HC Slovan – Třinec 1:4 (kon.) | Rögle BK – SønderjyskE 8:3 (kon.) | Mannheim – Lausanne 1:3 (kon.)
Zug – Mnichov 1:6 (kon.) | Lugano – Eisbären 2:4 (kon.) | Cardiff – Rauma 3:6 (kon.)
EC-KAC – Doněck 1:2 (kon.)
konec
Cardiff Devils
3:6 (0:3, 2:2, 1:1)
Lukko Rauma
Středa 13.10.2021, 20:00 • Ice Arena Wales • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 34 – 35 (22:23:25)
     
    Je konec! Lukko Rauma nakonec poráží Cardiff 6:3. Ve třetí části za domácí stačil snížit Dupont, který vykřesal naději na dramatizaci závěrečných minut. Domácí dokonce zkusili odvolat brankáře, ale tento tah potrestal zásahem do prázdné branky Linus Nyman.
     
    Konec zápasu.
    59:18 Linus NYMAN - 3:6
     
    59:18
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají další zásah! Po protiútoku se do prázdné branky trefil LINUS NYMAN, který dovršil hattrick!
     
    58:26
    Domácí brankář už je na střídačce! Cardiff zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:26
    Hostující brankář předvedl výborný zákrok proti ráně z levé strany hrací plochy. Gólman se výborně přesunul a vyrazil kotouč k mantinelu.
     
    57:02
    Domácí brankář vyjel ven ze své klece a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Gólman Cardiffu odehrál kotouč na pravou stranu.
     
    56:20
    Register nahodil puk do útočného pásma, ale tam si nesjel nikdo v červeném. Hosté zatím bez problémů drží své dvoubrankové vedení.
     
    55:27
    Kozun si podle všeho při předchozím zákroku přivodil menší zranění v oblasti třísel. Dnešní duel podle všeho zvládne dochytat až do konce.
     
    55:10
    Domácí brankář teď předvedl hodně netradiční zákrok, který však splnil svůj účel. Kotouč se za jeho záda nedostal.
     
    53:38
    Cardiff se usadil v útočném pásmu. Domácí hokejisté většinu času kombinovali na levé straně ledové plochy, ale do zakončení se nedostali.
     
    53:04
    Po souboji za brankou hostů upadl jeden z domácích útočníků. Domácí žádali vyloučení, ale rozhodčí dávají jasně najevo, že se bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    52:40
    Domácí fanoušci nyní hlasitě skandují a ženou své oblíbence k tomu, aby v samotném závěru dnešního souboje ještě zdramatizovali duel.
     
    51:42
    Cardiff se prodral před branku finského mužstva, ale osamocený Waller bekhendem nezvedl kotouč nad beton připraveného brankáře.
     
    51:10
    Hostující střelec Linus Nyman se dostal do zakončení v útočném pásmu, ale domácí brankář jeho pokus ramenem vyrazil do ochranné sítě.
     
    50:28
    Za brankou hostujícího celku vybojoval odražený kotouč jeden z obránců ve žlutém, který puk vyhodil do středního pásma. Na jeho pobídku si nikdo nesjel.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních dvacet minut. Domácí hokejistů vrhají už prakticky všechny své síly do útoku.
     
    49:24
    Finský celek se znovu dostal před branku domácího Cardiffu, jenže nikdo ve žlutém nedokázal zakončit. Obrana soupeře hraje pozorně.
    48:56 DUPONT - 3:5
     
    48:56
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Domácí celek se znovu dočkal snížení! Hostující brankář totiž vyrazil dělovku od mantinelu jen před sebe a dorážející BRODIE DUPONT bekhendem sklepl puk do sítě! Asistence: Matt Register, Brendan Mikkelson.
     
    48:28
    Další nahození směřovalo do levého rohu, kde se k puku dostal Davies, jenže bekhendovou přihrávkou mezi kruhy znovu odevzdal kotouč soupeři.
     
    48:00
    Cardiff se dostal do útočného pásma po pravém křídle. Register si po návratu z trestné lavice dal dlouhé střídání, ale puk už neudržel.
     
    47:22
    Domácí v plném počtu.
     
    47:00
    Až nyní musel domácí brankář zasahovat. Sraženou střelu od modré čáry viděl skvěle a ukryl puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    46:26
    Přihrávka z pravé strany putovala mezi kruhy, nicméně tam už nebyl nikdo ve žlutém dresu. Domácí Cardiff se vyhozením osvobozuje.
     
