Jihlava – Prostějov 1:4 (kon.) | Vsetín – Sokolov 3:1 (kon.) | Šumperk – Havířov 2:1 (kon.)
Kadaň – Ústí n/L 2:4 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 1:2 (4:5 po s.n.) | Přerov – Slavia 5:3 (kon.)
Vrchlabí – Litoměřice 1:3 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
AZ Havířov
Pondělí 11.10.2021, 18:00 • Škoda Aréna, Šumperk • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítám Vás u 10. kola hokejové Chance Ligy, ve kterém se dnes textem podíváme na utkání dvou, formou rozdílných týmů. Celek DRACI PARS ŠUMPERK přivítá v šumperské Škoda aréně tým AZ Heimstaden Havířov! Zápas je na programu v pondělí od 18:00.
     


    AZ Heimstaden Havířov

    Hokejisté Havířova nezažívají ani zdaleka povedený vstup do letošního ročníku druhé nejvyšší hokejové ligy. Nepovedené výkony a prohry s týmy, nad kterými v minulých sezónách vyhrávali, je drží až na 15. pozici v tabulce Chance Ligy a po osmi odehraných zápasech připsali pouhých 6 bodů.

    V posledním venkovním duelu ale Havířov zapsal první výhru za 3 body, když dokázal vyhrát v Benátkách. V sobotu už ale opět nastal zmar a prohra s Kolínem po prodloužení. Azetu se zatím, kromě prvního utkání, nepodařilo vstřelit více než tři branky. Tenhle milník překonali jeho hráči pouze na Slavii, kde ale desetkrát inkasovali.

    Poslední zápasy:

    Havířov – Kolín 2:3 pp.
    Benátky – Havířov 1:3
    Havířov – Frýdek Místek 2:3
    Ústí nad Labem – Havířov 4:3
    Havířov – Prostějov 3:4

    Nejproduktivnější hráči Havířova:

    Jan Hudeček – 4+6
    Vlastimil Dostálek – 5+4
    Jakub Doktor – 2+3
    Antonín Pechanec – 3+1
    Radim Toman – 3+1

    Sestava z posledního utkání:

    Štipčák (Fučík) – F. Kočí, Korím, M. Hlaváč, Chroboček, Mrowiec, Valenta, T. Pastor – Severa, Pechanec, L. Bednář – Dostálek, Hudeček (A), J. Doktor – M. Hrubec, Paś, Š. Kratochvil – Stuchlík, Maruna (C), Mrva.
     


    DRACI PARS ŠUMPERK

    Draci oplývají úplně opačnou formou, jako jejich dnešní soupeř. Málokterý šumperský fanoušek, po nepovedené minulé sezóně, by čekal, že vstup do té letošní bude takto povedený. Šumperk se totiž po devíti odehraných utkáních drží na 5. pozici s patnácti získanými body!

    Draci sice prohráli v posledních dvou domácích zápasech, nicméně se soupeři, kteří zatím vypadají na týmy, atakující nejvyšší příčky. Dosavadně první Třebíč, i třetí Prostějov, dokázali ve Škoda aréně uspět. Naposled ale hráči z podhůří Jeseníků dokázali obrat o všechny body hokejisty Ústí nad Labem, nad kterými, po zodpovědném výkonu, vyzráli v poměru 2:1.

    Poslední zápasy:

    Ústí nad Labem – Šumperk 1:2
    Šumperk – Prostějov 3:4 sn.
    Sokolov – Šumperk 2:5
    Šumperk – Třebíč 2:3
    Slavia Praha – Šumperk 5:4

    Nejproduktivnější hráči Šumperka:

    Tomáš Vildumetz – 5+7
    Rok Macuh – 2+7
    Denis Kindl – 3+4
    Tomáš Drtil – 2+5
    Lukáš Žalčík – 4+2

    Sestava z posledního utkání:

    Dolejš (M. Holík) – Dudycha, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, L. Rutar, Pěnčík, Machů – Vildumetz, D. Kindl, P. Kratochvíl – A. Furch, Kohút, Scheuter – Šilhavý, Bernovský, Antoníček – Spratek, J. Horký.
     
    Poslední vzájemná utkání

    Vzájemné duely těchto dvou celku zaručují dobrou podívanou a zároveň maximální vyrovnanost, mnohdy napínavou až do samého konce.

