Frisk Asker – Jastrzębie 3:7 (kon.) | Frölunda – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Växjö – TPS 4:2 (kon.)
Tappara – Skellefteå 4:2 (kon.) | Bremerhaven – Sparta 1:3 (kon.) | Zürich – Mladá Boleslav 7:3 (kon.)
Fribourg – Leksands IF 3:0 (kon.) | Bolzano – Salzburg 3:4 (po pr.) | Rungsted Seier Capital – Rouen 2:4 (kon.)
konec
Frölunda HC
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
IFK Helsinky
Úterý 12.10.2021, 18:05 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté Frölundy splnili roli favoritů a porazili znovu po týdnu IFK Helsinky – tentokrát 4:1. Švédský celek do utkání vlétl aktivně a po gólech z 10. a 13. minuty dlouho vedl 2:0. Hostům se podařilo v 56. minutě duel zdramatizovat, když využili přesilovku a zároveň hru bez brankáře. Jenže na tečovanou trefu Schmaltze vzápětí odpověděl gólem do prázdné branky Lasu. Hosté ještě v závěru inkasovali dva zbytečné tresty, a tak Frölunda skrze využitou přesilovku a krásnou souhru zakončenou Lundqvistem nakonec vyšperkovala triumf na konečných 4:1. V součtu s domácí soutěží zaznamenal lídr švédské ligy už sedmou výhru v řadě a v tabulce Ligy mistrů skupiny B si zajistil postup z konečné první pozice. Helsinky skončí bez ohledu na výsledek zápasu mezi Curychem a Mladou Boleslaví třetí, a tudíž mimo postupovou příčku. (20:43:31)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:27
    Zblokované střely – 12:15
    Vyhraná vhazování – 25:32
    Trestné minuty – 10:8
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Garteig zasáhl u levé tyče proti pokusu Muršaka. Duel se dohrává za potlesku ochozů.
     
    58:56
    Frölunda má k dispozici ještě jednu přesilovku. Znovu tak kombinuje s pukem v pásmu finského soupeře.
     
    58:25
    Vyloučení v týmu IFK Helsinky (Micke-Max Asten – 2 min., nesportovní chování).
    58:25 Joel LUNDQVIST - 4:1
     
    58:25
    Frölunda právě vstřelila branku!
    JOEL LUNDQVIST rozjel na modré čáře přihrávkou na levé křídlo pohlednou domácí akci, aby ji následně po krátké nahrávce Lasche bombou z mezikruží i zakončil. Kotouč napálil bez přípravy neomylně k pravé tyči. Asistence: Ryan Lasch a Jens Olsson.
     
    57:21
    Vyloučení v týmu IFK Helsinky (Eetu Koivistoinen – 2 min., napadání rozhodčích).
    57:21 Nicklas LASU - 3:1
     
    57:21
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Je to znovu o dvě branky. NICKLAS LASU trefil skrze celou délku kluziště opuštěné zařízení a dává zřejmě definitivní razítko na vítězství Frölundy. A to i proto, že domácí si zahrají přesilovku. Asistence: Karl Henriksson a Mats Rosseli Olsen.
     
    56:36
    Tomkins se teď musel mezi tyčemi činit. Po jeho zákroku se spoluhráčům podařilo vyhodit kotouč až na protější konec kluziště.
     
    56:01
    Helsinky pokračují po využité přesilovce nadále ve hře s prázdnou brankou – tentokrát ve formátu šest na pět. Hosté jsou pevně usazeni v pásmu Frölundy.
    55:11 Jordan SCHMALTZ - 2:1
     
    55:11
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Hosté snižují na rozdíl jedné trefy! Palola našel zpětnou přihrávkou od levého mantinelu na modré lajně JORDANA SCHMALTZE a jeho tečovaná střela zápěstím zaplula mimo dosah Tomkinse k levé tyči. Ještě to zřejmě bude drama! Asistence: Olli Palola.
     
    54:59
    Hosté si vyžádali oddechový čas. Garteig se po poradě u střídačky do branky už nevrátil. Helsinky zkoušejí štěstí v šesti!
     
    54:59
    Až teď se před Tomkinse prodral Palola. Přízemní rána se odrazila od Kanaďanovy rukavice.
     
    54:38
    Minuta z přesilové hry Helsinek je minulostí. Finský celek je pod tlakem ve vlastním pásmu, odkud se nedokáže přemístit na opačný konec hřiště.
     
    53:38
    Vyloučení v týmu Frölunda HC (Jan Muršak – 2 min., sekání).

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 10. Lasch (Lundqvist, Olsson), 13. Folin (Lasch, Lundqvist), 58. Lasu (Henriksson, Rosseli Olsen), 59. Lundqvist (Lasch, Olsson) – 56. Schmaltz (Palola)


    Frölunda HC: Tomkins (Rubin) – Folin, Edvinsson, Elliot, Grönlund, Johansson, Olsson, Miloševič – Friberg, Lundqvist, Muršak – Lasch, Sundström, Carlsson – Henriksson, Špaček, Rosseli Olsen – Niederbach, Lasu, Soderblom
    IFK Helsinky: Garteig (Halonen) – Schmaltz, Auvitu, Motin, Kotkansalo, Karjalainen, Ahonen, Luoto – Dyk, Broadhurst, Innala – Palola, Koivistoinen, Tallberg – Jääskaä, Paajanen, Hirvonen – Väänänen, Wirtanen, Asten

    Rozhodčí: Björk, Holm – Nilsson, Jonsson
    ocianews.com