    46:10
    Hosté se usadili v útočném pásmu a hledají si prostor pro zakončení. Kvarteto domácích hokejistů se zatím skvěle pohybuje.
     
    45:22
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Register – 2 min., podrážení).
     
    45:20
    Až nyní se hra po delší době přerušuje. Pokus hostů o dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru skončil zakázaným uvolněním.
     
    44:25
    Ani další akce neskončila přihrávkou do střelecké pozice. Místo toho putoval kotouč jen do rohu ledové plochy, kde kralovala defenziva.
     
    44:06
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Hokejisté domácího celku se sice tlačí do útoku, jenže jejich akce většinou zbrzdí nepřesná přihrávka.
     
    43:27
    Korkka vybojoval puk v rohu obranného pásma a bekhendem jej vyhodil do pásma středního. Tam se k němu ale nedostal nikdo ze spoluhráčů.
     
    43:10
    Další akce domácího celku už vypadala na zakázané uvolnění, ale čárový rozhodčí nakonec ukázal, že se pískat nebude.
     
    42:36
    Hráči finského celku uklidňují hru kombinací v obranném pásmu. Nikdo v červeném dresu Cardiffu rozehrávku neatakuje. Třetí část se rozjíždí v pomalém tempu.
     
    42:10
    Cardiff se dostal z obranného pásma a po levém křídle se dostal do pásma útočného. Hráči v červeném se ale do nebezpečné pozice nedostali.
     
    41:41
    Laitinen si sjel mezi kruhy, odkud pálil zápěstím. Jeho ránu ale brankář Cardiffu viděl a bez problémů puk schoval do lapačky.
     
    41:23
    Hostující brankář musel znovu zasahovat. Gólman Raumy si dal pozor na ránu z levé strany a schoval kotouč do lapačky.
     
    40:37
    Cardiff se usadil v útočném pásmu, nicméně nikdo v červeném se nedostal do zakončení. Obrana finského mužstva nyní byla hodně důrazná.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Finský celek se ihned vydal do útoku, ale akce Raumy skončila nepřesnou přihrávkou před branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 25 – 12
     
    Druhá třetina končí! Po druhé části mohou být nadále spokojenější hosté! Ve druhé třetině se totiž dvakrát prosadil Linus Nyman. Za domácí sice skórovali Register a Waller, ale defenziva celku z Walesu nefunguje. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:5.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Pooley vybojoval kotouč za brankou Cardiffu, ale už nedokázal přesně přihrát na někoho ze svých spoluhráčů. Domácí se do brejku nedostali.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:34
    Hosté uklidňují hru rozehrávkou v obranném pásmu. Nikdo v červeném dresu Cardiffu teď akci soupeře neatakuje. Druhá část se spíše dohrává.
     
    38:10
    Cardiff se hnal do útoku středem ledové plochy, nicméně akce skončila u prvního zadáka ve žlutém dresu. Obrana Raumy už znovu působí hodně pevně.
     
    37:41
    Waller se dostal do útočného pásma, ale obránce jej vynikající poziční hrou odstavil někam k mantinelu, odkud už domácí kanonýr nezakončil.
     
    37:12
    Hosté opět hrají ve velké pohodě. Finský celek se po pravé straně dostal do střelecké pozice, ale nikdo ve žlutém branku neohrozil.
    36:31 L. NYMAN - 2:5
     
    36:31
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Hosté dokázali udeřit ve chvíli, kdy tlak domácího celku sílil! Finský celek se dostal do přečíslení. Na přihrávku před branku si sjel LINUS NYMAN a pohotově překonal přesouvajícího se brankáře! Asistence: Mikko Petman, Scott Pooley.
     
    36:05
    Joshua Waller se tentokrát po levé straně dostal do útočného pásma, kde si puk navedl do střelecké pozice, ale zamířil mimo branku.
     
    35:29
    Po delší době musel do akce domácí brankář, který si našel skulinku ve výhledu a schoval do lapačky zakončení z pravé strany útočného pásma.
     
    35:10
    Cardiff se znovu dostal do útočného pásma, nicméně nikdo v červeném tentokrát branku finského celku neohrozil. Duel má nyní alespoň náboj.
    34:17 Joshua WALLER - 2:4
     
    34:17
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Domácí celek využívá přesilovku a snižuje na rozdíl pouhých dvou branek! Přihrávku na levý kruh dostal JOSHUA WALLER a švihem zápěstím rozjásal domácí fanoušky! Asistence: Brendan Mikkelson.
     
    34:03
    Celek z Walesu už znovu kombinuje v útočném pásmu. Zakončení od modré čáry ale mířilo mimo branku finského mužstva. Tato přesilovka ale není vůbec špatná.
     
