HC Slovan – Třinec 1:4 (kon.) | Rögle BK – SønderjyskE 8:3 (kon.) | Mannheim – Lausanne 1:3 (kon.)
Zug – Mnichov 1:6 (kon.) | Lugano – Eisbären 2:4 (kon.) | Cardiff – Rauma 3:6 (kon.)
EC-KAC – Doněck 1:2 (kon.)
konec
EV Zug
1:6 (1:1, 0:2, 0:3)
EHC Red Bull Mnichov
Středa 13.10.2021, 19:45 • Bossard Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:25
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Schütz – 2 min., nedovolené bránění).
    54:56 LINDNER - 1:6
     
    54:56
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Už jen kosmetická úprava dnešního výsledku. Do prázdné branky se trefuje ELIAS LINDNER. Asistence: Bastian Eckl.
     
    54:29
    Zug to přece jen zkusí v šesti, ale to je spíše pokus ze zoufalství!
    54:20 SCHÜTZ - 1:5
     
    54:20
    Mnichov právě vstřelil branku!
    V Zugu je definitivně vymalováno! Redmond nastřelil puk od pravého mantinelu na Hollensteina a ten ho vyrazil jen před sebe. Toho dokonale využil JUSTIN SCHÜTZ, který nadvakrát procpal puk do sítě. Asistence: Zachary Redmond, Yasin Ehliz.
     
    53:07
    Přečíslení dva na jednoho sehráli hosté skvěle! Tiffels položil obránce a naservíroval Parkesovi přihrávku před prázdnou branku, jenže Hollenstein se bleskově přesunul a předvedl fantastický zákrok!
     
    48:57
    Trestuhodně zůstal mezi kruhy volný Ortega, který ale v jasné šanci těsně minul pravou tyčku! Mnichov však pokračuje v útočném pásmu.
     
    47:43
    Vyloučení v týmu EV Zug (Lander – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:50
    Na vrchol pravého kruhu dostal nabito na ránu z první Redmond, jeho tvrdá dělovka se zastavila až o tyč!
    41:52 GOGULLA - 1:4
     
    41:52
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Tohle vypadá s domácími velmi špatně! Nahození od modré čáry z hole Redmonda tečoval před brankovištěm mimo dosah Hollensteina přesně PHILIP GOGULLA, který tak dává Red Bullu potřebný náskok! Asistence: Zachary Redmond, Frank Mauer.
     
    38:26
    Ehliz se příhodně vrátil do hry, když měli hosté puk na holi. Tím pádem dostal přihrávku do brejku, ale neměl rychlost a tak zakončil z pravého kruhu. Našel ovšem jen lapačku Hollensteina.
     
    37:10
    Na vrcholek pravého kruhu dostal skvělou přihrávku Müller, jenž se opřel do puku z první a nastřelil břevno mnichovské branky!
     
    36:20
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Ehliz – 2 min., držení).
     
    31:31
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Boyle – 2 min., hákování).
     
    30:30
    Střídání v týmu EV Zug: ze hřiště odchází Genoni, přichází Hollenstein.
    30:30 SCHÜTZ - 1:3
     
    30:30
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Dnes tedy rozhodně není den Genoniho! JUSTIN SCHÜTZ si nabruslil od pravého mantinelu blíže k brance a vyslal střelu znovu poměrně z ostrého úhlu, navíc to nebyla nikterak dobře mířená rána, ovšem švýcarský brankář nedokázal uhlídat kotouč před brankovou čárou. Asistence: Zachary Redmond.
     
    25:21
    To byla další obrovská šance! Puk na pravý kruh při přečíslení tři na dva dostal Ehliz, ale nedokázal trefit poloodkrytou branku!
    24:05 TIFFELS - 1:2
     
    24:05
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Ačkoliv do druhé třetiny nastoupil aktivněji švýcarský celek, svůj druhý slabší moment v dnešním zápase si vybral Genoni. Puk do útočného pásma zavezl FREDERIK TIFFELS, který nastřelil puk na branku z velmi ostrého úhlu, ale domácí brankář se nechal nachytat. Asistence: Yannic Seidenberg.
     
