Jekatěrinburg – Ufa 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Soči 4:2 (kon.) | N.Novgorod – Chabarovsk 2:1 (po pr.)
Jokerit – Petrohrad 5:4 (po pr.) | CSKA Moskva – Vladivostok 2:1 (kon.) | Kunlun – Barys 1:2 (1:2 po s.n.)
po prodl.
Avtomobilist Jekatěrinburg
4:3 (0:1, 1:0, 2:2 - 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 15.10.2021, 16:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Avtomobilistem Jekatěrinburg a Salavat Julajev Ufa.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Hostující Ufa zatím prožívá solidní sezónu. V sedmnácti duelech nasbírala dvacet pět bodů a drží třetí pozici Východní konference. Na vedoucí Magnitogorsk navíc ztrácí jen sedm bodů. Ufa se pyšní skvělou defenzivou, dosud inkasovala jen třicet jedna branek. V posledním duelu ale doma prohrála 2:3 s Kazaní.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Domácí Avtomobilist na tom je o něco hůře. Po osmnácti odehraných zápasech má na svém kontě celkem dvacet bodů a drží pátou pozici Východní konference. Za sebou má ale třeba silný Avangard Omsk. Na svém ledě pak Jekatěrinburg dokázal přehrát Omsk i Jokerit. Naposledy však padl 4:5 po nájezdech se Soči.
     
    Do dnešního souboje nezasáhne nikdo z českých a slovenských hokejistů.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Šikin) – Blacker, Trjamkin, Zborovskij, Gurkin, Arzamascev, Salov – A. Makejev, S. Da Costa, Šumakov – B. Macek, Spooner, S. Bočarov – Žukenov, P. Cormier, Romancev – V. Kuzněcov, P. Kulikov, Chripunov.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Muchamadullin, P. Larsen, Koledov, Naumenkov, Zubarev, Panin, J. Birjukov, Lisovec – Hartikainen, S. Manninen, Markus Granlund – N. Kuljomin, Kadějkin, Šmeljov – Sannikov, Chochrjakov, Platt – Pustozjorov, Alalykin, Baškirov..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Ufa uspěla na úvodním vhazování dnešního souboje. Hosté se ihned hnali do útoku, ale Birjukov nahozením od mantinelu brankáře nepřekvapil.
     
    01:10
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také domácí, jenže Jesse Blacker nahodil kotouč do rohu ledové plochy, kde jej vybojoval soupeř.
     
    01:28
    Trjamkin střílel z levé strany útočného pásma, nicméně jeho projektil skončil v lapačce pozorného Metsoly. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    03:06
    Ufa se znovu hnala do útoku středem ledního pásma. Manninen přejel přes modrou čáru, ale nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    03:49
    Po dalším výpadu Ufy skončil kotouč po souboji na modré čáře na střídačce hostujícího celku. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    04:18
    Domácí brankář Galkin si dal pozor na nahození ze středního pásma a před napadajícím soupeřem raději schoval kotouč do lapačky.
     
    04:29
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa se po pěti minutách hry dostává do vedení! O úvodní branku dnešního souboje se zakončením z pravého kruhu postaral ANDREJ ZUBAREV! Asistence: Pjotr Chochrjakov, Stěpan Sannikov.
    04:29 Andrej ZUBAREV - 0:1
     
    05:10
    Hosté získali kotouč na modré čáře a opět se s ním hnali do útoku. Zadáci Avtomobilistu se skvěle vrátili a odehráli puk k mantinelu.
     
    05:26
    Domácí se hnali do brejku po pravém křídle, ale nahození od mantinelu skončilo sražené mezi diváky. Vhazovat se bude před klecí Ufy.
     
    06:12
    Domácí se znovu usadili v útočném pásmu, jenže jejich kombinace vyústila pouze v nepřesné nahození od mantinelu. Defenziva Ufy je zatím pozorná.
     
    06:35
    Vladimir Kuzněcov se dostal do rohu útočného pásma, jenže tam neustál souboj s obráncem, který jej následně dokázal odstavit od puku.
     
    07:06
    Ufa se usadila v útočném pásmu, jenže hosté se nedostali do zakončení. Hráči domácího celku teď k soupeřům výborně přistupují.
     
