K. Vary – Motor ČB 3:5 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 1:4 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Liberec – Sparta 2:3 (0:2 po s.n.) | Kladno – Plzeň 1:8 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Kometa Brno
Pátek 08.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hradec si tak upevňuje místo v elitní čtyřce! Brno naopak zabředá hlouběji do vod mimo top desítku.

    S tímto konstatováním se s vámi loučím a přeji vám co nejkrásnější zbytek pátečního večera a pokud možno i poklidně strávený víkend. Někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:27:07)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Jordann Perret
    HC Kometa Brno – Matej Tomek
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 8 (28)
    HC Kometa Brno – 8 (26)
     
    Duel Hradce s Brnem je tedy u konce! Mountfield v něm celkem zaslouženě bere tři body, které zůstanou na soutoku Labe s Orlicí! Lvi se dostali do vedení přesně v polovině utkání díky dokonalé teči Lukáše Cingela. V třetím dějství nejprve zdvojnásobil vedení Východočechů Christophe Lalancette, když přetavil v gól šikovnou bekhendovou přihrávku Gaspara. Následně dal razítko na výsledek Petr Koukal, když zamířil z poloviny hřiště do odkryté klece Komety. Brno nedokázalo za celý zápas najít recept na skvěle chytajícího Štěpána Lukeše, jenž soupeře vynuloval a výrazně se tak podepsal pod osud tohoto utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Kotouč je na zadním mantinelu, kde na něm stojí asi pětice hokejistů. ČPP Aréna povstává do posledního fanouška a tleská výkonu Hradce a také Štěpánu Lukešovi k třetímu čistému kontu v sezóně!
     
    59:41
    Luboš Horký se ještě dostal v předbrankovém prostoru k zakončení, ale Lukeš si připsal další zákrok a po hře vysokou holí se vhazuje ve středním pásmu.
     
    59:15
    ČPP Arénou už obíhá pověstná mexická vlna a na kluzišti se už bojuje jen o nulu pro Lukeše. Tu se mu snažil vzít další bombou od modré Radek Kučeřík, jenž střílel velice tvrdě, ale nepřesně.
     
    58:58
    Moravané se drží v pásmu, ačkoliv Tomek je zpět v brance, nyní však už musejí prostor před Lukešem po nepřesné kombinaci vyklidit.
     
    58:38
    Další rána od modré v podání hráčů Komety, tentokrát ji vyslal Tomáš Bartejs, ale ani on prostor mezi tyčemi nenašel. Lukeš mohl zůstat v klidu.
     
    58:05
    Moravané se sympaticky ještě snaží bojovat, ránu od modré poslal na bránu Hradce Radek Kučeřík, jenže mířil dost nepřesně a kotouč šel spíš do rohu plochy.
    57:35 Petr KOUKAL - 3:0
     
    57:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává třetí branku a osudu utkání je téměř jistě rozhodnuto! Obránce Komety nezpracoval zpětnou vysokou přihrávku na obrannou modrou. Toho využil PETR KOUKAL, jenž mu sebral kotouč, najel trochu na pravou stranu a ranou z půli hřiště zvyšuje na 3:0 trefou do odkryté svatyně! Bez asistence.
     
    57:28
    Po icingu Lvů se opět vhazuje před Lukešem. Klec Komety zůstává opuštěná, Brno má šest bruslařů v poli. Buly před bránou Mountfieldu vyhrálo Brno.
     
    57:09
    Buly před brankářem Východočechů vyznělo lépe pro hokejisty Brna, ačkoliv byl na vhazování úspěšnější Lev. Kometa se drží v prostoru před Lukešem a hraje bez gólmana! Rána Zaťoviče z pravé strany na zadní tyč šla kousek za brankovou konstrukci Mountfieldu!
     
    56:52
    Rhett Holland dostal nabito na pravou stranu k modré čáře a tvrdou ránou to odsud zkoušel na zadní tyč, Lukeš ale nechal vyniknout svou lapačku a podržel dvoubrankové vedení svého celku! Následuje komerční pauza, Kometa má poslední šanci zformovat finální nápor.
     
    56:05
    Kometa se okamžitě po obdržené brance tlačí kupředu a snaží se ještě se zápasem něco udělat, zatím se ale nemůže dostat do zakončení.
    55:53 Christophe LALANCETTE - 2:0
     
    55:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec skóruje 4 minuty před koncem třetí třetiny a jde nejspíš do klíčového trháku! Gaspar z pravé strany přihrál bekhendem do mezikruží, kde se skvěle zorientoval CHRISTOPHE LALANCETTE, jenž ranou do vzdálenějšího horního růžku zvyšuje na 2:0! Asistence: Michael Gaspar.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 30. Cingel (F. Pavlík, Oksanen), 56. Lalancette (Gaspar), 58. Koukal


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Lev (A), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Koukal, Štohanzl.
    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Bartejs – Mallet, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kusko, Kollár, R. Pavlík – Rákos, Magee, Vincour – Dočekal.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Frodl, Komárek

    Diváci: 3828
    thejrc.org