    33:30
    Cardiff se dokonce dostal do zajímavé šance. Osamocený hráč ale z předbrankového prostoru trestuhodně vůbec netrefil branku.
     
    33:06
    Domácí se během přesilovky usadili v útočném pásmu, kde se ale nikdo v červeném dresu nedostává do zakončení. Obrana finského celku je důrazná.
     
    32:38
    Vyloučení v týmu Lukko Rauma (Korkka – 2 min., podrážení).
     
    32:03
    Matt Register vybojoval kotouč za brankou finského celku, odkud jej následně bekhendem vyhodil do středního pásma.
     
    31:32
    Hosté se v obranném pásmu dostali ke kotouči, který vyhodili bekhendem ven ze třetiny. Domácímu Cardiffu ale narostla křídla.
    30:58 REGISTER - 1:4
     
    30:58
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Domácí Cardiff se nakonec také dočkal vytoužené branky! MATT REGISTER si sjel na přihrávku do útočného pásma, připravil si pozici a vymetl horní roh! Asistence: Joshua Waller.
    30:29 POOLEY - 0:4
     
    30:29
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává čtvrtou branku! Finský celek se v přesilovce usadil v útočném pásmu, kde se do zakončení dostal SCOTT POOLEY a překonal brankáře! Asistence: Linus Nyman.
     
    30:10
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Cox – 2 min., krosček).
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby. Ve druhé části ale sledujeme o něco opatrnější hokej s minimem šancí na vstřelení branky.
     
    29:05
    Hosté v plném počtu.
     
    29:00
    Znovu se hokejistům finského celku podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry za klec domácího Cardiffu. Tato přesilovka domácím moc nevychází.
     
    28:20
    Domácí se dostali do útočného pásma, ale dělovka od modré čáry branku soupeře neohrozila. Zadáci ve žlutém tak vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    27:05
    Vyloučení v týmu Lukko Rauma (Paivaranta – 2 min., sekání).
     
    26:19
    Register se po pravém křídle prosmýkl do obrovské šance, kdy jel sám na brankáře, ale posunul si puk daleko před sebe a vůbec nezakončil!
     
    26:03
    Hakulinen nahodil puk ze středního pásma za branku Cardiffu, jenže nikdo ve žlutém dresu za jeho pobídkou nepokračoval v pohybu.
     
    25:26
    Hostující gólman si znovu poradil s nepříjemnou střelou od modré čáry a jednoduše schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    25:10
    Nyman si podél hrazení vybruslil mezi kruhy, odkud zkusil zakončení zápěstím, jenže jeho projektil postrádal lepší přesnost.
     
    24:45
    Hosté se usadili v útočném pásmu, kde kombinovali hlavně na levé straně u mantinelu. Nikdo ve žlutém si nakonec netroufl na zakončení.
     
    24:19
    Hostující brankář Jukuri musel zasahovat proti dělovce od modré čáry. Brankář finského celku kotouč dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    23:41
    Korkka se dostal do útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend a zakončil. Jeho projektil ale vůbec nemířil mezi tři tyče domácí branky.
     
    23:15
    Hosté uklidňují hru kombinací v obranném pásmu. Finský celek se v úvodu druhé části nikam netlačí a je si vědom svého náskoku.
     
    22:51
    Reid vybojoval kotouč v rohu obranného pásma a bekhendem puk vyhodil do bezpečí. Defenziva Cardiffu zatím hraje velmi dobře.
     
    22:15
    Hosté se až nyní poprvé ve druhé části dostali do útočného pásma, kde se ale nikdo ve žlutém dresu nedostal až do zakončení.
     
    21:10
    Hosté se z tlaku Cardiffu vymanili jen díky vyhození kotouče odrazem o mantinel. Domácí vlétli do druhé části dnešního souboje jako velká voda.
     
    20:34
    Domácí si v úvodu druhé části vytvořili zajímavý tlak, který vygradoval v dělovku z prostoru mezi kruhy. Pozorný brankář si připsal snadný zákrok betonem.
     
    20:10
    Cardiff se dostal do útočného pásma hned v úvodu druhé části, ale zakončení kolem obránce prolétlo mimo branku Raumy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:55.
     
