Val. Meziříčí – Kometa Brno B 4:1 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Mostečtí Lvi 2:1 (kon.) | Písek – Řisuty 2:3 (po pr.)
Cheb – Příbram 3:2 (po pr.) | Bílina – Nová Paka 2:6 (kon.) | Vel. Meziříčí – Opava 4:5 (kon.)
Žďár n/S – Kopřivnice 4:3 (kon.) | Nový Jičín – SHK Hodonín 3:2 (kon.) | Děčín – Hronov 5:3 (kon.)
Jablonec n/N – Letňany 3:5 (kon.) | Tábor – Klatovy 4:1 (kon.) | Kobra – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
HC Kometa Brno B
Sobota 09.10.2021, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravíme všechny hokejové příznivce. Přichází sobota a to tradičně znamená, že se proti sobě postaví kluby z druhé ligy, které k sobě mají o něco delší cestu, než k ostatním soupeřům.
    Na bobří hráz tentokrát zavítá Kometa Brno B, která má ve svém kádru mladé pušky, ale také hráče s velkými zkušenostmi nejen z české nejvyšší soutěže.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Valaši mají za sebou již pět zápasů, ze kterých si však odnesli pouze bodů a v tabulce skupiny Východ jim tak aktuálně patří předposlední pozice.
    V posledních dvou utkání se potýkali se potýkali hlavně s problémy ve třetí třetině, kdy jejich soupeř pokaždé dohnal pohodový náskok a utkání tak muselo jít do prodloužení.

    Podle trenéra Plška bylo hlavním problémem neúspěchů samotné nasazení do hry, proto se rozhodl před posledním utkání pozměnit útočné formace, doplnit je zkušenými útočníky, kteří v letošní sezóně ještě nehráli. Výsledkem nakonec bylo, že si Bobři z ledu odvezli z utkání v Opavě 2 body za výhru v prodloužení, kterou Valachům vystřelil Jan Křivohlávek.

    Mezi velké opory kádru patří hrající asistent trenéra se zkušenostmi z 1. ligy Tomáš Vávra, který si z pěti zápasů odnesl celkem 8 bodů za 5 gólů a 3 nahrávky. Aktuálním nejlepším nahrávačem valašského celku je nová posila z Přerova Jiří Goiš, který má ve svých statistikách napsáno (0+6).
    V posledním utkání se v modrobílém dresu poprvé objevil také René Kajaba, který by měl taktéž patřit mezi opory, bodově se však proti Slezanu neprosadil.
     
    HC Kometa Brno B

    Kometa nezačala svůj první ročník v druhé lize příliš dobře. I když na začátek podlehla Opavě 1:0 až po samostatných nájezdech, plného počtu bodů se dočkala až ve 4. kole s Hodonínem, kdy Drtiče porazila poměrem 5:2. Poté následoval vyrovnaný souboj a prohra v prodloužení s Kopřivnicí, sebevědomí si ale rezerva Komety zvedla proti Žďáru nad Sázavou, kterému nasázela pět branek s konečným skóre 5:1.

    V kádru Brňanů můžeme nalézt známá extraligová jména jako jsou obránci Tomáš Malec, Jozef Kováčík nebo útočník Kamil Brabenec.

    Právě poslední jmenovaný dal o sobě vědět v posledním utkání se žďárskými plameny, kterým nasázel hattrick a na jeden gól nahrával. Aktuálně tak patří mezi nejproduktivnější hráče Komety.
    Na paty mu však bodově šlape synovec známého Martina Havláta Robert Havlát, ten má za šest utkání v tabulce celkem šest bodů (1+5).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Ďurkáč, Báchor (A), Martiník, Vosátko, Holiš, Kamas, Stodůlka – Podešva, Vávra (A), Goiš -Finsterle, Křivohlávek, Pořický (C) – Apolenář, Andris, Kajaba – Kuchařík, Vavřík, Holiš.

