Kladno – Plzeň 2:4 (kon.) | Liberec – K. Vary 5:3 (kon.) | Kobra – Jihlava 1:15 (kon.)
Vítkovice – Poruba 3:1 (kon.) | Hvězda Praha – HC Litvínov 3:2 (po pr.) | Havířov – Třinec 1:7 (kon.)
Mountfield HK – Tábor 4:3 (kon.) | Motor ČB – Havlíčkův Brod 3:2 (kon.) | Slavia – Sparta 4:5 (kon.)
Pardubice – Technika Brno 11:1 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Přerov – Vsetín 7:3 (kon.)
PZ Kladno – Mladá Boleslav 1:9 (kon.) | Chomutov – Třemošná 8:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Zlín 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
HC Tábor
Čtvrtek 14.10.2021, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z podzimního Hradce Králové! Při pohledu na tabulku nás čeká v ČPP Aréně papírově poměrně jednoznačný zápas, ale zdání může kolikrát dost klamat. Pod Bílou věž, k lídrovi Skupiny Střed v dorostenecké extralize, přijede tým z opačného konce, což platí jak o tabulce, tak i částečně o geografické poloze.

    Tábor z osmi utkání vyhrál jenom jedno v derby s Motorem (5:4), se skóre 15:36 a třemi body mu patří 10. místo, devátá Technika je o tři body výše. Hradec oproti svému soupeři nasbíral o 18 bodů více a bodově je na tom nejlépe z celé ligy společně s Libercem, Jihlavou a Vítkovicemi.

    V ČPP Aréně se začíná v 17:15, příjemnou zábavu!
     
    -18
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Bezpalec, Samek – Pavlík, Vítek, Vencl (C), Síla, Hora, Klíma, Král, Šinkovský, Novotný

    Hockey Club Tábor: Maňas (Tesař) – Bůžek, Shaklein, Šťastný, Cícha (C), Ondřej, Šíma – Šindelář (A), Kofroň, Špánek, Kupka, J. Pospíchal, Fábera, Klatovský, P. Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok (A)

    Rozhodčí: Vepřovský – Řezníček, Hájková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Duel v Hradci začíná, úvodní buly vyhrál Hradec a hned rozjíždí útočné kombinace. V tomhle zápase je ohromným favoritem.
     
    00:32
    Fábera přebral kotouč na pravém křídle a z první hledal spoluhráče na modré, jenže tam byla hradecká letka v přesile a bez problémů přebrala puk zpátky.
     
    01:05
    Souboj o kotouč ve středním pásmu vyhráli Táborští a těsně před prostřídáním sestavy vyhodili kotouč až za Kasalovu branku.
     
    01:46
    K nahození z levé strany se tlačil Šinkovský, Bůžek jej ale dobře zpracovával a nepustil na puk. Ten nakonec sebral až brankář hostí, Jan Maňas.
     
    02:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se ujímá brzkého vedení v utkání! Ačkoliv byli domácí při přechodu do útoku v poměrové situaci 2 na 3, Tomáš Hora dokázal zpoza kasy nabrat puk a nahrát na JANA VENCLA v předbrankovém prostoru. Domácí kapitán se otočil a z jedničky prostřelil Maňase – 1:0! Asistence: Tomáš Hora.
     
    03:06
    Hradečtí pokračují i nadále ve hře před klecí Kohoutů a Jihočeši se do utkání dostávají velmi těžko.
     
    03:49
    Pavlík objel Šindeláře a na vlastní modré posouval kotouč pro spoluhráče. Hora však teprve na led naskakoval a nemohl přebrat puk, proto se ke slovu dostali hosté. Střela Eremiáše z mezikruží byla ale zastavena.
     
    04:53
    Král byl jako první na puku na levém kruhu a střílel někam na úroveň vyrážečky hostujícího gólmana, ten si připsal poněkud snadnější zákrok.
     
