Zlín – Vítkovice 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 6:5 (1:0 po s.n.) | Kladno – Pardubice 1:4 (kon.)
Havířov – Liberec 2:4 (kon.) | HC Litvínov – Motor ČB 4:1 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Chomutov – Salzburg 2:1 (kon.) | Slavia – Plzeň 0:4 (kon.) | Jihlava – K. Vary 1:6 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 1:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 15.10.2021, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 10. kolo
Partner:
     
    Doslova a do písmene platí, že je dobojováno. Salcburk ve druhém venkovním utkání sezóny ve třetí třetině srovnal, ale domácí nakonec zápas přece jen urvali zásluhou důrazu David Černého, který dostal puk do hostující branky po vlastní střele. (19:54:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tuček si poradil se střelou zblízka a nyní dostali domácí puk do středního pásma, což je přiblížilo výrazně první tříbodové výhře sezóny.
     
    59:34
    Piráti zdrželi soupeře v jeho pásmu jen chvíli a dokonce ohrozili i prázdnou branku, ale ze strany minuli. Hosté se rychle vrátili do útoku a domácí se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:07
    Salcburk držel po buly útočné pásmo, ale nahození od modré skončilo na hokejce Döringa, který vyhodil až k brance Salcburku.
     
    58:43
    Domácí drželi několik vteřin Salcburk v jeho obranném pásmu, ale hosté v šesti nakonec vjeli do pásma, kde se dostali i ke střele, se kterou si ale Tuček poradil. Po následné strkanici před domácí brankou si hostující trenéři vyžádali oddechový čas.
     
    57:49
    Wolf spěchá na střídačku, hosté se budou snažit vyrovnat v šesti.
     
    57:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Stárka neproměněná příležitost mrzet nemusí, i když po ní schoval hlavu do dlaní. DAVID ČERNÝ krátce nato vjel po pravém křídle do pásma a střílel na bližší tyč. Napoprvé neuspěl, ale nakonec možná i zpoza brankové čáry odrazem o gólmana dostal puk do branky. Asistence: Tomáš Vyroubal.
     
    56:55
    Nahození Salcburku vyrazil Tuček před sebe, kde neuspěl jeden z hostujících útočníků s dorážkou. Hned z protiútoku jel sám na Wolfa Stárek, jenže nedal.
     
    55:57
    Kotouč nyní sice létá z jedné strany na druhou, ale kloudnější akce není k vidění ani na jedné straně.
     
    54:26
    Po levé straně se dral do zakončení Černý, ale trefil jen boční síť. Poté přišlo nahození od modré, ale chomutovská teč skončila jen zadním mantinelu. Po této akci dostali hosté puk ze svého obranného pásma.
     
    53:58
    Domácí teď dvakrát překonali útočnou modrou jen nahozením na Wolfa, kde byli pokaždé první hosté.
     
    52:59
    Při tlaku Salcburku dostal Rafalski puk do pravého kruhu, odkud pálil na branku. Tuček jeho ostrou ránu vytěsnil ramenem nad branku.
     
    52:04
    Další přestupek Pirátů proti pravidlům. Tentokrát ofsajd.
     
    50:51
    Icing Pirátů.
     
    50:26
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Jenže tam sebral puk MAXIMILIAN KIRCHEBNER, který se prokličkoval až do útočného pásma, kde vystřelil z vrcholu levého kruhu a překonal poprvé v utkání doposud bezchybného Tučka. Bez asistence.
     
    50:18
    Lítý boj o puk v rohu po pravici Tučka vyhráli nakonec domácí, kteří posunuli puk do středního pásma.
     
    48:40
    Salcburk se rychle vymanil z defenzivy, jenže Sumpfova rána jen vyprášila Tučkův beton. Následně se hosté dopustili dalšího ofsajdu, po němž se před Wolfa prodral Jurak, avšak bekhendem znovu neuspěl.
     
    47:35
    Piráti vyhráli buly ve středním pásmu a hnali se dopředu. Vyroubal našel od pravého mantinelu přesným pasem před brankou volného Černého. Puk jeho hole se otřel o tyčku a skončil mimo kluzistě.
     
    47:26
    Red Bull znovu nezvládl přechod útočné modré, takže je mu odpískán další ofsajd.
     
    47:01
    Ofsajd Salcburku.
     
    46:45
    Brzy po gólmanově zákroku domácí obrana sebrala puk a posunula do směrem k útočné modré, kde Adam přebruslil obránce, jenže neměl dostatek klidu na zakončení, takže nakonec skončil v brance místo puku, který přeletěl břevno.
     
