Kazachstán – Finsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Lucembursko 5:0 (kon.) | Srbsko – Ázerbájdžán 3:1 (kon.)
Kosovo – Gruzie 1:2 (kon.) | Švédsko – Řecko 2:0 (kon.) | Bulharsko – Sev. Irsko 2:1 (kon.)
Litva – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Ukrajina – Bosna 1:1 (kon.) | Dánsko – Rakousko 1:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Skotsko 0:1 (kon.) | Izrael – Moldavsko 2:1 (kon.) | Albánie – Polsko 0:1 (kon.)
Anglie – Maďarsko 1:1 (kon.) | San Marino – Andorra 0:3 (kon.)
konec
Portugalsko
5:0 (3:0)
Lucembursko
Úterý 12.10.2021, 20:45 • Estádio Algarve, Faro-Loulé • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:44:25)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
     
    Portugalci zůstávají bez porážky, byť na jejich jednobodové ztrátě na čelo skupiny A se kvůli výhře Srbů nad Ázerbájdžánem nic nezměnilo. Stále však mají jeden zápas k dobru. Lucembursko je i po třetí prohře za sebou třetí.
     
    Překvapení na úkor Portugalců se nekonalo. O tom se dalo mluvit už po osmnácti minutách, kdy platil stav 3:0. Dvě penalty dal Cristiano Ronaldo a ze hry přidal jednu trefu i Bernardo Silva. Po změně stran Portugalci ještě objevili chuť k útočení. Často byl hledán Ronaldo, který málem zkompletoval desátý reprezentační hattrick úžasnými nůžkami. Moris však vytáhl stejně dobrý zákrok a domácí kapitán si tak musel počkat až do koncovky, kdy se prosadil hlavou. Mezitím stihl skórovat i Palhinha.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Velké očekávání v hledišti zůstalo nenaplněno. Na stovky a tisíce mobilních telefonů byla natočena jen Ronaldova rána vysoko nad břevno.
     
    90+3
    João Cancelo rozhodně patří mezi borce, kterým dnešní partie sedla. Kousek před pokutovým územím ho srovnal se zemí Veiga a Ronaldo se rozhodčí s diváky nebezpečným trestňákem.
     
    90+2
    Cancelův nákop vybídl k náběhu za obranu Ronalda. Ten se sice vyšrouboval hezky do vzduchu, ale míč mu z hlavy sebral Anthony Moris.
     
    90
    Za uvolněné atmosféry se budou konat ještě tři minuty nastaveného času.
     
    89
    Ronaldo o hattrick nepřichází, pátý gól Portugalců platí a s ním i posouvání střeleckých rekordů této šestatřicetileté legendy.
     
    88
    Jednu kaňku Ronaldův třetí gól možná měl. Hlavní rozhodčí se radí s kolegy ovládající systém VAR. Určitě se posuzuje možný ofsajd.
     
    87
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Danel Sinani, přichází Eric Veiga.
     
    87
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Mica Pinto, přichází Edvin Muratovic.
    87. Cristiano RONALDO - 5:0
     
    87
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Z rohu nebylo nic, ale v následné akci už se urodil hattrick CRISTIANA RONALDA, který hlavou zužitkoval exkluzivní centr Rúbena Nevese. Načasování náběhu i provedení samotného zakončení na bližší tyč nemělo chybu.
     
    86
    João Mário si našel míč po odvráceném centru Guedese. Zleva za to vzal Rafael Leão a uchmátl pro své barvy rohový kop.
     
    84
    Za kolizi dvou rozběhnutých dolních končetin schytal João Cancelo žlutou kartu. Kvůli drobné indispozici jeho oběti se chvilku nehraje.
     
    83
    Od hostů to určitě není úplně odevzdaný výkon. Vždyť statistika držení míče je skoro vyrovnaná. Rozdíl v kvalitě je ale viditelný na první dobrou.
     
    82
    Gerson Rodrigues byl opracováván nově příchozím Matheusem Nunesem. Míč ztratil, ale hlavní rozhodčí po chvilce váhání Lucemburčanům míč vrátil.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Ronaldo (pen.), 13. Ronaldo (pen.), 18. B. Fernandes (B. Silva), 69. Palhinha (B. Fernandes), 87. Ronaldo (Neves)

    Karty:   22. Nunes (POR), 84. Cancelo (POR) – 32. Martins (LUX)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
    Portugalsko: Patrício – Cancelo, Pepe, Rúben Dias, N. Mendes – Palhinha (73. Neves), Moutinho (65. Mário), B. Fernandes (80. Guedes) – Ronaldo (C), André Silva (73. Leão), B. Silva (80. Nunes).
    Náhradníci: D. Costa, A. Lopes – W. Carvalho, Danilo Pereira, J. Fonte, Guedes, Mário, Neves, N. Semedo, Nunes, Leão, Dalot.

    Lucembursko: Moris – Jans (C), Chanot, Carlson, Pinto (87. Muratovic) – Sinani (87. Veiga), Martins, Barreiro, O. Thill (46. Borges Sanches) – Rodrigues, S. Thill (46. Deville).
    Náhradníci: Kips, Schon – Borges Sanches, Deville, Dzogovic, Malget, Muratovic, Omosanya, Pimentel, Selimovic, Skenderovic, Veiga.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Berthomieu (FRA)
    ocianews.com