J. Kloz (Mrázek, Klimíček), rozh. náj. Š. Jelínek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Petr Mrázek (PRO)
    0:0   Dávid Kohút (SUM)
    2. série:
    0:0   Tomáš Jáchym (PRO)
    0:0   Rok Macuh (SUM)
    3. série:
    0:0   Jan Kloz (PRO)
    1:0   Denis Kindl (SUM)
    4. série:
    1:1   Jan Rudovský (PRO)
    1:1   Lukáš Žálčík (SUM)
    5. série:
    1:2   Šimon Jelínek (PRO)
    1:2   Aleš Furch (SUM)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Drtil (A), Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, Řezáč – Žálčík (A), D. Kindl (C), Vildumetz – Bernovský, Macuh, Šilhavý – P. Kratochvíl, Kohút, A. Furch – Scheuter, Spratek, Antoníček – J. Horký.
    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (Micka) – Zajíc, Klimíček, Husák, Vala – Rudovský, T. Jáchym, Jiránek (A) – Mrázek, J. Kloz (C), Martin Novák (A) – M. Švec, Štefka, P. Beránek – Dubský, T. Koblížek, Š. Jelínek – Motloch, Babka.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Hanzlík, Měkýš

    Diváci: 1238
    ocianews.com