    05:29
    Rychlá kombinace útočné formace Východočechů skončila při přechodu do útočného pásma, kdy Novotný poslal na pravou stranu hodně nepovedenou přihrávku a pro Tábor to byl snadný zisk kotouče.
     
    06:18
    Po dlouhé době přichází přerušení hry. Domácí šli do herní situace 3 na 2, Pavič byl však rozjetý tak rychle, že to skončilo ofsajdovým postavením Hradce.
     
    06:38
    Hora zvolil při snaze vyhodit puk poněkud nešťastné řešení a vyhazoval středem, kde byl prvním hráčem Pospíchal. Otočka s pukem mu ale trvala příliš dlouho a k zakončení ani nedošlo.
     
    07:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi vedou o dvě branky již na konci osmé minuty! JIŘÍ KLÍMA předvedl nejprve po nástupu na led pěkný průhyb hole, kotouč byl ale zablokován. I tak se domácí útočník dostal k puku, projel až před Maňase a zakončil bekhendem nad jeho rameno – 2:0! Bez asistence.
     
    08:04
    Ihned po vyhraném buly se dostali Táborští okamžitě dopředu a Kasal vyjížděl proti střele Špánka, ta pouze olízla bližší tyč domácí branky!
     
    08:29
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Pospíchal – 2 min., podrážení).
     
    08:52
    Král si klepl o přihrávku v přesilovce na pravý kruh a bez přípravy pálil, Maňas se ale stihl přesunout již předtím a jenom nastavil kotouči lapačku.
     
    09:26
    Mountfield drží stále puk v útočném pásmu a Tábor ještě nevyhodil. Na to konto přišla další nahrávka krosem, Horovi se však teč nepovedla dle představ.
     
    09:35
    Posléze tak hosté vyhodili, zanedlouho však měli škodnou v revíru. Bezpalec přes clonícího hráče na kruhu střílel, Maňas přerušil hru.
     
    10:25
    Žaba v samotném závěru přesilovky při přebírání puku upadl, čehož využil Šindelář a okamžitě vyhodil za branku Kasala. Mezitím na led naskakuje Pospíchal a hrajeme v plném počtu.
     
    11:13
    Tábor začal výrazně více dostupovat hradecké hráče při rozehře a hned je to znát. Lvi se sami dostali pod tlak, až Šindelář s Kupkou měli situaci 2 na 1. Kupka však místo očekávané nahrávky střílel sám a Kasal si připsal další zákrok!
     
    11:35
    Druhá akce hostů v jednom střídání ale byla už o poznání zajímavější. Eremiáš nasadil do brejku na pravém křídle a dostal se až před Kasala, kterého si sice rozhýbal, místo odkryté branky ale napálil jenom tyč!
     
    12:56
    Kohouti výrazně zlepšili pohyb, což přineslo i zajímavé herní situace z jejich strany. Ani jedna však zatím neskončila gólem.
     
    13:22
    Teď však vyhodili jenom na zakázané uvolnění, což dává možnost Hradci poslat na led novou pětku.
     
    13:29
    Po vyhraném buly napřáhl na modré Pavič a švihem poslal kotouč na branku, tečovaná střela skončila na břevně Maňasovy kasy!
     
    14:12
    Eremiáš při snaze dostat puk ze středního pásma za branku Hradce trefil jenom brusle Žaby, domácí tak rychle otočili hru. A právě Žaba mohl slavit třetí branku, tyč táborské branky ale byla proti!
     
    14:50
    Síla si najížděl do zakončení z pravé strany a čekal na pohyb Maňase. Jenže ten nepřišel a následovala tak střela doprostřed branky, která hostujícího gólmana nepřekvapila.
     
    15:27
    Fábera vyměnil post se Šímou a nechal mu prostor pro střelu, kterou ale srazil do plexiskla dobruslující obránce Hradce.
     
    16:12
    Tábor je v závěru třetiny možná i malinko aktivnější tým. Domácí se trápí zejména v otázce přechodu do útoku, kde vyrábí celkem často ofsajdy.
     