    09.01.2021 Chance Liga: Havířov – Šumperk 2:3 pp.
    16.09.2020 Chance Liga: Šumperk – Havířov 2:3 pp.
    06.08.2020 Příprava: Havířov – Šumperk 4:3
    23.01.2016 WSM Liga: Havířov – Šumperk 6:5
    05.12.2015 WSM Liga: Šumperk – Havířov 4:2
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Drtil (A), Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, Řezáč, L. Rutar – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Vildumetz – J. Krejsa, Kohút, A. Furch – Bernovský, Šilhavý, Scheuter – J. Horký, Spratek, Antoníček.

    AZ Heimstaden Havířov: Štipčák (Fučík) – F. Kočí, Rašner, M. Hlaváč, Chroboček, Lytvynov, Valenta, Korím – Severa, Pechanec, L. Bednář – Dostálek, Hudeček (A), J. Doktor – M. Hrubec, Paś, Š. Kratochvil – Stuchlík, Maruna (C), Mrva.

    Rozhodčí: Veselý, Wagner – Zídek, Hranoš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Utkání nám začalo opravdu zostra! Antonín Pechance se dostal nikým nehlídaný do prostoru mezikruží, branku ale trefil!
     
    01:01
    Šance i na druhé straně! Tentokrát to byl zřejmě domácí Aleš Furch, který se dostal do nadějné pozice ke střele, ale minul.
     
    01:55
    Nyní se oba celky praly o kotouč ve středním pásmu, až z toho bylo pouze nahození hostujícího týmu. Draci si pohlídali puk v obranném pásmu a mohou útočit.
     
    02:17
    Po dvou velkých šancích z úvodu utkání se oba týmy celkem uklidnily, puk se nyní dostal mimo hrací plochu a následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    03:15
    Nová akvizice v šumperském týmu, Josef Krejsa, se dostal k první útočné akci. Tu ale zakončil nahozením puku, po kterém se píská zakázané uvolnění.
     
    03:31
    První přesilovka pro domácí! Za vysokou hůl si půjde odpykat dvě minuty Jan Hudeček.
     
    03:49
    Draci právě vstřelili branku!
    Tak to bylo rychlé! Hned první přesilová hra Draků byla využita ve vedoucí branku. Tomáš Drtil našel volného DENISE KINDLA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Tomáš Drtil a Tomáš Vildumetz
    03:49 Denis KINDL - 1:0
     
    04:45
    Dávid Kohút se snažil nahodit kotouč ze středního pásma, ten ale skončil na hokejce hostujících obránců.
     
    05:20
    Perfektním zákrokem drží Draky ve vedení Vojtěch Mokry! Útočník soupeřova celku už stál zcela osamocený před brankovištěm Šumperka, Mokry ale stačil vytáhnout vyrážečku.
     
    06:36
    Další útočná akce domácího týmu skončila pouze na holích soupeře, který tak má možnost založit útok a ohrozit Vojtěcha Mokryho.
     
    07:13
    Ondřej Hrachovský se dostal k nadějné ráně od modré čáry, o kousek ale netrefil bližší tyč Štipčákovy svatyně. Následuje vhazování v obranném pásmu Havířova.
     
    07:45
    Azetu se nedaří rozjet smysluplnou kombinaci ve středním pásmu, natož tak v tom útočném. Další nahození končí pouze zakázaným uvolněním a hra se tak přesune před Štipčáka.
     
    09:10
    Drakům se daří ukončovat soupeřovy útočné akce už ve středním pásmu, Vojtěch Mokry tak zatím neměl příliš práce.
     
    09:33
    Za to na druhé straně musel opět zasahovat Marek Štipčák, který si pohlídal nahození jednoho z domácích hráčů a přerušil hru. Následovat bude komerční přestávka a poté vhazování v obranném pásmu Havířova.
     
    10:20
    Hosté zjistili, že to nepůjde kombinačně, tak zvolili tvrdší pojetí hry, což se jim zatím vyplácí. Šumperk se od té doby nedostal do větší příležitosti.
     
    11:50
    Teď ale Draci zavřeli hráče soupeře v jejich vlastním obranném pásmu a snažili se obstřelovat Štipčáka v brance Havířova. Zatím ale neúspěšně, následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    12:25
    Teď musel po dlouhé době zasahovat i Vojtěch Mokry na druhé straně. S ránou z prostoru mezikruží si ale v klidu poradil a ta další skončila až mimo hrací plochu.
     
    13:30
    Draci dokazují, že jim v posledních zápasech první třetiny sedí a ani v té dnešní takřka nepouštějí soupeře k pořádné střele.
     