    07:42
    Domácí se dostali do útočného pásma po levém křídle, nicméně nikdo v červeném dresu nezakončil.
     
    08:15
    Sergej Zborovskij střílel od modré čáry, nicméně jeho dělovka skončila na bruslích prvního obránce v bílém dresu Ufy. Zatím se hraje hodně ofenzivně.
     
    08:39
    Sergej Zborovskij opět střílel z pravé strany hrací plochy, nicméně jeho projektil skončil na bloku prvního obránce v bílém dresu. Ufa hraje obětavě.
     
    09:05
    Jesse Blacker si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud bez přípravy zakončil příklepem, jenže jeho rána jen zaduněla o mantinel za brankou.
     
    09:28
    Vladimir Kuzněcov zavezl puk do útočného pásma, kde se otočil kolem obránce, nicméně už nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    10:03
    Sergej Zborovskij uklidnil rozehrávku Jekatěrinburgu za svou klecí. Hráči v červených dresech jsou zatím při zakládání útoků o něco opatrnější.
     
    10:32
    Stěpan Sannikov si sjel na přihrávku na pravý kruh, kde si převzal volný kotouč a zakončil zápěstím. Jeho rána skončila na betonu Galkina.
     
    11:00
    Hostům se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Dlouhá přihrávka směřující na levé křídlo skončila až na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před klecí Ufy.
     
    11:28
    Brooks Macek zavezl puk po levé straně do útočného pásma, kde si jej přehodil na forhend, ale nevypálil. V zakončení mu zamezil blok obránce.
     
    12:00
    Zubarev nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, jenže své vlastní nahození nebyl schopen dojet před důrazným obráncem.
     
    12:19
    Další akci Jekatěrinburgu zastavuje odpískaný ofsajd. Sergej Šumakov byl při přechodu do útočného pásma příliš rychlý a projel do něj rychleji než puk.
     
    13:10
    Domácí vybojovali kotouč ve středním pásmu a středem ledové plochy se tlačili do pásma útočného. Jejich akce ale skončila u prvního obránce.
     
    13:37
    Šumakov se po levém křídle dostal do útočného pásma, jenže tam kotouč dlouho neudržel na své hokejce. Ufa zatím hraje v defenzivě hodně důrazně.
     
    14:08
    Geoff Platt si sjel na přihrávku do útočného pásma, nicméně jeho průnik neměl dlouhého trvání, neboť si kotouč posunul až k dalšímu soupeři.
     
    14:30
    Michail Naumenkov střílel od modré čáry, ale jeho ránu domácí brankář viděl velmi dobře a bez problémů udržel kotouč mezi svými betony.
     
    15:12
    Hosté uklidnili hru v obranném pásmu. Nikdo v červeném dresu domácího Jekatěrinburgu nyní rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    15:34
    Jevgenij Lisovec se zbavil napadajícího soupeře v rohu obranného pásma a bekhendem vyhodil puk do pásma středního. Tam ale neměl spoluhráče.
     
    16:10
    Stéphane Da Costa se zmocnil kotouč v obranném pásmu, přehodil si jej na forhend a s velkým přehledem dokázal rozehrát na levou stranu.
     
    16:29
    Další akce Jekatěrinburgu končí nepřesnou přihrávkou na levou stranu. Kulikov poslal kotouč až na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před domácí klecí.
     
    17:00
    Hokejisté Jekatěrinburgu získali ve středním pásmě odražený kotouč. Domácí následně rozehráli na levou stranu, jenže přes pozornou obranu se nikdo v červeném neprosmýkl do palebné pozice.
     
    17:26
    Manninen protečoval nahození do útočného pásma, kam však nespěchal nikdo z jeho spoluhráčů. Ani jeden z týmů nemá nějaké vyložené šance.
     
    18:10
    Sergej Šmeljov si sjel na přihrávku na levý kruh, odkud zakončil příklepem, nicméně jeho rána skončila vedle vzdálenější tyčky.
     
