Jekatěrinburg – Soči 4:5 (0:1 po s.n.) | Jaroslavl – Čerepovec 2:1 (po pr.) | Omsk – Barys 4:1 (kon.)
CSKA Moskva – Chabarovsk 1:5 (kon.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 5:3 (kon.) | Viťaz – N.Novgorod 1:3 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Torpedo Nižnij Novgorod
Středa 13.10.2021, 18:30 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andy Miele – 2 min., krosček).
     
    53:50
    Po čistém zákroku Marka Marina se jal zbytečně oplácet Fjodor Malychin. Jsou z toho dvě minuty za hrubost. Něco, co Viťaz za aktuální situace rozhodně nepotřebuje.
    51:51 Ivan ČECHOVIČ - 1:3
     
    51:51
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nižnij Novgorod přidává v krátkém sledu další trefu a je blízko vítězství! IVAN ČECHOVIČ přebruslil na levé straně Borodkina a křižnou ranou zamířil nad Ježovovo rameno do vzdálenějšího horního růžku branky. Asistence: Georgij Mišarin a Theodor Lennström.
    50:50 Ilja FEDOTOV - 1:2
     
    50:50
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí skóre! Mark Marin se zbavil protihráče na levé straně a našel krátkou zpětnou přihrávkou před brankou ILJU FEDOTOVA, který v pádu překonal Ježova! Asistence: Mark Marin.
     
    49:36
    Hosté si nepohlídali Mira Aaltonena, před kterým se po delším pasu otevřela na levém křídle dálnice. Tichomirov jeho prudkou ránu vyrazil betony.
     
    45:25
    Další vzrušení v domácím brankovišti! Marek Hrivík přihrával zpoza branky a kotouč se od Ježova kutálel jen kousek před brankovou čárou. Slovenský forvard mezitím obkroužil branku a plácl do puku u levé tyče. Domácí brankář vložil do jeho zakončení ruku a uchránil Viťaz od inkasovaného gólu!
     
    45:05
    Torpedo se radovalo z vedení, ale jen chviličku! Po střele Čechoviče z pravé strany vypadl puk Ježovovi z lapačky mezi betony. Andy Miele poté dorážel do branky, dříve ale bylo pískáno.
     
    43:50
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Kirill Ljamin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:50
    Další rychlá akce Novgorodu! Andy Miele našel kolmicí zprava na vrcholku levého kruhu Antona Šenfelda. Jeho střelu zbrzdil nohou Valtteri Kemiläinen, a tak měl Ilja Ježov nakonec vcelku snadnou práci.
    39:16 Kenny AGOSTINO - 1:1
     
    39:16
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Damir Musin nezachytil kotouč na modré čáře a hosté se dostali do úniku dvou na jednoho. Žafjarov předložil z pravé strany puk před branku KENNYMU AGOSTINOVI a ten zacílil k odkryté levé tyči. Ježov se přemístit nestačil. Asistence: Damir Žafjarov a Andy Miele.
    35:15 Valtteri KEMILÄINEN - 1:0
     
    35:15
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí tým využívá přesilovou hru a jde do vedení! VALTTERI KEMILÄINEN si povyjel od modré čáry blíže k mezikruží a zápěstím vystřelil. Kotouč skončil až za překvapeným Tichomirovem. Tomu clonil ve výhledu vlastní spoluhráč, konkrétně Mark Marin. Asistence: Miro Aaltonen.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Zijat Pajgin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:42
    V krátkém sledu zasahoval dvakrát Andrej Tichomirov! Poté, co vyrazil píchnutí Daniela Audetteho, musel vytěsnit i sraženou bombu Damira Musina z mezikruží.
     
    33:05
    Valtteri Kemiläinen se hezkou stahovačkou zbavil Theodora Lennströma a švihem z pravé strany vypálil. Andrej Tichomirov byl na svém místě a puk podržel.
     
    30:15
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Damir Musin – 2 min., podrážení).
     
    29:08
    Michail Smolin znovu zahrozil ve vlastním oslabení. Nabral rychlost na levém křídle a bekhendem mířil do lapačky Tichomirova. Hra pokračovala, neboť mu kotouč vypadl, a došlo ke srážce, kterou odskákal Ivan Čechovič.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vjačeslav Leščenko – 2 min., podrážení).
     
    26:10
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Danil Verjajev – 2 min., sekání).
     
    17:44
    Vjačeslav Leščenko se dostal do úniku po pravé straně. Kotouč si pak navedl na střed a mířil do horní části branky, Tichomirov ale vyrazil puk lapačkou vedle pravé tyčky.
     
    11:29
    Damir Žafjarov posunul po levé straně puk na Kennyho Agostina. Jeho technické zakončení z bezprostřední blízkosti skončilo za vzdálenější pravou tyčí. Nutno říci, že Ježov dostatečně zmenšil střelecký úhel.
     
    09:50
    V oslabení ujel sám na branku Michail Smolin! Bekhendovým zakončením ale Tichomirova nepřekonal, hostující gólman zasáhl u levé tyče vyrážečkou.
     
    09:35
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ildar Šiksatdarov – 2 min., podrážení).
     
    03:25
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andrej Belevič – 2 min., držení).
     
    02:53
    Za Tichomirovem zvonila po křižné Ojamäkiho střele z levé strany tyčka! Na druhé straně musel Ježov vyrážet pokus z prostoru mezi kruhy lapačkou.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 36. Kemiläinen (M. Aaltonen) – 40. Agostino (Žafjarov, Miele), 51. Ilja Fedotov (Marin), 52. Čechovič (Mišarin, Lennström)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Kloberdanec) – Jegor Voronkov, Kemiläinen, K. Ljamin (A), Viktor Antipin, Borodkin, D. Musin, Rydčenko – Indrašis, M. Aaltonen (A), Ojamäki – Jaremčuk, Audette, V. Leščenko – Malychin (C), V. Popov, Smolin – Šiksatdarov, I. Zinčenko, Arkalov – Nesterov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Murygin) – J. Martynov, Pajgin (A), M. Fedotov, Lennström, Mišarin, M. Orlov, Marin – Žafjarov (A), Miele, Agostino – Čechovič, Hrivík, Šenfeld (C) – Ilja Fedotov, A. Michejev, Gončaruk – Varnakov, Belevič, Verjajev.

    Rozhodčí: Bělov, Romasko – Zacharenkov, Parikov

    Diváci: 500
    thejrc.org