    46:27
    Po útoku Pirátů se Salcburk nastěhoval před Tučka, ale ten vyrazil Weberův pokus od modré do bezpečí.
     
    44:29
    Salcburk opět nezužitkoval dvě velké šance na vyrovnání. Macknerův únik na poslední chvíli zmařil Svoboda, který se jako první z Pirátů vrátil a sekl do Macknerovy hokejky v rámci pravidel. Hosté však udrželi pásmo a Hübner zakončoval z vrcholu brankoviště tečí nahození od modré. Tuček se na čáře roztáhl a nepustil puk do sítě.
     
    43:58
    Piráti se usazovali v pásmu, jenže obráncovi na modré puk přeskočil do středního pásma, takže ofsajd také na straně Chomutova.
     
    43:28
    Hry se rychle vrátila před Wolfa, odkud hosté vyhodili tak, že domácí bek mohl puk v poklidu dobruslit, takže se nemohlo jednat o icing.
     
    43:04
    Domácí jsou v úvodu třetího dějství aktivnější, i když teď salcburská defenziva sebrala chomutovskou přihrávku zpoza branky. Hosté spěchali do útoku, ale zastavil je ofsajd.
     
    41:51
    Po buly před Wolfem zakončoval Jurak bekhendem zblízka jen do hrudi gólmana Red Bullu.
     
    41:41
    Domácí se dostávali do situace dva na nikoho, jenže Vostiňákův bekhend směřoval k brance místo na volného spoluhráče, takže se hostující obrana stihla vrátit a domácí se k nebezpečnému ohrožení branky nedostali.
     
    41:00
    Jako první musel zasahovat Wolf, který vyrazil Vyroubalovu střelu před sebe, kde vznikla mela, poníž dorážel Šilar, ale hostující gólman navýšení ztráty svého týmu nedovolil.
     
    40:35
    Na každé straně proběhla jedna útočná akce, ovšem ani jeden z týmů se nedostal do zakončení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Obraz hry se ve druhé třetině příliš nezměnil. Salcburk je i nadále aktivnější a častěji nastěhovaný v útočném pásmu, jenže zatím se mu nedaří střelecky. V prostředním dějství Bürgelt ve vyložené šanci přestřelil odkrytou domácí branku. Třetí hrací období začne přibližně v 19:23.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Salcburk dobře napadá, takže nepouští Piráty od jejich branky, ale domácí naopak nepouští hosty ke střelbě, neboť mají puk na hokejkách.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:20
    Viditelně unavení bránící Piráti nechali vyjet Vinzense z rohu do střelecké pozice a následně mu dali prostor i na dorážku poté, co Tuček vyrazil jeho první ránu před sebe. Domácí gólman uspěl i napodruhé a už puk ukryl ve výstroji, aby mohli spoluhráči vystřídat. Splnil tak pokyn jednoho z trenérů, aby domácí přerušili hru.
     
    37:37
    Piráti defenzivu zvládli, avšak následně vyhodili jen na zakázané uvolnění, takže se vhazuje před Tučkem.
     
    37:03
    Hosté se dostali do situaci dva na jednoho, jenže Kerber se na levé straně natahoval po přihrávce zprava marně, takže kotouč skončil v rohu po pravici Tučka.
     
    36:45
    Severočeši si pohlídali přihrávku zpoza brány do slotu a hned se vydali k Wolfově brance. Byl z toho náznak přečíslení tři na dva, jenže Černý se dostal na levé straně hodně do úhlu, takže Wolf neměl příliš práce jeho pokus ukrýt v lapačce.
     
    36:14
    Sumpf se na ose útočného pásma před Tučka neprokličkoval, následnou protiakci Pirátů zastavil ofsajd.
     
    35:14
    V rohu po pravici Wolfa sice vybojovali puk Salcburští, ale domácí obrana si na druhé straně pohlídala postup Sinna, takže naopak mohl kupředu pelášit Adam. S jeho ránou z pravé strany si ale Wolf bez potíží poradil a přerušil hru.
     
    33:31
    Po buly na chvíli útočili domácí, jenže Red Bull získal ve svém obranném pásmu puk a nakonec se dostal do přečíslení tři na jednoho, v němž to na sebe vzal Stiegler, který nikomu nepřihrál, ovšem z levého kruhu mířil mimo vzdálenější tyč.
     
    32:45
    Rafalski zachytával na modré chomutovské vyhození a z mého stanoviště to vypadalo, že puk udržel v pásmu. Rozhodčí na ledě to však viděl jinak a odpískal ofsajd, což se hostující střídačce hrubě nelíbilo a jako jeden muž se celá včetně hráčů tomuto verdiktu divila.
     