    18:32
    Sergej Šmeljov projel s kotoučem po levém křídle do útočného pásma, nicméně tam se nedokázal zbavit obránce, který mu puk vypíchl za modrou čáru.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:24
    Teemu Hartikainen si sjel na přihrávku do středního pásma, protečoval kotouč na pravou stranu, ale rozjetý Danil Baškirov příklepem netrefil branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější hostující Ufa! Hosté se dostali do vedení po pěti minutách hry, kdy se prudkou střelou prosadil Andrej Zubarev. Domácí poté vyrovnali obraz hry, ale ani jeden z týmů si další vyložené šance nevypracoval.
     
    Střely na branku: 7 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ufa uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nahození před branku nenašlo hráče v bílém dresu.
     
    20:28
    Nikita Trjamkin se skvěle stáhl do rohu ledové plochy, kde se zbavil napadajícího soupeře a odehrál kotouč za modrou čáru. Ufa ale rychle získala puk pro sebe.
     
    21:17
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Stéphane Da Costa – 2 min., podrážení).
     
    21:32
    Domácí se hned v oslabení dostali ke kotouči a pohotově jej vyhodili přes celé kluziště do bezpečí. Ufa musí rozjet nový útok od své klece.
     
    22:00
    Znovu se hokejistům Avtomobilistu podařilo vyhodit kotouč přes celé kluziště za branku Ufy. Hostům se v úvodní přesilovce dnešního duelu moc nedaří.
     
    22:29
    Ufa se stále nemůže usadit v útočném pásmu. Domácí v oslabení skvěle brání modrou čáru a vyhazují do bezpečí jeden kotouč za druhým.
     
    23:04
    Brooks Macek vyvezl puk až do útočného pásma, kde jej nahodil za branku a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku.
     
    23:17
    Domácí v plném počtu.
     
    24:10
    Blacker projel do útočného pásma, kde zakončoval forhendem, ale jeho projektil zápěstím hostující brankář Metsola udržel ve výstroji.
     
    24:31
    Jurij Salov uklidnil rozehrávku Jekatěrinburgu za svou brankou. Domácí směrem vpřed zatím nikam nespěchají. Ani Ufa teď kombinaci soupeře neatakuje.
     
    25:10
    Patrice Cormier si sjel na přihrávku do středního pásma, kde se dobře otočil a dostal se do útočného pásma. Jeho rána ale minula levou tyč.
     
    25:26
    Alexandr Kadějkin se dostal do útočného pásma, přenechal kotouč Zubarevovi, jehož projektil skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    26:10
    Danil Romancev protečoval kotouč do útočného pásma, nicméně tam se k puku nedostal nikdo v červeném dresu. Ufa zatím defenzivu kontroluje.
     
    26:28
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Zachar Arzamascev – 2 min., krosček).
     
    26:56
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Nikolaj Kuljomin – 2 min., hákování).
     
    27:20
    Ryan Spooner se dostal do útočného pásma, navedl si puk mezi kruhy, ale zápěstím brankáře Metsolu nedokázal překvapit.
     
    27:46
    Zborovskij střílel pro změnu až od modré čáry, jenže Metsola měl znovu naprosto čistý výhled a připsal si snadný zákrok lapačkou.
     
    28:00
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek korunuje svůj zlepšený výkon vyrovnávací brankou! Blacker poslal přihrávku na levou stranu a STEPHANE DA COSTA prostřelil Metsolu! Asistence: Jesse Blacker.
    28:00 Stéphane Da Costa - 1:1
     
    28:28
    Domácí v plném počtu.
     
    28:56
    Hosté v plném počtu.
     
    29:10
    Jesse Blacker projel s kotoučem do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů a proti přesile soupeřů nemohl zakončit.
     
    29:26
    Sergej Šumakov si nabruslil do dobré střelecké pozice, odkud vypálil zápěstím, nicméně jeho ránu Metsola bez problémů vyrazil do rohu kluziště.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a nadále sledujeme zajímavé utkání. Domácí ve druhé části přetavili svou aktivitu ve vyrovnávací branku.
     
    30:26
    Jevgenij Lisovec se dostal do útočného pásma, nicméně Da Costa jej dobrým zákrokem odstavil od puku.
     
    31:03
    Blacker si na modré čáře převzal kotouč a zakončil. Jeho dělovku ale vykryl obětavý obránce v bílém dresu Ufy, který puk srazil někam k mantinelu.
     