    14:53
    Hráči Havířova teď na chvíli zamkli hokejisty Šumperka, nicméně ani jednou střelou nepřekonali vynikajícího Mokryho. Vypadá to na přesilovku domácích.
     
    14:56
    Jan Hudeček si nedá říct! Nyní půjde odpočinout na dvě minuty za hrubost.
     
    15:26
    Po půlminutě přesilové hry Šumperka, kdy domácí kombinovali v útočném pásmu, sudí přerušil hru. Branka musí zpět na své místo a bude se pokračovat.
     
    16:30
    Po minutě a půl se hosté poprvé dostali ze sevření vlastního obranného pásma, nicméně Štipčák příliš ohrožen nebyl. Kombinace Draků byly dlouhé, ale bez efektu.
     
    17:50
    Hosté už hrají chvíli v plném počtu, na jejich hře to ale příliš znát není. Opět jsou to domácí, kteří hrají s pukem na holích.
     
    18:35
    Draci teď opět předvádí velmi dobrý hokej a poté, co jeden z hostů zlomil hokejku, se hráči Havířova nemohli dostat z vlastního obranného pásma.
     
    19:17
    Možná jednu z posledních útočných akcí první části přerušil ofsajd poté, co jeden z hostujících borců natlačil soupeře do útočného pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství dnešního utkání je za námi! Domácí hráči předvedli sebevědomý výkon, za který byli odměněni už ve čtvrté minutě. To totiž Draci, zásluhou Denise Kindla, využili přesilovou hru a dostali se do vedení. I přes další velké šance se jim ale další branku vstřelit nepodařilo, hosté se takřka nedostali do vyložené šance a do kabin tak půjdou týmy s jednobrankovým rozdílem.

    Za necelých 16 minut jsme zpět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    To je zase začátek! Nejprve se do dobré šance dostali domácí, kdy Denis Kindl, ani Tomáš Drtil nedostali kotouč za záda Štipčáka. Následně musel na druhé straně vytáhnout fantastický zákrok Vojtěch Mokry!
     
    21:39
    Chvílí se hrálo spíše ve středním pásmu, následný pokus domácích o útočnou akci skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    22:22
    Draci chvíli drželi útočné pásmo, kotouč se ale pohyboval spíše u mantinelů a Štipčák v brance Havířova tak neměl žádnou práci. Poté na druhé straně opět zasahoval Mokry.
     
    22:47
    První přesilovou hru si zahrají také hostující borci. Dvě minuty odsedí Martin Pěnčík, který se provinil hákováním.
     
    23:50
    Havířov právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Hosté se dlouho nemohli dostat k žádné kombinaci v útočném pásmu, ale nakonec jim stačila pouze jediná. Střelu Doktora ještě Vojtěch Mokry vyrazil, na dorážku DOMINIKA PAŚE ale nedosáhl. Asistence: Jakub Doktor a Jan Hudeček
    23:50 Dominik PAŚ - 1:1
     
    24:50
    Vstřelená branka hostující hráče očividně nakopla a nyní se snaží držet kotouč v útočném pásmu. Hraje se ale spíše u mantinelů bez ohrožení branky.
     
    25:06
    Teď už se Draci museli osvobodit, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění. Následovat tak bude vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    25:43
    Antonín Pechanec podrazil soupeře ve středním pásmu a půjde si na dvě minuty odpočinout. Další příležitost se tak naskýtá domácím Drakům.
     
    26:30
    Draci se v první minutě přesilovky dostali několikrát před branku Štipčáka, nakonec se ale sami chybou v kombinaci dostali ven z útočného pásma.
     
    27:40
    Aleš Furch nedokázal udržet kotouč u mantinelu za brankou Štipčáka a hosté tak mohli vyhodit kotouč do bezpečí. Domácí tak zřejmě už nestihnou přesilovku využít.
     
    28:03
    Hosté jakoby zapomněli, že jsou v plném počtu a další vyhozením způsobili buly před Štipčákem.
     
    28:23
    Vojtěch Mokry schoval kotouč v rukavici po krátké útočné akci hostů a následovat bude komerční přestávka.
     
    28:58
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk se dostává znovu do vedení! Domácí hráči zachovali klidnou hlavu při brejku 4 na 2. Přihrávku Petra Kratochvila zužitkoval PETR VILDUMETZ a ránou na bližší tyč překonal Štipčáka. Asistence: Petr Kratochvil a Denis Kindl
    28:58 Tomáš VILDUMETZ - 2:1
     
    30:15
    David Kohút před chvílí vybruslil až do útočného pásma a z prostoru mezikruží se snažil zasadit kotouč do horního rohu soupeřova branky. Štipčák ale vyrážečkou našel puk.
     
