Zlín – Vítkovice 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 6:5 (1:0 po s.n.) | Kladno – Pardubice 1:4 (kon.)
Havířov – Liberec 2:4 (kon.) | HC Litvínov – Motor ČB 4:1 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Chomutov – Salzburg 2:1 (kon.) | Slavia – Plzeň 0:4 (kon.) | Jihlava – K. Vary 1:6 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 1:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 15.10.2021, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 10. kolo
Partner:
     
    Doslova a do písmene platí, že je dobojováno. Salcburk ve druhém venkovním utkání sezóny ve třetí třetině srovnal, ale domácí nakonec zápas přece jen urvali zásluhou důrazu David Černého, který dostal puk do hostující branky po vlastní střele. (19:54:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tuček si poradil se střelou zblízka a nyní dostali domácí puk do středního pásma, což je přiblížilo výrazně první tříbodové výhře sezóny.
     
    59:34
    Piráti zdrželi soupeře v jeho pásmu jen chvíli a dokonce ohrozili i prázdnou branku, ale ze strany minuli. Hosté se rychle vrátili do útoku a domácí se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:07
    Salcburk držel po buly útočné pásmo, ale nahození od modré skončilo na hokejce Döringa, který vyhodil až k brance Salcburku.
     
    58:43
    Domácí drželi několik vteřin Salcburk v jeho obranném pásmu, ale hosté v šesti nakonec vjeli do pásma, kde se dostali i ke střele, se kterou si ale Tuček poradil. Po následné strkanici před domácí brankou si hostující trenéři vyžádali oddechový čas.
     
    57:49
    Wolf spěchá na střídačku, hosté se budou snažit vyrovnat v šesti.
     
    57:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Stárka neproměněná příležitost mrzet nemusí, i když po ní schoval hlavu do dlaní. DAVID ČERNÝ krátce nato vjel po pravém křídle do pásma a střílel na bližší tyč. Napoprvé neuspěl, ale nakonec možná i zpoza brankové čáry odrazem o gólmana dostal puk do branky. Asistence: Tomáš Vyroubal.
     
    56:55
    Nahození Salcburku vyrazil Tuček před sebe, kde neuspěl jeden z hostujících útočníků s dorážkou. Hned z protiútoku jel sám na Wolfa Stárek, jenže nedal.
     
    55:57
    Kotouč nyní sice létá z jedné strany na druhou, ale kloudnější akce není k vidění ani na jedné straně.
     
    54:26
    Po levé straně se dral do zakončení Černý, ale trefil jen boční síť. Poté přišlo nahození od modré, ale chomutovská teč skončila jen zadním mantinelu. Po této akci dostali hosté puk ze svého obranného pásma.
     
    53:58
    Domácí teď dvakrát překonali útočnou modrou jen nahozením na Wolfa, kde byli pokaždé první hosté.
     
    52:59
    Při tlaku Salcburku dostal Rafalski puk do pravého kruhu, odkud pálil na branku. Tuček jeho ostrou ránu vytěsnil ramenem nad branku.
     
    52:04
    Další přestupek Pirátů proti pravidlům. Tentokrát ofsajd.
     
    50:51
    Icing Pirátů.
     
    50:26
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Jenže tam sebral puk MAXIMILIAN KIRCHEBNER, který se prokličkoval až do útočného pásma, kde vystřelil z vrcholu levého kruhu a překonal poprvé v utkání doposud bezchybného Tučka. Bez asistence.
     
    50:18
    Lítý boj o puk v rohu po pravici Tučka vyhráli nakonec domácí, kteří posunuli puk do středního pásma.
     
    48:40
    Salcburk se rychle vymanil z defenzivy, jenže Sumpfova rána jen vyprášila Tučkův beton. Následně se hosté dopustili dalšího ofsajdu, po němž se před Wolfa prodral Jurak, avšak bekhendem znovu neuspěl.
     
    47:35
    Piráti vyhráli buly ve středním pásmu a hnali se dopředu. Vyroubal našel od pravého mantinelu přesným pasem před brankou volného Černého. Puk jeho hole se otřel o tyčku a skončil mimo kluzistě.
    Marken.cz

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 19. Vostiňák (Čech, Černý), 58. Černý (Vyroubal) – 51. Kirchebner


    Piráti Chomutov: Tuček (Pecháček) – Petrásek, Cestr, Janda, Pavlák, Dominik Badinka – P. Šugár, T. Šilar, Stárek, Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Černý, Vyroubal, F. Döring.
    EC Red Bull Salzburg: Wolf (Clara) – Rafalski, Sinn, Weber, Kerber, Hübner, Winkelmann, Kirchebner – Sumpf, Jelavic, Eckl, Stiegler, Bürgelt, Mackner, Vinzens.

    Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Pěkný
    thejrc.org