    32:02
    Piráti vyhráli buly a rychle otočili těžiště hry. Vostiňák v útočném pásmu přihrál z levého kruhu na osu Döringovi, jenže však trefil jen Wolfa, který proti němu dobře povyjel.
     
    31:47
    Domácím nevyšla rozehrávka z vlastního obranného pásma. Útočník ve střední třetině na puk nedosáhl, takže se po icingu hry stěhuje před Tučka.
     
    31:04
    Hned po buly nahazoval od modré Döring, jenže trefil jen útočníka před sebou, takže musel okamžitě „hrabat“ dozadu, aby se nezrodilo salcburské přečíslení.
     
    30:55
    Po Svobodově střele z pravé strany se Piráti i nadále udrželi v pásmu, ale Wolf si poradil i s dalším jejich pokusem.
     
    30:07
    Severočeši se zase dostali z obranné ulity a Šugár chtěl po přejetí červené čáry nahodit, aby mohli domácí vystřídat. na první pokus se mu to nepovedlo, ale nakonec dostal puk za Wolfa, aniž by z toho byl icing.
     
    29:25
    Piráti vyhodili obloučkem puk ze své obranné třetiny, ovšem kotouč se hned zmocnili hosté, takže se domácí zase budou bránit.
     
    28:09
    Jelavic u pravé tyče chomutovské branky ukličkoval Tučka a už už zasunoval do prázdné branky. V posledním momentu plácl do puku v brankovišti Badinka, čímž odvrátil pohromu pro Piráty, kteří následně vyvezli puk do bezpečí.
     
    27:25
    Icing domácích.
     
    26:31
    Obrovskou šancí na vyrovnání pohrdl Bürgelt! Hostující útočník se octil úplně sám před odkrytou brankou poté, co Tuček vyrazil střelu z levého kruhu před sebe. Bürgelt však v jasné pozici vysoko přestřelil.
     
    24:48
    Domácí se dopustili ofsajdu, po němž se bude vhazovat před Tučkem, neboť přihrávka šla z chomutovského obranného pásma.
     
    24:28
    Eckl vybojoval puk v rohu a mohl přihrávat na volného spoluhráče mezi kruhy. Místo toho však zvolil výjezd od zadního mantinelu před brankou, což si domácí obrana pohlídala. O chvíli později pak Tuček přerušil hru, aby se chomutovské obrana mohla zformovat.
     
    23:32
    Salcburk drží po buly pásmo, ovšem výjezd útočníka z rohu nebezpečení pro Tučka neznamenal a chvíli později mířil mimo i Stiegler z pravé strany.
     
    23:08
    Weber nahazoval od modré, ale nikdo z hostujících hráčů se k teči dostal, takže měl Tuček celkem pohodlnou práci.
     
    22:15
    Domácím nevyšlo vyhození z obranného pásma, které zastavil na modré Rafalski. Ten však trefil jen skrumáž před brankou, takže mohli útočit Piráti. Šugár dostal v situaci dva na jednoho přihrávku zprava, ale mířil jen do Wolfa.
     
    21:28
    Mackner vlétl do pásma, ale Döring ho čistě odzbrojil. Domácí však získaný puk dlouho neudrželi a dopustili se icingu.
     
    20:10
    První akci ruhé třetiny vedl po levém křídle Šilar, který hledal před brankou spoluhráče, ale kotouč k nikomu v bílých dresech nedoputoval.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Optickou převahu i více šancí měl v zahajovací třetině Salcburk, který dvakrát mířil do tyče, ovšem do vedení poslal domácí Jan Vostiňák. I Piráti jednou rozezvučeli brankovou konstrukci, ale další gól už napadl. Prostřední dějství začne přibližně v 18:40.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Salcburk na modré udržel pásmo, takže Mackner mohl tečovat nahození od modré. Puk z jeho hokejky však přeletěl břevno a skončil na zadním mantinelu.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    18:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    Z mírného tlaku Salcburku je nakonec první gól Chomutova. Čech poslal po pravé straně dopředu JANA VOSTIŇÁKA, který přesnou ranou otevírá skóre zápasu. Asistence: Ondřej Čech a David Černý.
     
    17:11
    Na zteč vyrazili i Chomutovští, jenže Šugárovu přihrávku z levé strany na osu sebrala hostující defenziva. Salcburk rychle otočil hru a na konci akce opět zvonila tyč za Tučkem. Stiegler dostal přihrávku na osu, ovšem mířil příliš přesně jen do brankové konstrukce.
     