    18:38
    Na druhé straně dostal skvělou přihrávku za obranu Mnichova Lander, jehož klička na forhand Aus den Birkena nepřekvapila. Ze souboje jeden na jednoho tak vyšel lépe německý brankář.
     
    18:06
    Přece jen si ale Red Bull dokázal vytvořit šanci! Mezi kruhy zůstal volný Gogulla, který to měl ale na backhand a tak jen těsně minul levou tyčku!
     
    16:39
    Domácímu obránci přeskočil puk hůl a tak se do zakončení z mezikruží dostal Ortega! Genoni jen reflexivně dokázal vyrazit puk ramenem!
     
    16:06
    Vyloučení v týmu EV Zug (Martschini – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:12
    Vyloučení v týmu EV Zug (Herzog – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Redmond – 2 min., sekání).
     
    13:11
    Branka však platí, český útočník se může radovat z branky!
     
    13:11
    Branka domácích je reklamována hosty. Coach challenge si trenéři Mnichova vzali kvůli údajnému nedovolenému bránění brankáři.
    13:11 KOVÁŘ - 1:1
     
    13:11
    Zug právě vstřelil branku!
    Ačkoliv už po skončení přesilové hry, byla to krásná akce v podání Zugu! Přihrávku do druhé vlny dostal obránce Hansson, jenž rozhodně mohl střílet, ale místo toho nachystal chytrou přihrávkou šanci pro JANA KOVÁŘE, který trefil poloodkrytou branku. Asistence: Niklas Hansson, Dario Simion.
     
    11:57
    Na druhé straně měl obrovskou šanci Mauer, který zakončoval osamocený z pravého kruhu. Genoni ale pokus ke vzdálenější tyči dokázal zneškodnit!
     
    10:58
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Abeltshauser – 2 min., podrážení).
     
    10:02
    To byla parádní souhra! Tiffels zadovkou zpoza branky našel přesně hůl Streeta, který z první mířil z levého kruhu k bližší tyči, ovšem Genoni se tentokrát vyznamenal!
     
    07:51
    Dvakrát z mezikruží zakončoval Martschini, ale Aus den Birkem si v obou případech stihl vyjet z brankoviště a zneškodnit oba pokusy!
     
    06:56
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Hager – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:19
    Vyloučení v týmu EV Zug (Kovář – 2 min., krosček).
    02:41 ECKL - 0:1
     
    02:41
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Tato střela ale už domácího brankáře hodně zaskočila. Takové nenápadné nahození od modré čáry vyslal na branku BASTIAN ECKL a Genoni hodně podcenil tuto střelu, která skončila za jeho zády. Asistence: Filip Varejcka.

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 14. Kovář (Hansson, Simion) – 3. Eckl (Varejcka), 25. Tiffels (Seidenberg), 31. Schütz (Redmond), 42. Gogulla (Redmond, Mauer), 55. Schütz (Redmond, Ehliz), 55. Lindner (Eckl)


    EV Zug: Genoni (Hollenstein) – Stadler, Hansson, Djoos, Kreis, Gross, Schlumpf, Cadonau – Herzog, Lander, Klingberg – Simion, Kovář, Martschini – Bachofner, Müller, Suri – De Nisco, Leuenberger, Allenspach – Hofer
    EHC Red Bull Mnichov: Aus den Birken (Fiessinger) – Daubner, Blum, Seidenberg, Boyle, Abeltshauser, Redmond, MacWilliam – Ehliz, Hager, Ortega – Tiffels, Street, Parkes – Gogulla, Schütz, Mauer – Lindner, Varejcka, Eckl

    Rozhodčí: Lemelin, Tscherrig – Progin, Steenstra

    Diváci: 3 900
    thejrc.org