Ústí n/L – Šumperk 1:2 (kon.) | Litoměřice – Přerov 5:2 (kon.) | Slavia – Poruba 2011 1:5 (kon.)
Sokolov – Jihlava 1:3 (kon.) | Havířov – Kolín 2:3 (po pr.) | Frýdek-M. – Benátky n/J 1:2 (kon.)
Třebíč – Vsetín 5:3 (kon.) | Prostějov – Kadaň 6:2 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 09.10.2021, 17:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního utkání je to vše. Děkuji vám za pozornost a těším se na setkání u zítřejšího duelu mezi Frýdkem-Místkem a Kolínem. Do té doby vám přeji příjemně strávený čas. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:27:48)
     
    Frýdek-Místek zůstává po prohře s osmi body na 14. místě s dvoubodovým náskokem na patnáctý Havířov a šestnácté Benátky nad Jizerou. Zítra je čeká další důležitý zápas, kdy zde v hale Polárka budou hostit dvanáctý Kolín, který zvítězil v Havířově 3:2 po prodloužení.
     
    Ve Frýdku-Místku se zrodilo překvapení. Hráči Benátek nad Jizerou si odvezou na sever Čech druhé vítězství v této sezóně. Jak k tomu došlo? Frýdečtí po dvě třetiny sice přestříleli soupeře rozdílem třídy, jenže gól nedokázali dát ani při dvojnásobné přesilovce. Hosté využili chyb domácích a už v 15. minutě šli do vedení. Nahození Kunsta od modré zastavila až branková síť.

    Nejvyrovnanější byla třetí třetina. Tečovaná střela Štibingra se odrazila od tyče, stejně jako ve druhé části pokus domácího Zbořila. Branky padaly až v závěru. Nejprve zakončil přečíslení dva na jednoho Šír a navýšil náskok vítězů. Domácí už jen skóre kosmeticky upravili. Sedmnáct sekund před koncem tečoval Matyášovu střelu Christov a připravil Krále o čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Přestože hráči Benátek prohráli buly, dokázali puk soupeři sebrat a odvézt ho k mantinelu, kde strávili zbytek třetí třetiny.
     
    59:43
    Trenér Trličík sáhl po oddechovém čase, uvidíme co vymyslí.
    59:43 Vít CHRISTOV - 1:2
     
    59:43
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí ještě vykřesali naději na vyrovnání! Střelu Jakuba Matyáše tečoval mezi kruhy VÍT CHRISTOV a snížil na 1:2! Asistence: Jakub Matyáš, Daniel Krenželok.
     
    58:35
    Po křížné přihrávce Jiruše střílel z druhé vlny Štibingr, ale jeho ránu švihem gólman Foltán vyrazil, stejně tak si poradil s druhým pokusem Štibingra.
     
    57:30
    Nepřesná přihrávka po mantinelu končí zakázaným uvolněním. Nespokojení diváci začínají nadávat na výkon domácích hráčů.
     
    57:08
    Frýdečtí se snaží zatlačit soupeře v útočném pásmu, jenže po soubojích u mantinelu přicházejí o puk.
     
    56:04
    Lyszczarczyk zavezl puk do útočného pásma, kde po souboji se soupeřem upadl na led a přišel o puk.
    54:55 Jan ŠÍR - 0:2
     
    54:55
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    JAN ŠÍR využil chyby domácích u mantinelu, projel pravým křídlem až k bráně a střelou k bližší tyči překonal brankáře Foltána – 0:2!
     
    Teper zkoušel proniknout do útočného pásma, ale Szturc byl u pravého mantinelu rychlejší.
     
    53:29
    Domácí byli v situaci dva na jednoho, Klimša zvolil místo přihrávky na Matiaška střelu přímo po ledě, ale gólman Král jeho střelu mířící k levé tyči vyrazil vedle branky!
     
    52:51
    Tvrdá střela Špačka od modré čáry letěla vedle domácí branky.
     
    51:45
    Čermák s Jansou byli v šanci dva na jednoho, druhý jmenovaný dostal přihrávku mezi kruhy, ale skákavý kotouč nedokázal vystřelit na frýdeckou branku, puk pouze proskákal kolem pravé tyče k mantinelu.
     
    50:46
    Foltán nechal přerušit hru po nahození puku ze středního pásma vedle branky. Foltán schoval kotouč do lapačky.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 60. Christov (Matyáš, D. Krenželok) – 15. Kunst (Dušek), 55. J. Šír


    HC Frýdek-Místek: Foltán (Šimboch) – Zbořil, J. Michálek, Ciura, Teper, D. Krenželok, Matyáš, J. Adámek, Z. Malík – Lyszczarczyk, David Bartoš, R. Szturc – Christov (C), Peterek, Martynek (A) – Klimša, Komorski, Matiaško – Ján Blaško, Čmiel.
    HC Benátky nad Jizerou: D. Král (Žajdlík) – J. Šedivý, Kolmann (C), Aubrecht, Kunst, Žůrek, Štibingr, Bukač – Daniel Špaček (A), Dušek, Rychlovský – Jiruš, Čederle, Pabiška (A) – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka – Wiencek, Jansa, E. Čermák.

    Rozhodčí: Veselý, Květoň – Komínek, Kráľ.

    Diváci: 720
    thejrc.org