    16:22
    Vypadalo to, že domácí znovu vyvezou puk mimo své obranné pásmo, jenže dobré napadání Salcburku je z pásma nepustilo. Stiegler vybojoval puk, ale z levého kruhu trefil jen dobře postaveného Tučka.
     
    15:39
    Piráti sice vyvezli puk k útočné čáře, ale dlouho si ho neužili, takže hosté už zase spřádají útočné plány kolem Tučkovy branky.
     
    14:58
    Salcburk se nyní drží v pásmu a střílí. Tuček však musel zasahovat jen proti jednomu ze tří hostujících pokusů.
     
    13:18
    Hry se rychle přesunu před Tučka, ovšem domácí vyhodili puk ze obranného pásma. Jejich počínání nakonec zakázaným uvolněním nebyl, z čehož po napadání salcburské rozehrávky mohli vytěžit gól. Vostiňák přihrával v situaci dva na jednoho na volného Černého, jenže na poslední chvíli padl na led hostující zadák Weber, jehož hokejka puk zastavila. Následně už si defenziva hostů poradila.
     
    12:26
    Piráti se sice dostali po pravém křídle do útočného pásma, jenže tam se v kruhu Šilar se Svobodou úplně nedohodli, takže domácí o kotouč přišli.
     
    11:36
    Teď se hosté dostali s pukem na holi až k útočné modré čáře, jenže její přechod nezvládli podle pravidel – ofsajd.
     
    11:25
    Salcburk rozjížděl útočnou akci, ale nevyšla mu přihráka po přejetí vlastní obrané modré čáry, takže čároví sudí odpískali zakázané uvolnění.
     
    10:02
    Red Bull vlétl do pásma, kde dostal Winkelmann přihrávku na levou stranu, ale Tučka nepřekonal. Vyražený puk sebrali Piráti a jejich akci zakončoval z pravého křídla Čech, jenž ale skulinu na bližší tyči nenašel.
     
    10:00
    Přesně v polovině úvodní třetiny Piráti operovali kolem útočné modré, kde se však dopustili postavení mimo hru.
     
    09:05
    Chomutovští si po zavezení puklu do útočného pásma vybojovali kotouč zpět, z čehož těžil Vyroubal, který si najel z druhé vlny. Jeho pokus však byl hostující obranou sražen jen na zadní mantinel.
     
    08:20
    Hned po buly vyrazili Piráti kupředu. Svoboda posunul z levého křídla na osu Šilarovi, jenž v tísni minul branku rakouského soupeře.
     
    07:49
    Na obou stranách byly k vidění akce, které obrany zpacifikovaly už na modré čáře. To se změnilo až nyní, kdy Sinn nahazoval od modré. Tuček v rozkleku nezaváhal a napoprvé puk chytil.
     
    06:44
    Po přihrávce rukou na straně domácích se vhazuje na modré blíže chomutovské branky.
     
    06:34
    Další icing Red Bullu.
     
    06:23
    Po buly mocně napřáhl na modré Petrásek, ale Wolf puk viděl a bez problémů ho ukryl v lapačce.
     
    06:12
    Salcburk se osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:39
    Tyč zvonila také za Wolfem. Šilar sice po vjetí do pásma nechal puk za sebou, jenže se ho zmocnil Svoboda, který ze spojnice vrcholů kruhů trefil pravou tyč Wolfovy branky.
     
    04:42
    Po úvodu plném šancí nyní sledujeme pasáž hry, během níž se ani z týmů nedostává do vážnějšího ohrožení soupeřovy branky.
     
    02:49
    Piráti předvedli po buly minelu v rozehrávce, po níž šel Sumpf sám na Tučka, ale bkehendový blafák v první gól neproměnil. Domácí následně vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    02:28
    Festival zahozených šancí pokračuje znovu před chomutovskou brankou. Kerber se ocitl sám mezi kruhy, měl dostatek času i prostor zamířit, ale Tuček ho vychytal.
     
    01:59
    Také na druhé straně mohlo dojít k otevření skóre. Šugár se prokličkoval až před Wolfa, jehož však nepřekonal.
     
    00:36
    První velká příležitost na straně hostů. Vinzens dostal mezi kruhy přihrávku, ovšem z dobré pozice trefil jen tyč.
     
    00:29
    První útočné akce na obou stranách byly neúspěšné. Jelavic přišel o puk u zadního mantinelu, Čech nepustil k brance obránce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři utkání jsou na ledové ploše, duel za malou chvíli započne.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Tuček (Pecháček) – Petrásek, Cestr, Janda, Pavlák, Dominik Badinka – P. Šugár, T. Šilar, Stárek, Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Černý, Vyroubal, F. Döring.

