Třinec – Pardubice 2:3 (2:3 po s.n.) | Zlín – Sparta 1:4 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 15.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:07
    Kevin Klíma inkasoval od Lukáše Kováře nepříjemný zásah, vítkovický bek tak bude pykat za krosček.
     
    48:17
    Křižnou dělovku Filipa Pavlíka Dolejš vyrazil před sebe a Lukáši Cingelovi chyběl při dorážce jen kousek k tomu, aby slavil úspěch!
     
    46:35
    Komerční přestávka je v plném proudu, mezitím usedá Lukáš Krenželok na trestnou lavici. Tam si odpočine dvě minuty za předchozí hákování, Východočechy čeká početní převaha.
     
    44:01
    V přečíslení dvou na jednoho na sebe vzal střelu Jan Bernovský, Lukeš byl však připraven a vyrazil ji lapačkou před sebe. A zasáhnout dokázal také proti dalšímu pokusu hostí!
    41:48 Aleš JERGL - 4:2
     
    41:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá branka v hostující síti, Hradec už vede o dva góly! Už pokus Jordanna Perreta po objetí branky byl nebezpečný, z úspěšné trefy se nakonec chvíli nato radoval ALEŠ JERGL. Ten měl u pravého kruhu úplně volnou cestu k bráně a vystřelil slušnou bombou k delší tyči – 4:2. Bez asistence.
     
    37:10
    Ahti Oksanen útočil na hattrick, zleva ale tentokrát přestřelil horní tyč.
    36:28 Ahti OKSANEN - 3:2
     
    36:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán, Mountfield se raduje ze třetí trefy! Nahrávka šla AHTIMU OKSANENOVI sice na brusle, hradecký útočník si ji ale šikovně přikopl dopředu a najednou byl před Dolejšem úplně sám. Prostor využil k přesné střele na vyrážečku – 3:2. Asistence: Christophe Lalancette, Kelly Klíma.
     
    34:17
    Podrážením se provinili hradecký Kelly Klíma i vítkovický Lukáš Krenželok, oba obdrželi shodně dvě trestné minuty. Po komerční přestávce se tak bude pokračovat v počtu čtyři na čtyři.
     
    31:06
    Petr Fridrich si při obcházení protihráče nepohlídal svou hokejku, která vyletěla až do obličeje hradeckého hráče a Fridrich tak vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl. Další přesilovka pro domácí!
    26:39 Radek SMOLEŇÁK - 2:2
     
    26:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle byla poměrně rychlá akce, Mountfield přesilovku využívá a máme srovnáno! Po buly sice domácí přišli o kotouč, dobrým napadáním ho ale získali zpět. Přes několik hráčů se puk dostal až k RADKU SMOLEŇÁKOVI, který usměrnil nastřelení Aleše Jergla přímo do sítě – 2:2. Asistence: Aleš Jergl, Graeme McCormack.
     
    26:22
    A bude se muset ohánět i po komerční pauze, protože Mountfield si zahraje první přesilovku utkání. Na trestnou lavici byl za držení poslán Patrik Koch.
     
    26:07
    Hradečtí fanoušci se postupně více a více probouzejí a mají k tomu důvod – probudili se totiž i hráči a na Dolejše teď sypou jednu střelu za druhou, vítkovická obrana se má co ohánět!
    24:36 Ahti OKSANEN - 1:2
     
    24:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na druhý pokus už to ale AHTIMU OKSANENOVI vyšlo a Hradec se dostává Vítkovicím na dostřel! Kotouč skákal mezikružím a východočeská sedmnáctka natáhla hokejku vysoko ke stropu a neposedný puk napálila v solidní dělovce do horní části hostující svatyně – 1:2. Asistence: Lukáš Cingel, Radek Smoleňák.
     
    22:20
    McCormackovo nahození tečovala dokonce dvojice jeho spoluhráčů, kotouč však nakonec pouze proskákal vedle pravé tyčky!
    09:59 Marek KALUS - 0:2
     
    09:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zdá se, že Vítkovice definitivně zapomenuly na minulý debakl, protože dnes už vedou o dvě branky! Tentokrát využili hosté chyby v hradecké rozehrávce a Radovan Bondra nahrával před bránu úplně volnému MARKU KALUSOVI, který z voleje trefil prázdné místo kolem přesunujícího se gólmana – 0:2. Asistence: Radovan Bondra.
     
    09:12
    Tohle vypadalo nebezpečně pro změnu na druhé straně! Střela od modré totiž rovněž letěla mimo bránu, na poslední chvíli do ní ale jeden z útočníku vložil hokejku a Dolejš byl rád, že zasáhl levým betonem!
     
    08:42
    Střela Lukáše Kováře šla sice mimo tři tyče, od zadního mantinelu se ale odrazila so Lukešova betonu a východočeský muž v masce měl co dělat, aby si sám nesrazil hrací předmět do sítě!
    07:12 Jan BERNOVSKÝ - 0:1
     
    07:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z nenápadné akce jdou Vítkovice do vedení! JAN BERNOVSKÝ sjel po pravé straně až téměř k brankové lajně a přestože už byl v poměrně velkém úhlu, dokázal umístit kotouč přesně nad Lukešovo rameno. Puk se sice z brány rychle odrazil ven, rozhodčí ale celou situaci dobře viděl – 0:1. Asistence: Petr Chlán, Josef Krejsa.
     
    03:51
    Teď už se ale Štěpán Lukeš musel vytáhnout se zákrokem! Vladimír Svačina totiž zachytil domácí rozehrávku a naskytl se mu prostor na pravém kruhu. Ten využil k ráně na teploměr, kterou Lukeš udržel před brankovou lajnou.
     
    01:40
    Po chybce v hradecké bráně jel sám na bránu Petr Fridrich, stíhaný domácím hokejistou ale neměl tolik klidu na zakončení a Štěpán Lukeš jeho střelu vykryl!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 25. Oksanen (Cingel, Smoleňák), 27. Smoleňák (Jergl, McCormack), 37. Oksanen (Lalancette, Kelly Klíma), 42. Jergl – 8. Bernovský (Chlán, J. Krejsa), 10. M. Kalus (R. Bondra)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Kalina, Šalda – Oksanen, Cingel, Smoleňák (C) – Orsava, Lalancette, Lev (A) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Stezka) – R. Polák (C), Plášil, Gewiese, Galvinš, Machů, P. Koch, L. Kovář – Roberts Bukarts, Marosz, L. Krenželok (A) – Svačina, J. Hruška (A), Fridrich – M. Kalus, Dej, R. Bondra – J. Krejsa, Chlán, Bernovský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 3 587
    ocianews.com