    31:20
    Další ránu od mantinelu srazil obětavý zadák hostů kotouč do ochranné sítě. Vhazovat se bude před brankou hostující Ufy.
     
    32:12
    Ufa se usadila v útočném pásmu, jenže z rohu ledové plochy hosté nedokázali vymyslet nic nebezpečné. Obrana Avtomobilistu hraje velmi důrazně.
     
    32:32
    Alexej Makejev se stáhl do rohu ledové plochy, kde svedl souboj s Kuljominem. Zkušený hráč hostující Ufy dokázal puk bekhendem vyhodit do středního pásma.
     
    33:06
    Brooks Macek jen prodloužil kotouč do útočného pásma a odjel na střídačku. Také hráči hostující Ufy střídají. Tempo hry nyní lehce opadlo.
     
    34:10
    Dmitrij Žukenov vybojoval puk před vlastní brankou a forhendem odehrál puk do pásma středního, kde se jej znovu zmocnili hokejisté Ufy.
     
    34:42
    Sakari Manninen se dostal do útočného pásma. Bekhendem z pravého kruhu poslal přihrávku mezi kruhy, ale Hartikainen se k zakončení neprobil.
     
    35:06
    Grigorij Panin zastavil kotouč na modré čáře, odkud jej znovu vrátil do ohně před branku Avtomobilistu. Hráči Jekatěrinburgu ale nadále brání výborně.
     
    36:10
    Panin znovu naskočil na led a pro změnu rozjel akci Ufy zpoza branky. Jeho přihrávka na levé křídlo ale nikoho v bílém dresu neoslovila.
     
    36:34
    Jurij Salov si sjel na levou stranu útočného pásma, odkud střílel příklepem, jenže jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky.
     
    37:15
    Ufa má ve druhé části velké problémy s přechodem do útočného pásma. Další pobídka na pravou stranu skončila u domácích zadáků.
     
    37:35
    Domácí brankář vyjel ze své branky a musel spoluhráčům pomoci s rozehrávkou. Gólman Avtomobilistu kotouč odehrál za modrou čáru.
     
    38:10
    Hraje se už tři minuty bez přerušení. Ufa už se znovu nastěhovala do útočného pásma, jenže hostům schází častější zakončení.
     
    38:41
    Vladimir Kuzněcov se dostal do útočného pásma, nicméně jeho průnik neměl dlouhého trvání, jelikož jej čistým zákrokem zastavil hned první soupeř.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:17
    Šakir Muchamadullin střílel z pravé strany útočného pásma, jenže jeho projektil zápěstím skončil na bloku domácího zadáka.
     
    39:32
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Brooks Macek – 2 min., faul loktem).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Domácí Avtomobilist dokázal během druhé části vyrovnat. Ve 28. minutě se dokázal prosadit Stéphane Da Costa. Ufa od té doby znovu zabrala, ale další branku zatím nepřidala. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    Střely na branku: 15 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 17:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Ufa uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny. Hosté v jejím úvodu budou dohrávat přesilovou hru ze závěru prostřední periody dnešního souboje.
     
    40:35
    Domácí vybojovali kotouč ve své třetině a dokázali jej vyhodit za branku soupeře. Ufa dnes v přesilovkách nepředvádí povedené kombinace.
     
    41:10
    Ufa se opět usadila před brankou domácích, ale zakončení z levého kruhu skončila jen na vnějším oblouku domácí branky.
     
    41:32
    Domácí v plném počtu.
     
    42:15
    Ufa se dostala do útoku středem ledové plochy, ale osamocený Panin neměl podporu svých spoluhráčů a kotouč po chvíli přišel.
     
    42:37
    Brooks Macek poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Cormier, jenže k němu přistoupil důrazný Jevgenij Lisovec, který mu puk vypíchl.
     
    43:10
    Hokejisté Ufy vybojovali puk v obranném pásmu, vydali se s ním do pásma útočného, nicméně ani tato akce nepřinesla nebezpečné zakončení.
     
    43:26
    Markus Granlund střílel z pravé strany útočného pásma, ale jeho rána nemířila mezi tři tyče. Od začátku třetí třetiny se hra zatím nepřerušovala.
     