    EC Red Bull Salzburg: Wolf (Clara) – Rafalski, Sinn, Weber, Kerber, Hübner, Winkelmann, Kirchebner – Sumpf, Jelavic, Eckl, Stiegler, Bürgelt, Mackner, Vinzens.

    Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Pěkný.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Družina hlavního kouče Petra Jíry budou chtít přerušit sérii nezdarů, jež po porážce v dohrávce s Kladnem čítá už šest proher bez bodového zisku. Chomutovští se mohli po střetnutí s Rytíři odlepit z posledního místa, jenže duel potřebných nezvládli, takže setrvali na 20. příčce s nejhorší defenzivou v soutěži. Piráti inkasovali už 64 gólů, což je o 25 tref více než druhá nejhorší Slavia Praha se 39 puk ve vlastní síti.

    POHLED DO STATISTIK PIRÁTŮ:

    Body: 2.
    Skóre: 18:64.
    Bilance: 0-1-0-8.
    Využití přesilovek: 15,15 %.
    Oslabení: 72,5 %.
    Trestné minuty: 92.
    Góly v oslabení: 0.
    Brankáři: Filip Tuček – 6 startů/93,57 %, Denis Pecháček – 4/87,88 %.
    Nejproduktivnější hráč: Tomáš Šilar 9 (5+4).
    Nejlepší střelec: Tomáš Šilar 5 gólů.
    Nejlepší nahrávač: Tadeáš Svoboda 5 asistencí.
    Nejproduktivnější bek: Dominik Badinka 3 (0+3).
    Nejlepší +/-: Daniel Badinka -1 (+1, -2).
    Nejtrestanější hráč: Dominik Pavlák 54 tr. minut.

    POSLEDNÍCH PĚT DUELŮ CHOMUTOVA:

    Chomutov – Karlovy Vary 2:8
    Chomutov – Litvínov 3:5
    Vítkovice – Chomutov 10:5
    Olomouc – Chomutov 5:2
    Chomutov – Kladno 1:8
     
    EC RED BULL SALZBURG

    Soubor kouče Ilkky Pakarinena zatím vyrazil pouze do Olomouce, takže má stoprocentní venkovní bilanci, ovšem doma zapsal jedinou výhru ze šesti pokusů, když naposledy začátkem října zdolal Havířov. Speciální týmy Salcburku se sice pohybují v horní polovině pořadí přesilovek nebo oslabení, ovšem to samo o sobě nestačí, jinak by Red Bull figuroval výše než na 14. místě.

    POHLED DO STATISTIK RED BULLU:

    Body: 6.
    Skóre: 15:27.
    Bilance: 2-0-0-5.
    Využití přesilovek: 16,67 %.
    Oslabení: 88,89 %.
    Trestné minuty: 93.
    Góly v oslabení: 0.
    Brankáři: Damian Clara – 5 startů/90,14 %, Simon Wolf – 3/88,66 %.
    Nejproduktivnější hráč: Daniel Assavolyuk 6 (5+1).
    Nejlepší střelec: Daniel Assavolyuk 5 gólů.
    Nejlepší nahrávač: Philipp Krening 4 asistence.
    Nejproduktivnější bek: Jakob Weber 3 (2+1).
    Nejlepší +/-: Philip Ziesche +2 (+7, -5).
    Nejtrestanější hráč: Bastian Szieber 29 tr. minut.

    POSLEDNÍCH PĚT DUELŮ SALCBURKU:

    Olomouc – Salcburk 3:6
    Salcburk – Mladá Boleslav
    Salcburk – Liberec 2:6
    Salcburk – Třinec 1:3
    Salcburk – Havířov 2:1
     
    Piráti vs. Red Bull

    Chomutovská ROCKNET ARÉNA uvidí teprve druhý venkovní duel rakouského účastníka Extraligy juniorů. Chomutovští odehrají druhý domácí zápas v řadě, v němž půjde tzv. o šest bodů. Salcburk má totiž se dvěma zápasy k dobru čtyřbodový náskok.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 19. Vostiňák (Čech, Černý), 58. Černý (Vyroubal) – 51. Kirchebner


    Piráti Chomutov: Tuček (Pecháček) – Petrásek, Cestr, Janda, Pavlák, Dominik Badinka – P. Šugár, T. Šilar, Stárek, Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Černý, Vyroubal, F. Döring.
    EC Red Bull Salzburg: Wolf (Clara) – Rafalski, Sinn, Weber, Kerber, Hübner, Winkelmann, Kirchebner – Sumpf, Jelavic, Eckl, Stiegler, Bürgelt, Mackner, Vinzens.

    Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Pěkný
    bahis siteleri