HC Slovan – Třinec 1:4 (kon.) | Rögle BK – SønderjyskE 8:3 (kon.) | Mannheim – Lausanne 1:3 (kon.)
Zug – Mnichov 1:6 (kon.) | Lugano – Eisbären 2:4 (kon.) | Cardiff – Rauma 3:6 (kon.)
EC-KAC – Doněck 1:2 (kon.)
konec
Adler Mannheim
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HC Lausanne
Středa 13.10.2021, 19:00 • SAP Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:35 Sinan AKDAG - 1:3
     
    57:35
    Mannheim právě vstřelil branku! SINAN AKDAG využil parádní přihrávky přes osu útočného pásma a na vzdálenější levé tyči z úhlu zamířil do odkryté sítě – 1:3! Asistence: Matthias Plachta.
    53:36 Benjamin BAUMGARTNER - 0:3
     
    53:36
    Lausanne právě vstřelilo branku! BENJAMIN BAUMGARTNER odpálil puk z obranného pásma podél osy hřiště do prázdné brány a zřejmě je hotovo! Ani přesilové hry Adleru nepomohly. Lausanne vede 3:0. Asistence: Aurélien Marti.
     
    52:16
    Před powerbreakem, který právě probíhá, nyní přišlo vyloučení a Mannheim zřejmě navíc zkusí hrát bez brankáře. Emilijus Krakauskas dostal 2 minuty – sekání.
     
    50:10
    Nigel Dawes mohl vykřesat naději, když se na pravém křídle ocitl sám, jenže jeho střela zápěstím minula vzdálenější levý horní roh sítě!
     
    47:00
    Florian Mnich se vydal za svou bránu a na chvíli tam zůstal viset, nakonec se ale včas vrátil zpět a Lausanne toho nevyužilo! Kontroverzní moment.
     
    38:26
    Benjamin Baumgartner nabral na levém křídle obrovskou rychlost a střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Florian Mnich ale předvedl skvělý semafor!
     
    37:01
    Mannheim špatně střídal a dostal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Ralf Rollinger.
     
    29:59
    Florian Elias mohl po přečkané přesilové hře soupeře vrátit Mannheim zpět do zápasu, jenže u pravé tyče brány Lorise Ubertiho nepřekonal!
    28:12 Tim BOZON - 0:2
     
    28:12
    Lausanne právě vstřelilo branku! TIM BOZON dostal pěknou přihrávku zpoza brány a po rychlém zpracování puku z blízkosti zamířil nad vyrážečkou Floriana Mnicha k levé tyči – 0:2! Asistence: Martin Gernát a Christoph Bertschy.
     
    27:53
    Thomas Larkin zbytečně fauloval ve středním pásmu a Lausanne si zahraje přesilovou hru 5 na 3! Velká šance.
     
    27:05
    Jordan Szwarz vyfasoval dvě minuty za sekání a úvodní přesilovou hru v zápase si zahraje také Lausanne.
     
    23:17
    Mark Barberio byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Mannheim si zahraje druhou přesilovou hru (0/1).
    17:31 Jiří SEKÁČ - 0:1
     
    17:31
    Lausanne právě vstřelilo branku! JIŘÍ SEKÁČ si najel před bránu na nahození z ostrého úhlu a z blízkosti puk usměrnil k levé tyči! O nedovolené bránění brankářovi se nejednalo a Lausanne tedy teď vede 1:0. Asistence: Emilijus Krakauskas.
    12:30 Fantastická práce a šance Kena Jägera během oslabení!
     
    12:30
    Ken Jäger mohl skórovat během oslabení, když na pravém křídle vybojoval puk a poté si sjel před bránu, puk ale mezi betony fantastického Floriana Mnicha zasunout nedokázal! Škoda.
     
    12:01
    Mannheim si vytvořil obrovský tlak, ze kterého pramení první přesilová hra. Vyloučen byl bek Aurélien Marti.
     
    09:12
    Florian Elias se rychle zorientoval před bránou po zablokované ráně spoluhráče od modré čáry a poté mohl skórovat z blízkosti, semafor Lorise Ubertiho byl ale proti! Další fantastický zákrok!
     
    08:08
    Tim Bozon mohl vzápětí skórovat na opačné straně ledové plochy, když se z levého křídla řítil sám na bránu, jenže Florian Mnich ho na přední tyči skvěle vychytal! Puk zůstal ve hře. Stav 0:0.
     
    07:16
    Sinan Akdag málem využil špatné rozehrávky Lausanne a následného nahození spoluhráče od modré čáry, když dobře clonil před bránou a zády k ní tečoval puk těsně vedle levé tyče brány!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 58. Akdag (Plachta) – 18. Sekáč (Krakauskas), 29. Bozon (Gernát, Bertschy), 54. Baumgartner (Marti)


    Adler Mannheim: Mnich (Tiefensee, Brückmann) – Lehtivuori, Larkin, Dziambor, Holzer, Melart, Akdag, Preto – Wohlgemuth, Desjardins, Plachta – Dawes, Szwarz, Rendulic – Bergmann, Bast, Elias – Rollinger, Klos, Tosto.
    HC Lausanne: Uberti (Stephan) – Genazzi, Barberio, Gernát, Glauser, Marti, Krueger, Victor – Kenins, Bertschy, Bozon – Sekáč, Varone, Krakauskas – Maillard, Baumgartner, Jäger – Douay, Bougro, Arnold.

    Rozhodčí: Aleksi Rantala, Lasse Kopitz. Čároví: Christopher Hurtik, Andreas Hofer

    Diváci: 4238
    ocianews.com