    HC Kometa Brno B: Slavíček (Šembera) – Trnka, Kučera (A), Malec (A), Studený, Švejda, Jeřábek, Kališ – Havlát, Branenec (C), Meluzín – Škvně, Kadlic, Krejčířík – Vašíček, Pigl, Popelka – Halász, Mokrohajský, Krejčí.

    Rozhodčí: Vaněk – Mikšík, Peluha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Puku se jako první ujímá Kometa.
     
    00:25
    Tomáš Vávra dostal rychlou nahrávku na střed kluziště a v doprovodu Podešvy se vydal směrem k Slavíčkově kase, ten však kryje.
     
    01:48
    Vosátko zdržel hru za vlastní branou a pokusil se rozehrát, jeho puk však ihned zachytil jeden z útoku Brňanů.
     
    02:39
    Apolenář nahodil puk od modré až ke Slavíčkovi, který betonem vyráží.
     
    03:19
    Goiš vyslal rozjetého Vávru opět samotného na bránu, ten vystřelil, avšak puk se odrazil do mezikruží. Tam čekal Stanislav Báchor, ale i na jeho pokud Slavíček stačil.
     
    04:29
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku! Bobři se dostali do rázného útoku, avšak po chybě se puku ujal Kamil Brabenec, který vyslal nechráněného ROBERTA HAVLÁTA směrem k Sachrově svatyni. Ten poté s klidem zasadil puk nad jeho pravé rameno. Asistence: Kamil Brabenec.
     
    05:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Studený – 2 min., podrážení).
     
    07:16
    Valaši se pokoušeli usadit na delší dobu u kasy Komety, ta jejich pokusy ale zdařile maří a posílá puky za polovinu kluziště.
     
    07:59
    Hosté v plném počtu.
     
    08:43
    Mokrohajský se vydal po přihrávce před mezikruží sám na bránu, pokus změnit skóre ale brankář Sachr nedovoluje, puk kryje lapačkou.
     
    09:16
    Meluzín vyslal puk až za bránu Bobrů, ten se odrazil a našel si cestu až k Renému Kajabovi z Valašského Meziříčí. Ten ihned zahájil útok na druhou stranu. Jeho snahu ale překazila obrana Komety.
     
    11:20
    Martin Podešva se dostal k puku u pravého rohu, odkud nahrál Tomáši Vávrovi, který čekal u brány. Ten se pokusil o rychlé nahození nad mantinel brněnského gólmana, ten však opět kryje.
     
    12:13
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Trnka – 2 min., krosček).
     
    12:38
    Bobři se ihned dostávají do tempa. Usadili se u branky Brna. Od pravého kruhu nahrál Podešva puk k modré, kde čekal Báchor. Ten vyhodil puk směrem k bráně, přes obranu se nedostal a konči vyhozen na druhé straně hřiště.
     
    14:03
    Hosté v plném počtu.
     
    14:30
    Valaši začali na Brno vyvíjet rychlý tlak. Ihned se dostávají do útoku a pokouší se vymyslet, jak překonat brankáře Slavíčka.
     
    15:25
    Popelka si najel do mezikruží, odkud měl volno směrem k Sachrovi. Jeho nahození brankář vyrazil maskou.
     
    16:25
    Martin Podešva se opět dostal puku a nahrál rozjetému Vávrovi. Ten osamocen u kasy Komety vystřelil, puk ale Slavíčka nepřekvapil a betonem jej vyrazil.
     
    16:35
    Kališ vyhodil od vlastní branky puk až za druhou bránu. K nahozenému puku měl však blíže obránce Valachů, který se jej zmocnil a opět otáčí hru.
     
    17:16
    Po menším souboji o puk za kasou Valmezu se dostal do útoku Finsterle s podporou Křivohlávka. K zakončení se dostali, avšak poté následuje faul.
     
    17:32
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Finsterle – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:50
    Kometa využila hned první vteřiny k tomu se dostat do útoku a vyvíjí tlak u brány Bobrů.
     
