Frisk Asker – Jastrzębie 3:7 (kon.) | Frölunda – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Växjö – TPS 4:2 (kon.)
Tappara – Skellefteå 4:2 (kon.) | Bremerhaven – Sparta 1:3 (kon.) | Zürich – Mladá Boleslav 7:3 (kon.)
Fribourg – Leksands IF 3:0 (kon.) | Bolzano – Salzburg 3:4 (po pr.) | Rungsted Seier Capital – Rouen 2:4 (kon.)
konec
Växjö Lakers
4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
TPS Turku
Úterý 12.10.2021, 18:05 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji vám za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:22:16)
     
    Máme dobojováno! Byť v závěru třetí třetiny to chvíli vypadalo, že půjdeme do prodloužení. V závěru třetího dějství nejprve snížil Eetu Liukas a necelé tři minuty před koncem řádné hrací doby skóroval Mikael Pyyhtiä. Turku se v posledních minutách hry nadechovalo k vyrovnání, ale jejich snahu utnul útočník Martin Lundberg. Švédský forvard trefou do odkryté branky TPS zpečetil vítězství svého celku. Växjö vítězí 4:2!
     
    Konec zápasu.
    59:59 M. LUNDBERG - 4:2
     
    59:59
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Ještě jedna branka, domácí hokejisté pečetí své vítězství trefou do prázdné branky! Ke kotouči se v obranném pásmu dostal nejrychleji útočník MARTIN LUNDBERG, který pohotovým výhozem trefil v poslední vteřině odkrytou klec Turku. Bez asistence.
     
    59:40
    Markus Nurmi čekal na přihrávku od svého spoluhráče v prostoru modré čáry, ale finský útočník se ke kotouči již nedostal. Do konce utkání zbývají poslední vteřiny.
     
    59:07
    Turku v poslední minutě třetí třetiny odvolalo brankáře Anttilu z jeho pracoviště a hostující hokejisté to zkouší v šesti bruslařích v poli.
     
    59:07
    Trenéři TPS Turku si berou oddechový čas na poradu a lodivod střídačky Jussi Ahokas už kreslí závěrečné pokyny svým svěřencům na svou tabuli.
     
    58:35
    Växjö se snaží usadit v útočném pásmu, ale obrana hostí byla připravená a dostává kotouč alespoň do středního pásma. Čas na vyrovnání se hostům krátí.
    57:40 PYYHTIÄ - 3:2
     
    57:40
    TPS právě vstřelilo branku!
    Máme zaděláno na pořádné drama! Hosté se znovu usadili v útočném pásmu a střílí druhou branku. Markus Nurmi šikovně posunul kotouč před branku, kde byl připravený MIKAEL PYYHTIÄ. Finský útočník nastavil svoji hokejku a nasměroval puk do sítě. Asistence: Markus Nurmi, Juuso Pärssinen.
     
    57:06
    Po komerční přestávce se vhazovalo v obranném pásmu domácího celku, který byl na buly úspěšnější. Växjö vzápětí našetřilo cenné vteřinky v pásmu TPS.
     
    56:22
    Växjö mohlo inkasovat podruhé v krátkém sledu. Juraj Slafkovský vystřelil z nebezpečné pozice, ale jeho rána neměla gólové parametry.
    55:47 LIUKAS - 3:1
     
    55:47
    TPS právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se hosté dočkali a střílí první gól v tomto utkání! Jasu přihrál na kruh, kde stál připravený EETU LIUKAS. Hostující útočník vystřelil a překvapil brankáře Ahmana svou střelou. TPS ztrácí dvě branky. Asistence: Juhani Jasu.
     
    55:00
    Anttila v posledních vteřinách předvádí skvělé zákroky! Calof přihrával v situaci dva na nikoho Holmbergovi, který nastřelil beton finského brankáře.
     
    54:11
    Peter Andersson obdržel přesnou přihrávku na modrou čáru a okamžitě vypálil! Jeho ránu Anttila bez větších obtíží zneškodnil a udržel naděje svého týmu.
     
    53:22
    Richard Gynge už číhal na útočné modré čáře, ale případný samostatný nájezd na straně domácích se nekoná, jelikož sudí signalizoval postavení mimo hru.
     
    52:18
    Po vhazování po pravici Anttily se Växjö znovu usadilo v útočném pásmu, ale hosté vzápětí přeci jen dostali kotouč alespoň do středního pásma.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 11. Josefsson (Claesson), 16. Josefsson (H. Gustafsson, Hagman), 36. Persson (Lycksell, Gynge), 60. M. Lundberg – 56. Liukas (Jasu), 58. Pyyhtiä (Nurmi, Pärssinen)


    Växjö Lakers: Åhman (Kalnins) – Andersson, Persson, Koivisto, A. Lundberg, Häman Aktell, Claesson, Vainio – Lycksell, Rosén, Gynge – G. Gustafsson, Holmberg, Calof – Hagman, Josefsson, M. Lundberg, Nilsson, H. Gustafsson, Forslund – Bernhardtz.
    TPS Turku: Anttila (Vuorio) – Viro, Rafkin, Suomi, Arell, Pulli, Kňažko, Saari – Slafkovský, Rodewald, Sandberg – Nurmi, Pärssinen, Pyyhtiä – Steenbergen, Intonen, Väisänen – Liukas, Jasu, Vainionpää.

    Rozhodčí: Magnusson, Linde – Nyqvist, Malmqvist
    thejrc.org