Litva – Bulharsko 3:1 (kon.) | Kazachstán – Bosna 0:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Irsko 0:3 (kon.)
Gruzie – Řecko 0:2 (kon.) | Švédsko – Kosovo 3:0 (kon.) | Finsko – Ukrajina 1:2 (kon.)
Skotsko – Izrael 3:2 (kon.) | Lucembursko – Srbsko 0:1 (kon.) | Švýcarsko – Sev. Irsko 2:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Rakousko 0:2 (kon.) | Moldavsko – Dánsko 0:4 (kon.) | Andorra – Anglie 0:5 (kon.)
Maďarsko – Albánie 0:1 (kon.) | Polsko – San Marino 5:0 (kon.)
konec
Lucembursko
0:1 (0:0)
Srbsko
Sobota 09.10.2021, 20:45 • Stade de Luxembourg • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:49:17)
     
    Srbsko se na výhru v Lucembursku nadřelo

    Lucemburčané nedali na sobě nálepku outsidera znát a až na několik výjimek hráli se Srbskem vyrovnanou partii. Já osobně jsem čekal více zatažený tým, ale opak byl pravdou. Svěřenci Luca Holtze nehráli žádného zanďoura a naopak se snažili i hrozit. Ze hry ale měli přeci jen o něco více Srbové. Třeba Dušan Vlahović, který zasekl míč v pravém rohu vápna a levačkou zamířil na zadní tyč. Nebyla to špatná střela, ale scházela jí přesnost. V závěru poločasu mohl mít šanci i Dušan Tadić, kdyby mu pod nohy včas neskočil Moris. V prvním poločase tedy gól nepadl a nám nezbývalo než doufat, že se to změní po přestávce.

    Tehdy mohli jít do vedení domácí. Danel Sinani si naběhl za srbskou obranu na přímočarý míč a z jedničky ho poslal o zem na bránu, nedal mu však potřebnou razanci ani umístění. Trefy se diváci dočkali v 68. minutě. Dušan Vlahović převzal za obranou Veljkovićovu geniální přihrávku od středové čáry a zblízka levačkou propálil Morise. Následující pasáž byla opět vyrovnaná. Teprve deset minut před koncem převzali iniciativu Srbové a už v pohodě si dokráčeli za jinak vydřeným vítězstvím, které je v tabulce skupiny A posunulo na první místo.
     
    Držení míče: 52% : 48%.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 15:14.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nemanja Radonjić je v závěru při chuti. Tentokrát obdržel přihrávku na levou stranu vápna a placírkou zacílil na zadní tyč. Nechybělo moc a zapsal by se mezi střelce. Takhle ale pokračuje drama.
     
    90+2
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Olivier Thill, přichází Edvin Muratovic.
     
    90+1
    Dušan Vlahović překonal Morise a Srbové už se radovali z vítězství! Radost jim překazil první asistent, který stejně jako před chvílí odmával ofsajd. Poznamenat musím, že ofsajd to byl evidentní.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90
    Nemanja Radonjić se opět dostal ke střele a ta už se do statistik započítá. Srbský reprezentant napřáhl před šestnáctkou a všichni napjatě sledovali, jaká bude mít jeho střela parametry. Razance ano, přesnost ne.
     
    88
    Nemanja Radonjić upaloval na Morise a z úhlu jeho bránu přestřelil. Veškeré vzrušení bylo stejně zbytečné, protože pomezní signalizoval ofsajd a hlavní rozhodčí jeho rozhodnutí potvrdil.
     
    87
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Aleksandar Mitrović, přichází Nemanja Maksimović.
     
    85
    Na druhé straně se obětavý Saša Lukić postavil do cesty střele Mica Pinta. VAR poté prověřoval možnou ruku, ale ta byla evidentně nastřelená.
     
    84
    A ta nebyla vůbec špatná! Tadićovi nabíhalo hned několik hráčů, jenže všichni balon podběhli. Centr pak pokračovat dál a schoval se za zadní tyč. V případě přesnosti by ho gólman Moris neměl ani náhodou.
     
    83
    Po faulu na Vlahoviće přímo před zraky prvního asistenta rozehraje Srbsko standardku od pravé lajny.
     
    82
    Michael Omosanya převzal na levé straně míč od Oliviera Thilla. A to neměl dělat, protože ho srbská defenziva vystavila do ofsajdu.
     
    81
    Matija Nastasić odhodil Omosanyu jako nějaký cár papíru, další srbský faul.
     
    79
    Naproti střídačkám se Dirk Carlson přetahoval o míč s Dušanem Vlahovićem. Skotský rozhodčí to vyhodnotil jako srbský faul.
     
    77
    Sebastien Thill postupoval po levém křídle. Následně se rozhlédl kolem sebe a vyslal do šestnáctky nízký míč, který Veljković odkopl.
     
    76
    Držení míče: 51% : 49%.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 68. Vlahović (Veljković)

    Karty:   1. Barreiro (LUX), 45+3. Carlson (LUX) – 22. Pavlović (SRB), 45+3. Djuričić (SRB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 15:14.
    Lucembursko: Moris – Jans (C), Chanot, Carlson, Pinto – Sinani, Barreiro, S. Thill, O. Thill (90+2. Muratovic) – Borges Sanches, Deville (74. Omosanya).
    Náhradníci: Schon, Kips – Malget, Dzogovic, Selimovic, Veiga, Skenderovic, Muratovic, Rupil, Pimentel, Omosanya, Curci.

    Srbsko: P. Rajković – Veljković, Nastasić, Pavlović (46. Spajić) – Djuričić (46. Radonjić), S. Milinković-Savić, Gudelj (70. Lukić), Kostić (70. Lazović) – Tadić (C) – Vlahović, A. Mitrović (87. Nemanja Maksimović).
    Náhradníci: Dmitrović, Svilar – Račić, Nemanja Maksimović, Jović, Radonjić, S. Mitrović, Grujić, Spajić, Ristić, Lukić, Lazović.

    Rozhodčí: Collum – McGeachie, Connor (SCO)
    bahis siteleri