    18:06
    Urbanec zkoušel vyhodit kotouč z obrané třetiny, to se mu ale nepovedlo. Puku se zmocnil jeden z hráčů Brna, který okamžitě nahodil před Sachra. Toho nakonec zachránilo až přerušení hry po postavení hráče v brankovišti.
     
    19:00
    Malec nahrál od modré napřáhlému Havlátovi a ten vyslal tvrdou střelu na Sachra. Ten ji ale jasně viděl a pokus vyrazil.
     
    19:32
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do prvního dějství vstoupily oba týmy rychlou hrou. Prakticky ihned jsme viděli velké šance na obou stranách. K té největší se dostal mladý útočník Komety Robert Havlát, který dostal svůj tým do vedení. Po zbytek třetiny byla hra opět na obou stranách kluziště. K největším ohrožení Slavíčkovy kasy se dostala dvojice Podešva – Vávra, na jejichž pokusy ale brankář Brna stačil i sám.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Bobři se po buly dostali k puku a vyhazují jej k bráně hostí.
     
    20:40
    Martin Podešva si najel z levé Slavíčkovy strany a zkusil puk zasunout za betony. Gólman Komety ale pevně drží.
     
    21:35
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Krejčířík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:00
    Bobři se ihned dostali k bráně hostů a pokouší se rozestavit.
     
    22:31
    Martin Podešva dostal puk od Vávry přímo ke kase, kde mu ale jeho zakončení překazil jeden z obránců. Další pokus zmocnit se puku pro něj tentokrát končí faulem.
     
    23:35
    Kometa v plném počtu.
     
    23:48
    Brabenec vyhodil kotouč za kasu domácích a pobídl své spoluhráče k útoku. K puku se ale dostal Báchor, který jej vyhodil na druhou stranu.
     
    24:31
    Bobři hrají v plném počtu.
     
    24:35
    Bobři vyhráli vhazování v obraném pásmu Komety. Ke střele přes brněnskou zeď se po nahrávce dostal Lukáš Finsterle. Puk ale bránu minul.
     
    25:08
    Podešva sice prohrál vhazování u kasy Komety, k puku se ale po chybě protihráče dostal a nahrál napřáhlému Ďurkáčovi. Ten vystřelil na Slavíčka, který ale betony vyráží.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Pořický – 5 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    26:07
    Bobři se ihned po vhazování vydali k bráně hostů. Lukáš Finsterle však končí sražen v kase vedle Slavíčka.
     
    26:25
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Pigl – 2 min., podrážení).
     
    26:55
    Bobři vyhráli vhazování u vlastní branky a pokouší se rozehrát. Kometa je však nechce pustit.
     
    27:42
    Báchor nahodil puk k modré k najetému Podešvovi, tomu ale přihrávka nesedla a musel si puk srovnat. V tu chvíli už ale u něj byli obránci a hokejku mu zablokovali.
     
    30:00
    Brabenec se společně s Malcem a Havlátem pokouší rozestavit u kasy domácích a Bobry překvapit. Ti však po jedné z chyb vyhazují.
     
    31:30
    Báchor si rychle najel k pravému kruhu a vystřelil. Slavíček vyrážečkou zasahuje a posílá své spoluhráče do útoku.
     
    32:30
    Meluzín zkusil atakovat kasu hostí, obránci Valmezu jej ale s klidem stíhají.
     
    32:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (jeřábek – 2 min., držení).
     
    33:26
    Bobři se dostali ihned do útoku, hra se ale po jedné z chyb okamžitě obrátila a Kometa se v čele s Havlátem vydala v počtu 3 na 1 na Sachrovu kasu.
     
    34:42
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři se po chvilkovém tlaku usadili u kasy Brna, kde v tu chvíli vznikl menší nepřehledný hlouček. Puk za záda Slavíčka nakonec dostal JAN KŘIVOHLÁVEK, který srovnává stav ,a 1:1. Asistence: Lukáš Finsterle.
     