    Střely na branku: 10 – 10
     
    První třetina končí! O osudu utkání je po dvaceti minutách prakticky rozhodnuto! Favorizovaný finský celek totiž během první části předvedl výborný výkon. V 7. minutě poslal hosty do vedení Linus Nyman. Na jeho zásah navázal za dvacet devět sekund Jeremi Tammela. V 18. minutě pak ještě přidal třetí branku Harri Kainulainen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:24
    Po delší době se Cardiff dostal do útočného pásma, jenže bekhendový projektil z pravé strany byl sice netradičním řešením, ale úspěch nepřinesl.
     
    18:10
    Hosté se znovu usadili v útočném pásmu, kde to opět zavánělo nedovoleným zákrokem jednoho z domácích hráčů. Sudí byl nyní milosrdný.
    17:44 Harri KAINULAINEN - 0:3
     
    17:44
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a ještě před koncem první třetiny přidávají třetí branku! Na přihrávku před branku si sjel HARRI KAINULAINEN, který vymíchal i brankáře!
     
    17:10
    Domácí vybojovali kotouč v rohu obranného pásma a bez váhání jej vyhodili až za soupeřovu klec. Oba trenéři posílají na led čerstvé hráče.
     
    16:18
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Register – 2 min., krosček).
     
    16:02
    Register na modré čáře neodehrál kotouč do bezpečí. Hosté se tak znovu usadili v útočném pásmu, kde si postupně hledají prostor ke střele.
     
    15:06
    Tammela si dobře pokryl kotouč, ustál následný náraz domácího hráče a protečoval puk do bezpečí. Finský celek má duel pod kontrolou.
     
    14:26
    Duel si zatím užívají také fanoušci domácího celku, kteří i přes nepříznivý stav hlasitě skandují a ženou své oblíbence do útoku.
     
    14:00
    Hosté uklidňují rozehrávku za svou brankou. Nikdo v červeném dresu Cardiffu obránce finského mužstva nedostává pod tlak.
     
    13:35
    Mattila zavezl puk po levé straně do útočného pásma, pěknou kličkou se zbavil obránce, jenže zakončení forhendem se mu vůbec nepovedlo.
     
    13:00
    Domácí brankář si připsal další povedený zákrok. Tentokrát se rychle přesunul ke své levé tyči a zastavil mezi betony ránu od mantinelu.
     
    12:44
    Domácí v plném počtu.
     
    12:03
    Domácí se znovu z tlaku soupeře osvobozují vyhozením puku do středního pásma. Unavení hokejisté Cardiffu alespoň stačili vystřídat.
     
    11:26
    Pro domácí se rýsoval zajímavý protiútok. Na přihrávku mezi kruhy si sjížděl Dixon, ale v klíčovou chvíli vůbec netrefil kotouč.
     
    11:10
    Linus Nyman si sjel pro kotouč do obranného pásma, poslal prudkou přihrávku na levou stranu, ale jeho spoluhráč se k puku nedostal.
     
    10:26
    Finský celek dostává soupeře pod obrovský tlak. Hokejisté ve žlutém jsou všude prakticky o krok dříve a získávají odražené kotouče.
     
    10:00
    Domácí vybojovali kotouč v obranném pásmu a jednoduše jej vyhodili přes celé kluziště. Zakázané uvolnění se tentokrát nepíská.
     
    09:12
    Finský celek se znovu dostal do útočného pásma. Prudkou přihrávku na brankoviště přikryl domácí brankář svou lapačkou.
     
    08:45
    Linus Nyman projel po levém křídle do útočného pásma, ale zakončením z ostrého úhlu daroval brankáři opravdu snadný zákrok.
     
    08:15
    Hosté hrají po povedené pasáži ve velké pohodě. Rauma do utkání vstoupila skvěle a nadále se tlačí do útočného pásma.
     
    07:19
    Branka po dlouhém zkoumání záznamu skutečně platí!
     
    07:19
    Celá situace se ještě zkoumá na videu!
    07:19 TAMMELA - 0:2
     
    07:19
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Hostující celek bleskově přidává i druhou branku! Po vyhraném vhazování se díky důrazu u přední tyče prosadil JEREMI TAMMELA! Asistence: Julius Mattila.
     
    07:06
    Domácí se ihned po obdržení úvodní branky znovu vydali do útočného pásma se snahou o rychlou odpověď. Zadáci Raumy však puk získali.
    06:50 NYMAN - 0:1
     
    06:50
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Hostující celek otevírá skóre dnešního souboje! První ránu z pravého kruhu vyrazil domácí brankář jen před sebe a dojíždějící LINUS NYMAN dorazil puk do sítě! Asistence: Scott Pooley.
     
    06:34
    Register bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, jenže k němu přistoupili hned dva zadáci ve žlutém, kteří jej čistě odstavili od puku.
     