    16:42
    Přihrávka od Samka jenom Sílovi prosvištěla podél bruslí a skončila až na zakázaném uvolnění. Poslední minuty se domácím dvakrát příliš nedaří.
     
    18:08
    Dlouhé obléhání táborské branky nebylo pro domácí úspěšné a hosté vyhazují jenom do středního pásma, zároveň narychlo střídají alespoň část lajny.
     
    18:46
    Maňas nepodržel ve výstroji vysoké nahození, čímž lehce překvapil Fáberu. Hra každopádně pokračovala před táborskou kasou, Hradec z toho ale nic nezískal.
     
    19:28
    Do konce třetiny zbývá zhruba půlminuta a je pravděpodobné, že už žádnou branku v první třetině neuvidíme.
     
    19:52
    Tak to i bude, jedna z posledních možností na útok skončila nepřesnou přihrávkou na pravé křídlo, kde sprintoval Vítek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byl dle očekávání Hradec aktivnějším celkem a zejména díky povedenému startu do utkání vede po 20 minutách o dvě branky. Ty padly v rozmezí šesti minut, nejprve se ve třetí minutě trefil Jan Vencl, na což v čase 7:43 navázal Jiří Klíma. Tábor od té doby výrazně zlepšil pohyb, začal mnohem více napadat hradeckou rozehrávku a vytvořil si několik zajímavých šancí, v té největší ale klička Eremiáše před gólmanem skončila jenom na tyči.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Hradec sice vyhrál úvodní buly ve druhé třetině, ale také vyhodil přímo na zakázané uvolnění. Tudíž se hra stěhuje před Kasala.
     
    20:29
    Pro hosty byla smůla, že Šindelář, který byl zcela nepokryt na útočné modré, si dlouhou přihrávku lépe nezpracoval. Jinak by jel sám na kasu s ohromným náskokem.
     
    21:16
    Z dobré práce Cíchy těžil mezi kruhy Bůžek, který přes clonící beky střílel, Kasal vytáhl do vzduchu lapačku a efektně puk zkrotil.
     
    21:39
    Klatovský se až překvapivě snadno dostal do zakončení z levého kruhu přes tři hráče, Kasal betonem vyrazil před sebe. Následně došlo k posunutí branky.
     
    22:20
    Hradečtí hokejisté si zřejmě zaplatili prodlouženou jízdu, neboť Tábor na startu druhé třetiny předvádí slušný kolotoč a vytváří si další a další šance. Zatím je to stále však o dvě branky.
     
    23:05
    Cícha se natahoval po odraženém kotouči mezi kruhy, měl jej však ale na dlouhou hůl a nedokázal jej postrčit blíže brance.
     
    23:39
    Až po dobrých dvou minutách jízdy domácí vystoupili a převeleli hru zpátky před branku Maňase, kde sice nešli ani do zakončení, ale alespoň prostřídali hráče.
     
    24:38
    Eremiáš podél modré nahrál na Šímu, který se do toho z první opřel a Kasal musel kotouč kontrolovat. Vyrazil jenom před sebe, o úklid puku se postarali jeho spoluhráči.
     
    25:29
    Kupka převzal ve středním pásmu přihrávku a směřoval si to přímo mezi dva obránce, kteří jej však zastavili a otočili hru.
     
    25:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    V útočném pásmu během druhé třetiny sice strávil v součtu Hradec asi tak půl minuty, na třetí branku to však stačí! Král postrčil na levé křídlo pro FILIPA ŽABU, který si nebráněn dojel až na levý kruh a mezi betony propálil Maňase – 3:0! Asistence: Lukáš Král.
     
    25:56
    Tábor právě vstřelil branku!
    Tábor je však za svůj výkon ve druhé třetině odměněn kontaktní brankou! Bůžek získal kotouč na středovém kruhu a všiml si rozjetého ADAMA ŠPÁNKA, který se dvěma skluzy dostal za obranu. Kasal na tuhle střelu neměl nárok, to byl přesný vingl – 3:1! Asistence: Jakub Bůžek.
     