    44:00
    Sudí musel písknout až po čtyřech minutách. Manninen totiž poslal před branku nepřesnou přihrávku, kterou zastavil připravený brankáře.
     
    44:21
    Patrice Cormier střílel příklepem z levé strany útočného pásma, ale obětavý obránce si do jeho rány lehl a srazil puk do bezpečí.
     
    45:15
    Domácí vybojovali puk ve své třetině a s rozehrávkou rozhodně nespěchají. Hráči Ufy ale rozehrávku Jekatěrinburgu napadají.
     
    45:47
    Andrej Zubarev si nabruslil do útočného pásma, kde zakončoval forhendem, jenže jeho dělovka skončila vedle zadní tyčky.
     
    46:12
    Brooks Macek se hnal za nahozením do útočného pásma, kde měl proti sobě přesilu obránců, proti které nedokázal udržet puk na své čepeli.
     
    46:26
    Andrej Zubarev střílel od modré čáry. Domácí brankář Galkin jeho projektil dobře viděl a bez problémů zakročil levým betonem.
     
    47:06
    Pavel Kulikov se otočil kolem branky Ufy a snažil se zasunout kotouč mezi beton a brankovou konstrukci. Metsola byl v tomto případě pozorný.
     
    47:35
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující Ufa si bere zpět své ztracené vedení! Po velkém boji před brankou se ke kotouči dostal STĚPAN SANNIKOV, který bekhendem vrátil hostům vedení! Asistence: Danil Alalykin.
    47:35 Stěpan SANNIKOV - 1:2
     
    48:10
    Vladimir Galkin vyjel zpoza branky, kde zastavil prudké nahození a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    48:13
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa rychle přidává i třetí branku a výrazně se přibližuje k triumfu v dnešním souboji! MARKUS GRANLUND se po rychlé kombinace dostal před branku a z těsné blízkosti sklepl puk do sítě! Asistence: Teemu Hartikainen, Sakari Manninen.
    48:13 Markus GRANLUND - 1:3
     
    49:12
    Brooks Macek se dostal do zakončení před brankou soupeře, nicméně jeho projektil skončil na betonu pozorného Metsoly.
     
    49:37
    Dmitrij Žukenov udržel kotouč v útočném pásmu, odrazem o mantinel jej poslal na Cormiera, ale ten z levého kruhu vůbec netrefil branku.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a hostující Ufa je mnohem blíže k vítězství v dnešním souboji.
     
    50:32
    Panin získal kotouč za vlastní brankou, poslal přihrávku na levé křídlo, ale Ufa už se nikam nežene. Hosté se koncentrují na udržení svého vedení.
     
    51:24
    Brooks Macek si sjel na přihrávku mezi kruhy, nicméně zbytečně si přehodil kotouč na bekhend a už jej nedokázal přizvednout nad beton brankáře.
     
    52:13
    Metsola si dal pozor na nepříjemné nahození, které před ním ještě tečoval jeden z hráčů v červeném dresu. Finský brankář ale schoval puk do lapačky.
     
    52:51
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Andrej Zubarev – 2 min., držení).
     
    54:04
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Domácí celek využitou přesilovkou dramatizuje závěr dnešního souboje! Po rychlé kombinaci v útočném pásmu střílel z mezikruží STANISLAV BOČAROV, který nedal brankáři nárok! Asistence: Jesse Blacker, Brooks Macek.
    54:04 Stanislav BOČAROV - 2:3
     
    54:20
    Metsola vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář Ufy jednoduše odehrál puk po mantinelu až za modrou čáru.
     
    55:16
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek dokázal rychle odpovědět a vyrovnává! Dlouhé nahození propadlo až ke STEPHANU DA COSTOVI, který svůj únik zakončil povedeným blafákem! Asistence: Jefim Gurkin, Sergej Šumakov.
    55:16 Stéphane Da Costa - 3:3
     
    56:00
    Ufa se rychle tlačí do útoku a chce strhnout vedení na svou stranu. Domácí brankář vytasil proti ráně z mezikruží povedený zákrok betonem.
     
