Kladno – Plzeň 2:4 (kon.) | Liberec – K. Vary 5:3 (kon.) | Kobra – Jihlava 1:15 (kon.)
Vítkovice – Poruba 3:1 (kon.) | Hvězda Praha – HC Litvínov 3:2 (po pr.) | Havířov – Třinec 1:7 (kon.)
Mountfield HK – Tábor 4:3 (kon.) | Motor ČB – Havlíčkův Brod 3:2 (kon.) | Slavia – Sparta 4:5 (kon.)
Pardubice – Technika Brno 11:1 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Přerov – Vsetín 7:3 (kon.)
PZ Kladno – Mladá Boleslav 1:9 (kon.) | Chomutov – Třemošná 8:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Zlín 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
HC Tábor
Čtvrtek 14.10.2021, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek „malého pátku“, jak se říká, a někdy příště se budu u hradeckého hokeje těšit opět na počtenou! (20:13:30)
     
    Ještě mírné emoce mezi hráči v závěru, ale u soutoku dvou řek je dobojováno! Drama ve třetí třetině nakonec zvládl vítězně Hradec, který se dnes s Táborem ale oproti očekávání výrazně natrápil. Hosté ve třetí třetině bojovali a dlouho se nemohli dostat na rozdíl jedné branky. To se povedlo paradoxně až ve vlastním oslabení, kde skóroval z trestného střílení Adam Kofroň. V závěru už ale Jihočechům čas nezbýval a Hradec tak vyhrál těsně 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Navíc je to pro ně nyní velmi komplikované, neboť vyhodili chybně na icing a Mountfield by již tohle drama měl zvládnout.
     
    59:33
    Hostům už času zbývá velmi málo, k herní variantě 6 na 5 ale stále nesáhli.
     
    59:09
    Hradec vyváží a tlačí puk do oblouku, kde ho může zašlápnout u mantinelu.
     
    58:38
    Hosté zvládli první část: držet pásmo, zatím však stále hrají s gólmanem v kase.
     
    57:56
    Hradec ale stále dohrává přesilovou hru a drží útočné pásmo. Dá se očekávat, že při srovnání počtu hráčů na ledě a držení puku hosty dojde k powerplay.
     
    57:26
    Tábor právě vstřelil branku!
    K němu se rozjel ADAM KOFROŇ a je z toho nakonec branka! Hostující útočník si roztáhl Kasala a procpal puk za brankovou lajnou mezi jeho betony – 4:3!
     
    57:26
    Propad hradecké obrany chtěl vytrestat Kofroň a Filip Žaba tohle musel řešit jednoznačným hákováním. Za faul v úniku nařizuje rozhodčí trestné střílení!
     
    56:14
    Vyloučení Tábora znamená zřejmě definitivní razítko na výhru Hradce. Provází ho však velké protesty, kouč Matušík se zlobí na hlavního rozhodčího za dříve neodpískané fauly domácích. Tak či tak, na trestnou jde za podrážení Dominik Fábera (TAB) a Lvi jsou třem bodům blízko.
     
    55:06
    Poslední pětiminutovku otevřeli domácí v útočném pásmu, kde i tráví v posledních chvílích velké množství času. Kohouti se nedostávají ani do šancí, které by mohly znamenat snížení.
     
    54:15
    Novotný přihrál na hranici brankoviště pro Sílu a Maňas proti jeho pokusu předvedl zákrok, puk ale neměl stoprocentně pod kontrolou a Síla to zkusil podruhé. To již hostující gólman držel puk v lapačce a přerušil.
     
    53:40
    Eremiáš zvolil opět samostatný průnik do útočného pásma a už chtěl střílet, ale v poslední chvíli mu to znemožnil Burda.
     
    52:55
    Kupka nevymýšlel nic složitého, od modré jenom napálil kotouč na branku a Kasal musel přerušit hru. Tábor tak vybojoval vhazování.
     
    52:13
    Šindelář se znovu tlačil do zakončení po nebojácném průniku, ale byl vytlačen z ideálního střeleckého úhlu, což mělo za následek nepřesné zakončení.
     
    51:16
    U vyhozeného kotouče byl sice rychleji Síla, ale proti Kofroňovi v souboji neuspěl. Každopádně se za chvíli vrátí Bezpalec na led a bude se hrát 5 na 5.
     
    50:36
    Polovina přesilové hry je pryč a hosté stále neopustili pásmo. Kasala ostřelují ze všech možných světových stran, na branku ale nešel ani jeden pokus.
     
    49:32
    Jenže jej čistil až moc. Za hrubost dostává dvě minuty, Tábor tak má důležitou přesilovku.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Vencl (Hora), 8. Klíma, 26. Žaba (Král), 33. Pavič (Novotný) – 26. Špánek (Bůžek), 36. Eremiáš (Šindelář, Kupka), 58. Kofroň (TS)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Bezpalec, Samek – Pavlík, Vítek, Vencl (C), Síla, Hora, Klíma, Král, Šinkovský, Novotný
    HC Tábor: Maňas (Tesař) – Bůžek, Shaklein, Šťastný, Cícha (C), Ondřej, Šíma – Šindelář (A), Kofroň, Špánek, Kupka, J. Pospíchal, Fábera, Klatovský, P. Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok (A)

    Rozhodčí: Vepřovský – Řezníček, Hájková
    ocianews.com