    06:10
    Hosté se dostali do útočného pásma, nicméně nikdo ve žlutém tentokrát ani nepřihrál do blízkosti branky domácího Cardiffu.
     
    05:24
    Laitinen si najel na přihrávku na levou stranu ledové plochy, dostal se s pukem před branku soupeře, nicméně bekhendem nepřizvedl puk nad beton brankáře.
     
    05:03
    Hosté se tlačili do rychlého protiútoku, nicméně přihrávka na modrou čáru byla příliš prudká a kotouč získal obránce v červeném dresu.
     
    04:32
    Hosté v plném počtu.
     
    04:05
    Domácí se opět usadili v útočném pásmu, nicméně nikdo v červeném nyní nedokázal zakončit. Vstup Cardiffu do utkání je ale velmi sympatický.
     
    03:26
    Register dostal nabito na modrou čáru, odkud vyslal tvrdou ránu příklepem, ale hostující brankář jeho pokus schoval do lapačky.
     
    03:00
    Hosté se v obranném pásmu dostali k odraženému kotouči a bez problémů jej dokázali vyhodit přes celé kluziště za branku domácího Cardiffu.
     
    02:32
    Vyloučení v týmu Lukko Rauma (Nyman – 2 min., podrážení).
     
    02:02
    Cardiff se vydal do útoku středem ledové plochy. Nahození do útočného pásma srazil jeden z obránců finského mužstva mimo ledovou plochu.
     
    01:49
    Domácí brankář musel znovu zasahovat. Tentokrát střelu z pravé strany útočného pásma vykopl betonem do rohu kluziště.
     
    01:30
    Hosté zaútočili výpadem po levém křídle. Jejich akce ale neměla dlouhého trvání. Domácí zadáci se stáhli před svou klec.
     
    00:26
    Hned v úvodu musel domácí brankář zasahovat. Bez problémů si poradil se zakončením z levé strany ledové plochy a schoval puk do lapačky.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Proti finskému celku ale Cardiff rozhodně není v dnešním duelu favoritem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Domácí budou hrát v červeném, zatímco hosté obléknou žlutou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Cardiff Devils: Kozun (Carruth) – Richardson, Register, Mikkelson, O´Connor, Louis, Batch – Reid, Dixon, Crandall – Sanford, Lammon, Cox – Davies, Dupont, Waller – Harewood, Valdix

    Lukko Rauma: Jukuri (Lehtinen) – Abt, Ervasti, Nyman, Pietila, Laitinen, Korkka, Gronlund – Nyman, Hakulinen, Pooley – Sakkinen, Paivarinta, Petman – Suni, Kainulainen, Yitalo – Markkula, Mattila, Tammela.
     
    Cardiff Devils

    Cardiff Devils, celek z britských ostrovů, už má naopak jisté, že do další fáze Ligy mistrů nepostoupí. Po pěti kolech má na svém kontě jen tři body a hrozivé skóre 8:20. V Lize mistrů dokázal na svém ledě přehrát Laussane. Zbylé duely pro něj ale končily debaklem. V domácí soutěži zatím odehrál jen dva zápasy, ve kterých získal tři body.
     
    Lukko Rauma

    Hostující Lukko Rauma je finský celek. Po pěti odehraných duelech má jistý postup do další fáze Ligy mistrů. Na svém kontě má totiž jedenáct bodů a stále může s Mannheimem bojovat o první místo v tabulce skupiny C. Ve finské lize má po dvanácti kolech šestnáct bodů a drží sedmou pozici. O víkendu doma padla 1:2 s týmem Sport.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Ligy mistrů mezi Cardiff Devils a Lukko Rauma.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 31. Register (Waller), 35. Waller (Mikkelson), 49. Dupont (Register, Mikkelson) – 7. Nyman (Pooley), 8. Tammela (Mattila), 18. Kainulainen, 31. Pooley (Nyman), 37. L. Nyman (Petman, Pooley), 60. L. Nyman


    Cardiff Devils: Kozun (Carruth) – Richardson, Register, Mikkelson, O´Connor, Louis, Batch – Reid, Dixon, Crandall – Sanford, Lammon, Cox – Davies, Dupont, Waller – Harewood, Valdix
    Lukko Rauma: Jukuri (Lehtinen) – Abt, Ervasti, Nyman, Pietila, Laitinen, Korkka, Gronlund – Nyman, Hakulinen, Pooley – Sakkinen, Paivarinta, Petman – Suni, Kainulainen, Yitalo – Markkula, Mattila, Tammela
    ocianews.com