    32:09
    Tak tuhle pasáž ovládají domácí hráči! Štpčák se musí obracet v brance Havířova, aby zabránil navýšení vedení soupeře. Navíc bude muset čelit herní převaze.
     
    32:09
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Tomáš Valenta – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:53
    Draci už dobré tři minuty drží útočné pásmo a početní výhoda jim k tomu značně pomáhá. Tentokrát to ale domácí překombinovali a po vyhození od hráče hostujícího celku skončil kotouč mimo hrací plochu.
     
    33:40
    Domácí hráči se mnohdy zřejmě snaží dostat s kotoučem až za brankovou čáru, což se nemusí vyplácet.
     
    34:30
    Havířov je už nyní v plném počtu, stále se ale horko těžko dostávají ze zajetí ve vlastním obranném pásmu. Další zakázané uvolnění hostů a buly před Štipčákem.
     
    34:44
    Nahození z pravé strany kluziště vyhodil Štipčák vyrážečkou mimo hrací plochu a následuje tak komerční přestávka.
     
    35:20
    Hosté už celkem dlouho nebyli v útočném pásmu, a když se tam nyní dostali, bralo to rychlý spád. Draci ihned berou kotouč na svoje hokejky a zakládají další akci.
     
    36:30
    Jakub Mrva se teď dostal do dobré příležitosti, když z vlastního obranného pásma vyjel do samostatného úniku. Před Mokrym mu ale sjel kotouč z hokejky a nebylo z toho nic.
     
    37:50
    Hosté se teď snaží kombinovat v útočném pásmu, zatím ale bez nějakého větší ohrožení šumperské svatyně.
     
    39:08
    Šumperk se nedokázal asi dvě minuty dostat z vlastního obranného pásma a bylo vidět, že kombinace hostům vychází. Dlouhé to ale bylo pro obě strany, tudíž tlak Havířova skončil vniveč.
     
    39:13
    Vojtěch Mokry schoval v rukavici i další nahození soupeře a přerušil hru. Následovat bude vhazování právě před brankou Šumperka.
     
    39:37
    Ještě jedná vynikající rána od hostujícího Vlastimila Dostálka, se kterou si ale Vojtěch Mokry pohotově poradil! Další vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je za námi, viděli jsme v ní ale o jednu branku více, než v té první! Nejprve se o vyrovnání stavu postaral ve 24. minutě hostující Dominik Paś, o 5 minut později ale vedení Šumperku vrátil chytrou ránou Tomáš Vildumetz. Hráči tak jdou do kabin takřka ve stejné pozici, jako po první třetině, akorát o dvacet minut později.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Třetí periodu začali aktivněji hostující hráči, kteří se jako první dostali do útočného pásma. Následně to byl ale havířovský brankář, který po nahození přerušil hru.
     
    40:49
    Tohle bude zakázané uvolnění. Hosté se opět dostali do blízkosti Vojtěcha Mokryho a Draci raději vyhodili kotouč mimo nebezpečí.
     
    41:35
    Draci ještě v této třetině nezaložili žádnou kloudnou útočnou akci a nyní se zřejmě budou muset opět bránit nájezdu Havířovských.
     
    41:53
    Po dvou vyhraných buly Šumperka se sudí rozhodl vyloučit domácího hráče. Tomáš Vildumetz jde pykat za zdržování hry.
     
    43:15
    Draci teď prožívají hodně těžkou část hry a nebýt vynikajícího Mokryho v brance domácího celku, asi by už bylo vyrovnáno! Pechanec a Severa měli každý po jednom neúspěšném ohrožení šumperské branky.
     
    43:48
    Tohle oslabení už ale Draci zřejmě zvládnou bez větší úhony. Po hře vysokou holí bude následovat vhazování před Štipčákem.
     
    44:32
    Draci chvíli nadějně kombinovali v útočném pásmu, nakonec se ale do dobré šance dostali opět hosté! Jakub Doktor měl ale přihrávku od spoluhráče na dlouhou hokejku, takže nedokázal překonat Mokryho.
     
    45:30
    Hosté se opět dostávají poblíž Mokryho branky a rozjíždějí další kombinaci! Závěr utkání bude hodně napínavý, stejně jako u většiny zápasů těchto dvou celků.
     
    46:30
    Domácím ale zároveň dělá velké problémy přechod do útočného pásma, další takový skončil srážkou na modré čáře a následnou ztrátou kotouče.
     