    26:50
    Jan Kasal (MHK) byl u puku později než jeho soupeř a hůl se tak stala prostředkem pro podrážení. Proto přichází dvě minuty, trest odpyká Hora.
     
    27:20
    První část oslabení ale Hradec zvládl dobře, vyvezl puk až za branku a dokázal jej tam chvíli udržet.
     
    27:45
    Prudké nahození směřující k brance Hradce raději Kasal přikryl lapačkou a přerušil hru. Početní výhoda se však hostům moc nedaří.
     
    28:22
    Shaklein na modré dával až moc riskantní přihrávku, která ve finále nevyšla. Domácí tak snadno vyvezli puk a oslabení pravděpodobně bez potíží ubrání.
     
    29:15
    Martin Šťastný (TAB) se vracel do obrany a podrazil rychlejšího Vencla u mantinelu. Také už za to míří na trestnou lavici.
     
    29:35
    První střídání Hradci v přesilové hře nevyšlo. Sice dlouho držel pásmo, bylo to ale bez střely na branku a Tábor posléze vyhodil.
     
    30:19
    Hora z levého kruhu trefil jenom blokujícího Cíchu, hosté pak získali puk a situaci 2 na 2 vyřešili jenom vyhozením ke Kasalovi.
     
    31:15
    Přesilovka Lvů je pryč, hrajeme tak znovu 5 na 5.
     
    32:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává necelou minutu po skončení přesilovky čtvrtou branku a byla to další střela z kategorie povedených. DAVID PAVIČ si nabruslil na modré, počkal si na přihrávku od Novotného a poslal pumelici, která zapadla přesně nad rameno gólmana Maňase – 4:1! Asistence: Adam Novotný.
     
    32:49
    Po vyhraném buly se do toho na levém kruhu opřel Král a Maňasovi propadl puk přes lapačku, hostující střídačka si ale určitě oddychla, když se kotouč stočil nakonec mimo tři tyče!
     
    34:35
    Velká chyba v rozehře a sám na branku šel hostující Klatovský, jenže mezitím byl dostižen a pod tlakem napálil puk jenom do hrudi domácího brankáře!
     
    35:09
    Tábor právě vstřelil branku!
    Tábor přidává druhou branku a ještě rozhodně nic nebalí! Na levém kruhu se po rychlé kombinaci ocitl osamocen MAREK EREMIÁŠ, který vystřelil a vypadalo to, že si Kasal připíše zákrok. Puk ale byl stále ve hře a dostal se až za jeho záda – 4:2! Asistence: Filip Šindelář, David Kupka.
     
    36:38
    Klíma nadvakrát nedokázal poslat kotouč na branku a přišel o něj, Kohouti ale z toho více nezískali. To se povedlo až v dalším střídání, kdy už nasazoval Ondřej do úniku, ale byl zastaven čárovým kvůli ofsajdu.
     
    37:37
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pavič – 2 min., sekání).
     
    37:53
    Eremiášovi se nepovedla rozehrávka podél modré a Síla toho využil na výpad, který ale skončil na protější lajně. I tak však domácí v pohodě brání táborskou početní výhodu.
     
    38:46
    Další vyhození, jsme zhruba za polovinou hostující početní výhody.
     
    39:04
    Poslední minutu druhé třetiny otevřel zakončením Kofroň, Kasal pevně drží kotouč v lapačce a přerušuje hru.
     
