Litva – Bulharsko 3:1 (kon.) | Kazachstán – Bosna 0:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Irsko 0:3 (kon.)
Gruzie – Řecko 0:2 (kon.) | Švédsko – Kosovo 3:0 (kon.) | Finsko – Ukrajina 1:2 (kon.)
Skotsko – Izrael 3:2 (kon.) | Lucembursko – Srbsko 0:1 (kon.) | Švýcarsko – Sev. Irsko 2:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Rakousko 0:2 (kon.) | Moldavsko – Dánsko 0:4 (kon.) | Andorra – Anglie 0:5 (kon.)
Maďarsko – Albánie 0:1 (kon.) | Polsko – San Marino 5:0 (kon.)
konec
Švédsko
3:0 (1:0)
Kosovo
Sobota 09.10.2021, 18:00 • Friends Arena, Solna • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s Vámi loučím, přeji příjemný zbytek sobotního večera a u dalšího fotbalového přenosu zase někdy na počtenou. (20:01:05)
    Švédsko vyhrálo a pokud vyhraje i další zápas, tak do listopadu bude novým lídrem skupiny.
     
    Je dobojováno! Švédsko potvrdilo roli favorita v tomto utkání a dokázalo porazit výběr Kosova rozdílem třídy. Brankový účet tohoto utkání otevřel v prvním poločase Emil Forsberg, který se trefil z pokutového kopu. Další branky padly až ve druhém dějství. Nejprve se trefil Alexander Isak, jeho nádherná střela do šibenice by mohla aspirovat na gól kvalifikace. Další a zároveň poslední branku jsme viděli jedenáct minut před koncem, kdy se trefil střídající Robin Quaison. Švédsko tedy vyhrálo 3:0 a upevnilo si druhé místo ve skupině. Kosovo už po tomto zápase ví, že se na příští MS nepodívá.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Magnus Eriksson si skvěle naskočil na centrovaný míč z rohového kopu, ale tento švédský hráč zamířil pouze do míst, kde byl připraven kosovský brankář.
     
    90+3
    Z rychlého protiútoku do otevřené kosovské obrany nic závažného nebylo, Švédsko pouze získalo další rohový kop ve svůj prospěch.
     
    90+2
    Kosovo se snaží o vstřelení branky útěchy, ale Švédové jsou ve své obraně nekompromisní a chtějí tento zápas odehrát s čistým kontem.
     
    90+1
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Viktor Gyökeres.
     
    90+1
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází Magnus Eriksson.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavil ve druhém poločase čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Právě Robin Quaison, který dnes slaví své narozeniny mohl přidat svůj druhý gól v zápase, ale na prodlouženou hlavičku na zadní tyči nedosáhnul. Míč skončil v zámezí.
     
    89
    Robin Quaison se snažil využít nepřesné rozehrávky svého soupeře, ale to se mu nakonec podle jeho představ nepoštěstilo. Švédsko ale získalo rohový kop, s jehož rozehrávkou rozhodně nebudou spěchat.
     
    88
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Florian Lošaj, přichází Betim Fazliji.
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Elba Rašani, přichází Florent Muslija.
     
    87
    Arijanet Muric uvede míč zpět do hry svým odkopem od branky. Právě trenér Kosova chystá další střídání, u postranní čáry jsou připraveni další dva čerství hráči.
     
    86
    Parádní poziční hra od Ludwiga Augustinssona, který na polovině hřiště vybojoval pro svůj tým výhodu autového vhazování.
     
    85
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Pontus Dahlberg.
     
    84
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Jens Cajuste.
     
    83
    Robin Quaison má na svém kontě další nedovolený zákrok, který se ale obejde bez karetního potrestání. Rozhodčí volí jenom domluvu.
     
    82
    Postižený hráč musí odejít za postranní čáry, aby se mohl posléze vrátit zpět na hrací plochu. Brankář Kosova bude odkopávat z místa prohřešku.

    Radim Polák

    Branky: 29. Forsberg (pen.), 62. Isak, 79. Quaison (Augustinsson)

    Karty:   37. Danielson (SWE), 45+1. Ekdal (SWE), 52. Kulusevski (SWE) – 21. Aliti (KSV), 28. Hadergjonaj (KSV), 32. Lošaj (KSV), 61. Drešević (KSV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:9.
    Švédsko: Olsen – Krafth, Danielson, J. Nilsson, Augustinsson – Claesson, K. Olsson (90+1. Eriksson), Ekdal (C) (84. Cajuste), Forsberg (85. Dahlberg) – Kulusevski (90+1. Gyökeres), Isak (75. Quaison).
    Náhradníci: Dahlberg, Nordfeldt – M. Olsson, Sundgren, Sema, Karlsson, Cajuste, Svanberg, Quaison, Gyökeres, Eriksson, Milošević.

    Kosovo: Muric – Vojvoda (73. Domgjoni), Rrahmani (C), Aliti, Hadergjonaj – Bytyqi (70. Selmani), Lošaj (88. Fazliji), Drešević, Rašani (88. Muslija) – Rašica, Muriqi.
    Náhradníci: Ujkani, Bekaj – M. Kryeziu, Šala, Fazliji, Muslija, Celina, Domgjoni, Lirim R. Kastrati, Selmani, Besar Halimi.

    Rozhodčí: Di Bello – Bindoni, Tegoni (všichni Itálie)
    bahis siteleri