    47:10
    Asi v nejvíce vhodnou chvíli přichází možnost přesilové hry pro Šumperk! Tomáš Valenta narazil na mantinel Tomáš Drtila a jde odsedět dvě minuty.
     
    48:05
    Za první minutu přesilovky toho ale domácí příliš nestihli, spíše museli napadat hostující hráče, kteří jsou stále na puku.
     
    49:25
    Draci si dokázali ve druhé polovině přesilovky vytvořit tlak, ale kromě šance Daniela Spratka, který možnost nevyužil, se nedostali k žádnému většímu ohrožení Štipčáka.
     
    50:30
    Třetí třetina se nám přelila do své druhé poloviny a jsou to hosté, kdo diriguje hru. Snaží se kombinovat v útočném pásmu, ale bez efektivity.
     
    51:40
    Tentokrát nebyli příliš efektivní ani hráči Šumperka, kteří se snažili vykombinovat obranu hostujícího celku, ale marně.
     
    52:12
    Alex Rašner dává další šanci Šumperku uklidnit hru a chvíli podržet kotouč na vlastních hokejkách. Dvě minuty oslabení za podrážení.
     
    52:33
    Další tvrdý zákrok v útočném pásmu Šumperka, tentokrát byl ale celkem nepochopitelně bez trestu. Draci se mohou opět vrhnout do akce.
     
    53:24
    Draci se nyní dokonce ve vlastní přesilové hře dostali k nepovedenému přechodu do útočného pásma a vzniklo z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    53:54
    Tentokrát to byl ofsajd, který zamezil dalšímu útočení domácího týmu. Následovat tak bude vhazování ve středním pásmu.
     
    54:22
    Hosté jsou již v plném počtu, domácí ale stále drží útočné pásmo a snaží se dostat do souvislé kombinace, zatím marně.
     
    54:50
    Obrovské šance byly nyní na holích šumperských hráčů, ani jedna však nebyla využita! Draci ale přebírají otěže třetí třetiny.
     
    55:46
    Tomáš Vildumetz měl teď na hokejce branku, kterou mohl přinést klid do posledních minut utkání! Nakonec mu ale cestu v samostatném úniku zkomplikoval jeden ze soupeřů a s následnou střelou si Štipčák poradil.
     
    56:38
    Hosté sbírají ještě poslední kousky síly a vehementně napadají rozehrávku soupeře. Zatím jim to přináší ovoce, po icingu se bude vhazovat před Mokrym.
     
    57:10
    Lukáš Bednář se dostal do zajímavé pozice ke střele, Vojtěch Mokry byl ale včas na správném místě a kotouč schoval ve výstroji.
     
    58:05
    Rozběhly se nám poslední dvě minuty základní hrací doby a po zakázaném uvolnění Havířova se bude vhazovat před Štipčákem.
     
    58:41
    Hosté to zkusí v šesti! Štipčák na střídačce a vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    59:10
    Nahození ze středního pásma prosvištělo jen kousek od havířovské branky, ale hosté mohou založit útok.
     
    59:41
    Draci teď měli příležitost pojistit si stav utkání, nakonec ale nedostali kotouč do branky. Po zalehnutí puku půjde odsedět zbytek utkání Jan Hudeček.
     
    Konec zápasu.
     
    A to je z dnešního zápasu vše! Draci dokázali udržet nadějný stav, který trval po 40-ti minutách a připisují další 3 body do tabulky! Vítězství proti Havířovu posouvá Draky na čtvrtou pozici v Chance lize, naopak Havířov má na předposledním místě o čem přemýšlet.

    Tímto se s Vámi dnes loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:16:39)
    Marken.cz

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 4. D. Kindl (Drtil, Vildumetz), 29. Vildumetz (P. Kratochvíl, D. Kindl) – 24. Paś (J. Doktor, Hudeček)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Drtil (A), Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, Řezáč, L. Rutar – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Vildumetz – J. Krejsa, Kohút, A. Furch – Bernovský, Šilhavý, Scheuter – J. Horký, Spratek, Antoníček.
    AZ Havířov: Štipčák (Fučík) – F. Kočí, Rašner, M. Hlaváč, Chroboček, Lytvynov, Valenta, Korím – Severa, Pechanec, L. Bednář – Dostálek, Hudeček (A), J. Doktor – M. Hrubec, Paś, Š. Kratochvil – Stuchlík, Maruna (C), Mrva.

    Rozhodčí: Veselý, Wagner – Zídek, Hranoš
    thejrc.org