    35:16
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři rychle otáčí. Do protiútoku se dostal JAKUB APOLENÁŘ, který se po nahrávce od Šimona Kuchaříka dostal rychle ke kase hostí a bez rychlého váhání poslal puk za Slavíčka. Asistence: Šimon Kuchařík.
     
    36:30
    Bobři se rychle dostávají do tlaku. Kometa jen stěží odráží jejich pokusy.
     
    37:05
    Kometa se pokouší uklidnit hru.
     
    37:54
    Vávra nahodil od pravého kruhu před kasu, kde si najížděj Goiš. Ten zkoušel hokejkou puk srazit a zaslat za brankáře Brna. Ten hokejkou zasahuje.
     
    38:30
    Martiník dostal nahrávku k modré, odkud mohl vystřelit. Kotouč mu ale přeskočil čepel přes čáru, pokračovat v akci tak nemohl.
     
    39:30
    Kajaba se zkoušel vybojovat puk na vlastní stranu, z hloučku ale vychází vítězně Kometa, která se dostává do protiútoku.
     
    39:50
    Jiří Goiš zavezl puk kousek ke kase Slavička. Puk mu ale nepřesně sedl na hokejku a vystřelit na branku už nestihl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla o něco živější jak ta předešlá. Oba týmy přitvrdily ve své hře a snaží se atakovat protihráče za každou cenu. Můžeme tak vidět velmi vyrovnané měření sil. Skóre srovnal po přesné nahrávce útočník Bobrů se zkušenostmi z české nejvyšší soutěže, Jan Křivohlávek který před pár lety v několika zápasech oblékl dres extraligové Komety. Za zhruba půl minuty mohli Valaši slavit znovu. Svou první branku za Valašské Meziříčí vstřelil Jakub Apolenář. Rázem tak byl stav hry otočen a domácí pokračovali v napadání. Změnu skóre do konce periody už však žádná z akcí nepřinesla.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Valaši se ihned po buly ujímají kotouče a vyslali Tomáše Vávru s Podešvou prověřit pozornost gólmana Brna.
     
    40:56
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Báchor – 2 min., sekání).
     
    41:00
    Kališ od modré nahodil směrem ke kase Valmetu, kde čekali jeho spoluhráči. K puku se nakonec dostávají domácí.
     
    41:50
    Velký problém u branky domácích. Kometa vytvořila velký tlak a usadila se před brankovištěm domácích. Brankář Sach po jednom ze zákroků upadl a ležící na levém boku bránil pokusy Brna.
     
    42:56
    Bobři hrají v plném počtu.
     
    43:30
    Vávra se vydal sám za kasu hostů a nahrál přijíždějícímu Podešvovi. Tomu nahrávka nesedla a musel se tak pustit do souboje s jedním z obránců Komety. Bitvu o puk prohrává do útoku se dostávají Brňané.
     
    45:04
    Škvně vyslal nahrávku na najetého kapitána Brna Brabence. Tu ale zkušený forward nedohnal.
     
    45:39
    Bobři se následně dostali do protiútoku. Střela se dostala až ke Slavíčkovi, k který nakonec puk kryje v náruči.
     
    45:50
    Krejčířík dostal od svého spoluhráče nahrávku přímo před Sachra. Ten rychle zasáhl a kotouč končí odražený za kasou domácích.
     
    46:50
    Brabenec dostal nahrávku do útočné třetiny od Havláta. Za chvíli k němu však dospěchali obránci Valmezu a obrátili hru na druhou stranu. Lukáš Finsterle si po přihrávce z mezikruží najel před volného gólmana Brna a ten měl co dělat, aby jeho pokus zneškodnil.
     
    48:31
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Dvojice TOMÁŠ VÁVRA – Martin Podešva se po nezdařilých pokusech konečně prosazuje. Asistent kapitána Vávra se dostal k rychlému útoku na kasu Brna a na druhý pokus překonal ležícího Slavíčka. Asistence: Martin Podešva.
     
