Tampa – Pittsburgh 2:6 (kon.) | Vegas – Seattle 4:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
2:6 (0:0, 0:2, 2:4)
Pittsburgh Penguins
Středa 13.10.2021, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:11 Bryan RUST - 2:6
     
    58:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Těžko říct, na co si teď lodivod střídačky Bolts hraje. Další odvolání gólmana vede pouze k tomu, že Pittsburgh přidá šestý gól a konečný výsledek bude mít mnohem strašidelnější podobu. Nedá se očekávat, že by Tampa usilovala o postup z divoké karty, pokud by ale k takovému scénáři došlo, i inkasované góly mohou hrát svou roli. Zřejmě posledním střelcem zápasu bude BRYAN RUST. Bez asistence.
    57:35 Evan RODRIGUES - 2:5
     
    57:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Do prázdné klece se znovu trefuje Pittsburgh, tentokrát však EVAN RODRIGUES. Tak trochu zadarmo se dostane na listinu střelců. Bolts možná až zbytečně často sahají ke hře bez Vasilevského. Asistence: John Marino.
    56:49 Alex KILLORN - 2:4
     
    56:49
    Tampa právě vstřelila branku!
    S trefami se roztrhl pytel. Svůj zářez na pažbu přidává i ALEX KILLORN, který využil perfektního pasu Stevena Stamkose. Z mezikruží pak prostřelil Tristana Jarryho, když zamířil přesně mezi betony. Asistence: Steven Stamkos a Anthony Cirelli.
    54:53 Teddy BLUEGER - 1:4
     
    54:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Na modré čáře váhal Steven Stamkos a kapitánův nedoraz hravě trestá TEDDY BLUEGER, který pláchnul s pukem a zasáhl klec bez odvolaného brankáře Andreje Vasilevského. Jestli do této chvíle někdo pochyboval nad vítězstvím Pittsburghu, nyní by už měl být resultát zcela jasný. Asistence: Kris Letang.
    54:23 Anthony CIRELLI - 1:3
     
    54:23
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts se risk alespoň částečně vyplácí. Před brankou skvěle tečoval Hedmanovu ránu ANTHONY CIRELLI, a když už nic jiného, alespoň zbavuje Tristana Jarryho čistého konta. Navíc se může pyšnit titulem prvního střelce Tampy Bay v této sezoně, byť k bodům zřejmě nepřispěje. Asistence: Victor Hedman a Steven Stamkos.
     
    53:57
    No a pozor! Tampa po komerční pauze vyzkouší hru bez brankáře. Málokdy se stane, aby tým šest minut před koncem a za stavu 0:3 poslal do pole šest hráčů.
    51:32 Dominik SIMON - 0:3
     
    51:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je hotovo. Velmi šikovně a hlavně lišácky to udělal DOMINIK SIMON. Otočil se s pukem u pravého mantinelu a jemným nahozením naprosto šokoval Andreje Vasilevského, který přes trojku projíždějících hráčů vůbec nic neviděl a kotouč zaregistroval až v síti. Černá pryž mu prošla mezi nohama a Pens vedou už 0:3. Takový výsledek se obrací jen těžko. Asistence: Kris Letang a Brock McGinn.
     
    36:09
    Tampa Bay špatně střídala. Trest pro příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Pat Maroon.
     
    32:56
    Tentokrát se ale Tampa dočká možnosti ke snížení. Danton Heinen podrážel a odsedí dvě minuty.
    24:11 Brian BOYLE - 0:2
     
    24:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté pokračují v dominantní jízdě. Perfektní přihrávku za obranu poslal Sam Lafferty a BRIAN BOYLE dál píše svou letošní pohádku, kdy si po roční přestávce dokázal vybojovat smlouvu a nyní také dává svůj premiérový gól tohoto ročníku. Zachoval chladnou hlavu a proti jednomu z nejlepších gólmanů planety zvolil jednoduché řešení v podobě rány mezi betony. Asistence: Sam Lafferty a Drew O'Connor.
    20:12 Danton HEINEN - 0:1
     
    20:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Trvalo to 12 vteřin a Penguins vedou. Strašidelná rozehrávka Andreje Vasilevského se stala kořistí Jeffa Cartera, který puk dále posunul na DANTONA HEINENA. Jeho pohotová střela zaplula do poloodkryté klece a otevírá skóre tohoto utkání. Andrej Vasilevskij by si mohl klidně nárokovat druhou asistenci, tato trefa jde jednoznačně za ním. Asistence: Jeff Carter.
     
    12:25
    Brankáře Vasilevského se snažil vymíchat Evan Rodrigues, k dvojité dorážce ještě sáhnul Jeff Carter, ale Penguins se zatím nedaří zužitkovat velké šance.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 55. Cirelli (Hedman, Stamkos), 57. Killorn (Stamkos, Cirelli) – 21. D. Heinen (J. Carter), 25. Boyle (Lafferty, D. O'Connor), 52. D. Simon (Letang, B. McGinn), 55. Blueger (Letang), 58. Rodrigues (Marino), 59. Rust


    Tampa Bay Lightning: Andrej Vasilevskij (B. Elliott) – Hedman, Rutta, McDonagh, Černák, Sergačjov, Bogosian – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Stamkos – M. Joseph, Colton, Perry – Maroon, Bellemare, Raddysh.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang, M. Pettersson, Marino, Friedman, Ruhwedel – D. Heinen, J. Carter, Rust – Zucker, Rodrigues, Kasperi Kapanen – B. McGinn, Teddy Blueger, D. Simon – D. O'Connor, B. Boyle, Lafferty.

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Flemington, Suchánek

    Diváci: 19092
    ocianews.com