K. Vary – Motor ČB 3:5 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 1:4 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Liberec – Sparta 2:3 (0:2 po s.n.) | Kladno – Plzeň 1:8 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Kometa Brno
Pátek 08.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:35 Petr KOUKAL - 3:0
     
    57:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává třetí branku a osudu utkání je téměř jistě rozhodnuto! Obránce Komety nezpracoval zpětnou vysokou přihrávku na obrannou modrou. Toho využil PETR KOUKAL, jenž mu sebral kotouč, najel trochu na pravou stranu a ranou z půli hřiště zvyšuje na 3:0 trefou do odkryté svatyně! Bez asistence.
     
    57:09
    Buly před brankářem Východočechů vyznělo lépe pro hokejisty Brna, ačkoliv byl na vhazování úspěšnější Lev. Kometa se drží v prostoru před Lukešem a hraje bez gólmana! Rána Zaťoviče z pravé strany na zadní tyč šla kousek za brankovou konstrukci Mountfieldu!
     
    56:52
    Rhett Holland dostal nabito na pravou stranu k modré čáře a tvrdou ránou to odsud zkoušel na zadní tyč, Lukeš ale nechal vyniknout svou lapačku a podržel dvoubrankové vedení svého celku! Následuje komerční pauza, Kometa má poslední šanci zformovat finální nápor.
    55:53 Christophe LALANCETTE - 2:0
     
    55:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec skóruje 4 minuty před koncem třetí třetiny a jde nejspíš do klíčového trháku! Gaspar z pravé strany přihrál bekhendem do mezikruží, kde se skvěle zorientoval CHRISTOPHE LALANCETTE, jenž ranou do vzdálenějšího horního růžku zvyšuje na 2:0! Asistence: Michael Gaspar.
     
    48:02
    Vůbec ne špatně to nyní myslel Vladimír Roth, když šel po pravé straně kupředu a v klíčovém okamžiku přihrával do prostoru mezi kruhy na Muellera, jenž však byl v osobním souboji a v důležitém momentu upadl, takže nemohl střílet.
     
    46:03
    Do situace dva na dva se nyní hnali Brňané. Přihrávku na osu hřiště dostal ten nejpovolanější – Peter Mueller šel sám na Lukeše, jelikož ho Filip Pavlík nestíhal stínovat. Střelec Komety ale neměl dost prostoru, musel zakončit rychle a svou ranou našel jen hruď včas vyjetého Lukeše! Následuje komerční pauza!
     
    43:32
    Následně se hra přesouvá až před Tomka, kde proběhne buly. Lvi jej vyhráli a Filip Pavlík ihned po něm tvrdě pálil z osy hřiště tak, že až upadl. Brankář Komety vystřihl nádherný zákrok lapačkou!
     
    41:46
    Tomáš Bartejs nyní vyslal z pravé strany od modré čáry ránu, která měla gólové parametry, Lukeš ale měl v bližším horním růžku opět připravenou vyrážečku!
     
    37:42
    Marek Ďaloga fasuje dvě minuty za podrážení a myslím si, že ze svého trestu musí mít obrovskou radost! Nejprve totiž vyrobil minelu, když před vlastním brankářem ztratil puk a zezadu podrážel unikajícího Perreta, ten se přesto do zakončení dostal, Tomek byl ale s betony na ledě včas!
     
    36:22
    Souboj dvou Pavlíků nyní vyzněl v prospěch toho Brněnského. Radovan Pláchl Filipovi a ten ho lehkým háčkem zezadu brzdil. Sudí okamžitě zvedá pravici a dává obránci Hradce dvě minuty za hákování.
     
    35:48
    Moravané se nyní dostali do dobré šance, když se na levé straně ocitl nikým nehlídaný Brandon Magee, jenž pálil po křižné přihrávce na přední tyč, kam se ale Lukeš stihl včas přesunout!
     
    33:39
    Mountfield nakonec vyklidil pásmo, ale jen na chvíli. Pak se do obrovské šance hnali Perret s Jerglem, první jmenovaný dostal puk na levou stranu a se svým parťákem předvedl parádní přihraj a běž. Následně obdržel zpětný pas a ranou na přední tyč se snažil pokořit Tomka, jenž je ale zatím velkou oporou Brna a drží svůj tým nad vodou! Následuje další komerční pauza.
     