    39:28
    Jakub Bůžek (TAB) zbytečnou klukovinou ukončuje Táborským přesilovku. Po ohromném závaru, kdy Kasal udržel puk před brankovou čárou u tyče, najel hostující obránce k rozhodčímu a začal divoce gestikulovat o krosčeku. Nejenže nic nezískal, ale také slízl dvojku na nesportovní chování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla celkem čtyři trefy a Tábor hraje pod Bílou věží hodně slušné utkání. Na startu druhé dvacky byl jednoznačně lepším týmem, přehrával Hradec, jenže také jako první inkasoval z hole Filipa Žaby. Rychle však reagoval díky Adamu Špánkovi a bylo to o dvě branky, což i tak zůstalo. A to i přes to, že museli reagovat na čtvrtou branku Hradce, to zařídil Marek Eremiáš.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Ve třetí třetině dohrávají Hradečtí přesilovou hru po vyloučení Bůžka, třetinu zahájili kombinací za vlastní brankou.
     
    40:29
    Král dostal těsnou přihrávku před přesunujícího se Maňase, v malém prostoru ale nedokázal píchnout puk za gólmana hostí, tohle byla poměrně velká šance!
     
    41:33
    Počty hráčů na ledě se srovnaly, Hradec si hned vybojoval vhazování po pravici Maňase.
     
    41:58
    Eremiáš získal puk na levém kruhu v útočném pásmu a rychle vracel pod sebe do druhé vlny, jenže se mu to nepovedlo a puk převzali domácí hráči.
     
    42:33
    Pospíchal obtěžoval velmi dlouho Žabu, až mu nakonec kotouč vzal a šel s ním do střely. Představoval si ale lepší zakončení, takhle to nasměroval jenom po ledě do betonu Kasala.
     
    43:33
    Střídání Lvů bylo takové všeljaké, rozhodčí ale žádný prohřešek v nadměrném počtu hráčů na ledě neshledali. Proto hra pokračuje dále a Šindelář s Eremiášem navíc ujeli 2 na 1, jenže Eremiášovi v klíčové chvíli před střelou kotouč uskočil!
     
    44:39
    Král zůstal naprosto sám před brankou a mohl si vybrat řešení situace. Chtěl to však dohrát až do prázdné, proto posouval puk vedle sebe na spoluhráče, který byl obsazený a ke střele se nedostal!
     
    45:32
    Novotný se kličkou zbavil protihráče před sebou a zůstal viset sám na levém kruhu. Taktéž se očekávala střela, místo toho však přišla krosová přihrávka na pravý kruh, kde si to obránci Tábora pokryli.
     
    46:29
    Další dlouhá pasáž bez přerušení hry, Pavlík podržel hru za brankou a Šinkovský se mu nabídl z druhé vlny. Dobře ale hru četl Cícha, puk převzal a vyvezl pryč.
     
    47:06
    Šťastný zůstal na modré a kotouč, který směřoval k jeho holi, jednoduše nastřelil na klec. Nebylo to však přesné a pokus rozduněl jenom zadní hrazení.
     
    48:13
    Domácí průběh utkání relativně kontrolují. Kohouti se do žádných větších šancí příliš nedostávají, na ledě favorita se ale prezentují parádním výkonem.
     
    48:54
    Podél prken bruslil Vencl a klepal si o přihrávku, kotouč byl sražen na táborskou střídačku, z čehož tak plyne přerušení hry.
     
    49:32
    Tábor mohl posledních 10 minut pěkně zdramatizovat! Ohromnou rychlost nabral Šindelář a projel až do zakončení, které mu však nesedlo a skončilo jenom ve výstroji Kasala. Následně se nepěkně srazil s mantinelem, zatímco Bezpalec čistil prostor před brankou.
     
    49:32
    Jenže jej čistil až moc. Za hrubost dostává dvě minuty, Tábor tak má důležitou přesilovku.
     
    50:36
    Polovina přesilové hry je pryč a hosté stále neopustili pásmo. Kasala ostřelují ze všech možných světových stran, na branku ale nešel ani jeden pokus.
     
    51:16
    U vyhozeného kotouče byl sice rychleji Síla, ale proti Kofroňovi v souboji neuspěl. Každopádně se za chvíli vrátí Bezpalec na led a bude se hrát 5 na 5.
     
    52:13
    Šindelář se znovu tlačil do zakončení po nebojácném průniku, ale byl vytlačen z ideálního střeleckého úhlu, což mělo za následek nepřesné zakončení.
     