    56:35
    Jevgenij Birjukov se vrátil na modrou čáru, kde výborným zákrokem zastavil přihrávku na levou stranu a špičkou čepele puk vypíchl do středního pásma.
     
    57:32
    Grigorij Panin si sjel na přihrávku mezi kruhy, jenže zbytečně otálel se zakončením. Obrana domácích hraje pozorně.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:26
    Domácí získali kotouč v obranném pásmu a dokázali jej obloučkem vyhodit do bezpečí. Ufa se stále nemůže dostat do zakončení.
     
    59:12
    Hostující brankář Metsola měl velké problémy s nahozením z pravé strany. Kotouč mu vypadl k Šumakovovi, ale ten puk do branky nedorazil.
     
    59:42
    Domácí se tlačili do útoku, ale Makejev na dlouhou pobídku nedosáhl. Celá akce tak končí zakázaným uvolněním. Vhazuje se před domácí klecí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doby o vítězi dnešního souboje nerozhodla! Ve třetí části sice Ufa zásahy Sannikova a Granlunda odskočila do vedení o dvě branky, ale Bočarov a Da Costa se postarali o vyrovnání. O vítězi tak rozhodne prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Ufa uspěla na úvodním vhazování prodloužení. Hosté tak mají šanci na první nebezpečný výpad.
     
    60:29
    Manninen se dostal do útočného pásma, ale rovnal si kotouč na čepeli až příliš dlouho. Obránce v červeném se k němu vrátil a puk vypíchl.
     
    61:06
    Markus Granlund si v útočném pásmu hledal prostor pro zakončení, jenže domácí trojice se skvěle pohybuje a nedává Ufě prostor.
     
    61:26
    Až nyní musel domácí brankář zasahovat. Zakončení z pravého kruhu však viděl skvěle a připsal si snadný zákrok lapačkou.
     
    62:10
    Pro Ufu se otevíral prostor k protiútoku, jenže hosté už byli unavení a raději vyrazili na střídačku.
     
    62:40
    Jesse Blacker napadal rozehrávku Ufa v jejím obranném pásmu. Domácí hráč se ani přes svůj důraz ke kotouči nedostal.
     
    64:00
    Probíhá poslední minuta prodloužení!
     
    64:33
    Blacker si v útočném pásmu krásně stáhl kotouč na forhend a vypálil švihem. Metsola jeho ránu ramenem vytěsnil.
     
    64:59
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Domácí o svém triumfu rozhodují sekundu před koncem prodloužení! Jekatěrinburg šel ve třech proti jedinému obránci. STÉPHANE DA COSTA dostal přihrávku před branku, položil si brankáře a rozhodl o triumfu domácích! Asistence: Alexej Makejev, Jesse Blacker.
    64:59 Stéphane Da Costa - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Jekatěrinburg nakonec vítězí v prodloužení! V něm byla o něco aktivnější hostující Ufa, jenže hosté se nedostávali do zakončení. V poslední sekundě prodloužení pak rozhodl Stéphane Da Costa.
     
    Střely na branku: 28 – 26
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z českých a slovenských hokejistů. (18:35:16)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 28. S. Da Costa (Blacker), 55. S. Bočarov (Blacker, B. Macek), 56. S. Da Costa (Gurkin, Šumakov), 65. S. Da Costa (A. Makejev, Blacker) – 5. Zubarev (Chochrjakov, Sannikov), 48. Sannikov (Alalykin), 49. Markus Granlund (Hartikainen, S. Manninen)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Šikin) – Blacker, Trjamkin, Zborovskij, Gurkin, Arzamascev, Salov – A. Makejev, S. Da Costa, Šumakov – B. Macek, Spooner, S. Bočarov – Žukenov, P. Cormier, Romancev – V. Kuzněcov, P. Kulikov, Chripunov.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Muchamadullin, P. Larsen, Koledov, Naumenkov, Zubarev, Panin, J. Birjukov, Lisovec – Hartikainen, S. Manninen, Markus Granlund – N. Kuljomin, Kadějkin, Šmeljov – Sannikov, Chochrjakov, Platt – Pustozjorov, Alalykin, Baškirov.

    Rozhodčí: Naumov, Ravodin – Zacharenkov, Novikov
    thejrc.org