    32:26
    Christophe Lalancette nyní nabral na pravé straně rychlost a i když byl faulován a padl na záda, posunul touš na osu hřiště Lvovi, jenž tvrdou ranou nechal vyniknout rameno Tomka! Přesto parádní akce jednadvacítky Hradce!
    29:32 Lukáš CINGEL - 1:0
     
    29:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá první přesilovku a otevírá střelecký účet večera! Filip Pavlík dostal kotouč na levou stranu a poslal do prostoru mezi kruhy tvrdou střílenou přihrávku, kterou za záda Tomka usměrnil parádní tečí LUKÁŠ CINGEL! Hradec vede 1:0! Asistence: Filip Pavlík, Ahti Oksanen.
     
    29:27
    Ahti Oksanen nyní snižuje poměr ran do brankových konstrukcí! Sám si vyjel s pukem od zadního mantinelu trochu doprava a z ostrého úhlu chtěl zaskočit Tomka na přední tyči! Touš se od břevna odrazil do ochranné sítě!
     
    27:51
    První přesilovka Hradce v zápase! Za hákování na obranné modré je vyloučen exhradecký Radovan Pavlík, jenž dává svému bývalému celku možnost otevřít skóre.
     
    21:59
    Byl to Petr Kalina, který využil zámku v pásmu Komety a po kombinaci Lvů dorážel u pravé tyče kotouč zpět po vyraženém nahození, Tomek dobře zasáhl betonem!
     
    18:27
    Kometa postavila přesilovku a přihrává si podél hrazení, rána Michala Krištofa z levé strany nebyla vůbec špatná, Lukeš ale vytasil skvělý zákrok lapačkou.
     
    17:01
    Kometa si zahraje podruhé za sebou v rychlém sledu početní výhodu. Na trestnou lavici usedne Radek Smoleňák, který odpyká trest pro hráčskou lavici Lvů za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    15:44
    Marek Ďaloga si nyní sjel trochu na levou stranu a následně vyslal nepříliš prudký, zato milimetrově přesný projektil, který zazvonil o tyč za Lukešovými zády!
     
    15:26
    Moravané znovu sehráli přesilovku tak, že pálil od modré Vladimír Roth, jeho první pokus byl z pravé strany trochu nepřesný. Napodruhé pálil bek Komety z osy hřiště, jenže další super zákrok vytasil Štěpán Lukeš, jenž jeho ránu do sítě projít nenechal!
     
    15:05
    Brno dál motá svého soupeře v přesilovkovém vzorci. Osvědčený střelec Peter Mueller dostal kotouč na vrchol levého kruhu a okamžitě pálil, Lukeš ale přesun i zákrok zvládl a připisuje si jeden z důležitějších zásahů.
     
    14:07
    Martin Štohanzl zbytečně fauloval v útočném pásmu za klecí Tomka jednoho ze soupeřů, kterému sáhl holí do obličeje a dostává dvě trestné minuty. První přesilovka zápasu pro Brno.
     
    12:27
    Ahti Oksanen teď střílel z pravého hrazení a Tomek zvládl kotouč vyrazit jen před sebe! Christophe Lalancette nedokázal před odkrytou svatyní soupeře puk zpracovat a dopravit ho do sítě! Velká šance Lvů, která zůstala nevyužita.
     
    08:38
    Nyní ale po levé straně vyrazil kupředu exhradecký Radovan Pavlík a ranou z levého kruhu orazítkoval břevno svatyně Mountfieldu!
     
    07:58
    Jakub Orsava se nyní dostal do parádní palebné pozice na levém kruhu, odkud vyslal tvrdou střelu k vzdálenější tyči, kterou skvělým zákrokem rukou zastavil Tomek.
     
    06:19
    První opravdu zajímavá šance Hradce! Kevin Klíma si najel na levou stranu a ostrou ranou prověřil Tomka, jenž zvládl touš jen vyrazit. S dorážkou přispěchal Blain, ale puk namířil jen do betonů gólmana Brna!
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 30. Cingel (F. Pavlík, Oksanen), 56. Lalancette (Gaspar), 58. Koukal


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Lev (A), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Koukal, Štohanzl.
    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Bartejs – Mallet, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kusko, Kollár, R. Pavlík – Rákos, Magee, Vincour – Dočekal.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Frodl, Komárek

    Diváci: 3828
    thejrc.org