    52:55
    Kupka nevymýšlel nic složitého, od modré jenom napálil kotouč na branku a Kasal musel přerušit hru. Tábor tak vybojoval vhazování.
     
    53:40
    Eremiáš zvolil opět samostatný průnik do útočného pásma a už chtěl střílet, ale v poslední chvíli mu to znemožnil Burda.
     
    54:15
    Novotný přihrál na hranici brankoviště pro Sílu a Maňas proti jeho pokusu předvedl zákrok, puk ale neměl stoprocentně pod kontrolou a Síla to zkusil podruhé. To již hostující gólman držel puk v lapačce a přerušil.
     
    55:06
    Poslední pětiminutovku otevřeli domácí v útočném pásmu, kde i tráví v posledních chvílích velké množství času. Kohouti se nedostávají ani do šancí, které by mohly znamenat snížení.
     
    56:14
    Vyloučení Tábora znamená zřejmě definitivní razítko na výhru Hradce. Provází ho však velké protesty, kouč Matušík se zlobí na hlavního rozhodčího za dříve neodpískané fauly domácích. Tak či tak, na trestnou jde za podrážení Dominik Fábera (TAB) a Lvi jsou třem bodům blízko.
     
    57:26
    Propad hradecké obrany chtěl vytrestat Kofroň a Filip Žaba tohle musel řešit jednoznačným hákováním. Za faul v úniku nařizuje rozhodčí trestné střílení!
     
    57:26
    Tábor právě vstřelil branku!
    K němu se rozjel ADAM KOFROŇ a je z toho nakonec branka! Hostující útočník si roztáhl Kasala a procpal puk za brankovou lajnou mezi jeho betony – 4:3!
     
    57:56
    Hradec ale stále dohrává přesilovou hru a drží útočné pásmo. Dá se očekávat, že při srovnání počtu hráčů na ledě a držení puku hosty dojde k powerplay.
     
    58:38
    Hosté zvládli první část: držet pásmo, zatím však stále hrají s gólmanem v kase.
     
    59:09
    Hradec vyváží a tlačí puk do oblouku, kde ho může zašlápnout u mantinelu.
     
    59:33
    Hostům už času zbývá velmi málo, k herní variantě 6 na 5 ale stále nesáhli.
     
    59:46
    Navíc je to pro ně nyní velmi komplikované, neboť vyhodili chybně na icing a Mountfield by již tohle drama měl zvládnout.
     
    Konec zápasu.
     
    Ještě mírné emoce mezi hráči v závěru, ale u soutoku dvou řek je dobojováno! Drama ve třetí třetině nakonec zvládl vítězně Hradec, který se dnes s Táborem ale oproti očekávání výrazně natrápil. Hosté ve třetí třetině bojovali a dlouho se nemohli dostat na rozdíl jedné branky. To se povedlo paradoxně až ve vlastním oslabení, kde skóroval z trestného střílení Adam Kofroň. V závěru už ale Jihočechům čas nezbýval a Hradec tak vyhrál těsně 4:3.
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek „malého pátku“, jak se říká, a někdy příště se budu u hradeckého hokeje těšit opět na počtenou! (20:13:30)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Vencl (Hora), 8. Klíma, 26. Žaba (Král), 33. Pavič (Novotný) – 26. Špánek (Bůžek), 36. Eremiáš (Šindelář, Kupka), 58. Kofroň (TS)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Bezpalec, Samek – Pavlík, Vítek, Vencl (C), Síla, Hora, Klíma, Král, Šinkovský, Novotný
    HC Tábor: Maňas (Tesař) – Bůžek, Shaklein, Šťastný, Cícha (C), Ondřej, Šíma – Šindelář (A), Kofroň, Špánek, Kupka, J. Pospíchal, Fábera, Klatovský, P. Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok (A)

    Rozhodčí: Vepřovský – Řezníček, Hájková
    thejrc.org