    49:30
    Kometa vyhrála vhazování ve vlastním pásmu a vydala se do útoku, bohužel pro ni si hráči nepohlídali ofsajd a rozehrává se tak znova.
     
    50:00
    Popelka si najel k pravému mezikruží a poslal puk přesně na Sachra, který jej kryje v náruči.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Pigl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:33
    Malec zkusil poslat své spoluhráče do útoku, avšak proti němu stál Podešva, který jej zdržel a k puku se tak dostávají domácí.
     
    52:30
    Křivohlávek nestihl nahrávku k modré a puk tak končí za čarou. Bobři se musí znovu rozestavit.
     
    52:50
    Kometa Brno je v plném počtu.
     
    53:30
    Brabenec přesunul kotouč do útočné třetiny Brna, jeho spoluhráči ale byli příliš pomalí na to, aby se k němu dostali. Kotouč je tak opět v držení Bobrů.
     
    54:40
    Popelka vyvezl puk před Sachrovu kasu a zkusil nahodit na dorážku. Bohužel pro něj odsud před chvílí jeho spoluhráč odjel a gólman Bobrů mohl tak v klidu zasáhnout.
     
    55:40
    Havlát se dostal ke kotouči u pravého kruhu. Sachr jej sice moc neviděl, ale kotouč se štěstím vyrazil.
     
    56:50
    Goiš vyslal nahrávku k modré kde čekal Vosátko. Tomu kotouč utekl a musel se tak pro něj vydat do středního pásma.
     
    57:00
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Vosátko – 2 min, podrážení).
     
    57:30
    Kometa se zkoušela rozestavit v útočné třetině. Puku se po chvíli dostali Bobři, kteří vyhazují.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Goiš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Brabenec – 2 min., držení).
     
    57:37
    Oddechový čas pro Kometu.
     
    57:50
    Kometa se snaží uklidnit za vlastní branou.
     
    58:30
    Popelka vyslal po Malecově nahrávce puk až k Sachrovi, který pohotově kryje.
     
    59:00
    Domácí v plném počtu.
     
    59:30
    Malec zkusil střelu mezi betony, Sachr ale kryje.
     
    59:40
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Do samostatného úniku se dostal JAKUB APOLENÁŘ, ten s tlakem v zádech poslal puk do volné branky Komety. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme zde konec utkání, ze kterého nakonec odchází domácí Bobři. Třetí třetina se nesla v podobném duchu jako ty předešlé, i když samotný konec byl pro všechny přihlížející velmi napínavý.
    Do dvoubrankového vedení dostal necelých 10 minut před koncem Tomáš Vávra, který dal opět vědět o své skvělé formě. Na konečných 4:1 poté zvýšil do odkryté brány Jakub Apolenář, který svou dnešní druhou brankou už jen utvrdil výhru domácích 4:1.
     
    To je dnes ode mě vše, přeji pěkný zbytek večera. (19:14:29)

    Jan Kozák

    Branky a nahrávky: 35. Křivohlávek (Finsterle), 36. Apolenář (Kuchařík), 49. Vávra (Podešva), 60. Apolenář (Kajaba) – 5. Havlát (Brabenec)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Ďurkáč, Báchor (A), Martiník, Vosátko, Holiš, Kamas, Stodůlka – Podešva, Vávra (A), Goiš -Finsterle, Křivohlávek, Pořický (C) – Apolenář, Andris, Kajaba – Kuchařík, Vavřík, Holiš.
    HC Kometa Brno B: Slavíček (Šembera) – Trnka, Kučera (A), Malec (A), Studený, Švejda, Jeřábek, Kališ – Havlát, Branenec (C), Meluzín – Škvně, Kadlic, Krejčířík – Vašíček, Pigl, Popelka – Halász, Mokrohajský, Krejčí.

    Rozhodčí: Vaněk – Mikšík, Peluha

    Diváci: 366
    thejrc.org